RockStation

Itt nyugszik Vinnie Paul

2018. július 01. - theshattered

rs-246872-rs-vinnie-paul.jpgTegnap temették el a hét elején tragikus hirtelenséggel elhunyt Vinnie Paul Abbottot. A doboslegenda halála még annak ellenére is hirtelennek hatott, hogy szerette azért élni az életet, de ha már egyszer így alakult, sajnos nem tudunk mit tenni, csak a lehető legszebb emlékekkel gondolni rá. A családi sírhelyről, melybe az édesanyja és Dimebag is lett temetve, készült egy felvétel, ezt az alábbiakban láthatjátok.

Tovább

Véget ért a 26. Telekom VOLT Fesztivál - Az ötnapos programra 152.000-en érkeztek Sopronba

volt_2018_pic.jpg

Sopronban és környékén, de még a környező osztrák falvakban és városokban se lehetett szállást találni a Telekom VOLT Fesztivál idejére. Igazán eklektikus zenei kínálat jellemezte a 26. Telekom VOLT Fesztivált. Talán ennek is köszönhető, hogy a korábbi évekhez képest jóval többen váltottak napijegyet.

Tovább

Jövőre jön az új Megadeth album!

megadeth_2017_1.jpgTegyük túl magunkat rajta: avokádó. Most pedig, hogy mindenkinek megnyugodott a lelke, beszéljünk a zenéről. Dave Mustaine egy nemrégiben vele készített interjúban elárulta, hogy már készülőben van a 2016-os Dystopia utódja, mely nagy meglepiket, gyorsabb tempókat, sőt, akár még blastbeateket is rejthet majd. A csomagot jövő áprilisban tervezik majd megjelentetni, amit egy nagy kaliberű turné fog követni. Ez utóbbiról még elég keveset tudni, de az interjú lentebb hallgatható meg.

Tovább

Dave Lombardo beszállt picit a Body Counthoz

0bodycount2018_01.jpgA nyári fesztiválszezon nagy előnye, hogy spontán, de annál gyönyörűbb alkalmi kollaborációkat szülhet, ha esetleg két baráti zenekar egy helyen, egy időben jár. Például ha Dave Lombardo pont arrafelé poroszkál, ahol a Body Count lép fel - jelen állás szerint a Tuska fesztiválon, Helsinkiben. Lombardo mester a hatalmas ziccer, a Raining Blood / Postmortem Body Count-féle verziójába, annak is a második felébe szállt be diktálni a tempót, melynek felvételei lentebb találhatók.

Tovább

Solara - Új videóval jelentkezett a Smashing Pumpkins

smashing-pumpkins-2018.pngAz éppen a közel klasszikus felállásban turnézgató Smashing Pumpkins a bulikon már egy ideje játszott egy új dalt, a Solarat. Persze elkerülhetetlen volt, hogy előbb-utóbb ne készüljön hozzá videó, mely meg is történt: a végeredmény egy elég furcsa látványvilágú filmecske lett, melyet mindenkinek ajánlunk megnézésre.

Tovább

Maynard James Keenan szerint egyértelműen hamis a nemi erőszakról szóló vád

rs-maynard-james-keenan01.jpgAz elmúlt napok egyik legfurcsább, egyben legbulvárabb híre a Tool, Puscifer és A Perfect Circle énekese, Maynard James Keenan nevéhez köthető. Az énekest egy, még állítólag 2000-ben történt  nemi erőszakkal vádolta meg egy korábbi rajongója, mely persze villámként húzott végig a rockzenei portálokon. Keenan a lenti Twitter bejegyzésben mindenkit igyekszik megnyugtatni: hamis vádról és kattintásvadászatról van szó, ami csak az elmúlt időszakban elburjánzó, sokakra vizes lepedőt húzó MeToo mozgalomnak tehet kárt.

Tovább

Legalize Me - Új videó a Prophets Of Rage-től

prophetsofrage_publicityphoto_credit_travisshinn_general11.jpgFriss videót jelentetett meg a Prophets Of Rage, melynek a tagságát már valószínűleg nem kell bemutatni, mindenki tudja, aki odafigyelt kicsit a zenei történésekre. A Legalize Me most egy kicsit könnyedebb, már-már Red Hot Chili Pepperses ízt visz a csapat életébe, nem tévedés, autotune-os énekkel gazdagon fűszerezve. A dal a csapat debütalbumán jelent meg, még tavaly szeptemberben.

Tovább

Újra lesújtanak a Cavalera testvérek

max_iggor.jpg

Max és Iggor Cavalera hivatalos Facebook oldalán látható. A kép, ami minden eséllyel arra enged következtetni, hogy a Cavalera tesók a két évvel ezelőtti, hazánkat is elérő Return The Roots turné után visszatérnek. Senkit sem lepünk meg azzal, ha eláruljuk, ez a turné a Sepultura 89-91 közötti albumait fogja prezentálni. Jó formán a Beneath The Remains és az Arise dalai fognak felcsendülni. Örülünk?

Tovább

Nézd meg Marilyn Manson új videóját!

marilyn_manson_2017_tour_1000-920x603.jpg

Ahogy korábban írtuk, 2019. augusztusában kerül majd bemutatásra az új X-Men film, az Új mutánsok, és annak filmzenéjéhez készített egy friss felvételt Marilyn Manson. A Cry Little Sister nem saját dal, hanem egy feldolgozás, mégpedig Gerard McMahon Cry Little Sister című szerzeménye, amely eredetileg az 1987-es klasszikus tinivámpír film, Az elveszett fiúk (The Lost Boys) betétdalaként vált ismertté. A dalhoz videó is készült, melyet alább nézhettek meg.

Tovább

Sacred Heart - Új dal a Sinsaenumtól

sins2018.jpgFriss videót dobott ki a black metal all-star csapat Sinsaenum. A többek között Csihar Attilát és Joey Jordisont is felölelő formáció a Lauren Harttal közös Sacred Martyrt dobta be közös tábortüzes meghallgatásra, a dal maga természetesen az új nagylemezen, az augusztus 10-én megjelenő Repulsion For Humanityn lesz fizikai formában is elérhető. A csapatot pedig október 10-én Budapesten is el tudjátok csípni, a helyszín a Dürer Kert lesz.

Tovább

Unheavenly Creatures - Itt az új Coheed And Cambria-lemez címadó dala

coheed_and_cambria_main_pub_2018_manual_casanova.jpg

Ahogy azt már korábban is írtuk, 78 perces konceptalbummal tér vissza a Coheed And Cambria. Az október 5-én Unheavenly Creatures címmel megjelenő anyagon egy lemeznyi szünet után ismét folytatja a zenekar a The Amory Wars történetfolyamot. A lemez címadó dala egy klafa videóval felturbózva alább meg is hallgatható.

Tovább

Isten veled, Vinnie Paul!

Közösen emlékezünk Vinnie Paulra

0hellyeah2015_04.jpg

Mai napig nem tudom elhinni, hogy egy olyan világban ébredtem szombat reggel, ahol már abszolút soha nem lesz esély arra, hogy a PanterA újjáalakuljon. Persze, mindannyian tudtuk, hogy ez soha nem fog megvalósulni, meg alapból Dimebag-et senki sem tudja helyettesíteni. Aztán ennek az esélye végkép semmivé foszlott, mert június 23-án reggelre Vinnie Paul is elhunyt. Rengeteg zenészt, rajongót sokkolt a hír, hogy kedvenc dobosunk nincs többé közöttünk. Velük emlékezünk meg a PanterA, Damageplan és Hellyeah dobosról.

Tovább

Front Line Assembly frissen megjelent új lemezzel az A38 Hajón

Az indusztriál úttörők a Die Kruppsszal lépnek fel augusztus 31-én

180831_frontlineassembly01.jpg

Az indusztriális elektronika egyik legnagyobbja visszatér az A38 Hajóra: a Front Line Assembly ezúttal a német pályatárssal, a Kruppsszal állt össze egy európai turnéra. Az alapító ipari zseni, Bill Leeb mellé (immár sokadszor) visszatért a másik alapító, Rhys Fulber, és az augusztus 31-i fellépésnek különös aktualitást ad, hogy pár napja jelent meg a WarMech című, monumentális nagylemez, az AirMech Wasteland játék FLA által írt kísérőzenéje.

Tovább

Metal halláskárosultaknak

sign-language-interpreter.jpgÉleted egyetlen, még megmaradt vágya, hogy lásd, hogyan kell jelbeszéddel előadni a Lamb Of God Ruinját? A vágyad teljesült! Az alábbiakban látható videóban egy erre szakosodott hölgy interpretálja a minden bizonnyal nagyszámú koncertjáró, ténylegesen halláskárosult embernek a dal szövegét, ami valljuk be, zseniális, de sok értelme nincs.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum