RockStation

Bor, mámor, Burning Bright: Burning Bright - Domesday (2013)

2013. február 26. - Ernő Hellacopter

Burning Bright domesday.jpgA csalóka cím ellenére a Burning Bright csupán gall honból származó fiatal csapat, de nem provence-i, hanem a normandiai Caen város szülöttei. A csapat fiatal tagokból áll, és piszkosul lendületes hardcore/emo/crust muzsikájuk nálam az idei év legnagyobb találata.

Egyszerűen lehengerlő és csodálatos hangulata van a lemezen található tíz dalnak. Nem találták fel a spanyolviaszt, de a stílusjegyeket olyan okosan kombinálták, hogy az egész anyag roppant frissen hat. Már a nyitó Sleepless Me-vel csúcsra járatják a tempót, amit csak néha vesznek vissza, akkor is okkal teszik. A dalok felépítése nagyon profi, tényleg nincs semmi üresjárat, úgy ér a végére a lemez, hogy a 35 perces játékidő elröppen, és már indulhat is az elejéről az egész.

A crustos Tragedy vonal végig jelen van, mint ahogy a Comeback Kid hácés lüktetése is érzékelhető, de a Doomriders féle sötét szörny is felüti a fejét itt-ott. És 2-3 nóta esetében a Rosetta gitársoundja és dallamai is felismerhetőek, még ha a párhuzam nem is hiszem, hogy tudatos lenne. Ez az érzelmes dühöngés nekem elsőre bejött, nyugodt szívvel ajánlom mindenki figyelmébe a Burning Brightot.

BurningBrightband.jpg

A Bandcamp oldalukon és itt nálunk is meghallgatható a lemez, és akinek tetszik, az egy cd/LP vásárlással akár támogathatja is ezt a roppant szimpatikus társaságot, akik minden pozitív visszajelzésnek nagyon örülnek. Lemezbeszerzés miatt felvettem velük a kapcsolatot, és akárcsak a Finn Demonic Death Judge esetében, itt is túláradó örömmel fogadták az érdeklődést és a szimpátiát. Ilyenkor úgy érzem, hogy nem csak a senkiháziak kezében van a popszakma....

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr745106403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum