RockStation

Nyáron stúdióba vonul az Obscura

2020. január 05. - theshattered

obscurabandpromojan2018-638.jpgAz év közepén elvonul az Obscura, hogy felvegye a legújabb nagylemezét, a 2018-as Diluvium utódját. Az ezúttal, hosszú idő után először nem a Cosmogenesis-koncepciót követő korongról az énekes-gitáros Steffen Kummerer árult el egy pár gondolatot.

Tovább

Hét dal már kész az új Machine Head korongra, szólóalbumra készül Robb Flynn

0machinehead2019_01_eredmeny.jpgEgy hosszas évösszegző bejegyzésben tette közzé a 2019-es eredményeit Robb Flynn. Az újjáépült Machine Head frontembere, motorja, arca, hangja, vezére egy rakat, mindenki által ismert infó mellett pár érdekességet is elhintett: már hét dal kész van az új Machine Head albumra (jó eséllyel a tavaly kiadott, vegyesen fogadott Do Or Diet nem számolva), pluszban egy egész albumnyi feldolgozás is ott figyel a nagyszájú veterán kiadandó dolgai között. Ez utóbbi Robb Flynn & Friends címen fut jelenleg, tehát ahogy sejthető is, egy rakat vendégre lehet majd számítani rajta.

Tovább

Közös projektben Phil Demmel, Dave McClain, David Ellefson és Brandan Schieppati!

0machinehead2018_20.jpgKedden mutatja be a bemutatkozó dalát, a Permanent Decayt a Phil Demmel (ex-Machine Head, Vio-Lence), Dave McClain (ex-Machine Head, Sacred Reich), David Ellefson (Megadeth) és Brandan Schieppati (Bleeding Through) alkotta, egyelőre még nem ismert nevű formáció. A szerzemény még a Machine Heades időkben, a Catharsis-sessionök alatt íródott meg, viszont valamilyen okból nem lett felhasználva.

Tovább

Holnap érkezik Ozzy új videója!

ozzy-osbourne-straight-to-hell.jpgAz Under The Graveyard után egy újabb klipes dallal gazdagodik Ozzy hamarosan megjelenő új nagylemeze, az Ordinary Man. Az egyelőre még ismeretlen beltartalmú és pontos megjelenési idejű anyagról két dalt tett elérhetővé eddig az Öreg, a már említett tétel mellett a hétfőn videót kapó Straight To Hell is ismert már a nagyközönség számára. Ez utóbbihoz, mármint persze a kliphez egy ízelítőt is elérhetővé tettek a Sötétség Hercegének illetékesei.

Tovább

Megfilmesítette a Battle Beast énekesnőjével közös dalát a Hammerfall

secondtoone.jpgSecond To One címen friss videót adott ki a Hammerfall. Az eredetileg a csapat legutóbbi nagylemezén, a Dominionön megjelent balladisztikus hangvételű nótában a Battle Beast énekesnője, Noora Louhimo biztosítja a női szólamokat, a klip az alábbi módon fest. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekar február 20-án a Barba Negra Music Clubban játszik.

Tovább

Folytatódik a Chris Fehn vs. Slipknot sztori

slipknot_1.jpgIgaz, az utóbbi időben nem sokat lehetett hallani róla, azért gazdagon zakatol a Slipknot és a volt perkásuk, a Pinokkió-maszkos Chris Fehn közötti "válóper". A zenész azért került ki mintegy húsz év után a zenekarból, mert beperelte őket: állítása szerint Corey Taylor és Shawn Crahan több olyan, a Slipknothoz köthető vállalkozást is elindított, melyről neki tudomása sem volt, így abból részesedést nem kapott.

Tovább

Közösen zenélnek majd a még élő Nirvana-tagok!

nirvana-2018-credit-oliver-halfin.jpgHolnap este együtt zenél majd a Nirvana három, még élő tagja, Dave Grohl, Pat Smear és Krist Novoselic - ez legutóbb a Foo Fighters 2018-as Cal James koncertjén volt látható. A Heaven Is Rock And Roll címre keresztelt estén a zenészekhez többek között olyan arcok társulnak majd be, mint Marilyn Manson, vagy Beck.

Tovább

Márciusban érkezik a My Dying Bride új nagylemeze!

mdb2020.jpgÖt év kihagyás, két tagcsere és nem kevés magánéleti válság után új nagylemezzel jelentkezik a My Dying Bride. A brit doom metal vonulat egyik alapcsapata The Ghost Of Orion címen adja majd ki a csomagot, melyről az első dal, a jövő hét pénteken videóval is gazdagodó, lemeznyitó Your Broken Shore már szabadon hallgatható. A lemez hivatalos megjelenési ideje március 6.

Tovább

Törölte az ázsiai turnéját a Lorna Shore

Vélhetően az album megjelenése is elodázódik

lornashore2019.jpgKarácsony előtt kicsivel jött a hír, hogy elválnak a Lorna Shore és az énekesük, CJ McCreery útjai. A nem túl szép sztori az énekes érzelmi és fizikális zaklatási ügyeihez és rasszista megnyilvánulásai miatt indult el, melyben az egyik legizgalmasabb kanyar: január végén jött volna az új nagylemez és akkor még ott volt a Magyarországot is érintő turné kérdése. Most ezek ügyében is fejlemény van: a korong megjelenését vélhetően az új énekes leszerződtetéséig elodázzák (valószínűleg nem CJ énekével adják majd ki azt, de erről hivatalos infó még nincs), a turné ázsiai körét pedig elhalasztották - igaz, ez utóbbit állítólag vízumügyek miatt.

Tovább

Full Circle - Új dalt adott ki a Five Finger Death Punch

five-finger-death-punch-2019.jpgFriss dalt adott ki a február 28-ra várható új nagylemezéről, a F8-ról a Five Finger Death Punch. A február 20-án a Megadeth és a Bad Wolves társaságában Budapestre látogató csapat a Full Circle című tétellel kívánja továbbnyitni az arra nyitottak nyálcsatornáját, hogy egy jó, fini falattal elégítsék ki azokat. A végeredmény a korábban kiadott Inside Outtal együtt az alábbi.

Tovább

Egy darabig még nem lesznek új Faith No More dalok

faith-no-more-promo-2019.jpgHabár az év végén felröppent a hír, hogy az idén Európa-turnéra induló Faith No More esetleg új lemezre készül, Roddy Bottum lehűtötte a kedélyeket: erről szó sincs! A billentyűs szerint semmilyen tervek nincsenek friss tételek felvételére, egyelőre pont elég, ha az eddigi örökséget kapják elő a kalap alól.

Tovább

Új EP-t adott ki az Orient Fall!

contrast.jpgA 2015-ös remekmű, a Fractals után csend ült a budapesti progger Orient Fallra. A csapat persze eközben sem tétlenkedett, hiszen két dal, a Mankind és a Weaving Spiders azért csak kikerült a kezük alól, viszont valószínűleg nem csak mi voltunk úgy, hogy a folytatásra is nagyon nagy igény lenne. Ezt az étvágyat hivatott csökkenteni az új anyag, a kétféle kazettán, nagyon limitált példányszámban megjelenő Contrast Is What Keeps Us Together, melyen a két említett nóta mellett az Oppressed és a Tanka Balázzsal közös Resonate is helyet kapott.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum