RockStation

"Azt hiszem, ezt már hallottam valahol" - avagy így reagálnak a fiatalok a Metallicára

2016. szeptember 11. - theshattered

metallica2016.jpegAki szeret az Interneten bogarászni, valószínűleg már találkozott a React videókkal, melyekben gyerekek, tinik, felnőttek, vagy épp öregek reagálnak számukra feltehetően idegen kultúrkörből való dolgokra. Ilyen volt, amikor az öregeket szembesítették a Slipknottal, az is megér egy misét, lentebb meg is kukkolhatjátok. A mostani írás fő témája viszont a Metallica, illetve hogy hogyan is reagálnak rá a 8-12 éves amcsi pulyákok'. Elhisszük, hogy agresszív lehet nekik egy-két dal, de hogy még a nevükkel sem találkoztak, az már...hát, hogy is mondjuk... Inkább nézzétek meg a videót!

Tovább

Egy hét múlva Wovenhand-koncert a Hajón

160918_wovenhand01.jpg

A 16 Horsepower egykori frontembere, David Eugene Edwards nem először tér vissza az A38 Hajóra. Legutóbb két éve, aktuális lemezének megjelenésekor adott szuperintenzív koncertet hajószakasztó telt ház előtt. Most nyár végén megjelenő legújabb, Star Treatment című albumát mutatja be szeptember 18-án a kortárs folk-punk egyik legnagyobb alakja.

Tovább

Hallgasd meg a Thy Catafalque új lemezét

thy_catafalque-x123-small-2016-gyongyi_kudlik.jpg

Amint azt már többször írtuk, szeptember 16-án jelenik meg a Kátai Tamás nevével fémjelzett Thy Catafalque új lemeze a Season Of Mist gondozásában. Az album címe Meta lesz és a lemezen olyan vendégek szerepelnek, mint Bakos Attila, Tóth Ágnes (The Moon And The Nightspirit), Vasvári Gyula (Perihelion), Kónya Zoltán (Gire), Lédeczy Lambert (Ahriman, Mörbid Carnage, Tyrant Goargaldrakona), Fogarasi Orsolya és Tóth Balázs (Casketgarden). A lemezen jópár dal régebben íródott dal is helyet kapott. Új dalokat már bőven mutattunk az albumról, de alább most ott a teljes lemez is.

Tovább

A 10 legjobb rock/metal debütlemez

top10_debut.jpg

Az első album mindig meghatározó egy zenekar életében. Általában ütős anyagokról beszélhetünk, hiszen akár évek munkája is lehet a dalcsokrokban és nem egyszer az adott bandák legnagyobb slágerei, későbbi koncertkedvencei is azokon a sokszor dicsfényben úszó korongokon, szalagokon "nyugszik". Persze előfordul, hogy később ezt is felülmúlják, aztán második, harmadik, sokadik nekifutásra sikerül a nagybetűs Magnum Opus, de lássuk be: az igazi nagyoknál általában az első anyag a definitív. Lássuk csak, kik azok, akik páros lábbal szakították be az ajtót már rögtön az első anyagnál!

Tovább

Hallgass bele a Metal Hammer all-star feldolgozás-válogatásába

korn_2016.jpgJópofa módon ünnepli a Metal Hammer a harmincadik szülinapját. A szeptemberi szám mellé egy speckó válogatás CD fog járni, melyen nagy metalzenekarok dolgozzák fel a még nagyobbak dalait. Hogy mire is kell számítani? Korn-féle Faith No Morera, Asking Alexandria-féle Slipknotra, Hacktivist-féle Limp Bizkitre... Tudjátok, mit? Hallgassatok bele ti magatok! Szép kis lista, annyit elárulhatunk!

Tovább

Az első Brain Tentacles videó - Az év egyik legegyedibb formációjától!

letoltes.pngKorábban már adtunk hírt arról, hogy milyen kísérleti trió pattant össze az idén Brain Tentacles név alatt, Bruce Lamont (Yakuza), Dave Witte (Municipal Waste) és Aaron Dallison (Keelhaul) részvételével. Illetve akkor mutattunk is új számot, na meg egy Celtic Frost feldolgozást, ami meg is jelent már kislemezen. Most viszont itt van a háromtagú csapat első videója, ami szintén egy új nótához készült, amolyan újabb előzetesként a hónap végén megjelenő első self - titled nagylemezhez. Ezt falhatjátok fel a hajtás után szemgolyóval, és emészthetitek meg elsősorban agysejtekkel. Mert abszolút agyas téma!

Tovább

Stereochrist - Tíz éves a Live like a man lemez - Jubileumi koncert!

14292446_1090600407644562_812459099511457015_n.jpgTíz éve már annak idén, hogy a Stereochrist zenekar életre hívta a Live like a man (Die as a God) című briliáns lemezt. Amit most el fognak teljes egészében játszani amolyan jubileumi koncert gyanánt az A38 hajó gyomrában szeptember 30-án. A bandát egyébként nem olyan rég lehetett látni a Rockmaraton utolsó estéjén, ahol szintén remek formában adtak hatalmas koncertet a srácok, így most sem lehet gyengébb húzásra számítani. Az a 12 szerzemény pedig majd úgy is adja magát, hiszen valóban világszínvonalú doom lemezt hozott akkor össze Makó Dávid és Hegyi Kolos zenekara. Ezen túl pedig vendégként ott lesz még az Igor és a Red Swamp nevű zenekarok, hogy emeljék még az este hangulatát. Ízelítő gyanánt pedig hajcsatok egyet, ha úgy jól esik!

Tovább

Go Robot! Nézd meg a Red Hot Chili Peppers új klipjét!

red_hot_chili_peppers_2016.jpgAlig egy hete, hogy az RHCP nálunk is átírta a látványos koncert fogalmát, mégsem tudunk nem hírt adni a zenekar körüli történésekről. Ezúttal egy új videóról számolhatunk be, melyet az idén megjelent friss nagylemez, a The Getaway Go Robot című dalára forgattak a srácok. Kell valami különlegesség? Kedves lányok, a videó jóvoltából díjmentesen kielemezhetitek Anthony Kiedis meztelen hátsó felét. Ez is valami, nem?

Tovább

Itt egy állat Red Fang-videó

red-fang-tickets_05-21-16_17_56f17755f2c97.jpg

E ölöm! E bódottáá! Koszos gatyás, zsíros hajú, bajuszra száradt taknyos, lyukas tornacsukás, zöldközi hengeres, tróger rock n' roll kedvelő társaim! Achtung! Itt egy vadonás új Red Fang videó a portlandi mesterektől. Mondanom sem kell, hogy ismét egy véresen komoly témájú videót készített a nem teljesen épelméjű négyesfogat. Vannak itt sörivó predatorok, bicepsz-parádé, vér, kommandó és minden amiről csak álmodhatunk A Shadows címre keresztelt remekművet a hajtás után tehetitek magatokévá! Rökk!

Tovább

„Ki akartuk próbálni, hogyan szólunk ma, tizenöt évi kihagyás után, és kíváncsiak vagyunk, mire vihetjük egy új lemezzel”

Interjú a Coroner zenekarral

coroner_band_2016.jpg

A Coroner hat évvel ezelőtti visszatérése jó példa arra, hogy evés közben jön meg az étvágy: ahhoz képest, hogy a technikás thrash metal svájci mesterei csak néhány újjáalakuló buliban gondolkodtak eleinte, ma már egyéb terveik is vannak a koncertezés mellett. A Brutal Assaulton az új dobossal dolgozó trió mindhárom tagja a rendelkezésünkre állt, és be is avatott bennünket a részletekbe…

Tovább

Sunn O))) (US), Big Brave (CAN) - Budapest, Dürer Kert 2016.09.06.

Füldugó és füstmetsző napsugár

background_1.jpgA minap, vagyis szeptember 6 - án kedden ismét rangos esemény kapcsán toltuk le a heftit a hajócska gyomrába, ugyanis az abszolút kultusz státuszt birtokló Sunn O))) látogatott el aktuális turnéjuk okán az A38 színpadára. Nem mással közösen, mint Csihar Attila (Mayhem) aki a kétezres évek eleje óta tagja már a csuklyás drone metál papok csapatának. Akik mondhatni valóban azok közé a zenekarok közé tartoznak, akikből közel és távol nincs még egy hasonló produkció. Nincs még egy banda, akik annyira mélyről áldják a napot, ahonnan nem is látszott soha. És akik akkor is bejutnának a hallójáratodba, ha az ólommal lenne kiöntve vastagon.

Tovább

A szeretet ereje - Avagy nézz meg egy többkamerás fanmade Metallica koncertvideót

metallica2016.jpegCsukd be a szemed és képzeld magad egy koncertre. Végigvártad az előzenekarokat, épp a kedvenced nyitótaktusai hasítanak az éterbe és... DURR, ott van 62000 mobiltelefon a látómeződben, mert mindenki fel akarja venni, hogy mi történik - hogy aztán valószínűleg már az életben ne szagoljon a videó közelébe sem. De mi van akkor, ha ezeket a kisfilmeket véletlenül mégis hasznosítják?

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum