RockStation

Leégett Fred Durst háza

2018. november 11. - theshattered

0limpbizkit2014_15.jpgA Limp Bizkit énekesének, Fred Durstnek a háza is áldozatává vált a Kaliforniában tomboló tűzvésznek. Az énekes erről az Instagramon számolt be, az egészet Wes Borland is alátámasztotta egy másik posztban.

Tovább

Kórházba került Joe Perry

joe-perry.jpgKórházba kellett szállítani az Aerosmith gitárosát, Joe Perryt, miután a Billy Joel Madison Square Gardenes fellépésén történő vendégszereplés után az öltözőjében összeesett. A mentősök negyven percen keresztül intubálták a gitárost, majd ezt követően hordágyon egy közeli kórházba szállították. További részleteket nem tudni az állapotáról.

Tovább

Honour the Cavalry - Itt a Nadir 25 éves jubileumát ünneplő új EP-je

PREMIER!!!

nadir_2015.jpg

2018-ban fennállásának huszonötödik évébe (beleszámítva a Dark Clouds névvel fémjelzett korai időszakot is) lépett a Nadir zenekar, és a magunk módján meg is ünneplik pályájuknak ezt a kiemelten fontos állomását. Ez az évforduló az apropója a négy friss dalt tartalmazó Honour the Cavalry című EP-nek.

Tovább

Decapitated (Pol), Hatesphere (Den), Thy Disease (Pol), Grimaze (Bul), Dehydrated (Rus) @ Dürer Kert, 2018. november 8.

Lengyel haver nagy, jó barát, nekünk hozza death metalját

tour2018.jpgEgy kvázi minifesztivál kerekedett a Dürer Kertben, amikor a Decapitated ezen a kedves novemberi napon újra Budapestre látogatott. A lengyeleket négy másik csapat segítette ki, együttesen pedig egy elég masszív gyalut készítettek és csapták le vele a sajnos nem éppen nagyszámú közönség arcát.

Tovább

Armored Saint, Asphalt Horsemen @ Budapest, A38 Hajó, 2018.11.08.

… ez az, amit nem lehet megunni!

as_bp1.jpgA sors az utóbbi időben határtalanul kegyes azokhoz, akik a hard rock / heavy metal kultikus, méltatlanul alulértékelt, a színtérre és az adott irányzatok alakulására nézve viszont meghatározó hatású zenekarain nőttek fel, koncerten azonban eddig nem láthatták őket. Hogy csak az idei év jelentősebb történéseit említsem, tavasszal német földön, a Keep It True-n a Hittman visszatérésének örültettem, majd a Little Caesar kanyarított egy fergeteges rock n’roll partit Pozsonyban; most a Brit Heavy Metal Új Hullámának alapbandája, a Diamond Head látogatott el hozzánk első ízben – pár napra rá pedig a hajdan „Los Angeles legheadbangelősebb csapataként” elhíresült Armored Saint első magyarországi fellépésére is sor került. Utóbbi kapcsán az augusztusi eindhoveni bulitól nyilván nem tudtam elvonatkoztatni, ám John Bush és társai ettől függetlenül is újabb csodálatos, felemelő élménnyel gazdagítottak.

Tovább

Kiderült, mi okozta Oli Herbert halálát

oli-herbert.jpgNyilvánosságra hozták, mi okozta az All That Remains gitárosának, Oli Herbertnek a halálát. A csapat legutóbbi nagylemezének, a pénteken megjelent Victim Of The New Diseasenek megjelenését, melynek a stúdiómunkálataiban még részt vett, már nem érhette meg a gitáros, mivel október 16-án tragikus körülmények között eltávozott közülünk.

Tovább

Yob, Wiegedood @ Budapest, Dürer Kert, Room 041, 2018.11.07.

Nyers, de érző szív

img_6225.jpg

Amennyire komoly fenntartásaim voltak ennek a koncertnek az eredeti, majd az először módosított helyszínével kapcsolatban, annyira megkönnyebbülten lélegeztem fel, amikor a Dürer Kert középső terme lett a „végállomás”. Hittem, hogy méreteit tekintve a 041 lesz esetünkben az ideális megoldás, ráadásul a jó hangzásra is biztosítékul fog szolgálni. Ej, ha a lottó aktuális nyerőszámait is ilyen biztossággal tudnám előre!..

Tovább

Te mit tennél meg a (kamu)sikerért?

threatin-1.jpgA napokban egy elég érdekes eset került elő zenei körökben, melynek a főszereplője a Threatin nevezetű zenekar. A csapat egy egyszemélyes formáció, a koncerteken kisegítő zenészek nyomatják elvileg a hangszereket, ezzel nincs is baj, viszont ami ezután jön... Mint kiderült, az önmagát eleve kicsit túltoló, talán túlzottan is bátor, viszont kicsit amatőr Jered Threatin egy egész kamuoldal-hegyet épített ki a formáció köré, így például fizetett (azóta törölt) Facebook- és Youtube-fanok, ál-kiadó, mű zenei híroldal (akiktől az év előadója címet is megkapta), nemlétező szervező cég, valamint egyéb, egyébként okosnak kinéző, de balfasz megoldások. Mindezt a csakis és kizárólag fekete ruhát hordó előadótól.

Tovább

Jegyeladási rekordot döntött a Rammstein

rammstein_2017_1.jpgTegnapelőtt kezdődött el a jegyértékesítés a Rammstein jövő évi stadionturnéjára, mely hozzánk legközelebb Bécsben és Prágában fog megfordulni - az osztrákoknál mind a két este teltházas!! A németek bulijára szóló beugróért egy nap alatt több, mint egymillióan ostromolták meg a kizárólagos terjesztő, az Eventim rendszerét, amely magasan megugrotta a korábbi nyolcszázezres rekordot, több helyszín is fullosan mosolyog már a turnénaptárban.

Tovább

November 25-én érkezik a Pearls of Long Loved Years debütáló lemeze

pearls_of.jpg

A hazai grunge emblematikus zenésze, Polonkai Tamás (Polly Is Dead, Bálnalovas, Napok Romjai) új zenekara a Pearls of Long Loved Years november végén, egészen pontosan 25-én jelenteti meg debütlemezét The 47th Parallel North címmel. Tamás mellett Mészáros-Komáromy Dénes (Slowmesh, Bálnalovas), Kleinheincz Zoltán (Doomsday Funk, Bálnalovas) és Pap Dávid “Page” (Dereng, Doomsday Funk, Grand Mexican Warlock) zenél és Rise címmel új dalt is tudunk mutatni tőlük.

Tovább

Új dallal jelentkezett az iszlám állam által elrabolt iráni metalzenekar

confess2018.jpgA Közel-Keleten nincs könnyű dolgod, főleg, ha még játszod is a metalt, nem csak hallgatod. A Confess nevű zenekar tagjait még 2015-ben fogták el az iszlám állam tagjai istenkáromlás, rendszerellenesség, illegális, underground zenekar üzemeltetése, valamint sátánistának tekintett kiadó támogatása, vallásellenes dalszövegek írása és tiltott rádióállomásoknak adott interjúk miatt. A szép lajstrom és a kivégzéssel való fenyegetés ellenére fejenként harmincezer dollárért megvált tőlük a terrorista szervezet, azóta a csapat két tagja Törökországban él, alkot. Alkot bizony, most a Phoenix Rises című dallal álltak elő, ez pedig az alábbi.

Tovább

Közösen támad a Darkest Hour és az Unearth!

darkestunearth.jpgJövő márciusban Death To False Metalcore fedőnév alatt közös csapásra indul a Darkest Hour és a két hét múlva új lemezzel, az Extinction(s)-el jelentkező Unearth. A csapat persze még emeli a tétet, az egészbe beszáll a Malevolence, a Misery Signals és a Left Behind is, szóval... Igazából nem is kérdés, hogy a műfaj kedvelőinek miért érdemes megjelennie március 31-én az A38-on.

Tovább

Új lemezen dolgozik a Twelve Foot Ninja

twelve_foot_ninja-outlier_09_red_background_lowres.jpgMár aktívan faragja az új albumát a pihentagyú, de annál ügyesebb modern metalt játszó ausztrál Twelve Foot Ninja. A csapat legutóbb 2016-ban jelentetett meg korongot az Outlier képében, a következő termés valószínűleg jövőre várható. De erről túl sokat nem árultak el. Viszont a Végtelen Történetről annál inkább.

Tovább

Diamond Head | Blinding Sparks @ Dürer Kert, 2018.11.06.

Rövid este egy veterán klasszikussal

44677332_2167520763266224_2430272738674343936_o.jpg

A Diamond Head meghatározó zenekar nem csak a klasszikus heavy metal arcok körében, de anno olyan bandák sorolták őket a kedvenceik közé, mint a Metallica. Fel is dolgoztak négy dalt a Garage Inc. lemezükön. Ami a gáz, hogy sokan azt se tudják, hogy ezek Diamond Head számok, de még a bandáról sem hallottak életükben. Valószínűleg az ilyen emberek hagyták ki kedden ezt a bulit, hiszen nagyon kevesen voltunk sajnos. Talán nyáron jelentették be a koncertet, amit rögtön be is véstem a naptárba piros betűkkel, mert bizony nem szokványos, hogy legendás NWOBHM bandák röpködnek errefelé.

Tovább

Egymilliárdnál is többen nézték már meg a YouTube-on a Numb klipjét

linkin_park_2017.jpgKét dolog biztos: Egy: A Numb a Linkin Park egyik, ha nem "A" legnagyobb slágere. Kettő: Mióta Chester Bennington meghalt, újra nagyon népszerű lett a csapat zenéje. A kettő kombinációjának meg is lett az eredménye, a napokban a dal, illetve annak videója átlépte az egymilliárdos nézettséget, amelyet egyébként tizenegy év alatt halmozott fel a klip.

Tovább

Az eset, amikor a kissrác az Iron Maiden roadja lehetett egy napra

Group B-W Shot_cropped800.JpegMekkorát kamillázott volna Dévényi Tibi bácsi, ha egy kis tökös a labdát elkapva az Iron Maiden roadja szeretett volna lenni? Ugye? Dominic Lawson 1986-ban volt annyira tökös, hogy írt (labda híján) Jimmy Savillenek, az ottani Tibibának', ugyan hadd töltsön már el a zenekarral egy napot, hadd segítsen már be nekik egy közeli koncerten. A késére meghallgattatott, Dominic pedig egy életre szóló élménnyel lett gazdagabb, ennek felvétele pedig az alábbi.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum