RockStation

Ez is hardcore, csak kicsit más: újra Ignite koncert volt Magyarországon

2015. február 01. - csigaur

0ignite2015_24.jpg

Soha életemben nem jártam még Fásy mulatóban, de a tegnapi Ignite koncert után, van egyfajta elképzelésem, hogy milyen is lehet az egész. Habár itt nem a mulatós zene kerül előtérbe, hanem a „hardcore”, de majdnem ugyanaz lehet a hangulata…

Tovább

Gördeszkás Iron Maiden fanok figyelem!

iron_maiden_deszka.GIF

Ha imádsz gördeszkázni és a tetejébe még hatalmas Iron Maiden rajongó is vagy, akkor ez a hír most bearanyozza a napodat. A Backstreetmerch ugyanis február 20-án dobja piacra azt a három gördeszkát, amelyiken az Iron Maiden klasszikus lemezborítói (az 1980-as Iron Maiden, az 1981-es "Killers, valamint az 1986-os Somewhere In Time) szerepelnek. Ha tudnék gördeszkázni, biztos beszereznék egyet.

Így kell 8 évesen Dream Theatert dobolni!

avery_molek_20142.jpg

Avery Molek már szerepelt nálunk. Hat évesen Guns N' Rosest, hét évesen már Judas Priestet dobolt. Nyolc évesen pedig értelemszerűen emelt a téten. Ahogy mondanánk: ezt még Mike Portnoy is megirigyelné! Hiszen a kis Avery a Dream Thetaer egyik klasszikusát a 6:00 című dalt választotta a következő lépcsőfoknak. Maxi riszpekt a kissrácnak!

Tovább

Hallgass bele az Iron Reagan új Spoiled Identity című kislemezébe

iron_reagan_austrlian_tour_2015.jpg
Az Iron Reagan allstar brigádja új anyaggal jelentkezik a közeljövőben, nem titkolt céljuk hogy megzavarják a nyugalmunkat, illetve nehogy elpuhuljunk és véletlenül a dallamos zenék felé kacsintgassunk, elénk tolnak egy újabb adagot az általuk zseniálisan játszott mocskos, szögelős moslékból...természetesen ennek mi nem kicsit örülünk....

Tovább

TOP10 Slipknot-dal, amit Budapesten is hallhatsz majd

slipknot2015_png.jpg

Február 5-én Budapesten lép fel a maszkos-metál muzsikák number one-ja a Slipknot, akik az elmúlt években vitán felül a rockzene elitkategóriájába katapultálták magukat. Fellépésük kétségtelenül a 2015-ös év egyik legnagyobb durranása lesz, amiről a zenén kívül élő fellépéseik látványvilága is gondoskodik. Mi pedig ebből az alkalomból meg is mondjuk, hogy melyik az a 10 legjobb dal, amely elhangzik majd a koncerten. 

Tovább

A Rage Against The Machine acapella verzióban megvan?

RageAgainst.jpg

Ugye mindenki ismeri a Rage Against The Machine zenekart? Ha mondani kellene tőlük egy dalt, tuti, hogy válaszadók a Killing In The Name című gigaslágert választanák. Ez az a nóta, amelyet már nagyon sokan, nagyon sokféle módon fel illetve átdolgoztak, de acapella verzióban még nem hallhattuk. Eddig.

Tovább

TOP 10 (+2) Állati rossz albumborító

top10allati_borito.jpg

Az alábbiakban tizenkét olyan elrettentő példát mutatunk be, amikor ismert, elismert és népszerű, vagy kultikus, esetleg totál underground zenekarok és előadók állatokat használnak fel egy-egy lemezük borítójához, és amikor a mutatvány minimum gyengén, de inkább szánalmasan vagy egyenesen botrányosan sül el… (via Classic Rock)

Tovább

Hivatalos!: Jön a Biohazard a Rockmaratonra

biohazard_2014.jpg

Rendesen megcombosodik idén a Rockmaraton! Kora délután már meglebegtettük, estére hivatalossá vált, hogy 2015. július 16-án, a 25. jubileumi Rockmaraton Fesztiválon fellép a NYHC koronázatlan királya a Biohazard is ráadásul egy napon a Hatebreed-del. További infók ITT, további bejelentések hamarosan.

Tovább

Áprilisban ismét Budapesten játszik az Anathema

0anathema2014_29.jpg

Április 8-án Budapesten, a Barba Negra Music Clubban startol az Anathema Resonance elnevezésű turnéja! Ez egy nagyon rövid turné, ahol a zenekar történetének összes korszaka előkerül, így a sokak számára nagy kedvenc Serenades, The Silent Enigma, Eternity, Alternative 4 és Judgement lemezek dalai is fókuszba kerülnek. Különleges vendégként két régi tag, Darren White és Duncan Patterson is fellép a zenekarral. További infók ITT.

Tovább

Nagy öregek hazai pályán: Sick of it All, Ignite, Walls of Jericho és még mások @ Persistence Tour, Wiesbaden, 2015. 01.20.

soia11.jpg

Úgy látszik, megöregedtem! A két nagy utazó HC minifesztivál törzsközönsége között mondhatni generációs szakadék van. Olyan 3 hónapja volt a Never Say Die Tour, ahol a főbandák (Terror, Comeback Kid, Sick to your Guns) nekem is kedvemrevalóak, viszont a 4 darab előzenekart értelmezni sem tudtam. A Terror alatt előttem ácsorgo két srác meg pont azon értetlenkedett, hogy mit akar a csávó a színpadon (mármint Scott Vogel), meg mit pörgeti magát és jártatja a száját, meg egyébként is. Na, én meg az előzenekarok muzsikáját nem tudtam értelmezni, de a közönség átlagéletkorából ítélve nem tartoztam a megszólítani kívánt korosztályhoz.

Tovább

Nova Rock 2015: Újabb nevek és napi bontás

Mastodon-20142.jpg

Ma újabb neveket jelentettek be a június 12-14. között megrendezendő Nova Rock Fesztiválra. Ezek szerint többek között jön, a Mastodon, a Parkway Drive, a Guano Apes, az Epica, az All That Remains, az Orchid és a Deathstars is. Emellett most már napi bontással is tudunk szolgálni, amit alább nézhettek meg. További infók pedig ITT.

Tovább

Carcass live Rock Hard Fesztivál 2014

Carcass2013_1.jpeg
Miközben délután keresgéltem azon a bizonyos közkedvelt videó megosztó oldalon, erre a gyöngyszemre bukkantam és gondoltam megosztom veletek. Van egy olyan érzésem, hogy nem csak engem érdekel ez a koncert videó, amelyen a Carcass nevezetű brit brigádot láthatjuk, ahogy közel harminc évvel az alakulásuk után is brutálisan zúzzák le a népet.

Tovább

Graveyard after Graveyard: Out to Feed, jóféle zúzda svéd módra

10799769_1012881478738587_2031674694_n.jpg
Van nekünk egy Graveyard After Graveyard nevezetű brigádunk, akik nem a legdallamosabb zenék oltárán áldoznak, hanem úgyis mondhatnánk, hogy a régi sulis thrash/death/black metál vonalat képviselik. Most itt egy kis kedvcsináló a hamarosan megjelenő új cuccukról. Hát elég paraszt, mit ne mondjak!!??

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum