RockStation

A Classic Rock szerint Cliff Williams basszer is visszatért egy utolsó AC/DC-lemezre

2018. december 09. - sunthatneversets

acdc_6.jpeg

Augusztusban mi is rengeteget cikkeztünk az AC/DC vélhető stúdiózásáról a vancouveri Warehouse stúdióban, ahol Mike Fraser hangmérnök/producer irányitása mellett zajlott a munka egy állítólagos AC/DC nagylemezen.

Tovább

Josh Homme karácsonyozik

35889148_10157454937079908_3781632714587766784_n.jpgEgy kétdalos, hétinches bakeliten is megjelenő karácsonyi kislemezt készített a Queens Of The Stone Age frontembere, Josh Homme. A két feldolgozást rejtő csomag anyaga már szabadon hallgatható, egyik a Silent Night (aka. Csendes Éj) Christopher William "C.W." Stoneking ausztrál blueselőadóval közös felvétele, a másik a 'Twas The Night Before Christmas Mrs. Homme-val, azaz Brody Dalleel közös prózai átirata.

Tovább

Erre kell majd számítani Anselmoéktól a Rockmaratonon

phil_anselmo_the_illegals_2.jpgA jövő évi Rockmaratonon egy full Pantera-szettel fog támadni Phil Anselmo és zenekara, a The Illegals. A frontember korábbi csapatára építő műsorból egy feltételezhetően elhangzó dalt (mernék nem előkapni), a Walkot meg is tudjuk mutatni, egész pontosan pedig úgy, ahogyan teljesítették azt Las Vegasban.

Tovább

Újabb önálló koncerttel tér vissza a Sum 41 a Budapest Parkba!

sum_41_2018.jpg

A Budapest Park 2017-es szezonjának egyik legjobb buliját köszönhetjük a kanadai pop punk zenekarnak, a Deryck Whibley vezette Sum 41-nak. Aki lemaradt róla, annak itt egy újabb lehetőség; aki pedig ott volt, azt biztosan nem kell meggyőzni, hiszen a banda fellépése a 2019-es év egyik legenergikusabb és legőrültebb show-jának ígérkezik.

Tovább

Ezek voltak a 2018-as év legjobb rock/metal lemezei a RockStation szerint

hero-5.jpg

Szerdán végigcsemegézhettétek, hogy egyenként kinek mi volt a tíz legbecsesebb korongja ebből az évből (ezt IDE KATTINTVA frissíthetitek fel), most pedig megmutatjuk, hogy az összesített lista hogyan néz ki. Ez természetesen a személyenkénti lajstromok szummázásaként jött ki, szigorúan matematikai alapon, így olyan album nem lesz közötte, mely egyikünknél sem jelent meg, mint favorit, viszont amely sokunknál is előkelő helyen szerepel, bizony rendesen lenyomhatta többit. De akkor lássuk, milyen arcára emlékszünk majd 2018-nak!

Tovább

Új videóval és EP-vel büntet a Carnifex

carnifex2018.jpgBury Me In Blasphemy címen új EP-t adott ki a Carnifex, ráadásul a címadót még egy klippel is megtámogatta. A négyszámos, egyébként szinte minden előjel nélkül bedobott kislemezen két feldolgozás (egy Nine Inch Nails és egy Slipknot) és egy remix (a NIN dalé) is helyet kapott, így egyszerre adunk klipet és egy teljes EP-t is. Tessék csak csámcsogni!

Tovább

Megvannak a jövő évi Grammy-gála zenei jelöltjei

ghost_band_2018_2.jpgA filmes Grammy után a zenei irányzatok jelöltjeit is közzétették a Grammy-díj illetékesei. Nyilván minket csak a rock- és metal érdekel, legalábbis elsősorban, így azok jelöltjeit mutatjuk meg az alábbiakban, érdemes is átmazsolázni. Fontos leszögezni, hogy idén végre nincsenek igazán "nagyok" a listákban (leszámítva egy Guns N' Rosest és egy Alice In Chainst), így végre mondhatni, megéri majd várni a gálát, ami amúgy február 10-én kerül megrendezésre. Íme a kategóriák és a jelöltek!

Tovább

Under Grass And Clover - Új dal a Children Of Bodomtól!

cob2018.jpgMég jó három hónap és megérkezik a Children Of Bodom legfrissebb albuma, a Hexed. A csapat viszont nem akarja addig éheztetni a rajongóit, így egy klip társaságában már ki is adta az első előzetes nótát, ez a meglehetősen (jó értelemben vett) slágeres hangvételű Under Grass And Clover lett. Íme!

Tovább

Mikulás napi valószínűtlen Limp Bizkit feldolgozások

b3373afe3261dcc5063cabdcc8fcf84b-671x377.jpg

Jön a Mikulás, mindenki várja a piros sapkás csávót. Hozunk is nektek egyet, úgy hívják: Fred Durst. Az ő imidzséhez ugyanolyan szorosan rőt fejfedő, mint Joulupukkiéhoz. És ő is nagy popkult hatást gyakorolt egy (vagy több?) generációra. Olyannyira, hogy a döngölős rock-rap Limp Bizkit dalok egészen valószínűtlen feldolgozásokat ihlettek. Ebből válogattuk le a TOP 5-öt nektek.

Tovább

Untethered Angel - Itt egy új Dream Theater-dal

dream_theater_2018.jpg

Distance Over Time címmel február 22-én érkezik a Dream Theater új dalcsokra, amely egészen pontosan 10 dalból áll majd. Tegnap már a zenekar beharangozta a mára várható első új dalt róla, amely menetrend szerint meg is érkezett Untethered Angel címmel. A dal maga az új lemez nyitótétele lesz és alább meg is hallgatható.

Tovább

Egyet Pesten, egyet Budán, egyet meg a Dunán! - Tripla koncerttel ünnepel a fővárosban a ROAD!

road_zenekar.jpg

A 2019-ben, tizenötödik évét betöltő ROAD zenekar három koncertre készül Budapesten! Az izgalmi faktort növeli, hogy mindhárom koncert más helyszínen és más tematikával lesz látható, persze három egymást követő márciusi napon. A domoszlói csapat mindig is híres volt arról, hogy képes a megújulásra, ha pedig valami jubileumot ünnepelhetnek, egészen biztos, hogy mindenkit képesek meglepni újszerű ötleteikkel. A jubileum jegyében egy hosszú hétvégén, három budapesti helyszínen, három, egymástól eltérő tematikájú bulival ünnepelnek majd.

Tovább

Koncertanyaggal lepi meg a rajongóit King Diamond

maxresdefault.jpgJanuár 25-én minden King Diamond fanatikus megkapja a következő jóságot, mégpedig a Songs For The Dead Live képében. A kismillió formátumban megjelenő, két teljes koncertet (köztük a mind a két bulin teljes egészében elhangzó Abigail albumot tartalmazó!) anyagról a Sleepless Nightsot már ki is adta az öreg, ez lentebb nézhető, hallgatható meg. Az említett, egyébként érthető okokból szinte teljesen hasonló szettű koncertek a 2016-os Graspop Metal Meetingen, illetve 2016-ban a Fillmoreban kerültek rögzítésre, a frissen kiadott részlet az utóbbiról való.

Tovább

Két kategóriában is Golden Globera jelölték a Bohemian Rhapsodyt

bohemian-rhapsody-rami-malek-shouting-1024x576.pngAhogy sejteni lehetett, a Queennel és Freddie Mercuryval foglalkozó Bohemian Rhapsody meg fogja kapni a maga elismeréseit. Az egy hónap alatt világszerte több, mint félmilliárd dollárnyi bevételt hozó (nem, egyáltalán nem dokumentarista, de abszolút szórakoztató) film két kategóriában is bekerült a Golden Globe-díj jelöltjei közé, az egyik a Legjobb Film - Dráma, a másik a Legjobb Filmszínész - Dráma leosztás, utóbbiban természetesen a frontembert megformáló Rami Malek van benne a lehetséges nyertesek csoportjában.

Tovább

Jöhet egy igazán pusztító jellegű Primitive Man dal?

primitive-man-2017.jpgA napokban már jeleztük, hogy február 22-én egy Hellel közös EP-t fog kiadni a Primitive Man. A trió be is mutatta az egyik friss tételüket, az Oily Tearst az anyagról, ami olyan szinten brutális és pusztító, hogy csak az igazi fanatikusoknak és mazochista beállítottságú metalosoknak merjük ajánlani. Meg persze annak, aki szereti, ha rendesen lepusztítják őket némi szónikus halálbombával.

Tovább

Belefülelnél a Nile stúdiózásába?

nile2017a-web.jpgEzerrel készül az új Nile-album, ami az első korong lesz a Dallas Toler-Wade helyére leigazolt Brian Kingsland gitár- és éneksávjaival. A csapat persze van olyan cukorhab, hogy egy kis részletet elszórt a nagyközönségnek a stúdiózós témákból, így bele is hallgathattok egy kicsit a 2015-ös What Should Not Be Unearthed utódjába. Combos lesz!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum