RockStation

Így emlékezett a Guns N' Roses Malcolm Youngra

2017. november 19. - sunthatneversets

guns_n_roses_2017.jpg

Mint már biztosan mindenki tudja, tegnap elhunyt Malcolm Young az AC/DC alapító gitárosa, aki hosszú ideje demenciában szenvedett. Rocksztárok sora búcsúzott tőle szóban, míg a Guns N' Roses sacramentoi koncertjén két dallal - Whola Lotta Rosie és Knockin' On Heaven's Door - búcsúzott el minden idők egyik legjobb ritmus gitárosától.

Tovább

Follow Your Heart: Itt az első új Scorpions-dal Mikkey Dee-vel!

scorpions_mikkey.jpg

November 24-én új balladaválogatással jelentkezik a Scorpions. A Born To Touch Your Feelings - Best Of Rock Ballads címet kapott kollekcióra három vadonatúj dal is felkerül a Follow Your Heart, az Always Be With You és a Melrose Avenue képében. Ezekben a dalokban már a volt Motörhead dobos Mikkey Dee játszik James Kottak helyén. A három tétel közül a Follow Your Heart alább már meg is hallgatható.

Tovább

Nem csak Sleep - Új High on Fire album is lesz jövőre

ghhchqdl.jpgMatt Pike az idei évben az új Sleep lemez kapcsán töltött több időt a stúdióban. Ezzel párhuzamosan pedig valószínűleg - persze szép komótosan - összeáll az új High on Fire lemez anyaga is. Szóval a stoner totem és a stoner korbács is bőven érik a füstben. Ami azt jelenti, hogy az ötödik Sleep lemez és a Luminiferous albumot követő High on Fire anyag akár néhány hónap eltéréssel is kijöhet jövőre. Ami azért jó, mert nagyon nem rossz. A jó hírekre pedig csak ráerősít, hogy az öreg Matt Des Kensel és Jeff Matz társaságában feszít egy friss instagram posztban. Egyértelmű tehát, hogy együtt lógnak és hát mi a francot csinálnának ezek a szentemberek, ha nem azt, amihez a legjobban értenek. 

Tovább

Azok a furfangos hetvenes évek - Bolondos klipválogatás a tiszteletére

1367616076636.jpgA hatvanas évek utolsó hullámai végleg temetni látszottak azt a konzervatív életszemléletet, amit a dogmáktól sújtott közösségi élet korábban szemléltetett. A szilárd valóság kontúrjai megfolytak, elfüstöltek, elillantak és gyöngyözve ömlöttek a következő évtized virágágyas határára. Zúgó patakok, túlcsorduló tengerek. Mozdultak a trendek, ahogy mozdultak az emberek. Öltöny felsők és fényes lépők helyett lett csacska a textil és huncut a séró. A zenében is trükkös, hogy táguljon a tudat. Szóval tisztelet a furfangnak és tisztelet a színeknek. Random respekt klipválogatás, azoknak a varázslatos hetvenes éveknek. Amit akkor a legnehezebb komolyan venni, amikor kicsit komolyabban belemész abba, hogy ezek az elszabadult arcok meg, hogy a francba...

Tovább

Meghalt Malcolm Young, az AC/DC alapító gitárosa

malcolm_young.jpg

Meghalt Malcolm Young, az AC/DC volt gitárosa, alapítótagja. Mindezt a zenekar hivatalos facebook oldalán közölték. Malcolm Young 64 éves volt, időskori demenciában szenvedett. Emiatt 2014-ben bejelentették már, hogy a ritmusgitáros nem tér vissza a zenekarba. Az AC/DC alapítói, ő és testvére Angus Younggal voltak. Hatalmas örökséget hagy maga után, ami örökké élni fog - fogalmazott a posztban testvére. Nyugodjék békében!

Tovább

Vadparasztok - Új klip a hamarosan a Dürerbe látogató Steve 'N' Seagullstól

steve_n_seagulls_2015.jpgÚj videóval állt elő a pihent finnekből álló Steve 'N' Seagulls. A csapat, akik rock- és metalslágereket gyalulnak át country, bluegrass, csűrdöngölős változatba, most a legutóbbi nagylemezen, a Brothers In Farms záródalaként megjelent, eredetileg a Steppenwolf tollából származó Born To Be Wildot támogatták meg egy... hát, nem lehet ezt másként mondani: pihentagyú videóval. Aztán nem elfelejteni: minden rozzant elméjű rockernek ott a helye december 14-én a Dürer Kertben.

Tovább

Itt egy új videó a karácsonyi Tarja-lemezhez

tarjafromspiritspromo_638.jpgIgaz, még kicsit arrébb van a Karácsony, a hangulat (és a piac) gerjesztése már elég erőteljesen beindult. Nyilván Tarja is erre az időszakra időzítette a friss ünnepi albumát, mely már kint is van a piacon - hülyén is venné ki magát, ha nyáron jelenne meg egy ilyen témájú korong. A CD-hez pedig már meg is érkezett az első videó, a már máshonnan is jól ismert, viszont ezúttal elég sötétre csavart O Tannenbaum képében.

Tovább

Így kell Queens Of The Stone Age-módban tolni

queens_of_the_stone_age_2017.jpgNem most volt, egész pontosan augusztusban, hogy megjelent a Josh Homme vezette Queens Of The Stone Age legutóbbi nagylemeze, a Villains, viszont a csapat nem szeretné, ha megfeledkezne róla a rajongótábor. Ezt megerősítendő forgattak is egy vicceskedős, jó hangulatú videót a The Way You Used To Dohoz, melyet itt, lentebb találtok.

Tovább

Nézz bele a Pantera negyedik házivideójába!

pantera942.jpgIgaz, még a Dimevision Vol. 2: Roll With It Or Get Rolled Over dupla DVD csomag sikerétől függ a megjelenése, de már megkezdődtek a Pantera új házivideójának az előkészületei. A 20 éve megjelent 3: Watch It Go folytatása nyilván már nem videókazin, hanem DVD-n fog napvilágot látni, ebbe nézhettek bele a lent látható egyperces filmecskében.

Tovább

Koncertalbummal jelentkezik a Linkin Park

linkin_park_2017.jpgDecember 15-én, One More Light Live címmel koncertalbumot ad ki az évközben az énekesét, Chester Benningtont elveszítő Linkin Park. A tizenhat dalt tartalmazó korongot értelemszerűen az erősen megosztóra sikeredett, az eddigieknél jóval poposabb hangvételűre vett One More Light album lemezbemutató turnéján rögzítették, azt egyelőre még nem tudni, hogy melyik állomáson, vagy állomásokon vették fel a kiadandó anyagot.

Tovább

Years In A Day - Megtekinthető a teljes Cult of Luna-koncertfilm

20130706_221636_592270.jpgA számtalan transzformáción túl is jellegzetes hangzással bíró svéd poszt-rock / sludge óriás, azaz a Cult of Luna új koncertfilmmel jelentkezett. Az idén megjelent Years In A Day koncertlemezzel azonos című alkotás pedig nagyjából két órában öleli fel a banda három nagyobb megmozdulásának felvételeit. Egészen pontosan a 2013 és 2016 évben rögzített Roadburn fesztiválos anyagok és egy szintén tavaly Párizsban megejtett fellépés képei kerültek vágásra, hogy a film elkészülhessen. Amely néhány napja már teljes hosszában publikus a zenekar youtube csatornáján. Ezt kínáljuk tehát mi is alább megtekintésre. Csak tartsatok következetesen lefelé.

Tovább

Súlytól süllyedő hajó Újvárosból - Misfit River videó az új EP előtt

22780220_1508039765910909_3113000636322232003_n.jpgA dunaújvárosi Warchief zenekar garázsszomszédai, azaz a Misfit River zenekar új szöveges videóval jelentkezett. A kompakt súly metálban utazó ötös nagyjából négy évre tud visszatekinteni. A kezdetekben trió felállásban csaptak bele és jó néhány tagcsere után Ódor József Szabolcs, Farkas Ferenc és Dudás Sándor mellé a közelmúltban megérkezett József Mátyás (Vendetta Inc) énekes és Varga Róbert gitáros. A velük teljessé vált zenekar pedig el is kezdett dolgozni egy új kislemezen, melynek Dark Waters lesz a címe és valamikor a következő hónapokban fog megjelenni. Első fellépésük a Rockmaraton színpadán, azaz hazai pályán esett meg és a következő szintén otthon, a Kaptár Msuic Pubban lesz a Cadaveres vendégeként.december 16 - án. Mindezek mellé pedig megérkezett a zenekar második szöveges videója Animosity címmel, ami egy igazi súlytól süllyedő hajókázás. Kellemes kis horzsolgatás, klassz kis ígéret a jövőt tekintve. Ezt találjátok meg a hajtás után.

Tovább

Underground mélymerülés - Vizuális utazás és a negyedik I Klatus lemez

mayhem-music-magazine-i-klatus-12.jpgEz sem az a sludge banda, ami nagyon túl lenne lihegve itthon, de a világ bármely másik szegletében sem pörgetik sokkal többen a lemezeiket. Az I Klatus igazából egy sideproject, amiben az is benne van, hogy maguk szereplők sem feltétlenül azért hozták össze, amit összehoznak, hogy hetvenkét turnét és egy fél életet felépítsenek rá. A korábban megjelent három lemez is inkább valamilyenfajta közös elszállás. Olyasmi, amiben három ember egymásra hangoltságán van a hangsúly. Mint most is. Mikor négy év után ismét megjelent ez a közös munka, aminek a címe ezúttal Nagual Sun lett. Az egykori Yakuza tag John és a Lair of the Minotaur dobos Chris eredeti bandáinak hatása is hallatszik egyébként a friss cuccon, de a dolog tényleg inkább egy spirituális oldalról megközelíthető utazás. Atmoszferikus, befelé forduló, sokszor instrumentális, erős érzéseket közvetítő nehéz anyag. Amelynek két számához is készült videó, azok alatt pedig ott lesz a teljes album. A hajtás után.

Tovább

Az északi hagyományok tiszteletének színháza - Lenyűgöző Heilung koncert a közelmúltból

maxresdefault_2_1.jpgŐsi dobok, ősi ritmusok. A zene elengedhetetlen része ennek a tiszteletreméltó múltidézésnek. A három tagú dán Heilung koncertje azonban inkább sok szereplős színház. Ahol a kézzel készült jelmezek, tradicionális hangszerek és a monumentális hatásra ráerősítő koreográfia mind egyenlő súlyban vannak jelen, hogy általuk az elmúlt korok világába utazhassunk fent a messzi északon. Ahol a veretes vaskor, a viking kultúra és a kora középkor hagyta örökségül ezt a lelkületet azokra, akikben felidéződött mindez. Amit úgy vitt színpadra a zenekar és csapata, ahogyan az illik. S bár nyilván össze sem lehet hasonlítani azt az élményt, ahogy ez élőben kelti életre a vérbe írt kódokat, de az egyik korábbi koncertről készült videó is bőven visszaadja azt, amit itt érezni ildomos. Maga a koncert egyébként a LIFA című lemez anyagát is szolgáltatta, mely alig két hete jelent meg. Ami a Castlefest nevű rendezvényen lett rögzítve. Ezt tekinthetitek meg tehát a hajtás után.

Tovább

Ma jelenik meg a várva-várt Black Sabbath DVD, itt van róla a War Pigs

rs-the-end-of-the-end.jpgMár annyiszor írtunk a Black Sabbath búcsúkoncertes DVD-jéről, hogy igazából nem is mennénk bele a részletekbe, úgyis tudja mindenki fejből, hogy mi újság. Viszont azt érdemes megjegyezni, hogy ma jelent meg a többféle kiszerelésben is kapható anyag, a The End, melynek egy újabb dala, a War Pigs is már szabadon megtekinthető.

Tovább

Hoppá! Itt egy új Machine Head-dal

machine_head_2017.jpg

Ahogy azt már korábban megírtuk, az új Machine Head album Catharsis címmel jön majd ki. A megjelenési dátum  január 26-a, és  Robb Flynn minden korábbinál dallamosabb új albumot ígér. Hogy ez mennyire így van az mindjárt le is csekkolható, ugyanis Beyond The Pale címmel itt egy új dal. Ha valaki még nem tudna az új anyaggal is meglátogatnak minket, a koncert április 20-án lesz a Barba Negrában

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum