RockStation

Akiket szeretünk, szeretik azokat, akiket szintén szeretünk

Tíz feldolgozás a The Hellacopterstől

2019. február 17. - Ernő Hellacopter

hellacopters_band.jpgVan egy zenekar a svédországi Stockholmban, akik azon felül, hogy megírták a legdögösebb, legsodróbb lendületű rock&roll nótákat, nem voltak restek, és nagy hangsúlyt fektettek a feldolgozásokra is. A gitáros / énekes Nicke Andersson, miután az Entombed dobosaként feljátszotta a Left Hand Path-et, a Wolverine Bluest, hátrahagyta a sötétséget, és a Hellacopters mindeneseként írta meg a saját dalait, miközben a '60-as - '70-es évek legmélyebb bugyraiban túrta az időtálló témákat.

A Hellacopters volt az a zenekar, amelyik képes volt úgy feldolgozni Rolling Stonest és Kisst, hogy az még számomra is szerethető legyen, és a mai napig tartom azon állításomat, hogy Nicke keze alatt minden arannyá válik, mert a legtöbb esetben a feldolgozás túl tudott nőni az eredeti művön, miközben abból jottányit sem vett el. Hihetetlen érzékkel nyúltak hozzá mindenhez, a Cream of the Crap I. - II. válogatáslemez roskadásig van ezekkel a dalokkal, majd a Hellacopters lezárásaként még jobban visszaforgatva az idő kerekét, kiadták a Head Off lemezt, ami kizárólag a hatások előtt emel kalapot. Sajnos a túlzott hype miatt a Hella visszatért a színpadra, de amit ez a változó felállású, de mindig a legmagasabb szinten telesítő rockc&roll négyes letett az asztalra, az nemcsak korunknak, hanem az utánunk következőknek is örök mementó, hogy is kell ezt a zenét tálalni. A legnagyobbak a világon, még ha ez nem is nyilvánvaló sokaknak. Egyszer majd az lesz. Tehát Hölgyeim és Uraim: a Hellacopters!

1. Ha bárki Rolling Stones feldolgozásra adja a fejét vagy így tegye, vagy sehogy.

2. Szereted a Kisst? Én sem! És most? 

3. Mike Ness és a Social Distortion? Pihe. 

4. Nem véletlenül maradt le a Misfits cikkből, ide tartogattam. Kétségbeejtően zseniális! Misfits + Hellacopters = multiorgazmus! 

5. Jött egy Black Sabbath hánytorgatás is, ebből ezt itt kellett, hogy ellőjem. 

6. Ezeknek mindegy, hogy valami magasan szofisztikált, vagy dzsuva, koszos punk, az alázat állandó. Dead Boys in da ház! 

7. Sonic's Rendezvous Band. Sosem hallottál róluk? Kezdd ezzel! Az egyik legjobb nem Hella nóta ever! 

8. Mint mondottam, '60-a és '70-es évek maximális respektálása. Eklatáns szemléltetése a múlt és a jelen milyen kiválóan fér meg egymással. 

9. Iggy Pop? Bírod? Akkor ezt hallgasd meg! Ettől még Iggy is gatyapupizott...

10. Nyugat-Ausztráliától hosszú az út Skandináviáig, és ez a dal is követte az "add tovább" játék hagyományait. De csak több és jobb lett, míg hosszú útja végére ért. Zsigeri punk classic. The Victims cover. 

+1-nek itt hagynám a teljes Head Off albumot, hátha megjött a kedved hozzá! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9314556884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tranquillius 2019.02.18. 08:18:21

Nahát, rajtam kívül van még ember, aki szereti ezt a zenekart...? :D
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum