RockStation

Legújabb Szövetség – Orphaned Land, Bilocate, Klone, TMC @ Club 202, 2013. október 4.

2013. október 06. - viliricsi

0orphanedland33.jpg

@ Kezdetben volt a zene. Az Úr látá, hogy az ifjúság efelé orientálódá. Megteremté hát a heavy metalt e szavakkal: „minden muzsikák királyává teszlek”. Ekkor al-műfajokat hozott létre Isten. Lőn ettől fogva power, thrash, prog, speed, gothic, dead és folk metal. Utóbbi skatulyába illeszté az Úr az Orphaned Landet. „Szívjátok magatokba lakóhelyetek, a Szentföld (Izrael) minden hatását, lett légyen az arab zenei világ, vagy klezmer (utóbbiból csak egész pici legyen), és vegyítsétek minden muzsikák királyával!” – mondá Isten a tagoknak. – „Ily módon hirdessetek testvériséget, összefogást! Tomboljanak együtt koncertjeiteken zsidók, muszlimok, keresztények! Had lássa a világ: amire nem képesek politikusok, békeharcosok, a rock zene arra bizony igen! Nobel-békedíjat nem tudom, a végén kaptok-e érte, aláírás-gyűjtés mindenesetre lesz. (http://www.gopetition.com/petitions/nominate-orphaned-land-for-the-2013-nobel-peace-prize.html ) ”

@ Majd egy napon így szólt nékik az Úr: „el kell mennetek Budapestre”!  Az zenekar értetlenkedett: „ott már jártunk, úgy két évvel ezelőtt”.  Isten így felelt: „nem tarthatok észben minden turné-dátumot. De ha már kimondtam: újfent mennetek kell! S mielőtt ellenkeznétek, emlékezettek, mi történt Jónással, ki megtagadta parancsomat, s nem kívánta beilleszteni turnéjába Ninive városát!”

Tovább

Avanged Sevenfold nem tud leállni a nyúlással?

A7XvsMH.jpg

Legalábbis Robb Flynn, a Machine Head frontembere szerint. A múltkor már beszámoltunk arról, hogy a Flynn mennyire "elégedett" a A7X idei nagy sikerű feldolgozás lemezével, most pedig arról olvashatunk, hogy azon van kiakadva, hogy a banda legújabb logója hatalmas nagy nyúlás a Machine Head logójáról. Az alábbi néhány pontban foglalta össze a "véletlen egybeeséseket":

  • oroszlánok a fejszékkel
  • a római számok alul
  • a banda szimbóluma középen
  • fekete-fehér részek egymás mellett középen

Tovább

Queensrÿche: Budapesten játszik az amerikai progmetal zenekar

queensryche02.jpg

Az évtizedek óta közösen zenélő alapító tagok, és az újonnan csatlakozott énekes, Todd La Torre hozza október 23-án Budapestre a Queensrÿche tizenkettedik, cím nélküli lemezét. A 20 millió albumot eladott, töretlenül sikeres amerikai zenekar a Club 202 színpadán játszik majd, a hazai Perfect Symmetry és az Ad Astra felvezetése után.

Tovább

Véget ért az Iron Maiden turnéja

i007.jpg

A legendás brit zenekar a chilei fővárosban adott koncertjével véget ért a Maiden England elnevezésű világkörüli turné. Az utolsó fellépésükre az Estadio Nacional-ban 60 105 néző volt kíváncsi. A dolog pikantériája, hogy a chilei egyház 1992-ben megtiltotta az Iron Maiden számára a koncerteket az országban, ennek ellenére azóta négy alkalommal jártak a dél-amerikai országban, közte természetesen a 2011-es nagy sikerű koncertet, ahol az En Vivo! anyagát rögzítették. 

Patrick Ledwith, a turné menedzsere megosztott néhány jellemző adatot a turnéról:
131 nap, 102 színpadi munkás, 46 koncert, 1 175 714 néző, 45 350 mérföld utazás (~ 72 983 km), 44 város 25 országban 3 kontinensen, 3853 hotelszoba, 350 lámpatest, 330 szett húr,  184 dobverő, 3380 vacsora, 96 sajttömb és természetesen 5646 üveg Trooper (!) sör. 

A turné érintette a Rock In Rio fesztivált, ahol a zenekar 90 000 ember előtt játszott, ebből egy részletet, a Run To The Hills videóját láthatjátok a hajtás után. 

Tovább

Nick Menza árverésre bocsátott egy fűrészkorongot

bw_HQ.jpgAz ugye megvan, hogy a Megadeth korábbi dobosa, Nick Menza pár évvel ezelőtt, 2007-ben egy balesetben egy körfűrésszel közel járt ahhoz, hogy levágja a karját? Na, emberünk gondolt egy nagyot, és úgy döntött, hogy ezt a fura ereklyét kiárusítja, így lehet rá licitálni. Mindezt egy ízléses plakett formájában kínálja Menza: a csomag része a véres fűrészlap, egy röntgenfelvétel, és a LED fénnyel megvilágított NICK MENZA felirat, mindez egy fém keretben, ahogy a fenti képen is látható. A rajongóknak és gyűjtőknek valószínűleg must-have kategória, de azért egy kissé beteg...

Death metal új köntösben: Ma 20 éves az Entombed Wolverine Blues című klasszikusa

Entombed_-_Wolverine_Blues_-_Front.jpgBár a svéd Entombed mai megítélése már korántsem annyira pozitív, mint egykoron, azért ennek a zenekarnak a metálzenére alkotott hatását kár lenne elvitatni. A szimpla - ámde az amerkai vonulatnál mégis másabb - death metal felől közelítő csapat harmadik nagylemezével egészen új megközelítésbe helyezte a stílust. Ma 20 éve jelent meg a Wolverine Blues című klasszikus.

Tovább

65daysofstatic-koncert a Dürer Kertben

65dosmaibaum1awebjpg.jpg

A 65daysofstatic egy angol isntrumentális post- és mathrock zenekar Sheffieldből. A zenekar európai turnéja keretében ismét visszatér a budapesti Dürer Kertbe, hogy megünnepelje soron következő, ötödik stúdióalbumát, ami szeptemberben jelent meg a a Monotreme Records gondozásában. A 65daysofstatic mellett az ausztrál sleepmakeswaves is turnéra indult, visszatérve Budapestre, ahol 2012 áprilisában már adtak egy zajos és nagyon sikeres koncertet.

Tovább

Ezek a dalok lesznek a Black Sabbath koncert kiadványán

Black-Sabbath2.jpg

November 26-án Black Sabbath: Live...Gathered in Their Masses címmel jelenik meg a legendás Black Sabbath koncertlemeze. A felvételek idén április 29-én és május 1-én készültek Melbourne-ben, Ausztráliában. Ezen a koncerten játszottak először dalt az új lemezről, a 13-ról, ami később a 200-as Billboard lista első helyéig jutott az első héten eladott 155 ezer példánnyal. A banda visszatérő albumáról itt írtunk szépeket. A koncertlemezről továbbá azt tudjuk, hogy az alábbi dalok szerepelnek rajta, a hajtás után pedig egy ízelítőnk is van az anyaghoz. 

tracklist: 1. Warpigs 2. Into the Void 3. Loner 4. Snowblind 5. Black Sabbath 6. Behind the Wall of Sleep 7. N.I.B. 8. Methademic 9. Fairies Wear Boots 10. Symptom of the Universe 11. Iron Man 12. End of the Beginning 13. Children of the Grave 14. God is Dead? 15. Sabbath Bloody Sabbath (intro) / Paranoid

Tovább

Várhatóan az All Shall Perish énekese áll a Suicide Silence élére

Hernan.jpg

Mitch Lucker tavaly novemberi tragikus motorbalesete után várható volt, hogy előbb vagy utóbb egy új frontemberrel folytatja a Suicide Silence. Az amerikai deathcore csapat ugyan hivatalosan még nem jelentette be, hogy ki lett az elhunyt énekes utódja, de a csapat a You Only Live Once daluk új verziójának egy részletét a minap közzétette, melyben már az új énekes hallható. Vájt fülűek pedig egyből arra tippelnek, hogy az All Shall Perish énekese, Hernan "Eddie" Hermida áll a banda élére.

Tovább

Vasárnap The Dillinger Escape Plan-koncert az A38 Hajón

The+Dillinger+Escape+Plan+New+promo+2013+PNG_1.png

Ahhoz, hogy egy zenekar élő legendává nőhesse ki magát, nem elég az, ha az adott előadónál kéz a kézben járnak az emlékezetes dalok és a még maradandóbb koncertélmények: arra is szükség van, hogy érzékelhető legyen mindenki számára a tekintélyt parancsoló példamutatás. Márpedig a The Dillinger Escape Plan épp annyira képzett hidat a kilencvenes évek kaotikus, matekpárti metalcore-ja és az ezredfordulót követő új hullám között, amennyire mára teljesen egyedül maradt. Mindezt úgy, hogy közben egyszer sem hibázott, sőt, idő közben még Mike Pattonnal és Trent Reznorékkal is együtt zenélhetett, valamint a Conan O'Brian show-ban is átértékelte az amerikai TV-néző közönségben a nyers agresszió fogalmát.

Tovább

Egy rockbűnöző naplója – Joe Bonamassa @ Budapest Kongresszusi Központ, 2013. október 1

joe-bonamassa-617-409.jpg

19:00 – Zötykölődök a 8-as buszon – az elkapott beszélgetés-foszlányokból arra következtetek: úticélom nem egyedi. Jó lenne, ha nem égne be Budapest, hiszen ha napjaink talán legnagyobb gitárosát félházzal fogadjuk, azon még a tűzoltóság sem tudna segíteni.

Nem csupán emiatt izgulok. Tisztelője vagyok Bonamassának. Ez a baj, hogy csak tisztelője. Ezt a fajta blues-rockot, amit Joe valami hihetetlen magas szinten képvisel, az előző nemzedék muzsikájának tudom be. Mi már „true metal”, majd ifjúságunk végén beköszönnek a szimfonikusok (mármint a „gótok”). Néha nem értem, hogy az életkor szempontjából „mi kutyánk kölyke” Joe Bonamassa miért apáink muzsikáját tolja, miért nem a mienket.  Nekik volt elég zsenijük, nehogy már mi is adjunk nekik egyet!

Bár az sem (volt) egy kifejezetten modern zenekar, a harminchat éves gitáristennek a Black Country Communionban töltött éveit kultiválom legjobban. Vajon ezen időszak dalaival is megtisztel minket?
Persze, egy tudósításba nem illik beleírni, hogy Timo Tollkival együtt vallom: „nem szeretem a bluest” (ő egy kicsit durvábban fejezte ki magát), de hát ez csak egy napló. Remélem, az öcsém nem kutatja át a telefonomat, mert tréfából még képes feltenni a rockstationre, mielőtt az igazi beszámolót megírhatnám. (De jó ötletet adtál, bátyuskám! Üdv.: az öcsi.)

Tovább

Superliminal - Meghallgatható a kislemez

Superliminalband.png

A budapesti Superliminal olyan zenei fúzióban utazik, melynek célja, hogy a kemény rockerek és az elektronikus zene kedvelői is jól érezzék magukat. A megalakulás pillanatában tehát a modern metál, mint irány, adott volt, de valami még hiányzott: így érkezett az elektronikus vonalról a zenekar egy szem hölgy tagja, aki magával hozta a MIR űrállomást. Rock riffek csatája az elektronikával, ez lenne a Superliminal. A napokban ráadásul kislemezzel jelentkezett a Gyuris János - ének, Dudoma Viktor - gitár, Juhász Ferenc - bsszus, Hornyák Péter - Dob, Hegedűs Bianka - elektronika összeállítású csapat, melyet hajtás után meghalgathattok

Tovább

Ébren tartó lázálmok: Shining - 8 ½ - Feberdrömmar i vaket tillstånd (2013)

shining400.jpgNem, ez még nem a soron következő Shining nagylemez és bár ismerősek lehetnek a dalcímek, nem egy szimpla válogatásról van szó, nem is hagyományos újra felvételről. A Shining az ezen lemezen szereplő minden régi nótához egy-egy vendég énekest kért fel. Illusztris a névsor, elég csak Csihar Attilára, Maniac-re vagy Gaahl-ra gondolunk! Kvarforth saját bevállása szerint már régóta készült egy hasonló kiadványra, bár eredetileg a debüt album nótáit vették volna fel így. Végereményben viszont a II-es és a III-as album, valamit a Darkroom Sessions és a Through Years Of Oppression bootlegek dalai kerültek újraértelmezés alá.

Tovább

Nézz Baroness koncertet a neten!

baronessband2013_638.jpg

A Baroness visszatér Európába, és ma este németországi Dortmundban koncerteznek a Visions Westend fesztiválon. Hála az internetnek ez nem jelenti azt, hogy automatikusan lemaradnánk egy ilyen eseményről, hiszen a német WDR televízió közvetíti az eseményt. Az amerikai nagymesterek előtt még a német Long Distance Calling és a The Ocean lép fel.

Gothic - Egy klasszikus Paradise Lost-dal új értelmezésben

paradiselost2012band_638.jpg

Mint azt korábban mi is megírtuk a Paradise Lost egy különleges felvételekkel, ritkaságokkal, limitált kiadásokon és B-oldalokon megjelent dalokkal teli válogatást ad ki október 21-én, a zenekar fennállásának 25. évfordulójára. Erre a 14 dalos Tragic Illusion 25 (The Rarities) címet kapott kollekcióra egy új dal is felkerül Loneliness Remains címmel, illetve az Our Saviour és a Gothic című dalt a zenekar újra fel is játszotta. Ez utóbbi klasszikus új változatát hajtás után hallgathatjátok meg.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum