RockStation

Táncolni ér! - Pannónia Fesztivál 3. nap

2013. május 19. - sunthatneversets

9.jpg

Napsütés, vízpart, hétvége és állati jó zene – ez mind együtt volt május 18-án szombaton Szántódpusztán. A 7. Pannónia Fesztivál harmadik napján a Rockélet sátorban fekete pólós punkok, a Nagyszínpad előtt bikinis lányok, a Zipz Shoesban konszolidált hippik, a Zeneszöveg.hu táncterén napszemüveges rapperek, a Hóóórukk Hüttében pedig söröző, asztalon táncoló kempingezők mulattak.

Tovább

Tomboló vihar-rock a Pannónia Fesztivál 2. napján

4_Foto_Sandor_Peter__325_Studios.jpg

A nyitónap pörgése után pénteken tovább folytatódtak az eszméletlen koncertek a 7. Pannónia Fesztiválon. Szántódpuszta területe dübörgött a basszustól. A Supernem, az Ocho Macho, Kowalskyék, az Akkezdet Phiai, a Magidom és még sokan mások szolgáltatták a minőségi buli-alapot, de kétségtelenül a Rudimental koncertje volt az est fénypontja.

Tovább

Septicflesh: Fő fellépőként tér vissza a szimfonikus death metal banda

septicflesh2.jpg

Modern, szimfonikus és misztikus megközelítésben előadott, technikás extrém metal zenével várja május 21-én a Hammer Concerts a Club 202-be látogatókat. A többek között a Prágai Filharmonikusokkal is együttműködő görög death metal zenekar, a Septicflesh ezen az estén végre fő zenekarként, teljes hosszúságú műsorral szerepel, az olasz Fleshgod Apocalypse technikás felvezetését követően. Bemelegítésként a holland Carach Angren misztikus black metal tételeit, a szintén görög Descending lendületes, technikás dallamos death metalját, valamint a hazai Konstellation death/black nótáit hallgathatjuk meg.

Tovább

My God Is The Sun - Új Queens Of The Stone Age animációs-videó

Queens-Of-The-Stone-Age-My God.png

Nem bír leállni a Queens Of the Stone Age, naponta jönnek ki egy animációs videóval a június 4-én érkező ...Like Clockwork című lemez felvezetéseként. Mutattunk dalt tegnapelőtt és tegnap is egy-egy animációs videóval és mutatunk egyet ma is, igaz a My God Is The Sun című tétel már régebb óta ismert, de a rá készült animációs videót csak tegnap mutatta be a zenekar.

Tovább

2 millió dollár óvadék fejében szabadulhat az As I Lay Dying énekese

Lambesis2.jpg

Május 2-a óta ül rács mögött Tim Lambesis az As I Lay Dying énekese, akit gyilkosságra való felbujtás vádjával tartóztattak le, miután meg akarta öletni feleségét. Tegnap az ügyében újabb tárgyalást tartottak, melynek során a 3 millió dolláros óvadékot 2 millió dollárra mérsékelte a bíróság, de Lambesis családja maximum 250 ezer dolláros óvadékot tudna kifizetni, így az énekes továbbra is rács mögött marad. Ha beigazolódik, hogy bűnös, akár 9 évet is kaphat. 

Tovább

Vér(gáz)vonal: Howl - Bloodlines (2013)

howl.jpgA Howl nevével már találkoztam, de akárhogy erőlködtem, nem sikerült felidéznem, hogy hol, mikor, merre. Valamiért mégis előzetesen azt hittem egy vegytiszta, belassult, mocsári sludge bandával van dolgom. Lehet egyébként, hogy ez volt a banda irányvonala anno (egy albummal ezelőtt), de a második Bloodlines lemezük eléggé zavarba hozott. Ha valamikor élőben láttam őket, akkor nagy valószínűséggel nem voltam az ítélőképességem teljes tudatában, esetleg a zenekar változott ilyen meredeken.

Tovább

Flipperjátékhoz adta a nevét a Metallica

metpinball.jpg

Az amerikai Stern Flipper, ami a világ legnagyobb flippergépeket gyártó cége, bejelentette legújabb szériáját, a Metallica témájú flippergépeit. A gépek mindegyike egy-egy Metallica klasszikus előtt tisztelegnek, mint például a Master Of Puppets, a One vagy a Fade to Black.  A hajtás utáni videókban csekkolhatjátok, hogy milyen is a gép. A gyártó cég egyik tervezője mutatja be a szerkezetet. A zenekar tagjai amúgy nagyon is örültek a felkérésnek, mert a banda főhadiszállásán, Kirk-nek is van egy Stern gépe, amivel sokat szoktak játszani.

Tovább

A Sepultura gitárosa egy gyerekműsorban szerepelt

kissersolo2011.jpg

A "Cocoricó" című gyerekműsorban tűnt fel a brazil thrash veterán Sepultura gitárosa, Andreas Kisser és beszélgetett a bábokkal a szüleiről, zenéről és mindenféle dolgokról. A hajtás után némi portugál nyelvismerettel (vagy a feliratok bekapcsolásával) látható a szórakoztató műsor.

A zenekarral kapcsolatos hír, hogy több évnyi szünet után újra együtt dolgoznak Ross Robinson producerre, aki már az idén október-november környékére tervezett album munkálatait is vezényelni fogja.

Tovább

6 év után új lemezzel jelentkezik a Trouble

Trouble distortion-field-cover.jpg

Július 26-án, 6 évvel a Simple Mind Condition kiadása után új lemezzel jelentkezik a chicagoi doom-legenda, a Trouble. A jelenleg Kyle Thomas (ének), Bruce Franklin (gitár), Rick Wartell (gitár) és Mark Lira (dob) felállásban dolgozó csapat The Distortion Field címmel jelenteti meg új lemezét, melynek producere a veterán Bill Metoyer (Slayer, W.A.S.P. stv.) volt. A lemezre kerülő dalok címeit hajtás után találjátok.

Tovább

Vicious Rumors, Circle II Circle: Power metal nap Pünkösd hétfőn a Club 202-ben

Vicious Rumors 2013.jpg

Május 20-án, azaz Pünkösd hétfőjén egész napos power metal vigadalomra vár mindenkit a Hammer Concerts, amely kora délutántól összesen nyolc bandát állít színpadra ezen a napon a Club 202-ben. A két húzónév az amerikai veterán banda, az új albummal érkező Vicious Rumors, valamint a szintén új albummal érkező floridai heavy metal csapat, a Circle II Circle. Az európai színteret képviseli a három évtizedes múltra visszatekintő francia power metal banda, a Nightmare, továbbá a szintén francia Eternal Flight és a brit Iron Knights, míg a The Order of Chaos Kanadából érkezik. Két hazai csapat is szerepet kap majd: a Demonlord és a Power nyitja meg a koncertek sorát.

Tovább

If I Had A Tail - Új Queens Of The Stone Age-dal

Queens-Of-The-Stone-Age-If-I-Had-A-Tail-video-608x385.jpg

Ahogy közeleg a június 4. és vele a Queens Of The Stone Age új ...Like Clockwork című albumának megjelenése, úgy válik egyre több dal ismertté a lemezről. Tegnap is mutattunk egy bizarr animációs videóval ellátott új dalt, ma pedig mutatunk egy másikat, nem kevésbé ütős klippel. Az If I Had A Tail hajtás után hallgatható/nézhető meg.

Tovább

Járnál velem Abo tangót?: Airbourne - Black Dog Barking (2013)

Airbourne Black.jpgKészen álltok?
Semmi újról nem tudok beszámolni.
Mit lehetne mondani az Airbourne új lemezéről, hogy olyan, mint az AC/DC?
Érdekel ez egyáltalán bárkit is?
Foglalkozzunk egyáltalán azzal, hogy az Airbourne teljes bevétele totálisan perelhető?
Érdekel valakit, hogy most már a Use Your Illusion-ös Guns is felüti a fejét itt-ott elég direktbe?
Szégyen-e vagy zsenialitás ennyire profi megamixet csinálni világsikerű zenekarok műveiből?
Ítéljük el őket egy életre a plágiumért vagy csak adjuk át magunkat önfeledten Ausztrália új császárainak?
Tételezzünk fel bármiféle sorsszerűséget abban, hogy az AC/DC után a kontinens ismét egy ilyen Isten áldotta zeneszerző testvérpárt ad a világnak?

Tovább

Július 8-án visszatér az A38 Hajóra a Karma To Burn

Karma To Burn 2013.png

Az utóbbi évek egyik leghangulatosabb koncertjét a Karma To Burn adta az A38 Hajó Tetőteraszán még 2011. júliusában. Szinte napra pontosan 2 évvel ezt követően visszatér a Hajóra a kultikus instrú-sztóner brigád. A csapat vendége csakúgy, mint két éve a Shapat Terror lesz. Részletek később, bővebb információk ITT. 

Tracklist és új dal a Children of Bodom új lemezéről

bodom2013band.jpg

A finn Children of Bodom június 7-én érkező lemezéről már mutattunk videót a Transference című dalhoz. Az új lemez a Nuclear Blast gondozásában jelenik majd meg és az alábbi dalok kerülnek fel: 

01. Waste Of Skin 02. Halo Of Blood 03. Scream For Silence 04. Transference 05. Bodom Blue Moon (The Second Coming) 06. The Days Are Numbered 07. Dead Man's Hand On You 08. Damage Beyond Repair 09. All Twisted 10. One Bottle And A Knee Deep

A zenekar szerint e nyolcadik nagylemezükön van a leggyorsabb és a leglassabb dal is, amit valaha írtak. Igazi, tiszta  északi metálnak nevezték az új anyagot.

Az alábbi linkre kattintva pedig, a címadó dalt, a Halo of Blood-ot hallgathatjátok meg online.

Újra gyakorolnak a Baroness tagjai

baroness2013lineup.jpg

Jó hír, hogy a napokban új képek, videók kerültek ki a Baroness háza tájáról, ahogy éppen próbálnak és készülnek az Egyesült Államokat átszelő turnéjukra. Mint ismeretes, tavaly nyáron egy szörnyű buszbalesetet szenvedett a zenekar és többen súlyosan megsérültek, különösen John Baizley, akivel kapcsolatban az is kérdéses, hogy visszatérhet-e valaha a zenéléshez. A hajtás után a videót láthatjátok, amiben a banda már aktívan gyakorol a túrára.

Tovább

Készül az új Limp Bizkit lemez

limp-bizkit.jpg

Fred Durst, a banda frontembere a MetalHammer-nek adott interjújában közölte, hogy épp nagy munkában vannak az új, hetedik stúdiólemezük felvételeivel, az új album címe Stampede Of The Disco Elephants lesz, a producer pedig Ross Robinson. Az éneksávokat már felvették és Fred szerint a hangzás nagyon jó lesz, nyers, kemény és groove-os. Mindenképpen az volt a cél - mondja Fred -, hogy egy "anti-rádió" lemezt hozzanak össze. Ezt majd meglátjuk, addig is egy új dal a hajtás után.

Tovább

Így nyomta a Black Sabbath a CSI: A Helyszínelők sorozat záróepizódjában

Sabbath_csi2.jpg

Május 15-én - azaz tegnap - bemutatták az amerikai CBS televízióban a CSI sorozat szezonzáró epizódját. Ez még önmagában nem lenne érdekes nekünk, de a záróepizódban szerepel a Black Sabbath, amint éppen a június 11-én 13 címmel megjelenő új album End Of The Beginning című dalát játsszák. Hogy hogyan az hajtás után kiderül.

Tovább

Last-minute ünneplés az 5 éves Dürerben

5DK131.jpg2008 augusztusában kissé félve gyűlt össze több száz ember a Bridge To Solace, a Blind Myself és a Shell Beach nyárzáró koncertjén az akkor megnyitó Dürer Kert szabadtéri színpada előtt, ám az elmúlt öt évben a fővárosi keményzenei színtér egyik megkerülhetetlen helyszínévé nőtte ki magát az Ajtósi-Dürer sori szórakozóhely. Az elmúlt években olyan emlékezetes és hiánypótló események kerülhettek itt megrendezésre, amelyek méltán igazolták estéről estére, hogy miközben felnőtt egy friss generáció, annak még mindig van igénye arra, hogy új löketet adhasson érdeklődésén keresztül a fővárosi koncertéletnek – és ezt hivatott megünnepelni az alábbi este is, mintegy megköszönve a koncertjáró közönségnek a kitartó érdeklődését.

A május 17-i koncert több apropóval is bír, ami miatt kihagyhatatlan már a fellépők tényén túl is, elvégre öt olyan zenekar váltja majd egymást a nagyterem színpadán, akik már megannyiszor bizonyították, hogy megérdemlik a közönség figyelmét. Az este főzenekara, a The Southern Oracle itt adja hosszú ideig az utolsó klubkoncertjét, hiszen a zenekar ősszel már új albummal jelentkezik: a sejtelmes, ám az igazi rajongók számára mégis árulkodó című [HTH/LTH] munkálatai már az év elején elkezdődtek, ám a következő hetek-hónapok szorgos és koncentrált figyelmére lesz szükség ahhoz, hogy a zenekar második nagylemeze az idei év legfontosabb hazai kiadványává válhasson.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum