RockStation

Új Fegyelmező Részleg dal!

2015. november 22. - csigaur

fegyelmezoreszleg.jpg

Új dallal jelentkezett a héten a székesfehérvári Fegyelmező Részleg. A Sex, drog meg alkohol, akár egy újkori Sid  & Nancy betétdal is lehetne. Érdemes jól megfigyelni a klipet.

Tovább

Hallgasd meg a Vision of Disorder teljes új lemezét

vision1.jpgAmint az már pár nappal ez előtt kiderült, Electric Sky címmel új dallal jelentkezett a veterán New York-i hardcore/metal Vision of Disorder. Amely dal szerepel a november 27-én megjelenő Razed To The Ground című legújabb lemezükön, ami a Candlelight Records gondozásában jelenik majd meg. A jó hír az, hogy nem kell kivárnunk azt a közel egy hetet, hogy meghallgassuk az új albumot, mivel a banda elérhetővé tette azt mindenki számára. A hajtás után indulhat is a csavard fel a szőnyeget New York Style-ban!!

Tovább

Jövő héten jön az első Eagles Of Death Metal interjú a párizsi eseményekről

maxresdefault.jpg

A vice.com webzine lehet az első orgánum, aki megszólítja a november 13-án a Bataclan klubban játszó Eagles Of Death Metal-t, amikor a szörnyű terrorcselekmények elkezdődtek. Egy rövid részletet tudunk mutatni az interjúból és csak nagyon remélni tudom, hogy tényleg nem egy hatásvadász, túltolt valami lesz belőle, hanem tényleg egy személyes és hiteles beszélgetés. 

Tovább

Terrorfenyegetettség miatt lefújta ma esti milánói koncertjét a Five Finger Death Punch és a Papa Roach

five_finger_death_punch_2015_3.jpg

Az Anonymous hackercsoport tegnap több célpont mellett a ma esti Five Finger Death Punch és Papa Roach koncertet is megjelölte, mint ahol vasárnap a november 13-ai párizsi vérengzéshez hasonló terrorakciót követhetnek el az Iszlám Állam aktivistái.

Tovább

Fotelrockereknek egy kis Limp Bizkit

0limpbizkit2014_15.jpg

A Limp Bizkit nem kapkodja el az új album munkálatait. A srácok jelenleg is Oroszországban turnéznak. Sőt, igazából az oroszoknál egy önálló turnét csinálnak idén. Fred Durst imádja Oroszországot, ezt már több ízben is kijelentette, sőt megpróbálta megszerezni az orosz állampolgárságot is. A zenekar a facebook oldalán folyamatosan közzé teszik, hogy hogyan is érzik magukat a turnén. Láttunk már videót arról, ahogy Fred, elveszi egy rajongó GoProját és azzal tolja végig az egyik dalt, máskor pedig olyan videót osztottak meg, ahol nyakló nélkül vedeli Wes a híres orosz vodkát. Most pedig itt egy jó minőségű videó a teljes krasnoyarski koncertről. Hajtás után láthatjátok, hogy tolják a nyáron nálunk is megfordult nu-metal-os íjacksonvillie-i arcok.

Tovább

10 rockzenekar akiknek bejött az énekes váltás

microphone.jpg

A legtöbb zenekar életében az egy érezhetően nagy trauma, amikor az énekesi poszt üresedik meg. Az ok igazából mindegy is, egyszerűen előfordul, hogy az addig felépített kemény melóval a zenekar is simán megy a kukába, mert újra kell kezdeni az alapoktól. 
De szép számmal akadnak azért olyan példák is, amikor a váratlan vagy éppen szükségszerű váltás akkora lökést adott az adott zenekarnak, hogy azok meg sem álltak a világra szóló hírnévig. Ez utóbbi példákból szedtünk össze tízet (meg még egyet, mert azt szoktuk), akik szerintünk megváltoztatták a zenekar életét, meg egy kicsit a világot is. 

Tovább

Elképesztő új videóval harangozza be David Bowie új lemezét

screen-shot-2015-10-24-at-11-43-41-am.pngA 68 éves David Bowie egyébként is elképesztő. A kedvenc rockereink által is az egekig bálványozott angol úriember ugyanis huszonynolc nagylemezzel a háta mögött áll és tündököl ismét a világ színe előtt. Méghozzá egy érkező új albummal, aminek a címadó dalához most videó is készült, ami minimum leakasztja az alsó állkapcsot a helyéről, így azt először vissza kell rakni, ha mosolyogni támad kedved a következő Bowie féle megújuláson. A Blackstar című videó bizarr képi világa minimum díjnyertesnek tűnik valamelyik gálán, zene pedig több korszakát megidézi az zenésznek. A közeledő album pedig januárban kíséri majd a klipet, amit itt láthatsz a hajtás után...

Tovább

20 év után új Yuppicide album! Hardcore Still Alive!

40202_418875248821_353441848821_4799945_625588_n.jpgA tavalyi év alighanem egyik legjobb hardcore cucca a Sheer Terror Standing Up For Falling Down című anyaga is majdnem húsz évvel az utolsó megjelenés után jött ki. Most pedig a szintén a New York Hardcore élet fontos szereplőiként számon tartott Yuppicide osztja majd egy új lemezzel, hasonlóan nagyjából húsz év után. A zenekar a nyolcvanas évek végén alakult és három meghatározó nagylemezt készített a kilencvenes évek első felében. Majd kiadott még egy koncertlemezt és végül feloszlott. Most azonban ők is visszatérnek egy stúdió albummal, aminek tervezett megjelenése december 4. - e. Az új cucc címe Revenge Regret Repeat lesz, és a Dead City Records - nál jön ki. A gitáros Steve Karp azt nyilatkozta az első új számról amit itt lejjebb a hajtás után meghallgathatsz, hogy "Ez egy szerelmes levél minden hardcore és punk bandának, akik belevágták őt ebben a műfajba mikor tinédzser volt. A dal próbál dallamos és recsegős lenni egyszerre, fülbemászó és ugyanakkor kicsit rideg. A dübörgő rész pedig kedvet csinál némi tánchoz és színpadmászáshoz is." Nem lenne semmi valahol a közelben hallani ezt élőben, mondjuk pont egy Sheer Terror társaságában a jövőben.

Tovább

Twitching Tongues - Disharmony (2015)

Kifektet, mint egy korrekt lábsöprés!

twitching_tongues.jpgA helyzet az, hogy még akkor is egy csomó zseniális lemez elmegy mindannyiunk mellett, ha épp azok vagyunk akik a kávéval élesített fajanszon alkotó reggeli rituálé előtt már megnéztük az új megjelenéseket. Vagy amióta felszívtak minket orrba az okos telefonok, azóta nem előtte, hanem közben. Mégis képtelenség, hogy minden jó banda derékba tudjon kapni, minden drága jó rajongót. Így maradtam én le valahogy a Twitching Tongues korábbi anyagairól is végül. Amiket csak akkor kezdtem el felpattintani, mikor azzal szembesültem az ezzel kapcsolatos posztok kereszttűzében, hogy bizony komoly mennyiségű hús, velő, csont és zsiger remeg - vagyis az ismerőseim - hogy jelenjen már meg végre ez az új Disharmony című lemez. Szóval én azzal kezdtem, hogy először meghallgattam a korábbi In Love There Is No Law című albumot, ami pontosan úgy hatott, mint egy jó lábsöprés a Mortal Kombat első szériájában. Vagyis kifektetett.

Tovább

Itt egy új Vision of Disorder-dal a hamarosan megjelenő lemezről

VODBand.jpgÚj dallal jelentkezett a veteránnak számító New York-i hardcore/metal brigád, a Vision of Disorder. A dal, Electric Sky címmel szerepel a november 27-én megjelenő Razed To The Ground című legújabb lemezükön, amely a Candlelight Records gondozásában jelenik majd meg. A hajtás után megízlelhetitek a fent említett dalt. Érdemes! 

Tovább

Budapestre jön a Gorguts és a Psycroptic

gorguts.jpg

Na, akik szeretik a technikás death metalt, azok dörzsölhetik a tenyerüket. 2016. április 13-án ugyanis a Concerto szervezésében a Dürer Kertbe látogat a kanadai Gorguts, - akik tavaly nyáron a Death DTA-vel már jártak nálunk - illetve az ausztrál Psycroptic. Vendégeik a Dysrhythmia és a Nero Di Marte lesznek. További infók ITT.   

Mindannyian benne vagyunk

Itt a 2015-ös Sziget aftermovie-ja 9 percben

Elkészült a 2015-ös Sziget aftermovie-ja. 7x24 óra legjobb pillanatai 9 percben. Az idei Sziget mindent vitt: látványosabb volt, mint valaha, sokszínűbb, mint eddig bármikor, változatos, mint mindig, csak most kicsit jobban. Története során idén jöttek a legtöbben, voltak napok, hogy már nem is tudtak beengedni több embert. Aki ott volt, most az emlékek sűrűjében keresheti magát a frissen elkészült Sziget utómoziban, aki lemaradt, pedig láthatja, hogy miről. A Sziget esszenciája, tízezer perc kilencre sűrítve, benne ott vagyunk mindannyian, akár látszunk, akár nem. Palvin Barbi biztosan... Ja és ha  valaki még nem tudná, természetesen jövőre is lesz Sziget Fesztivál, augusztus 10 és 17. között tartják.

A Lamb Of God is törölte az európai turné hátralévő állomásait

lamb_of_god_2015_1.jpg

A Párizst ért szörnyű terrortámadások sajnos közvetlenül is hatással vannak a zenerajongók életére. Több zenekar köztük a Motörhead, Foo Fighters is úgy látta jobbnak, hogy lemondják az európai turnéjuk további állomásait. Sajnos most a richmondi Lamb Of God is beállt ebbe a sorba, akik a Children Of Bodom illetve a Sylosis zenekarok társaságában szedték volna szét a bécsi Gasometert november 26-án. A másik két banda ennek ellenére nem mondta le a turnét, folytatják a körútjukat. Azt nem tudjuk, hogy a már megváltott jegyekkel így mi lesz, érdeklődjetek a jegyirodáknál, biztos tudnak valami biztatót mondani.

Tovább

Újra kiadják a Pantera stúdió albumait!

Tudjuk, hogy mit kérj a Jézuskától!

pantera94.jpg

Mostanában egyre divatosabb, hogy a zenekarok kiadják az összes stúdió albumukat egy nagy boxban. Még nagyobb divat, hogy a zenekarok ezeket az újra kiadásokat bakeliten reprezentáljak, aminek a fanatikus vinyl/ metal rajongók csak örülhetnek (halkan jegyzem meg, hogy sírunk is. A fizu maradékának egyből megvan a helye) Nemrégiben a Slayer és a Rammstein is bejelentette, hogy egy eléggé impozáns box-szal jelentkeznek, és ebbe a sorba állt most be a PanterA is. Hajtás után részletezzük is ...

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum