RockStation

Féld az élőhalottat, hallgasd az új Grave Diggert!

2018. július 15. - theshattered

gravedigger2018.jpgEgy friss, meglehetősen sötét hangulatú dallal jelentkezett a német power metal nagyágyú Grave Digger. A Fear Of The Living Dead videójával a szeptember 14-én megjelenő új albumot, a The Living Deadre próbálják meg felhívni a figyelmet. A lassan négy évtizedes múltra visszanéző csapat huszadik nagylemezén egy dal, a Zombie Dance erejéig az osztrák ska/metal csapat a Russkaja is beköszön majd a hallójáratokba, ami már így előre is ígéretesen hangzik, de addig jöjjön az élőhalottas nóta!

Tovább

Már kész van az új Children Of Bodom album, de csak jövőre jön ki

children_of_bodom_2015.jpgCsak 2019-ben kerül majd a boltokba az új Children Of Bodom nagylemez, legalábbis ha hihetünk Hennka Seppälä basszernek, aki a Metal Mad TV-nek adott egy interjút nemrégiben. A csapat a felvételekkel, keveréssel, mindennel készen van, viszont a korongot egyelőre pihentetik, reméljük nem azért, mert annyira rossz lenne. Az egyelőre még cím nélküli dalcsokor az első lesz, amin már Daniel Freyberg játszik a 2015-ben kilépett Roope Latvala helyén.

Tovább

Új Yawning Man lemez, augusztusban koncert a Robotban

yawning_man.jpgMario Lalli a desert rock megkerülhetetlen figurája, nélküle nem nagyon lenne Kyuss, meg Queens Of The Stone Age, meg nagyon semmi. Josh Homme-mal ellentétben Lalli a mai napig megmaradt underground figurának, és olyan zenekarokban nyomja, mint a kultikus stoner-blues Fatso Jetson vagy éppen a Yawning Man. Utóbbinak alig egy hete jött ki a negyedik albuma, a The Revolt Against Tired Noises, ami hallgatható is a hajtás után.

Tovább

Voices Off Camera - Újabb dal a Rise Against csendes albumáról

0riseagainst2018_25_eredmeny.jpgEgy újabb dalt tett közzé a Rise Against a július 27-re várható új korongjáról, a The Ghost Note Symphonies, Vol 1-ról. A lemez maga nem egy hagyományos Rise Against CD-nek tekinthető, hiszen az ide felkerült dalok már korábban megjelentek a különböző nagylemezeken, mégis valami újat nyújtanak: akusztikus, csendes átdolgozásokként mosolyognak majd rá a rajongókra. Most az album záródalát, a Voices Off Camerát fülelheti meg a nagyérdemű, melyhez egy minimál visualizer is társul.

Tovább

Teliberobbant az új Rise Of The Northstar-dal

rise-of-the-northstar.jpgÚj dal, új videó, hamarosan elvileg új lemez. Legalábbis biztos tervbe van véve, ha már egy friss nóta került ki a Rise Of The Northstar kezei közül. Főleg ideje lenne, ha figyelembe vesszük, hogy a Welcame című debütlemez 2014-ben jött ki. De lényeg a lényeg: itt a Here Comes The Boom a ninja- és hardcoremániás franciáktól, ami egy egész jó szeletelés lett.

Tovább

Szimfonikus koncertlemez jön az Alter Bridge-től

0alterbridge2017_05_eredmeny.jpgHivatalos felvételen kis kiadja a tavaly októberi Royal Albert Hallos koncertjeik anyagát az Alter Bridge. A jelenleg éppen szüneten lévő csapat szeptember 7-én jelenteti majd meg a találó című Live at the Royal Albert Hall-t, mely a két este (október 2-3) legjobb pillanataiból rakódik majd össze. Az 52 fős szimfonikus zenekarral megerősített koncert felvételének borítóját, dallistáját és az Addicted To Pain videóját az alábbiakban csemegézhetitek át.

Tovább

Chino Moreno és Machine Gun Kelly is szerepel Mike Shinoda új klipjében

mike-shinoda-linkin-park.jpgBe kell vallanunk, nem nagyon figyelünk oda a Linkin Parkból ismert Mike Shinoda szólóban történő kalandozásaira, mert nem feltétlen esnek azok a rockzene kategóriájába. De most azért megtörjük ezt a(z azért nem szándékos) tendenciát, hiszen a továbbra sem a riffektől hemzsegő Lift Off klipjében a rapper Machine Gun Kelly mellett a Deftonesos Chino Moreno is tiszteletét teszi. Íme!

Tovább

Digitális szemét - ősszel jön az új Mudhoney album, itt az első dal róla

mudhoney_band.jpgŐsszel, egészen pontosan a tervek szerint szeptember 28-án jelenik meg a seattlei grunge veterán Mudhoney sokadik lemeze, a Digital Garbage. A seattlei hangzás megkerülhetetlen formálói az igazi sosemvolt hősei annak az érának, amikor az MTV képernyője előtt ülve vártuk, hogy felcsendüljön a Smells Like Teen Spirit vagy a Would?, és a most publikált dal alapján hamarosan ismét 1988-ban érezhetjük magunkat.

Tovább

MTV Headbanger's Ball Tour: az Exodus csatlakozik a turnéhoz!

exodus_2018.jpg

Újabb headliner névvel duzzadt nagyobbra a Sodom, Death Angel és a Suicidal Angels zenekarokat felvonultató MTV Headbanger's Ball Tour: az ős-thrasher Exodus is csatlakozik a már amúgy is nívós felhozatallal felejthetetlen élményt biztosító mini-fesztiválhoz. A ‘80-as évek ikonikus műsorának nevével fémjelzett turné magyar állomása a budapesti Barba Negrában lesz december 2-án.

Tovább

Guns Are Loaded címmel itt egy új Scars On Broadway-dal

scars_on_broadway_2018.jpg

Tegnap óta tudjuk, hogy  nagyjából miért nem készüll új System Of A Down-lemez. Éppen ezért július 20-án érkezik a SOAD-gitáros Daron Malakian szólóprojektjének a Scars On Broadway-nek az új albuma. Melyről már a harmadik dal lett elhintve a népnek, most éppen Guns Are Loaded címmel. Azért ez se rossz!

Tovább

Excommunicated - Itt a Deicide első új dala

deicide-2018.jpg

Overtures Of Blasphemy címmel szeptember 14-én érkezik majd a Deicide új stúdióalbuma. A Glen Benton vezette floridai death metal brigád friss anyaga Jason Suecof (The Black Dahlia Murder, Trivium stb.) producer kezei alól kerül ki. Tegnap Excommunicated címmel a Spotify-on landolt az első új dal, amely alább csekkolható. 

Tovább

Summer Blast, Bomba Grind - Meth Leppard, Powerchuck, Chepang és Jack a Dürerben

29497319_1631025613646424_7341480447655804928_n.jpgFekete öves grindcore szinteken. Öt banda jövőhéten a Dürerben. Két ausztrál, két hazai és egy nepáli banda. Itt - ott kis powerviolence vagy thrash fűszer,csak hogy könnyen meg ne emészd a dolgot. A két ausztrált - Meth Leppard, Powerchuck - a nepáli Chepang vezeti fel, előttük a Jack és az Apoptosis játszanak. Vagyis, a szervező simán vállalhatott volna garanciát, hogy nem megy 250 alá a pulzusszám. Ha szereted a gyilkoholic grindcore punk darálót és nem jössz el, ez lesz az éved egyik legsúlyosabb hibája. Szóval légyszíves vésd fel a naptáradba a jövő hét keddet, azaz július 17 - ét, mert nem akarjuk, hogy aztán megint egyedül sírj otthon. Nézd! Itt lejjebb kedvcsinálók! Fossuk le inkább együtt a bokánkat!

Tovább

Nagaarum - Apples - meghallgatható az egész lemez

nag2018.jpgA Nagaarum project 10-ik évében egy 70 perces sorlemez lát napvilágot a brit Aesthetic Death és a hazai NGC Prod kiadványaként. A hat paneles digipak CD 500 darabra limitálva jön július 27-én, és a hazai kiadó Bandcamp oldalán máris meg lett osztva a teljes lemez. A koncept sztori angolul lett megénekelve, és három - a XVII. és XVIII. század fordulóján élt tudós életéből merít. A Royal Society nagyjai - Isaac Newton, Robert Hooke és Edmund Halley a gyújtópontban. A die-hard verzióhoz (57 darab) jár egy exkluzív magyar nyelvű szövegfüzet is, aminek a borító oldalán a Philosophiae Naturalis Principia Mathematica egy - egy oldala látható a nyomatban, vagyis egyedi darabok. Ezt az első 57 megrendelő kapja.

Tovább

Tíz nap és visszatér hozzánk Joe Satriani!

joe_satriani_what_happens_next-cover.jpgSzűk három év után újra Magyarországon köszönthetjük Joe Satrianit. A gitárvirtuóz az év elején megjelent What Happens Next? nagylemez turnéjával tervezi megmozgatni a Barba Negra Track közönségét, melyben a bemelegítést Lukács Peta vállalta magára. A gitárok szerelmeseinek több, mint kötelező a megjelenés!

Tovább

Nine Inch Nails plusz Gary Numan egyenlő Metal

gettyimages-822691570-920x584.jpgHivatalos, szépen megvágott videót kapott a június 16-án, Las Vegasban adott Nine Inch Nails koncert egy szelete. Az egésznek az érdekessége, hogy egy Gary Numannel közösen előadott dal, méghozzá pont egy Numan szerzemény, a Metal lett a szerencsés, amit valljunk be: butaság lett volna nem megörökíteni.

Tovább

Az Overkill, a Destruction és a Flotsam and Jetsam is játszik a 2019-es Killfesten

overkill18.jpgVeterán thrasher találkozóra készülhetünk jövőre: 2019. március 11-én a Budapesten játszik az Overkill, a Destruction és a Flotsam and Jetsam, méghozzá a legújabb Killfest turné keretében. A Barba Negrás bulin egy ausztrál csapat, a Meshiaak nyitja majd az estét.

Tovább

Serj Tankian elismerte, hogy miatta nem készül új System Of A Down album

System Of A Down 2014.jpgMost már tény, amit eddig is nagyban sejteni lehetett: Serj Tankian az elsődleges kerékkötő, ha az új System Of A Down album témakörét, illetve úgy általában a csapat létét nézzük. Az énekes ennek a miértjeiről ki is adott egy hosszadalmas levelet, melyet lentebb láthattok (engedelmetekkel eredeti nyelven). Egyben beigazolódott a napokban felreppent hír, már tény is: Tankian már a Mezmerize / Hypnotize albumokat sem akarta elkészíteni, sőt, ebből értelemszerűen adódik: a SOAD 2006-os beszüntetése is az azóta szólóban igen aktív dalnok számlájára írható.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum