RockStation

Budapesttől is elbúcsúzik a Kiss!

2019. november 03. - theshattered

kiss-2018-credit-jen-rosenstein-671x377.jpgMagyarországtól is elbúcsúzik az epikus elköszönőhadjáraton lévő Kiss. A Gene Simmons révén magyar érdekeltséggel is rendelkező rockcsapat nemrégiben hozta le a jövő évi koncertjei közül az első hetvenötöt, melyek között Budapest is vígan ott mosolyog. A dátumot leszámítva (július 16.) egyelőre nem sokat tudni az eseményről, de valószínűleg hamarosan szállingóznak majd a további infók is.

Tovább

Hardline, Vice, Black Tiger @ Pozsony, Randal Club, 2019.10.20.

Keményvonalas rock

hardline_02.jpg

Ismét egy este, amely a zene időtlenségét példázza. A fellépők eleve eltérő korosztályok képviselőiből kerültek ki (a zenekarokon belül is!), és a valamivel száz fölötti létszámú közönség összetétele is az elképzelhető legvegyesebb volt ebből a szempontból. A Pozsony óvárosában található Randal étterem-söröző része egyre lepusztultabb képet mutat, maga a klub viszont – már csak az aktuális koncert-felhozatalát tekintve is – él és virágzik.

Tovább

Felturbózott újrakiadást kap a Halestorm első albuma

halestrorm2081.jpgIdén tíz éve, hogy megjelent a Halestorm első, önmagukról elnevezett nagylemeze, melyet egy plusz lemeznyi extra dallal, új borítóval megszórt verzióban tesznek újra elérhetővé. A masszív, abszolút rajongóbarát pakkban minden dal az eredeti formájában fog megszólalni, úgy, ahogy azokat annak idején felvették.

Tovább

Hallgasd meg az Exhumed és a Gatecreeper közös kislemezét!

gatecreeper-exhumed.jpgHivatalosan is elérhető lett az október 4-én a Horror képében egy masszív új lemezt kiadott Exhumed és a szintén ugyanakkor friss anyagot, a Desertedet megjelentetett Gatecreeper közös, tízcolos kislemezen is megjelent anyaga. Az előbbi csapattól feldolgozást három, az utóbbitól két, természetesen az említett korongokra fel nem került tételt összefogó csomag a súlyos zenék kedvelőinek alapból kötelező falat, mindenki másnak erősen ajánlott!

Tovább

Halloweeni válogatás

10 + 1 extrém metal finomság

cover.jpg

Újabb tucat zseniális alkotás pottyant az ölünkbe az elmúlt hónapban, így ismét a fejemet adtam arra, hogy készítsek egy extrém metal csokrot. Tíz (plusz egy a ráadás) különlegesség csakis a death, a black és a thrash arzenáljából. Nyilván ízlések és pofonok, de nálam ezek az anyagok találtak be a legjobban és rohasztották meg a hallójárataimat! Több kedvenc zenekar szerepel a listában, így nem meglepő, hogy simán összegyűlt tíz rettenet. Lássuk!

Tovább

Hamarosan Budapestre jön a The 69 Eyes, új videóval jelentkeztek a finnek!

the-69-eyes-press-2019-cr-ville-juurikkala-billboard-1548.jpgEgy jó bő hét és újra Budapestre jön a West End képében friss nagylemezt kiadott The 69 Eyes. A már a harmincadik életévébe lépő dark rock csapat, hogy lehessen mivel készülni a Lacrimas Profunderevel közös Barba Negrás bulira, egy újabb nótát filmesített meg az említett korongról, ez a The Last House On The Left, melyben nem kisebb nevet teszik tiszteletüket, mint Wedneyday 13, Dani Filth és a Beasto Blancoból ismert Calico Cooper (aki nem mellesleg egy bizonyos Alice Cooper lánya).

Tovább

Elkészült az új Nightwish-lemez, jövőre várható a megjelenése

nightwish_2018_by_tim_tronckoesmall.jpgElvileg már a jövő év tavaszán meg fog jelenni a december 6-án koncertanyagot kiadó Nightwish új, egyelőre még cím nélküli albuma, melynek mint kiderült, már az utolsó hangig rögzítve lett már minden egyes dala. Az immár hivatalos tagként a csapatban doboló Kai Hahtoval készült korongról az énekesnő, Floor Jansen árult el egy pár gondolatot.

Tovább

Bréking! - Újra összeáll a Rage Against The Machine

ratm_1.jpg

A jövő évben választások lesznek az Államokban így aztán egy Rage Against The Machine visszatérésnél semmi nem lenne időszerűbb. És úgy néz ki lesz is belőle valami. Ma ugyanis egy nemrég létrehozott, mint később kiderült valódi Instagram fiók híréből kiderült, jövő év tavaszán öt koncertet is ad a banda az USA-ban ebből kettőt a Coachellán.

Tovább

Leprous - Pitfalls (InsideOut, 2019)

Zuhanás a magasságokba

pitfalls.jpgA Leprous kétségtelenül a modern progresszív metal egyik legüdébb színfoltja, akár hangzást, akár énekhangot tekintve (Einarhoz hasonló karakter ritkán születik, főleg a metal világába!). A menetrend szerint, kétévente friss lemezzel jelentkező norvégok folyamatosan hozzák az elvárt, kicsit sem alacsony színvonalat, mindig hiba nélkül beszívva magukat a rajongók agyába. A rengeteg mestermű után most gondolt egyet a csapat, ugyanis a saját világukhoz képest (de csak ott!) egy kicsit könnyedebb irányba vitték el az Einar Solberg lelki betegségekkel való vívódásait megörökítő nagylemezt, a Pitfallst, ami talán felszisszenésre adhat okot, DE! Megijedni nem kell, már most lelövöm a poént: az idei év egyik legkerekebb, legszebb, legtökéletesebb alkotását pakolta le a jövőre Budapestre is ellátogató kvintett!

Tovább

Radics Béla R. B. Emléktársaság 20 éves jubileumi kiállítás és emlékkoncert @ Budapest, Csili Művelődési Központ, 2019.10.25.

"...Hogy ne légy többé megátkozott ember"

radics01.jpg

A Radics Béla R. B. Emléktársaság - benne zenészekkel, más szakmabeliekkel és zenerajongókkal - immár két évtizede munkálkodik azon, hogy a tragikusan rövid életet élt gitáros minél szélesebb körben váljon ismertté és elismertté a mai időkben. Teszi ezt töretlen lelkesedéssel és energiával, ami egyre látványosabb eredményeket is hoz. Az alapítás huszadik évfordulójánál ideálisabb alkalmat nem is találhatott volna a szervezet, hogy nyilvánosan megünnepelje az eddig elérteket, valamint hogy köszönetet mondjon azoknak, akik a legaktívabban vették ki a részüket az utóbbi idők sikereiből. Egyszersmind a legendás zenész emléke előtt is tisztelegtünk a társasággal együtt.

Tovább

Kilépett a bandából a Children Of Bodom háromötöde

cob2018.jpg

Ma reggel közleményben jelentette be a finn Chilldren Of Bodom, hogy jelen felállásban idén lép fel utoljára. A hivatalos közlemény szerint Janne "Warman" Wirman billentyűs, Henkka "Blacksmith" Seppälä basszer és Jaska Raatikainen dobos távozik a csapatból.  A frontember Alexi Laiho és a 2016-ban érkezett Daniel Freyberg gitáros további terveiről később ad tájékoztatást.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum