RockStation

Zoli Band - Santa Monica (EDGE Records, 2019)

Kocsmárosné, mi a pálya?

2019. április 14. - KoaX


56213756_10156956095460281_7545811060041711616_n.png

Zoli Band. Nem a legfrappánsabb név választás. Téglás Zoli már a második szólóalbumát jelenteti meg az Ignite mellett, igaz erre a másodikra jópár évet kellett várni. Nézzük mit is tud Téglás úr és új felállású zenekara produkálni nekünk Santa Monica címmel.

Tovább

Szólóalbummal támad Dave Ellefson

david-ellefson.jpgJúlius 5-én jelenik meg a Megadeth basszerének, Dave Ellefsonnak a szólólemeze, a Sleeping Giants. A basszer egy rakat nagy nevet hívott meg a lent található előzetes alapján sem könnyű szabásúra tervezett lemezhez, ezeknek a listáját is megtaláljátok alább. További infó: a veterán július 16-án egy újabb könyvet is ki fog adni, ennek címe More Life With Deth lesz, magyar megjelenésről egyelőre nem tudunk.

Tovább

Hivatalosan is megjelenik a Deftones és a Dimmu Borgir '98-as Dynamo Open Aires koncertje

deftones-2016.jpgA holland Dynamo Open Air nevét talán már minden tájékozottabb metalos hallotta, azért elég komoly esemény volt az annak idején. A nem kevés ott fellépett csapat koncertjéből (mintegy háromszáz buliról beszélünk!), azoknak az archívumából az utóbbi időkben el is kezdték csepegtetni a csemegéket az illetékesek, kezdetnek tavaly az 1998-as Pantera és Soulfly bál lett kiadva a meglehetősen hosszú névsorból. Az idei évre jobban rágyúrva első körben a Deftones és a Dimmu Borgir szintén huszonegy éves felvételei lettek beütemezve, ezek május 24-én fognak megjelenni, a hetekben pedig további finomságokkal, bejelntésekkel készülnek az illetékesek!

Tovább

A Pale Horse Named Death, Transport League @ Eindhoven, Blue Collar, 2019.04.03.

A fakó lónak négy lába van, mégis megdöglik

aphnd_1.jpg

Az utóbbi években kialakult gyakorlat szerint, ha egy turné eljut Bécsig, Prágáig és / vagy Pozsonyig, akkor majdnem teljesen biztos, hogy Budapest sem marad ki a szórásból. Vannak ugyanakkor olyan – jellemzően kevésbé pörgős tempóban működő és viszonylag ismeretlen – bandák, amelyek inkább csak Európa észak-nyugati szegletét járják be, és Németországnál beljebb sajnos alig-alig merészkednek. Márpedig aki szeret utazva megismerni különböző tájakat, kultúrákat, embereket, s mindezt egy pazar koncertélménnyel is megfejelné, annak érdemes, sőt ajánlott az osztrákoknál és cseheknél távolabb eső országok felhozatalát is figyelnie „mulatásilag”. (Fotó: Charlotte Grips)

Tovább

A Nails nem kegyelmez - Itt van két új dal tőlük

nailsbandapril2019_638.jpgJúnius 7-én egy limitált példányszámú kislemezen is meg fog jelenni az a dal és B-oldalas kísérője, melyet a Nails dobott be a közönség számára. Az I Don't Want To Know You mellett a Max Cavaleraval közös Endless Resistance került még ki az éterbe, a fizikai megjelenésen az utóbbinak egy remixe is hallható lesz.

Tovább

Beastie Boyst vett elő a Brass Against

brass_press2.jpgTegye fel a kezét, aki nem ismeri a Beastie Boys Sabotage-át! Senki? Mi is így gondoltuk! A Brass Against pedig úgy gondolta, hogy akkor ez lesz a következő örökzöld, amit átgyúrnak a már általatok is jól ismert stílusukba. Az eredmény ismét masszív lett, ahogy már megszoktuk, de a play gombra kattintva egyből le is tudjátok csekkolni.

Tovább

Budapestre jön az Alien Weaponry

alien_weaponry.jpg

Bár még egy éve sincs, hogy kijött az Alien Weaponry debütáló albuma, a szakma máris a legígéretesebb fiatal metálbandaként említi az új-zélandi triót. A maori nyelven játszó banda zenéjében megelevenedik Új-Zéland történelme, a politika, mindez metálba gyúrva. A zenekar első önálló turnéján Budapestet is útba ejti, így nem érdemes kihagyni első hazai koncertjüket július 24-én a Dürer Kertben.

Tovább

Vödörcsörömp - Mike Mangini dobozokon is mesteri!

0dreamtheater2017_46_eredmeny.jpgEgy bostoni rádióműsor vendégeként Mike Manginit különleges kihívás elé állították. A nyáron a Dream Theaterrel a Fezenen is fellépő dobmágusnak egy vödrökből, szűrőkből, meg ki tudja, mikből álló "dob"cuccot raktak össze, melyen természetesen bizonyítania is kellett. Meg is tette, ennek a felvételét pedig mi is meg tudjuk mutatni.

Tovább

Neves zenészekkel közösen vette újra az egyik dalát a Five Finger Death Punch

five_finger_death_punch_2015_3.jpgAz amcsi izommetal egyik zászlóshajója, a Five Finger Death Punch gondolt egyet és leakasztott három neves muzsikust a Blue On Black című daluk újrafelvett verziójához. A kiválasztott zenészek, csak hogy a műfajbeli változatosság meglegyen, a Queenből ismert Brian May, a blues vonalon mozgó Kenny Wayne Shepherd és a country muzsikus Brantley Gilbert lettek. A végeredmény pedig az alábbiak szerint sikerült.

Tovább

Akkor most itt elejtenénk a Big Business új lemezét

bigbusiness.jpgMa jelent meg a Big Business legújabb termése, a The Beast You Are. A két ex-Melvinses arc, azaz Coady Willis és Jared Warren által alkotott zenekar két dologgal nem spórol ezen a korongon: pszichedeliával és stoneres / sludgeos súllyal. Ha ezt a kettőt kajáljátok, már rosszul nem járhattok. Meg úgy nagy általában senki sem, aki végighallgatja.

Tovább

Júniusban jön a Pelican új lemeze

pelican-2019.jpgNighttime Stories címen, június 7-én fog megjelenni a Pelican legfrissebb nagylemeze, melynek az első előzetesét, a Midnight And Mescalinet már elérhetővé is tették a srácok. A rajongók számára egy hétinches kislemezen külön is meg fog jelenni ez a tétel a máshol el nem érhető Darkness On The Stairs társaságában, ez a Record Store Day keretein belül jön ki limitált példányszámban.

Tovább

Wave Goodbye - Új dalt debütált a New Idea Society

new-idea-society.jpgÚj albumot nem tervez (sőt, igazából egyelőre semmit sem) a New Idea Society, de azért egy új dalt bepottyantottak a világba. A Now Is Here képében már nem olyan régen adtak nekünk egy finomságot, most itt a következő elszállás, a Wave Goodbye. Ha nem ismernétek a zenekart, olyan arcok alkotják, mint Mike Law (Euclid), Stephen Brodsky (Cave In, Mutoid Man), Alan Cage (Quicksand) és Brian Cook (Russian Circles, Sumac).

Tovább

Bullet For My Valentine, New Friend Request @ Barba Negra, 2019. április 10.

Hakni For My Valentine

0bulletformyvalentine2019_39_eredmeny.jpg

Tavaly pont a szülinapomon lépett fel a Budapest Parkban a Bullet For My Valentine, ráadásul egy olyan csomaggal, amiben mindenki megtalálhatta a maga szem-szájának ingerét. Volt minden, ami csak kellhetett (mondjuk az Asking Alexandria nekem sosem volt a szívem csücske), olyan délután, este volt az egész, ami miatt most is kötelezőnek éreztem, hogy ellátogassak a Barba Negrába, megnézni Bulletéket - ami a tavalyit nem számítva (azt nem tudom, hová soroljam) az első headliner klubkoncertjük volt kicsi, rántott hús formájú országunkban (fun fact: ha ügyesen klopfolod a husit, bármelyik ország formája kijöhet. Gyakorlás kérdése).

Tovább

Redefined címmel itt egy új As I Lay Dying-dal

aild_2019_04.jpg

8 év kihagyás után, október 7-én érkezik ismét Budapestre, a Barba Negra Music Clubba a metalcore egyik meghatározó zenekara, a 2000-ben indult As I Lay Dying. Az amerikai együttes azután került parkolópályára, hogy énekesük, Tim Lambesis 2013-ban olyan botrányba keveredett, amivel a bulvármédiába és a büntetés-végrehajtási rendszerbe is bekerült.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum