RockStation

Folkos csajfogat, avagy őket (is) elfelejtettük mostanában

2018. január 07. - theshattered

leaves-eyes2017.jpgNem könnyű szem előtt tartani ennyi zenét, zenekart, az egyszer már igaz. Főleg, hogy a szerkesztőségből igazából senkinek sem igazán kenyere a folk, már ha jól tudom (én mondjuk be szoktam vállalni néha ilyeneket, mert vannak efféle kilengéseim). Így aztán le is marad alkalomadtán egy-két friss dalos, klipes bejelentés, melyeket néha illik törleszteni. Most három csajos folk-metal bandának a friss, vagy épp kevésbé friss dalát sorakoztatjuk fel lentebb, név szerint a Leaves' Eyes (oké, ők nem annyira folk, de a mondanivaló miatt lazán beférnek ide), az Arkona és a Storm Seeker egy-egy videós csemegéjét.

Tovább

Pluszminusz - Új klip a Jinjertől

0jinjer2016_18.jpgAz ukrán Jinjer Magyarországon is egyre sűrűbben lép fel, sőt a csajfrontos zúzógépeket a kiadójuk, a Napalm Records is igen szereti megtornáztatni, akármerre is forduljanak meg. Igaz, még csak össz-vissz két albuma van a keleti szomszédoknak, az első, a Cloud Factory máris újrakiadást kap, melynek egyik dalára, az A Plus Or A Minusra egy látványos dalszöveges videót is készítettek. Aki pedig fizikális formában is szeretné magának tudni a dalcsokrot, február 16-tól megteheti.

Tovább

Érdemrenddel jutalmazza Berlin városa a Rammsteint

rammstein_2017_1.jpgEgy egész komoly rangú kitüntetéssel gazdagodik a Rammstein, méghozzá a csapat otthonát képező Berlin városától. Az új albumán dolgozó németek ezúttal nem, vagy nem feltétlen szorosan a zenei tevékenyükkel vívták ki a városatyák elismerését, hanem egy, a zenekar tulajdonát képező régi ipari épület, nevezetesen egy fémmegmunkáló üzem felújításával kapták meg a kitüntetett figyelmet.

Tovább

Adj egy ötöst! - A hét 5 új rock/metal dala

judas_priest_2018.jpg

Ebben az évben egy új rovatot indítunk Adj egy ötöst! címmel, melyet hétvégenként olvashattok majd és, amelyben az aktuális héten megjelent dalok közül választunk ki ötöt. Igyekszünk majd széles stiluskeretek között mozogni, természetesen 5 dalba nem fog beleférni a hét termése így kommentben szívesen vesszük, hogy mi fért volna még oda szerintetek.

Tovább

We Do Not Resist - Új dal az Orphaned Land új albumáról

ol2017.jpgMár három hét sincs addig, hogy megjelenjen az izraeli Orphaned Land új korongja, az Unsung Prophets & Dead Messiahs, a 2011-es All Is One utódja. A március 11-én Budapestre látogató oriental metalosok le is szállították a friss anyag második nyilvános tételét, a We Do Not Resistet, melyet egy dalszöveges videóval erősítettek meg és melyet itt, lentebb meg is nézhettek, hallgathattok a korábban már bemutatott Like Orpheusszal egyetemben.

Tovább

Üdv a Pokolban! - Új videó Phil Campbelléktől

phil-campbell-and-the-bastard-sons-1030x697.jpgÚj klippel jelentkezett a Phil Campbell And The Bastard Sons, mégpedig a január 26-án érkező nagylemezükről, a The Age Of Absurdityről. A szeptember 6-án Magyarországra látogató legenda, valamint persze a fiai és Neil Starr a Welcome To Hellre készítettek egy hangulathoz illő videót, melyet alább nézhettek meg.

Tovább

Ezeket a nagylemezeket várjuk 2018-ban

rammstein_2017_2.jpg

Jó év lesz ez az idei is. Nem mintha tavaly felkopott volna az állunk a nagy lemezhiányban, szavunk nem lehetett, de azért mindig örömteli hír, ha egy nagyobb név vélhetően kiadja az új pakkot. Ezekből, mármint az idei évre ígért nagylemezekből választottunk ki tízet, melyeket valamiért kicsit jobban várunk a többinél. Ez persze nem azt jelenti, hogy pl. az Exodus albuma ne lenne várós, de egy folyamatosan, kiszámítható ütemben dolgozó banda új anyaga talán kisebb izgalommal tölti el az egyszeri metalost, mint egy olyan lemez, melynek elődje 3-4 éve, vagy régebben jelent meg. Nyilvánvalóan lesznek olyan zenekarok, melyeket hiányolni fogtok, ez egyértelmű, hiszen minden igényt lefedő, teljes lista nem létezik - a kommentekben jöhetnek, miket hagytunk figyelmen kívül.

Tovább

Itt az új Judas Priest-dal!

... és videó is van hozzá

judas_priest_2018.jpg

A tegnapi beharagozás után megérkezett a júliusban hozzánk látogató Judas Priest új lemezének, a Firepowernek első előfutára, a Lightning Strike. Az album maga március 9-én jelenik meg az Epic gondozásában. A budapesti koncert pontos dátuma július 24. A dalt alább lehet meghallgatni, van hozzá videó is.

Tovább

"Nem akartunk most gyorsabbak, vagy dallamosabbak lenni, egyszerűen csak írtuk a dalokat és ilyen lett"

Interjú a Death Angel gitárosával, Ted Aguilarral

0deathangel2017_33_eredmeny.jpgElső lépésben be kell vallanom valamit: ég a pofám. Ég, mert novemberben volt a Testament / Annihilator / Death Angel koncert és csak most jutottam el addig, hogy a Death Angeles Ted Aguilarral készített interjút legépeljem. De ennek ellenére egy egész jót sikerült beszélni a "világ legkisebb szamoaiával" akivel szóba került a múlt, jelen, lemezírás, kedvenc dalok, kutyák és persze a koncert napján elhunyt Malcolm Young is. Eskü: nemsokára jön a Testamentes Steve Di Giorgioval készített beszélgetés is!

Tovább

Melegíts a XV. StageDivingra!

staged.jpg

Az idei év elején sem maradhat el a már megszokott színpadugrálós bulink JANUÁR 12-én. Ráadásul jubilál a rendezvény, mivel ez már zsinórban a tizenötödik buli lesz! Ez még sörből is sok, de mi kötélnek állunk és igyekszünk minden zenekart meglesni. A következőben kis kedv csinálót találtok az eseményhez.

Tovább

10 éves a RockStation

rockstation_10.jpg

Bizony, bizony 2008. január 5-e az a dátum, amikor az első poszt kikerült az akkor még a Fender Stratocaster képével illusztrált fejlécű oldalra. A komplett „szerkesztőség” 2 főből állt. Nagy Szabolcs gyerekkori barátommal két évig így is vittük (ő aztán később a család mellett döntött) az egészet, minden távolabbi cél nélkül, csak mert szerettünk a kedvenc zenénkről írni. Az első évben átlagban kemény 69 egyedi látogatót tudtunk felmutatni, bár akkor nem is volt cél, hogy számokban mérjük önmagunkat. 2010 elején már 4 fő szerkesztgette a napi szinten többször is frissülő oldalt, mígnem felbukkant Réti Zsolt, aki azóta ugye fotós kollégánk, hogy májusban a Metallica koncerten szeretne fotózni (Nooormális?) a Népstadionban. Itt „romlott” el minden.

Tovább

Axl Rose szerint tiszteletlen a Trump-kormány

gnr_live_5.jpgÉv eleje van, dübörög az uborkaszezon, így be-becsúszik egy-két bulvár is, néhány olvasónk nagy örömére. Most éppen a Guns N' Roses frontember Axl Rose kerül terítékre, aki a jelenlegi Egyesült Államokbeli kormányzást pécézte ki magának: egyenesen a "tiszteletlenség mintapéldájának" titulálta a vezetést a Twitteren.

Tovább

Újabb nevek érkeztek a Rockmaratonra, fellép a Tormentor is!

rm18.jpgBejelentette az újabb adag fellépőgárdáját a Rockmaraton. A Dunaújvárosban helyet kapó, július 9-14. között megrendezendő fesztivál most egy nem kisebb nevet, mint a pár koncert erejéig újjáalakuló magyar black metal legendát, a Tormentort szerződtette le, akik a pénteki napon, 13-án fognak a színpadra lépni. Mellettük a Carpathian Forest és még további 8 magyar név is a képzeletbeli kosárba került, ezeket lentebb találjátok.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum