RockStation

Devin Townsend, Haken @ Barba Negra, 2019. november 30.

…és a metalzene Deadpoolja újra eljövé!

2019. december 01. - theshattered

devin-51.jpg

Egy koncert volt, név szerint ez, amit már március óta vártam – ha jól emlékszek, márciusban jelentették be Devin Townsend újabb magyarországi koncertjét. A zseniális Empath kiadását követően emberünk már járt egyszer az Öreg Kontinensen, akkor egy akusztikus turnén hozta el kattant ötleteit (Budapestet elkerülve), de most nem volt kegyelem: a Barba Nerga falaira is fel lettek kenve az új nagylemez színei és már gyöngyszemek!

Tovább

Így ért véget a Slayer karrierje!

slayer-2015_1.jpgTegnap hivatalosan véget ért a Slayer karrierje. A veterán thrash kvartett Los Angelesben lépett utoljára színpadra, ahol, mint sok éve már, az Angel Of Deathet játszották zárószámnak, hogy aztán vélhetően örökre búcsút intsenek az ott megjelenteknek is. A bátran mondhatni, metaltörténelmi eseményről felvétel is készült. Érzelmes pillanatok következnek!

Tovább

Lindemann - F & M (Universal Music, 2019)

A malackán innen és túl

lindemann-fm.jpg

Till Lindemann megkérdőjelezhetetlenül korunk egyik legnagyobb költője, aki nem mellesleg a világot meghódító Rammstein zenekar frontembere is, na meg persze a Lindemann banda főkolomposa. Természetes volt, hogy mielőtt majd újabb világkörüli turnéra indul az anyabandával a Peter Tägtgren közös Lindemann-nak is ki kell hoznia valamit. Itt az F & M.

Tovább

Februárban érkezik a Kreator új koncertanyaga

kreator_2016.jpgEgy kellemes kis Valentin-napi meglepetést kapnak kedvencüktől a Kreator rajongói. A London Apocalypticon címre keresztelt élő anyagról, melynek anyagát 2018. december 16-án, a Dimmu Borgirral közösen adott bulijukon rögzítették, a borítót és egy dalt, a Satan Is Realt már be is mutatták, mi meg ezek közé azt is beszúrtuk, hogy milyen dalok csendültek fel az említett éjszakán.

Tovább

Összefogott a West Ham United és az Iron Maiden

iron-maiden-x-west-ham-football-shorts.jpgKözös ruhakollekcióval jelentkezett az Iron Maiden és az angol focicsapat, a West Ham United. A Steve Harris kedvenc focicsapatának színeit és persze a 'Maiden logóját viselő szettet (illetve darabjait) a zenekar és a focicsapat weblapján is be lehet szerezni, mi egy galériában mutatjuk be, milyen is lett a végeredmény (elég menő).

Tovább

Így nyomta 1987-ben Maynard és zenekara a Közszolgálatiban'

tool-maynard-james-keenan-old-band-c-a-d-public-access-tv-performance-screenshot.jpgIgaz, most a Tool, az A Perfect Circle és a Puscifer élén tolja, de Maynard apánknak is el kellett kezdenie valahol. 1987-ben éppenséggel egy C.A.D., azaz Children of the Anachronistic Dynasty nevű csapat élén tolta, akikkel még a TV-ben is felléptek. Erről egy majd' huszonöt perces felvétel elérhető lett nem is olyan régen.

Tovább

Közösen támad Budapestre a Decapitated és a Beyond Creation!

dc2018.jpgEgy jó masszív éjszaka lesz a március 25, annak legalábbis mindenképp, aki aznap a Dürer Kertbe látogat. A Faces Of Death címre keresztelt turné révén ugyanis nem kisebb arcok nyomják majd szét a ház falát, mint a Decapitated és a Beyond Creation, akiknek az Ingested, a Lorna Shore és a Viscera melegítik majd be a közönséget. Finom lesz?

Tovább

Megjelent az Iron Maiden Antológia első száma

132 the number of the pages

im_ant.png

Végre megjelent az ős Maiden történetét bemutató, teljes mértékben Polgár Péter által készített magazin első száma, mely az Iron Maiden Antológia címet kapta! A mű a kezdeti éveket (1975-79) öleli fel soha nem látott fényképekkel és elfeledett történetekkel. Részletes infók ex-tagokról, rengeteg korabeli újságcikk és masszív  NWOBHM retrospekció 132 oldalon igazi fanatikusoknak! 

Tovább

Delain, Arkona @ Barba Negra, 2019.11.24.

Királyság

_mg_5369.JPG

Abban a pillanatban, ahogy kabátjainkat a ruhatáros hölgyek gondjaira bíztuk, bazi nagy vihar kerekedé, mondom, milyen pechünk van, de hamar rájöttem, hogy fedett helyen vagyunk, és ez csakis az Arkona introja lehet. Bevallom, kicsit tartottam ettől az előadástól. Nem vagyok egy kifejezett folk metal fan, amikor pedig életemben egyszer és először hallottam őket a már nem tudom kinek előzenekaraként, arról nem sok emlékem volt. (Mielőtt valaki félreértené: ebben csupán az eközben eltelt hosszú idő a ludas.)

Tovább

Két új dalt adott ki a Black Veil Brides megvan az új basszer is

blackveilbrides2019.jpgRendesen odapakolt a rajongóknak a Black Veil Brides. Egyrészt kiderült, ki lett a nemrégiben távozott basszer, Ashley Purdy utódja, másrészt két friss tétel is járt a bejelentés mellé. Az immár a Lonny Eagletonnal felvett tételek (őt az énekes, Andy Biersack szólócsapatából ismerhetnek a fanok) lentebb találhatók. A Black Veil Brides rajongói jobb, ha hozzászoknak ehhez a formátumhoz, a The Vengeance és a Saints Of The Blood az első adagja a mostantól sűrűbben megjelenő, általuk duológiáknak nevezett sorozatnak.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum