RockStation

Together Fest : Gorilla Biscuits, Modern Life Is War, Touché Amoré, Miles Away, GWLT - Arena Wien 2016.03.02.

Gorillák az Arénában

2016. március 06. - csubeszshuriken

12814026_10154176219882985_647469439027286506_n.jpgBiztosan nem tudhatom, de sejthető, hogy a Together Fest elnevezés nem csak annak szól, hogy a hardcore alaprajzra ez a kifejezés azonnal jól illeszthető, hanem azért is frappáns, mert ez alatt a név alatt öt olyan bandából álló felhozatal futott egy kisebb kört Európában, ahol az első generációs hardcore legenda, a Gorilla Biscuits neve mellett a legújabb kor ifjú zenekarainak lógója is oda volt vésve a plakátra, méghozzá öles betűkkel. A mindössze tíz állomásos rendhagyó új suli - régi suli utazó fesztivált a bécsi állomáson az Arénában sikerült elkapni március 2-án.

Tovább

Brian May és Kerry Ellis vendége a The Bandys lesz

the_bandys.jpg

Brian May és Kerry Ellis tavaszi turnéjuk kapcsán nem tervezték, hogy bárki is fellépjen előttük vendégzenekarként, de amikor a Queen együttes legendás gitárosa meghallgatta a The Bandys One Day című dalát, rábólintott a kérésre, így a zenekar mindkét este fellép a két világsztár előtt a Budapest Kongresszusi Központban március 11-én és 12-én.

Tovább

Opera készül a The Wall-ból

roger_waters_7.JPGAzt gondolnánk, mi egyszerű földi halandók, hogy Roger Waters, vagy éppen még anno a 'Floyd már szinte minden formáját kiaknázta a legendás The Wall színpadi és fizikai verzióinak. Hiszen volt már belőle lemez, koncertlemez, film, stadionturné, melyből a tavaly bemutatott A Fal című koncertmozi is készült... De arra, hogy opera formában is meg fogják örökíteni az örökbecsűt, talán még az elvakult fanatikusok közül is csak kevesen mertek volna közepesnél nagyobb összeget tenni.

Tovább

Metal Gods - Újabb előzetes a hamarosan érkező Judas Priest DVD-hez

judas_priest_2015_2.jpg

Március 25-én Battle Cry címmel új koncert CD, DVD, Blu-ray kiadvánnyal jelentkezik a Judas Priest. A koncertfelvétel a tavalyi Wacken fesztiválon készült, 85 ezer fanatikus rajongó előtt. A 17 dalos kiadvány mellett 3 extra dal is szerepel, amelyeket tavaly decemberben rögzítettek Lengyelországban. A múltkor már mutattünk egy előzetest a Breaking The Law képében, most alább itt egy másik klasszikus a Metal Gods.

Tovább

GUNS N' ROSES: A visszatérés és ami mögötte van

Kimaradt próbák? Heves összetűzések? Sérülékeny egok? Hárommillió dollár fellépésenként? És hol van Izzy?

gnr_nagy.jpg

Axl Rose ma is a Mailbura néző házában él. Előtte a szűk és kanyargós Latigo Canyon Road fut, oldalt pedig, az arra járó autók kerekei mellett alig néhány méternyire, mély szakadék tátong. A négyholdas birtokra egy kamerával és csengővel felszerelt, roppant nehezen megtalálható kapun át vezet az út. Itt, ennek a pompás dél-kaliforniai uradalomnak a kapujában történt Axl szavai alapján 2005 októberében, hogy egykori Guns N’Roses-beli zenésztársa, Slash „hajnali 5 órakor, bejelentés nélkül” jelent meg, és becsmérlő szavakkal illette akkori Velvet Revolveres kollégáit, Duff McKagant, Matt Sorumot és Scott Weilandot.

Tovább

Ossian: Fényárban és félhomályban - előzetes az új albumhoz

ossian_2016_promo_photo.jpg

Egy hónap múlva, 2016. április 4-én, hétfőn jelenik meg az Ossian 21. stúdióalbuma Fényárban és félhomályban címmel a Hammer Records/Hammer Music gondozásában. A platinalemezes eladásokat produkáló Lélekerő folytatásával a zenekar a 30. éves jubileumát is ünnepli. A 21. Ossian stúdiólemez dalaiba már bele lehet hallgatni, egy-egy rövid részlet erejéig a YouTube videómegosztón.

Tovább

Omnium Gatherum, Draconian, Oceanwake @Dürer Kert, 2016.03.02.

Svéd csavar és finn undor

20646976980_4dc60cdc76_z.jpg

A március 2-re tervezett Toward To Unknow Dürer kertes buli amennyire csak lehet, minden szempontból rossz helyen és időben volt - mármint az én szempontomból. Délutáni szülői értekezlet nagyjából brokkoli méretűre nyomta össze az agyam, emiatt erősen gondolkodóba estem az autópálya feljárónál, hogy van-e nekem arra szükségem, hogy ma még kétszázhatvan kilométert vezessek ezért a buliért. Aztán győzött a józan ész - helyett a szív - és irány Pest, mert mégiscsak egy olyan stílus követei jöttek hozzánk, ami anno igazán megváltoztatta a metal iránti érdeklődésemet. És ugyan nem mondhatni hogy a melodeath/doom/gótikus színtér zászlóshajói tették tiszteletüket, de az Omnium Gatherum egy egészen jó lemezzel jelentkezett idén és a Draconian is sikeresen turnézik tavalyi lemezével.

Tovább

"Mindenképp zenekarban gondolkodtam, viszont első körben szerettem volna egy szólólemezt csinálni"

Interjú a Leander Kills énekes/mindenesével Köteles Leanderrel és Jankai Valentin dobossal

leander_kills_9981_rosta_a_mark.jpgA múlt hét végén sikerült leülni a Leander Kills két tagjával, Köteles Leanderrel és Jankai Valentinnal, akikkel egy egész nagy ívű beszélgetést sikerült összehozni. A Leander Kills dolgai mellett szó esett még a Blind Myselfről, az új Dream Theater lemezről, de még a jó zenészekről és dalokról is.

Tovább

Robinzon Cirkusz - Így jár minden málnatolvaj (Szerzői kiadás, 2015)

Dalok a Taknyos erdő mélyéről - szigorúan nem gyerekeknek!

malnatolvaj.jpgElkészítette harmadik nagylemezét a szolnoki Robinzon Cirkusz. Az eddigi munkásságuk sem volt piskóta, de amit a Így jár minden málnatolvaj-ra összeraktak, az minden eddigit felülmúl! Hölgyeim és Uraim: itt van az utóbbi (ha nem minden-) idők leszórakoztatóbb magyar rockzenei produktuma!

Tovább

Budapest Hardcore és Savaria Hardcore közös este a szenespincében!

12729347_769588313171091_4717763671005501634_n.jpgSokunk Titkok Kamrájában manapság rengeteg jó underground punk buli van, szinte hétről hétre ad otthont a pince ezeknek az összejöveteleknek. A többnyire hazai bandák mellett megfordult már pár jobb külföldi név is, de persze itt mindig földalatti szinteken kell és lehet csak gondolkodni. A soron következő buli viszont tisztán hazai zenekarokat sorakoztat majd a színpadon, Budapest Hardcore és Savaria Hardcore közös este lesz ugyanis. Ami azért egy nem gyengéd ígéretes buli lesz a Bandanas, a Social Free Face. a Leukémia és Drünken Bastard részvételével március 12-én. Amihez elkészült az utóbbi idők legjobb meghívója Sótár fotójával. Reméljük sem a bandákat sem Sótárt nem kell bemutatnunk senkinek! És hogy a legjava hol is lép akkor fel pontosan? Nos, odalent az ütött kopott szenespincében Tiziéknél. A Dürer alatt!

Tovább

Megvannak a 11. HangSúly Zenei Díj hivatalos jelöltjei

hmalogo1.jpg

Az utóbbi időben több meghatározó magyar metalzenekar is a búcsúzás mellett döntött, de az idén 11. alkalommal megrendezésre kerülő HangSúly Zenei Díj szavazása is bizonyítja, hogy nem fogyott ki a lendület a színtérből. A hazai internetes rock/metal magazinok szerkesztőségeiből összeállt zsűri az elmúlt év legjobb magyar kemény zenei teljesítményeit az alábbi 5 klasszikus kategóriában díjazzák:

Tovább

Júniusban Budapestre jön a Power Trip

power_trip.jpg

Jól jelzi azt, hogy mekkora név lett a texasi Power Trip mindössze egy nagylemezzel és pár kisebb kiadvánnyal a háta mögött, hogy ezt az évet a Lamb Of God és az Anthrax közös turnéjával kezdték, és nem állnak meg ennyinél: áprilisban egyedül járja körbe Európát a hardcore színtér legnagyobb metalbandája, és ennek részeként Budapestet is szét fogják thrashelni (2013-ban a Bane előtt már jártak a fővárosban).

Tovább

Fight The Good Fight - Új Walls Of Jericho-videó

wallsofjericho-960x515.jpgNemrég számoltunk be róla, hogy a jó néhány évet kihagyó Walls Of Jericho most új albummal jelentkezik, ami a No One Can Save You From Yourself címet fogja viselni és most jelenik meg március végén. Most pedig egy videóklipet is készített a csapat a közeledő lemez egyik számához Fight The Good Fight címmel, ezt tudjátok most megnézni pont itt, a hajtás után.

Tovább

Nézd meg a John 5 And The Creatures új videóját

10390334_680017695405282_3891172077721706070_n.jpg

Amikor John 5 éppen nem Rob Zombie oldalán nyúzza a különböző gitárokat, akkor éppen a saját kis szóló projektjeivel foglalatoskodik. A legújabb animációs klipjében, ami a Making Monster címet viseli felvonultatja majdnem az összes klasszikus horror szörnyet. Hajtás után nézzétek meg, hogy a Fekete Lagúna Szörny és Frankenstein, hogy tépik a húrokat illetve a Farkasember miként szaggatja szét a bőröket. Persze John 5 is feltűnik a videóban! Nekünk nagyon bejön!

Tovább

Hétfőn Budapestre jön Carl Palmer

photo-carl-palmer-2.jpg

Idén tavasszal is visszatér Budapestre az Emerson Lake and Palmer és az Asia zseniális dobosa, Carl Palmer. A 65 éves zenész továbbra is folyamatos mozgásban van: az Asiával kiadott lemez és turné után saját zenekarával is rendszeresen koncertezik, miközben nemrég egy nevével kiadott kísérő cintányért is bemutatott. Március 7-én az ELP Legacyval tér vissza az A38 Hajóra.

Tovább

"Barátokból lettünk zenekar és habár volt két tagcserénk, a barátság megmaradt"

Interjú az Orient Fall énekesével, Buzás Krisztiánnal és gitárosával, Veszelei Dániellel

orient_fall_2015.jpgAz Orient Fall nagyon magasra tette a lécet – az évvégi listánkra nálunk is felkerülő – debütalbumával (Fractals), így ennek örömére úgy döntöttünk, hogy leülünk egy kicsit beszélgetni a srácokkal. A kérdéseinkre Buzás Krisztián énekes és Veszelei Dániel gitáros válaszoltak. Szóba került többek között egy különleges fizikai megjelenés, a múlt, a közeljövő tervei és koncertjei, a nem akármilyen hollandiai fellépésük, a zenei hatások, a Subscribe, a Road, a közelgő turnéjuk és egyéb érdekes izgalmas műhelytitkok.

Tovább

Anthrax - For All Kings (Megaforce, Nuclear Blast, 2016)

A halhatatlan, a kikophatatlan

anthraxforallkingsfinalart_638.jpgVannak azok, akik attól érzik magukat valami nagy dolog részesének, hogy együtt éneklik a himnuszt a kezdő tizeneggyel. Mások hasonlókat élnek meg attól, mikor bepillantást nyerhetnek a legújabb fejlesztésekbe egy autókiállításon, vagy egy számítástechnikai börzén. Én meg speciel attól, ha egy várva várt lemez első hangjai olyan alattomosan kúsznak be és aztán robbannak fel, mint ennek az új Anthrax albumnak az első, You Gotta Believe című számában. Ilyen kolosszális elrugaszkodás a startvonalról szerintem ugyanis Anthrax rajongó nyakát akkor tekerte meg utoljára, mikor a Be All, End All című számmal kezdtek be nagylemezen. Vagyis nagyjából akkor, amikor az az aranykor véget ért, amit most simán visszahívhat a For All Kings.

Tovább

Különleges germán black metal a Dürer Kertben

Jön a Der Weg Einer Freiheit

dwef-5656-emanuel_oropesa.jpg

Március 27-e a black metál nagy ünnepe lesz: először lép fel Budapesten a Seasons Of Mist, illetve a jelenlegi színtér egyik legkülönlegesebb zenekara, a Der Weg Einer Freiheit! A Dissection- vagy a Sacramentum-féle riffközpontú, egyszerre dallamos és agresszív vonalat továbbvivő német csapat tavaly jelentette meg eddigi legerősebb albumát, a Stellart, amit egy nagyszabású európai turné keretében itthon is bemutatnak. A méltó felvezetésről a Cthulhu-mítoszt poszt-black metálba fordító The Great Old Ones, illetve a hasonló stílust képviselő Harakiri For The Sky gondoskodik majd.

Tovább

Neurosis a Brutal Assault Fesztiválon

brutal_assault_2016_neurosis.jpg

Az idén augusztus 10-13 között a csehországi Jaromerben rendezendő Brutal Assault szervezői is kitesznek magukért, mert az utóbbi idők egyik legerősebb line up-ját sikerül összehozni idén. A napokban újabb neveket jelentettek be, melyejk közül a legkülönlegesebb a tavaly 30. születésnapját ünneplő Neurosis fellépése. Mellettük olyan nevek lépnek még fel, mint a Dying Fetus, az Obscura, a Goatwhore, a Stick To Your Guns, a Stuck Mojo, a Tesseract, az Unearth és a Venom Inc. A Fesztivállal kapcsolatos infókat ITT találjátok, az eddig bejelentett bandák neveit pedig alább.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum