RockStation

10 komolyabb metalos hollywoodi filmszerep

2016. május 14. - theshattered

960.jpg

Jó eséllyel már sokan várjátok Corey Taylor megjelenését a legendásan szörnyű Sharknado széria következő részében, mely a nem olyan áldásos keresztségben a Sharknado: The Fourth Awakens címet kapta az alkotóitól. De biztosan sokan tudjátok, hogy nem ez az első alkalom, hogy egy metalénekes komolyabb szerephez jut egy-egy hollywoodi alkotásban. Hát, álljon itt egy tizes lista a 10 metal cameo után, melynek elemeit a Teamrock oldal szerkesztői gereblyézték össze. Természetesen további tippeket, javaslatokat szívesen látunk, akár Hollywoodon kívülről is!

Henry Rollins (Black Flag/Rollins Band)

Az énekes, előadó, szónok, író és még ki tudja milyen címekben tetszelgő Rollins úrnak van a leghosszabb filmes listája, melyet valaha a gitárzene berkein belül összeírtak. A fontosabb szerepei között egyaránt vannak kisebb alakítások, mint a Pacino/De Niro páros által fémjelzett Szemtől szemben egyes alakításai, a Kemény motorosokban alakított fajgyűlölő, vagy a Bad Boys II zsaruja, de a főbb alakításoktól sem riad meg, így Az ördög kriptája Fultonja, vagy a Halálos kitérő 2. kannibálvadász Dale Murphyje is a nevéhez köthető.

Marilyn Manson

Legtöbben Manson filmes szerepei közül csak a Kemény motorosokban lévő (szintén) bebörtönzött fajgyűlölőt hozó zseniális alakítását tudják megemlíteni, de volt még ott más is, példának okáért a Rajzás bárpultosa is az ő nevéhez köthető. A legnagyobb alakítása a saját készítésű Phantasmagoria: The Visions Of Lewis Carroll című filmben viszont úgy néz ki, már sosem lesz látható, mivel már 12 éve húzódik a bemutatása... de a remény hal meg utoljára, ugye?

Dani Filth (Cradle Of Filth)

Tudjuk, hogy Mocskos Dani és mindig éppen aktuális tánczenekara előszeretettel él a vérfagyasztó és groteszk képi megjelenésekkel, így egyáltalán nem meglepő, hogy éppen a Cradle of Fear nevű 2001-es brit horrorfilm szerepét éppen a csöppnyi termetű méreggombócra bízták. Rajta kívül még a zenekar többi tagja is megjelenik rövidebb ideig a vérben úszó, beteges alkotásban, mely a '70-es évek alacsony költségvetésű horrorfilmjeinek állít emléket. Csak erős idegzetűeknek!

Maynard James Keenan (Tool)

A nem feltétlen színészi pályára való Tool frontember és borszakértő magát a Sátánt játszotta a nem igazán kiemelkedő 2002-es MTV moziban, a Bikini Banditsben. A Jello Biafrat és Dee Dee Ramonet is felvonultató film mellett (ahogy nálunk is láthattátok) megjelenik még a Crank 2. - Magasfeszültségben is, melyben még Danny Lohner és Chester Bennington is tiszteletét teszi. Viszont ez még mindig nem magyarázat a következő Tool korong halogatására.

Fred Durst (Limp Bizkit)

A kamera mindkét oldalán bőszen mozgolódó Durst rendezőként jegyzi például a Jesse Einsenberg fémjelezte Charlie Banks: Az élet iskoláját és az Ice Cube főszerepével készült The Longshotst is. Persze a hiperaktív nu metal sztár nem csak rendezget, a Bizkit videókon kívül megjelenik még a Sorry, Haters és a Lélekszám 436 című filmekben is. A Zoolander másfél másodpercét most ne számítsuk ide.

Nergal (Behemoth)

Elég csak a 2014-es csúcsalkotás, a The Satanist bármelyik kisfilmjét megnézni és máris rájövünk, hogy Nergal nem feltétlen a filmművészet napos oldalának kedvelője. Az eddigi egyedüli komolyabb filmszerepét egyelőre a lengyel időutazós vígjátékban, az Ambassadaban kapta meg, ahol a náci külügyminisztert, Joachim von Ribbentropot alakítja. Ahogy az eredeti cikk írói, mi sem tudjuk, hogy milyen lehet ez a film, de a mellékelt pici részlet azért megéri a pénzét.

Lemmy

A cameos listában is helyett kapott Pancserockon kívül a néhai vén bibircsókos más szerepekben is megjelent a vásznon. Ilyen például Return to Nuke 'Em High elnöki alakítása, vagy a John Wayne Bobbitt Uncut című filmbeli pöccsel megdobott csöves. Egyértelműen legenda volt az egykori Motörhead énekes, az reméljük, senki számára nem kérdés.

Ozzy Osbourne

A Sötétség Hercege is túl van már kismillió beugrós szerepen, elég csak a Sátánka és az Aranyszerszám című remekekre gondolni, de ez még csak a jéghegy csúcsa. Ott van még a lajstromon például a Moulin Rouge Zöld tündérének, vagy a Gnómeó és Júlia egyik szereplőnének eredeti hangja is. Persze nem csak a gyönyörű beszédjéhez lehet szerencséje a filmrajongóknak, az 1986-os Trick or Treatben nem mással szerepel együtt, mint Gene Simmonsszal.

Dee Snider (Twisted Sister)

A saját maga által írt és leforgatott kis költségvetésű horrorfilmben, a Strangelandben Dee magára öltötte Captain Howdy jelmezét. A film maga egyébként a Twisted Sister 1984-es Stay Hungry lemezének Horror-Teria (The Beginning) című dalán alapul. De hogy valami nagyobb durranást is előkapjunk, az ügyesebbek a Jégvarázs angol verziójában is találkozhatnak Dee gyönyörű hangjával.

Evan Seinfeld (Biohazard)

Az Oz című börtöndrámában történt kiemelkedő alakítása után, ahol nem találjátok ki, egy fajgyűlölőt játszott, olyan kisebb filmekben folytatta a pályáját, mint az Angry Dogs, a Kiss Me Now és a The Wizard of Gore. A legtöbben mégis az ex-feleségével, Tera Patrickkal forgatott pornófilmjeiről azonosítják be a a Biohazard arcát. Kinek a pap, kinek Seidfeldné...

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr988715550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

forter 2016.05.14. 21:09:22

Dave Grohl a zseniális sátán a(z egyébként szar) Tenaciuos D végén
www.youtube.com/watch?v=KLr8gnYpVsg

Siegfriedbruckner 2016.05.16. 12:58:03

Meglepő, hogy nulla utánajárással, és forrásmegjelölés nélkül csak simán lefordítva ide lehet másolni egy külföldi cikket és kidobni az I2 címlapra.
Az eredeti cikk:
teamrock.com/feature/2016-05-10/heavy-metal-musicians-star-in-hollywood-movies

Pedig pici emlékidézéssel önállóan is fel lehetne sorolni még egy csomó szereplőt és alkalmat

Alice Cooper: Prince Of Darkness, Wayne World, Nightmare on Elm Street...
Zakk Wylde: Rock Star
Ronnie J. Dio: Tenacious D.
Rob Halford...

troutman 2016.05.17. 17:13:28

Rollins --> He Never Died

Ethan Rom 2016.05.20. 02:27:15

Henry Rollins - Johnny Mnemonic
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum