RockStation

Ezt várhatod az idei Brutal Assault Fesztiváltól - 3. rész

2016. július 11. - Frogfoot

brutal_assault_2016_behemoth.jpg

Augusztus 10-13. között 21. alkalommal rendezik meg a csehországi Jaromer Josefov erődjében a Brutal Assault Fesztivált. Az elmúlt években Európa egyik legpatinásabb metál-seregszemléjévé fejlődő fesztivál idei felhozatalának is külön cikksorozatot szenteltünk. Alább ennek harmadik részét olvashatod, az elsőt ITT a második részt pedig ITT találjátok.

Goatwhore
Egyenesen New Orlans-ból érkezik a fesztiválra a régisulis extrém metal legautentikusabb csapata a Goatwhore. Hangzásban és zenében is igazodnak a régebbi időkhöz, a Venom-Bathory-Celtic Frost hármas jelenti a kiindulási alapot. Eddig hat sorlemezük jelent meg és kitörve az undergroundból a színtér jelentős bandájává váltak, mindezt úgy, hogy nem veszik túl komolyan magukat.

Sadist
Ugyan az olasz Sadist technikás, progresszív death metalt játszik, de a zenéjük sokkal több annál! Ha a Dream Theater extrém metalt játszana, akkor az kb.olyan lenne mint a Sadist, akik bizonyítják, hogy az extrém metal játszható extrémen, miközben az zeneileg változatos és érdekes. A debütáló albumuk már 20 éve, az utolsó pedig hosszú munka után 2015-ben jelent meg Hyaena címmel, amelyen a progresszív death metalt egy lépéssel továbbviszik afrikai törzsi eszközök és hangszerek bevetésével.

Shining
Ez nem a norvég avantgarde metal banda, hanem a Niklas Kvarforth alapította svéd Shining. Zeneileg a Shining átmenet a black metal és a progresszív extrém metal között, és Kvarforth mindössze 14 éves volt amikor a zenekar első EP-je megjelent. Sok vitát váltott ki a szövegvilág, amit ma úgy neveznek, hogy Suicidal Black Metal.

Agnostic Front
A legendás hardcore csapat az originál NYHC amit lényegében ők találtak fel. Voltak korszakok változásokkal, de a lényeg még mindig ugyanaz három évtized után is, mint a New York Hardcore korai napjaiban: nagyon egyenesen, nagyon őszintén, kompromisszum vagy trükkök nélkül zenélnek. Legutóbbi lemezükről itt írtunk. 

Behemoth
A Behemoth az egyik legismertebb lengyel zenekar és hazájukban komoly botrányok övezik őket sátánista szimbólumaik és okkult dalszövegeik miatt. De ez persze nem befolyásolja a rajongótábort és hatalmas népszerűségnek örvendenek, ráadásul a banda legutolsó, eddig csúcsalkotásának tekinthető The Satanist lemezükkel is sikerült tágítani a zenekar táborát. A Behemoth mindig is adott a látványra és a showelemekre, így hangulatos és látványos koncertre számíthat a Brutal Assault közönsége.

Darkened Nocturn Slaughtercult
A Darkened Nocturn Slaughtercult egy lengyel-német tradicionális black metal zenekar Dormagenből. A zenekar különlegességét az adja, hogy énekes-gitárosuk nő (Onielar-Yvonne Wilczynska), ami nagyon ritka a black metal világában.

Destruction
A kíméletlen, old school thrash csapat a honfitárs Kreator és Sodom társaságában a német metal meghatározó zenekara. A hullámvölgyek majd a feloszlás után 2000-ben az All Hell Breaks Loose lemezzel egy olyan visszatérést produkált, aminek a lendülete a mai napig kitart, ráadásul nem a nosztalgiázásból akarnak megélni folyamatosan turnéznak és menetrendszerűen hozzák ki az új lemezeket.

Ektomorf
Hosszú utat járt be Farkas Zoli zenekara a '94-es alapítás óta, mert hosszú út vezetett a mai sikerekig, az egyik legnagyobb metalkiadóig és Európa legnagyobb fesztiváljaiig. Sőt a legismertebb magyar metalzenekar már az Egyesült Államokban is fellépett! Utolsó lemezén a zenekar visszatalált a gyökereihez a groove metalhoz, egyben mára kialakult egy tisztán felismerhető stílusa. Azt pedig, hogy mit várhatunk a koncerten pontosan lehet tudni: a fő hangsúly nyers erőn a súlyos riffeken lesz! A zenekar eddigi utolsó lemezéről itt olvashatsz.

Knuckledust
A londoni székhelyű Knuckledust a legismertebb hardcore banda az Egyesült Királyságban. Fő inspirációjuk az Agnostic Front és a Madball mégis saját jellegzetes londoni utat járnak amitől túl punk hardcorenak és túl hardcore punknak. 

Stuck Mojo
A Rich Ward (aki az egyik legjobb metal gitáros) vezette kultikus, a rap és a metal házasításában úttörő banda hosszú ideig parkolópályán állt de idén nagy átalakuláson ment keresztül: új felállásban új lemezzel jelentkeztek. Az évek során számos megkerülhetetlen album került ki a kezük alól és megelőzték a korukat ezzel a rap-metal fúzióval, sajnos a babérokat más zenekarok aratták le sokkal nagyobb és zajosabb sikereket aratva, de a Stuck Mojo itt van és biztosan megmutatja az erejét élőben!

Whiplash
A Whiplash a színpadokon eltöltött három évtized után is talán még kevésbé ismert zenekar mint a Coroner, pedig az 1986-os debütáló album (Power and Pain) jónak számított a maga idején, ma már pedig a klasszikusok között tartják számon. Nem tett jót a zenekarnak, hogy Tony Scaglione dobos egy időre távozott és a Slayerben zenélt, majd tíz évig nem működött a zenekar. 2010-ben kezdték újra 13 országban 27 koncertet adtak és a lendület azóta is töretlen. Ez az igazi old school thrash metal!

Misery Loves Co.
A svéd industrial metal duo a a '90-es években volt igazán aktív, három lemezük jelent meg de nagy áttörést nem értek el pedig a zenéjük érdekes kombinációja az elektronikának, ipari zenének és az aggresszív thrash riffeknek. Tizenhat évvel a kritikusok által elismert harmadik lemezük megjelenése után a zenekar újra aktív és elsősorban koncertekre készülnek de tervezik új zenék kiadását is.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr158879762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum