RockStation

Helmet, Local H @ Dürer Kert, 2017.03.02

Megidézni a kortalan múltat

2017. március 05. - RaczUr

0helmet2017_09_eredmeny.jpg

A Helmet tipikusan az a zenekar, amit életem bármely pillanatában, bármilyen okból kifolyólag szívesen hallgatok. Egyedi, de nem önkényesen, hanem ösztönösen. Olyan riffekkel operál a Page Hamilton vezette brigád, hogy nem lehet nem megszállottan belebólintani a megtördelt szólamaiba. Szóval minden amellett szólt, hogy ez egy igen erős este lesz, még úgy is, hogy azért a Dürer középső terme a Room 041 azért kicsit aggodalomra adott okot előzetesen méret/hangzás okán.

Tovább

Anthrax, Death Angel és Therion tagok a színpadon - Meg a dicső The Trooper

70000-tons-of-metal.jpg70000 tons of Metal. Azaz a világ legnagyobb metálhajója, mely idén is bejárta a napfényes Florida partjait, néhány elég neves koncerttel gyomrában és fedélzetén. A február első napjaiban békésen úszkáló metálbázis egyik csúcspontjának pedig mi más számíthatott volna, mint egy hatalmas közös tisztelgés a legnagyobb kapitányok előtt. Így az Anthrax, a Death Angel, a Therion és a Xandria tagjai álltak ki közösen a színpadra, hogy elnyomják az Iron Maiden egyik legnagyobb klasszikusát, ami természetesen a The Trooper. És hogy ez hogyan szólt, azt itt lejjebb nézhetitek meg.

Tovább

Botránymacska videóválogatás - Wendy O Williams legendája

wendy.jpgEgyszer egy paródiaműsorban kilőtt egy ping-pong labdát a puncijából. Koncertjein előszeretettel gyújtotta fel és fűrészelte szét a mértéktelen fogyasztói áhítat kultivált tárgyait. Játszott színházban és volt sztriptíz táncosnő. Lemmy Kilmister barátja, akinek Plasmatics nevű bandájával első koncertje a manhattani CBGB's színpadán volt. Saját szexualitását molotov koktélként hajította a képmutató média kirakatába. Vett fel szólólemezt a Kiss tagjaival és mindig kiállt az állatokért. Menhelyeken segédkezett és maga is vegetáriánus lett. A nyolcvanas években még letartoztatták, mert punk hajdísszel imitált maszturbálást a színpadon. A kilencvenes évek elején már arról beszélt, hogy a fehér cukor rabjai nem jobbak, mint egy heroin függő. Ő volt Wendy O Williams. A rocksokkoló botrányhercegnő.

Tovább

A maga teljességében publikus a Converge új koncertlemeze

maxresdefault_12.jpgA tavalyi Roadburn Fesztivál egyik nagy dobása volt a Converge dupla fellépése. Ahol mindkét alkalom abszolút exkluzívnak számított, hiszen második este a néhány alkalomra összeállított Blood Moon összeállítással léptek színpadra a bostoniak, míg az első show a Jane Doe lemeznek szólt az elejétől a végéig. Ez pedig rögzítésre is került tilburgi helyszínen, amit aztán a banda gitáros producere Kurt Ballou mixelt, majd Brad Boatwright végezte el rajta a master munkálatokat. A zenekar legnépszerűbb albumának eme hivatalosan is megjelenő élő változata pedig most a maga teljességében meg is hallgatható. Ugyanis Jane Doe kisasszony itt vár a hajtás után és az üdvös hír az, hogy tizenöt év elteltével sem lett kevésbé labilis vagy szélsőséges érzelmileg.

Tovább

Burnout, Ørdøg @ Dürer Kert Room 41, 2017. 03. 03.

Nem teljesen tökéletes, de attól még ötcsillag!

17103295_1294741453938892_2584623879571560602_n.jpgAki rendszeresen követi a Rockstationt, olvashatta az új Ørdøg lemez, a brutálisan zseniális Sötétanyag kritikájának lezárásában, hogy nincs olyan földi, vagy azon túli erő, amely visszatarthatott volna attól, hogy ellátogassak erre a bulira. Nem is volt ilyen szerencsére, sőt, egy felsőligás eseménnyel lett volna dolgunk, ha nem szól közbe egy-két helyen a technika. Viszont ha éppenséggel túl tudta valaki tenni magát a rosszul belőtt hangosításon (ami pont, hogy a lényeg egy ilyen bálon), egy príma, jó hangulatú, nem mellesleg kiérdemelten teltházas estének lehetett szem- és fültanúja.

Tovább

Így tolták Cavaleraék a Sepu klasszikusát Mike Pattonnal

Cavalera Conspiracy 2014.jpgA Cavalera-tesók masszívan megturnéztatják a tavaly húsz éves Sepultura-klasszikust, a Rootsot. Az egészlemezes kanyar nálunk is megfordult, hát, mondhatni nem feltétlen hozott egyöntetű sikert. Viszont a lenti videót már csak azért is érdemes lecsekkolni, mert a Faith No More torka, Mike Patton ugrott be a zenekarhoz a Lookaway című dalban, melynek annak idején az albumverzióján is szerepelt.

Tovább

Itt egy újabb Mastodon stúdióvideó

mastodon_2016_2.jpg

A pénteki nap legkirályabb híre kétségkívül az, hogy a Mastodon Budapestre látogat JÚNIUS 14-én (még mindig ugrálni tudnánk örömünkben) Ezzel a hírrel egy napon a zenekar megosztotta egy újabb stúdiós videót, amin azt örökítik meg, hogyan is készül a MÁRCIUS 31-én megjelenő Emperor Of Sand albumuk. Az új videóért és persze a régiekért is kattints a tovább gombra.

Tovább

SOTO, Vanadine, MarysCreek @ Pozsony, Randal Club, 2017.02.22, Budapest, Backstage Pub, 2017.02.24.

A házibuli folytatódik

img_7458ff.jpg

Van az a jó, amelyből sosem árt meg a sok! A tavaly látott két olaszországi koncert után bíztam benne, hogy idővel hozzánk, vagy legalább a környékünkre szintén eljut jelenlegi produkciójával az énekesként és színpadi emberként egyaránt fenomenális Jeff Scott Soto. A vége az lett, hogy páran nem bírtuk kivárni a pesti fellépés napját, és még előtte Pozsonyba is kiugrottunk a SOTO kedvéért. A határtalan lelkesedésen túl az is közrejátszott a döntésben, hogy így végre valóban egy ilyen kaliberű előadóhoz méltó helyen láthattuk ismét Jeffet és társait. Más kérdés, hogy a Randalban is (finoman fogalmazva) mérsékelt érdeklődés mellett zajlott a buli, viszont a mester mindkét alkalommal a maximumot hozta ki az adott helyzetből. Önmagában véve az sem kis szó, hogy ezúttal egyik estét sem árnyékolták be a múltkoriakhoz hasonló szervezési malőrök!..

Tovább

5 lemez, ami miatt érdemes túlélni a márciust

mast2017.jpgEgy ilyen koncertektől duzzadó évben, mint az idei, nehéz lesz a friss zenékre figyelni, de azért mi megpróbálunk benneteket karban tartani. Ahogy már megszokhattátok, minden hónap elején leszállítunk öt címet azokból a korongokból, amely az adott hóban fognak a boltokba kerülni, hogy az is tudja, mi a helyzet a zenében, aki csak fél szemmel tudja követni a rock világának történéseit. Na, de akkor lássuk csak, mivel fog kedveskedni nekünk ez a bizonyos március!

Tovább

Thurston Moore az egykori Sonic Youth frontember új dallal jelentkezett

140213-thurston-moore-heavenmetal-video.jpgNyolc évvel ezelőtt jelent meg az utolsó Sonic Youth nagylemez, mely a tizenötödik volt a sorban. Ezután nem sokkal pedig feloszlatta magát a banda, aminek Thurston Moore is alapítótagja volt. Az énekes / gitáros viszont már a banda létezésével párhuzamosan jelentetett meg szólólemezek. Ezek közül a negyedik, The Best Day című album is már lassan három éves. Azonban a nagyszerű és nagy múltú dalszerző most ismét új nótával jelentkezett. Ami gitárjával simán megidézi a Sonic Youth fénykorát is, de nosztalgián túl is klassz kis szám lett belőle. Amit emitt lejjebb ízlelhettek meg.

Tovább

Sludge monstrum és d-beat kalapács - Két hét múlva új Fange lemez

16265916_1270584846367588_8813901305922348523_n.jpgCsak kevéssel több, mint fél évvel ezelőtt jelent meg a francia zenekar Purge című bemutatkozó lemeze, de már is itt a következő anyagba való fájdalmas beavatás. Pedig még össze se szedtük a hideg kőről az arcunk apró kis darabkáit azután, hogy az cafatokban tépkedte le. A kvartett felállású Fange első albuma ugyanis egy death metal / sludge / d - beat hardcore háromszögön belülre szorít pontosan három énekhanggal és ott mondhatni nem hagy túszokat. Szóval sokat nem vártak és már érkeznek a következő anyag előhírnökei, amik alapján zajosabb, kaotikusabb hardcore zenék irányába billen most az inga. Az új anyagon, melynek címe Pourrissoir lesz, ismét hat dalt fog tartalmazni és a megjelenési időpontját március 17 - re jelölték ki. A lemezről publikus két dal pedig itt a hajtás után.

Tovább

...közben készülnek az új Slipknot dalok is!

shawn_crahan.jpg

Nem tegnap volt, hogy a boltokba került a Slipknot legutóbbi lemeze, a .5: The Gray Chapter, de nem is tegnapelőtt. Viszont azóta folyamatosan úton volt az iowai kilenctagú gépezet, egy ízben Budapesten is átrendeztek egy-két arcot a Papp Lászlós bulijukkal. Persze ennyi együttlét közben esélytelen, hogy ne szülessen egy-két új riff, ami megesett náluk is, legalábbis ha hihetünk Shawn Crahan perkásnak.

Tovább

Felfedte magát az egyik volt Ghost tag, itt egy új dal tőle

ghost_grammy_2.jpgA Ghost egyik legnagyobb varázsa, hogy nem tudjuk, kik rejtőznek a maszkok mögött. Na, persze vannak sejtések, sőt, egyesek tudni vélik, hogy Papa Emeritus nem más, mint Tobias Forge, mégis a Nameless Ghoulok kilétét eddig homály fedte (egy kivétellel). Most viszont az egyik korábbi tag, Omega kiléte biztosra vehető lett, aki nem más, mint Martin Persner. Persner nem mellesleg egy új dalt is megmutatott a feltámasztott zenekarától, a Magna Carta Carteltől, amit szintén csekkolhattok!

Tovább

Júniusban Budapestre jön a Mastodon

mast2017.jpg

Emberek! Ez a pillanat is eljött. Hosszú idő után újra Magyarországra jön a Mastodon. A kultikus gödöllői Trafós koncert után sok évvel a Barba Negra Track vendége lesz a zenekar június 14-én. A csapat új albuma március 31-én jelenik meg Emperor Of Sand címmel. Szóval bekaki bepisi, a hivatalos eventet ITT találjátok.

Tovább

A Place Where There's No More Pain - Új videó a Life Of Agony-től

life-of-agony-press-2017-cr-tim-tronckoe-650.jpg

Ahogy azt már korábban is írtuk április 28-án jelenik meg a magát újra aktiváló Life Of Agony A Place Where There's No More Pain című albuma. A nemváltáson átesett Mina Caputoval ez az első lemeze a zenekarnak. A címadó dalt korábban már megmutattuk, most ez kapott egy fekete-fehér koncertvideót, amit alább le is csekkolhattok.

Tovább

Elolvadó észak - Könnyű szellő az új Sólstafir dal

solstafir02.jpgVégtelenül érdekes az, ahogy egy zenekar bejár egy utat és közben mennyi változáson megy át. Az izlandi Sólstafir eddigi pályafutása pedig simán a különböző transzformációkról szólt eddig is. Kicsit mindig átlépve a saját határaikat. Aztán itt van ez az új dal a készülő hatodik lemezről és ez megint csak teljesen máshogy szól. Sokaknak talán csalódás is lesz ez a pop-art hatású egyszerűbb rock dal, az ölbe bújó kisgyerek szintjéig leérzékenyülve, de az biztos, hogy semmilyen rajongói elvárásnak nem akartak vele megfelelni. Mindenesetre érdekes, hogy ezek után milyen lesz majd a Berdreyminn című lemez, ami május 26 - án jelenik majd meg. Az emlegetett új dalt pedig...

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum