RockStation

A nagy bátorság: Discharge, Kretens @ Club 202, 2014.10.03.

2014. október 14. - csigaur

DischargeLive1.jpg

A tavaly februári „botrányos” koncert (elmaradás) után, elég nagy bátorság volt leszervezni a zenekart Budapestre. De a Discharge, az Dischagre, mégis csak egy punk legenda. A 35 éves zenekar koncertjére, egy kicsit félve, de jó kedvvel mentünk a Club 202-be. Aztán kicsit rosszkedvvel távoztunk…

A helyszín is elég fura választás volt véleményem szerint.  Egy kis klubban, egy kis színpadon sokkal jobban hatott volna az egész. Ugye itt azért elég magasan vannak a zenészek a közönséghez képest, ami egy ilyen kaliberű és stílusú zenekarnál elég rossz élmény.

A 20 órai kezdés bő egy órát csúszott, valami megmagyarázhatatlan ok miatt (fogalmunk sincs miért, de addig is a pultot támasztottuk). A Kretens volt az egyetlen előzenekar az estén, akik szintén nem fiatalok már, a lendületük viszont az. Bár sose voltam nagy rajongója a zenekarnak, és körülbelül kettő darab számot, ha ismerek tőlük, azért erősítettük mi is, az itt még nem annyira magas nézőközönség-számot ... Koncert közben megnéztük a pult mellett a második legjobb helyet, ami egy koncerten megtalálható a merch standot. Elég korrekt, mondhatni nevetségesen olcsón árulták a Discharge és a Bones Brigade (ugye ebből a zenekarból jött az új énekes) holmikat.  Be is szereztem hiper gyorsan egy pólót, biztos, ami biztos alapon.

Kretens 1.jpg

Egyébként addig nem akartam elhinni, hogy lesz koncert, amíg nem látom őket a színpadon. Hiába a merchpult, hiába a színpadon a felszerelés, volt bennem egy kis félsz. Nem mai fiatalok, szerintem simán összevesznek egy szelet párizsin, mint anno az Akela és vége a bulinak. :D Szerencsére nem így lett,  hiszen bombaként robbant a színpadra a 35 éves punklegenda, a Discharge rögtön a Hear Nothing című klasszikussal. Elég erős kezdés volt, mit ne mondjak!

DischargeLive2.jpg

A nézőtéren egy-két ember kivételével alig volt mozgás, a színpadon viszont annál több... Volt szerencsém látni a Varukers-ből is ismert Rat-tel a zenekart (mármint ott voltam a koncerten, hehe…), az annyira nem hagyott bennem mély nyomokat, de ez a buli se nagyon fog. Örülök, hogy ott voltam, és ezer hála a szervezőknek, hogy létrehozták a bulit, gondolom nem kevés parával a hátuk mögött. De véleményem szerint egy kis klubban, egy kisebb színpadon nagyobbat ütöttek volna! Egyébként koncert után kijött a zenekar, és mindenkivel fényképezkedtek, dedikáltak és beszélgettek.

Dischargecsiga1.jpg

Itt a másnapi setlist, jóformán ugyanez volt Budapesten is:

Dischargecsiga2.jpg

KONCERTFOTÓK: POLGÁR PÉTER, További képek itt és itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr286789789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum