RockStation

"Emlékszem milyen volt először Keletre jönni: tudják itt egyáltalán, hogy kik vagyunk? Kiderült, hogy igen."

Interjú Barry Stockkal, a Three Days Grace gitárosával

2019. július 21. - ronnietoad

tdg_1.jpgErősen kánikulába hajlott az időjárás, amikor a Budapest Park szervezői bevezettek engem egy klimatizált szobába, ahol Barry James Stock várt rám. Ahogy beléptem, azonnal megcsapott a nyugalom, Barry egy ritka kedves, kellemes jelenség. Egyszerűen árad belőle a zen, receptre kéne Őt felírni. Nem utolsó sorban pedig, könnyű vele beszélgetni.

Tovább

Sum 41 - Order In Decline (Hopeless, 2019)

A gördeszkások is megöregednek

sum41orderindeclinecd.jpg

A skaterek nem változnak csak átalakulnak. Ezt bátran kijelenthetem huszonhat, gördeszkán töltött év után. Többet deszkáztam életem során, mint amennyit nem. Így egyértelmű, hogy a kétezres évek elején engem is elkapott a skatepunk hullám, így a Sum 41 nekem sem maradt ki. Mivel a zenekar most új lemezzel jelentkezett, alap volt, hogy én kapom meg őket. Itt is van az Order In Decline.

Tovább

Jön az új Brant Bjork album

jalamanta.jpg

Brant Bjork nem tud a seggén ülni, erre jobb kifejezés nincs. Közel egy év leforgaása alatt a harmadik lemeze fog a gitárosnak megjelenni SZEPTEMBER 13-án. Mindenkit váratlanul ért a reggeli hír, ugyanis idén április 5-én jelent meg a Jacoozzi albuma az öreg stonernek. Az új album a Jalamanta címet viseli. Marha kíváncsiak vagyunk, hogy mit fog nekünk mutatni most Brant bácsi.

Tovább

Így hangzik élőben az új Korn-dal!

korn_2019.jpgMegkezdte az Alice In Chainsszel és az Underoathtal közös USA-turnéját a Korn (micsoda pakk, ide miért nem jut ilyen?). A bakersfieldi nu metal veteránok természetesen a napokban behajintott új dalát, a szeptember 13-án megjelenő The Nothing nagylemez első előzetesét, a You'll Never Find Met is előadták, melyet lentebb meg is nézhettek, hogyan fest élő valójában.

Tovább

Deluxe újrakiadást kap az Atreyu legutóbbi nagylemeze

190606_atreyu02.jpgAugusztus 16-án egy masszívan megpakolt újrakiadást kap a nem is olyan régen spéci felállásban Budapesten is fellépett Atreyu legutóbbi nagylemeze, az eredetileg tavaly megjelent In Our Wake. A hét bónuszdallal kiegészített csomagban az In Our Wake és a Long Live lemezekről lemaradt B-oldalas dalokat fogja megtalálni a rajongó két akusztikus átértelmezéssel egyetemben, mindezt egy új artworkkel megtámogatva. Szó nem lehet!

Tovább

Ritkaságokat is tartalmazó vinyl-díszdoboz jön a Black Sabbathtól!

Black-Sabbath2_1.jpgIgaz, hogy a zenekarnak már (hivatalosan legalábbis) vége, a Black Sabbath-rajongókat mégsem hagyják unatkozni az illetékesek. A 2017-ben parkolópályára állított csapat ugyanis egy díszdobozos vinyl-újrakiadással fog kedveskedni a rajongóknak, melyben (mi más?) az első nyolc, azaz az első Ozzy-érás nagylemezek már jól ismert sora fog helyet kapni, de hogy annak is érdekes legyen a pakk, akiknek már megvannak ezek a rockzenei alapművek, plusz két extra koronggal megtámogatva adják ki azt. Csakhogy újra felsírjon a pénztárca.

Tovább

Törj össze, lécc'! - Friss nóta a Sleeping With Sirenstől

sleeping-with-sirens-2019.jpgSzeptember 6 nyilván minden Sleeping With Sirens-rajongó naptárába jó mélyen be van vésve, mivel akkor jelenik majd meg a csapat legújabb nagylemeze, a How It Feels To Be Lost. A zenekar már a második dalát mutatja be erről a dalcsokorról, lévén a lemeznyitó Leave It All Behind után most a Break Me Down is elérhető lett, igaz, most klip nincs.

Tovább

Új dalt promóz a Slipknot!

slipknot-2019.jpgEgy rövid dal (és valószínűleg videó)részletet mutatott be a Slipknot. A lenti bejegyzés kommentjeiben már többen meg is fejtették, hogy ez a Solway Firth című nóta lesz és hétfőn dobja be a kilenctagú gárda, szóval tessék rágyúrni, hamarosan új tétel érkezik! A teljes nagylemez, a We Are Not Your Kind augusztus 9-én jelenik meg, jövőre pedig Budapesten is bemutatja az új korongot a csapat.

Tovább

HIVATALOS: Art Cruz a Lamb Of God "új" dobosa

log_adler.jpg

Chris Adler 2017-es motorbalesete óta kényszerpihenőt tart, eddig ez volt a hivatalos álláspont. Várható volt azonban, hogy ez a hosszúra nyúlt pihenő ennyi idő után azzal jár, hogy kikerül a csapatból. Noha Randy Blythe énekes ezelől a kérdés elől mindig rafináltan kitért, most a zenekar hivatalos közleményt adott ki.

Tovább

Mind Over Mind - Megérkezett az új Norma Jean-dal!

norma-jean-2016.jpgAki azt hitte, hogy sokáig fogják húzni a napokban bejelentett, egyébként október 25-re belőtt új Norma Jean nagylemeznek, az All Hailnek az elsó promó dalos megjelenését, nagyot tévedett. A csapat már ki is dobta a [Mind Over Mind] címre keresztelt szín 'Jeanes alkotást, mely pusztít, mint mindig. Talán még kicsit jobban is!

Tovább

2020 sem telik majd Slipknot nélkül! Ismét Budapestre jön a kilenctagú brigád!

slipknot_2019.jpgLám, lám, Corey Taylornak igaza volt a Volt Fesztiválon, tényleg visszatérnek hozzánk! A jövő évre beütemezett Slipknot Európa-turné Budapestet is érinteni fogja, melynek a pontos helyszíne vélhetően a Papp László Sportaréna lesz. Az estén természetesen az augusztus 9-én megjelenő We Are Not Your Kind című nagylemez lesz a fókuszban (a többi nagy slágerrel egyetemben). A pontos dátum egyelőre még nem ismert, a további infók várhatóan hamarosan szállingóznak majd.

Tovább

Metallica-medley Sum 41 módra

sum_41_2018.jpgNem olyan régen a SiriusXM-nél vendégeskedett a Sum 41. Ez a kaland nyilván egy kis muzsikálást von maga után, ahol a punkok fogták és röffentettek pár aktuális slágert az új albumról egy Metallica-medleyt! Mondjuk Derek Whibleyéktől eleve nem áll távol a Metallica-dalok átdolgozása, lévén annak idején az MTV Icon műsorban is nyomattak egy összeállítást, amikor, ahogy a jelenlegi, kicsit hosszabb pakkban is (kis ravaszok, azt hitték, nem vesszük észre!), a For Whom The Bell Tollst, az Enter Sandmant és a Master Of Puppetst sűrítették össze, az eredményt természetesen mi is megmutatjuk.

Tovább

Nem lesz Filter-reunion!

Lesz viszont évfordulós újrakiadás

filter-richard-patrick.jpgTeljesen offolta a Filterben való újraegyesülést és friss lemezt Richard Patrick és Brian Liesegang, miután a PledgeMusic, ahová a rajongók által az új albumra küldött zsé halmozódott, csődöt jelentett és lehúzta a redőnyt - fizetség nélkül természetesen. A pletykák szerint reBus-ra keresztelt anyag így nem, vagy jó ideig biztosan nem fog megjelenni, de lesz más, amivel megünnepelheti a csapat az első lemezének huszadik évfordulóját!

Tovább

Újabb Tool-nótát dolgozott fel a Brass Against

brass_press1.jpgNem tudunk betelni a Brass Againsttel! A tavaly Budapesten is megfordult csapat, mint ismeretes, klasszikussá érett (nagyrészt modern) metal dalokat gyúr át úgy, hogy a kíséret nagy részét a fúvós szekció adja ki, ráadásul mindezt nem is kispályás módon. A többféle (RATM, Deftones, Beastie Boys, Black Sabbath, meg még sok egyéb) feldolgozás mellé most egy újabb Tool-tételt sorakoztattak be, ez az Ænema, melyet ezúttal Samuel Hopepal közösen rögzítettek.

Tovább

Újabb trailert és borítót is mutatott a Cattle Decapitation

cattle-decapitation-2018-by-pablo-montano-1000x515.jpgEgy újabb, ezúttal már dalrészlettel megtoldott előzetest mutatott be az új, november 29-én megjelenő új nagylemezéhez, a Death Atlashoz a Cattle Decapitation. Az ötös ezzel a lendülettel a korong - természetesen nem túl vidám, de annál remekebb - borítóját is közszemlére tette, a teljes dal várhatóan heteken belül elérhető lesz.

Tovább

Ló - Így fest Igor Cavalera industrial zenekara

0max_igorcavalera_roots2016_35_eredmeny.jpgMég mielőtt Magyarországra is eljönne a tesós Beneath The Remainses, Ariseos turnéval, még egy másik csapat anyagával fog előállni Igor Cavalera. A Big Lades Wayne Adamsszel közös, Petbrick névre keresztelt projekt első dala, a Horse már meg is hallgatható, a teljes nagylemez, a fantáziadús című I október 25-től lesz elérhető.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum