RockStation

Az ellenállás vezetői: Darkthrone - The Underground Resistance (2013)

2013. március 03. - scorn

DarkthroneTheUndergroundResistance.jpgAzzal akartam kezdeni a cikket, hogy “Aki az utóbbi pár évben nem a föld alatt élt, az tudja, hogy milyen zenét is játszik ma a Darkthrone.” Aztán egyrészt rájöttem, hogy pont egy Underground Resistance címmel rendelkező albumnál ez pont szarul jön ki. Másrészt, ha csak lépésről lépésre is, de bizony változik a kultikus norvég banda annyira, hogy a “black metal mit ein bisschen crust punk” egyre kevésbé állja meg a helyét. Persze nem azért mert annyira új stílust teremetenének, hanem mert egyre inkább úgy hangzanak, mint egy 30 évvel ezelőtt munkálkodó zenekar.


Tovább

Jövő szombaton Budapesten koncertezik Eric Martin

fenykep_ericmartin02.jpg

Több nagy sikerű zenekari fellépés után ezúttal egy akusztikus, önálló műsorral érkezik Budapestre a Mr. Big énekese, Eric Martin. A március 9-én tartandó fellépésre a Pecsa Music Caféban kerül majd sor, ahol Eric szólómunkásságának legjobb dalai mellett minden bizonnyal néhány Mr. Big slágert is hallhatnak majd az érdeklődők.

Tovább

Nyár végén jöhet a Trivium új albuma

Trivium studio.jpgBefejezte új albumának felvételi munkálatait a Trivium. Az új album valamikor a nyár végén jelenhet meg a Roadrunner Records gondozásában. A csapat közel 25 dalt demózott fel, de hogy ezek közül hány kerül a David Draiman (Disturbed, Device) producelte albumra azt még nem tudni. A zenekar legutóbbi, In Waves címet kapott lemezéről itt írtunk, tavalyi interjúnkat pedig itt olvashatjátok.

Jailbreak - Itt az Anthrax Thin Lizzy feldolgozása

Anthrax-group-photograph-2012.jpg

Március 22-én érkezik az Anthrax feldolgozás EP-je Anthems címmel. Ha kicsit később jelenne meg, akkor lehet, hogy az összes dalt megmutatnánk róla, lévén hogy Rush feldolgozást és Anthraxesített AC/DC klasszikust már lehetett hallani nálunk. Most viszont egy Thin Lizzy örökzöldet hallgathattok meg hajtás után, ez itt a Jailbreak.

Tovább

Dawn of a New Kingdom - Új ANGERSEED-videó

Angerseedband.jpg

Elkészült az Angerseed legelső klipje a Dawn Of A New Kingdom EP címadó tételére! A felvételek az Alföld TV stábja által tavaly novemberben készültek a debreceni Roncs Bárban a IV. Full Of Anger Death/Black Metal Fesztiválon. A vágást és a szerkesztést pedig a zenekar gitárosa, Fehértóy Péter végezte. A videó egy lendületes, pörgős koncertfelvétel tehát, mely jól jellemzi az Angerseed erősségét, a dinamikus és látványos színpadi előadást, hamisítatlan Death Metal hangulattal. A nyár folyamán az EP egy másik dalára is készül majd klip a tervek szerint. Addig is március közepén elkezdődik a koncertezés a Bloody Roots társaságában három erdélyi városban, majd május 4-én Debrecenben, a Kaptár Music Clubban lesz látható az Angerseed a Full Of Anger Bloody Spring Fesztiválon, többek között a Bloody Roots és a Scerra társaságában.

Tovább

Essünk neki: Soilwork - The Living Infinite (2013)

soilworkthelivinginfinitecover.jpegAmikor azt hallod, hogy a dobost innen kirúgták, onnan meg lelépett a basszer, mert elege van, kicsit elgondolkodsz, hogy mi lesz így. Kik fognak gyilkos riffeket hozni, őrült groove-okat bemutatni, és úgy hörögni, sikítani, visítani, ordítani, dalolni, hogy a szőr is felálljon a hátadon? Nyugi vannak itt még bandák, akik azért rendíthetetlenül tolják a képünkbe a metált, és nem ismernek kompromisszumokat. Emlékszem még 2005-ben nyomta egyik angol óra előtt a Tanárnő a kezembe a Stabbing The Drama-t, hogy ezt feltétlenül hallanom kell. Haza jöttem be pakoltam, és azt mondtam, hogy nem rossz. Nem vagyok egy halál nagy Soilwork fan, de azért a mostani The Living Infinite-re azt hiszem érdemes egy kis időt szánni! Hogy miért? Kattints a továbbra.

Tovább

Újra dübörög a Megazetor

Megazetor_promo2013_02.jpg

Idén tavasszal hosszú szünet után ismét felbőg a Megazetor motorja, lévén új hangzóanyaggal jelentkezik a banda, mely a Sandstorm in an Hourglass címet kapta - a bejelentéshez egy trailer is dukál. Nem csupán egy egyszerű EP-ről van szó: a négy új dal mellett bónuszként remixek és a 2010-es balti turnénkon készült élő felvételek fognak szerepelni és ingyenesen, kizárólag digitális formában fog megjelenni a zenekar bandcamp oldalán, ahonnan a 2004-es The Drug You Daily Crave EP és a 2008-as Dying Process lemezük is letölthető - szintén teljesen ingyen.

Tovább

Hallgasd meg a Bring Me The Horizion új albumát!

Bring Me The Horizon Sempiternal.jpg

Eredetileg április végén érkezett volna az angol Bring Me The Horizon új albuma, mely a Sempiternal címet kapta, de valamilyen ármány folytán egy-két napja kicsúszott a netre az egész album. A lemezt Amerikában kiadó Epitaph ezért tegnap az egész albumot elérhetővé tette és a hivatalos megjelenést is előrehozták, így Európában április 1-én, míg a tengerentúlon egy nappal később jelenik meg a lemez, amely hajtás után nálunk is meghallgatható.

Tovább

Stellar Outcast - Új Neokhrome-videó

Neokhrome.jpg

Nemrég írtunk a Neokhrome még tavaly megjelent Perihelion című új nagylemezéről, melynek Stellar Outcast című dalára most videó is készült. "Elkészültünk a tavaly megjelent Perihelion lemezünk első klipjével. A képanyag a Stellar outcast című dalra készült. A lemez design-jához hasonlóan itt is az volt a célunk, hogy „megjelenítsük” a zenét képekben és színekben, így koncert, zenekari imidzs, vagy hangszerdemonstráció helyett inkább azt próbáltuk képernyőre vinni, amit számunkra jelent ez a dal. A klip elkészítésében oroszlánrészt vállalt Krizsai Norbert és a Plus Media."

Tovább

Make Do And Mend a Dürer Kertben

make-do-and-mend-2012.jpg

Már két ízben is meggyőződhettünk arról, hogy a Make Do And Mend napjaink egyik legkiemelkedőbb modern punkzenekara, hiszen az elmúlt években kétszer is megfordult nálunk a New England-i banda. A csapat most sem tétlenkedik, hiszen amellett, hogy elkészítették a Jets To Brazil egyik nagy slágerének, a „Cat Heaven”–nek a feldolgozását (amely a http://makedoandmend.me oldalról le is tölhető), márciusban headlinerként járják be Európát, majd később Nagy-Britanniát is. Ennek keretében Budapestre is ellátogatnak március 5-én a Dürer Kertbe az Apologies, I Have None és a Daylight oldalán.

Tovább

Stúdióba vonult a Motörhead

0motorhead2010_09.jpg

Rövidek leszünk és velősek. Stúdióba vonult a Motörhead, hogy Cameron Webb producer irányítása mellett felvegye új nagylemezét, amely valamikor a nyár végén jelenhet meg. Két kiszivárgott dalcímmel is tudunk szolgálni, ezek Outsider és Silence When You Speak to Me. A csapat legutóbbi nagylemeze The Wörld Is Yours címmel még 2010-ben jelent meg. A Lemmy vezette alakulat nyáron Európában is koncertezik és a pletykák szerint egy Sziget Fesztiválon adott koncert sem lehetetlen. (Fotó: Réti Zsolt)

Új lemezen dolgozik a Sepultura

sepultura_2012.jpg

Megkezdte új albumának munkálatait a brazil Sepultura. A lemez megjelenési időpontja egyelőre még nem ismert, de a tervek szerint még ebben az évben megjelenik a Nuclear Blast gondozásában. Az együttes először dolgozik együtt stúdióban új dobosával Eloy Casagrande-val. A Sepultura tavaszi európai turnéja keretében Szombathelyen lép fel április 26-án.

Surgical Steel címmel érkezik a Carcass új lemeze

Carcass_Band.jpg

A magát nemrég reaktiváló Carcass új lemezzel jelentkezik 17 év után még ebben az évben Surgical Steel címmel.. A megjelenést kissé nehezíti, hogy jelenleg a csapatnak kiadója sincs, bár a Carcass névvel ez nem foga akkora nehézséget okozni. Az album producere Colin Richardson volt, aki korábban olyan csapatokkal dolgozott, mint a Fear Factory, a a Machine Head vagy a Slipknot. Hajtás után megnézhetitek az album nem végleges dal-listáját.

Tovább

Turn The Tide - Új Spiritual Beggars-dal

Spiritual Beggars band 2010.jpg

Earth Blues címmel április 15-én érkezik az Arch Enemy gitáros Mike Amott vezette Spiritual Beggars új albuma. A csapat felállása két éve változatlan tehát Mike Amott mellett a a Firewindből nemrég kitett Apollo Papathanasio énekel, a basszer Sharlee D'Angelo (Arch Enemy, Witchery), a dobos Ludwig Witt (Grand Magus, ex-Firebird), a billentyűs pedig Per Wiberg (ex-Opeth).Új dalt már most tudunk mutatni, a Turn The Tide hajtás után csekkolható.

Tovább

Scott Weiland ismét repült a Stone Temple Pilots-ból

Scott W.jpg

Az elmúlt napok hírei után már lehetett valószínűsíteni azt a döntést, amely tegnap lett végleges, miszerint a Stone Temple Pilots  ismét megvált Scott Weiland énekestől. A zenekar egyelőre bővebb kommentárt nem fűzött  a döntéshez. A zenekar az 1990-es évek elején bukkant fel és tett szert hatalmas népszerűségre, de Weiland drogproblémái és nehéz természete miatt 1997-ben egyszer már kirúgták a zenekarból. A Stone Temple Pilots 2008-ban ismét összeállt, a közös munka eredményeként egy albumot jelentettek meg, de a sztorinak itt jelen állás szerint vége is szakad. Weiland hamarosan a banda első két albumának dalaival turnézik az Egyesült Államokban.

Az énekes a sajtóból értesült kirúgásáról, de úgy gondolja, majd az ügyvédei megvizsgálják, ki lehet e őt jogszerűen tenni egy olyan csapatból, amit ő alapított és ahol társszerző volt számos sikerdalban.

Itt vannak a 8. HangSúly zenei díj jelöltjei!

hmalogo1.gif

Idén sem mulasztják el a magyar internetes rock/metal magazinok, hogy az előző évben megjelent összes hazai hard rock/metal kiadvány közül megszavazzák a legjobbakat. A 2012-es szavazás már a nyolcadik(!) alkalom a HangSúly zenei díj történetében, és ezúttal 13 szerkesztőség vállalkozott a feladatra, hogy a megszokott 5 kategóriában jelölteket állítson, és a 13-as szám bűvöletében 2013. március 13-án eredményt hirdessen.

A legtöbb jelölést a Scerra kapta (mind az öt kategóriában), illetve a Leander (Rising) és a Niburta zenekarok (4-4 kategórában). A HangSúly zenei díj hivatalos jelöltjei a következők:

Tovább

In Due Time - Új Killswitch Engage-videó

kse2012.png

A Grammy-jelölt massachusetts-i dallamos metalcore zenekar, a Killswitch Engage –  Jesse Leach (ének),  Adam Dutkiewicz (gitár), Mike D'Antonio (basszusgitár), Joel Stroetzel (gitár) és Justin Foley (dob) - hatodik albuma, a Disarm The Descent, 12 dallal április 2-án jelenik meg. A lemez különlegessége, hogy a 2002-es Alive or Just Breathing óta most először énekel újra rajta az eredeti énekes, Jesse Leach. A lemez producere a gitáros Adam Dutkiewicz volt.Az első kislemez, az In Due Time című dal lett, melyet korábban már megmutattunk nektek. Most erre a dalra videó is készült melyet hajtás után nézhettek meg.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum