RockStation

Nehézfém a kifutón - Metáldivat gyorstalpaló (2. rész)

2020. május 10. - vinylwowww

korn1998.jpg

Folytatódik divat-történeti kirándulásunk a fémzene tanösvényén, amit az első részhez hasonlóan (amit ITT olvashattok) felületes módon, pusztán a külsőségek által vezetve taposunk végig acélbetétes bakancsunkban. 

Tovább

Júniusban érkezik a friss Aversions Crown!

aversions2020.jpgBemutatta a június 12-én érkező új lemezének második promós dalát az Aversions Crown. A Hell Will Come For Us All talán kicsit szájhúzós lesz a törzsrajongóknak, hiszen kicsit változott a megközelítés, de súly az még mindig jut a csapattól, nem kell félni! Itt a komoly videóval megerősített Born In The Gutter!

Tovább

Így búcsúztak a metalzenészek Little Richardtól

little_richard_in_2007.jpgTegnap egy újabb zenei ikonnal lett kevesebb a világ, elhunyt az egyetemes pop- és rockzene egyik legnagyobb újítója, Little Richard. A nyolcvanhét évet élt legendától, akit abszolút jogosan a rockzene keresztapjának is hívnak, persze a rock- és metalszíntér nagyjai is megemlékeztek, ebből mutatunk egy szép csokorra való összeállítást.

Tovább

Napi színes: Ledarálta a hátsóját Brian May

0queen2017_56_eredmeny.jpgEgy nem részletezett, "túllelkesedett kertészkedés közbeni" baleset miatt kicsit ledarálódott Brian May egyik legnemesebb fele. Mondjuk úgy: sejhaja. A rockzenei ikonnak az Instagramos bejegyzése szerint emiatt egy kis ideig mellőznie kell majd a sétát, de aludnia is nehéz lesz az erős fájdalom miatt. Kis türelmét kéri mindenkinek az öreg, érthető okokból most egy ideig nagy lesz csend körülötte, de megígérte: vissza fog térni.

Tovább

Százezer dollárnyi összeg jött össze a Pantera korona-walkos pólójából

pantera-shirt-for-charity.jpgA mostanában igen divatos koronás cuccok között egy darab még a szokásosnál jobban is a figyelem középpontjába került: ez a Pantera "szezonálisan" kiadott felsője, melyen a Vulgar Display Of Power borítóján lévő koma szerepel - egy kis csavarral. A jótékonysági célokkal készített felső bevételei olyannyira megszaladtak, hogy MusiCaresnek ígért, a bevétel 40%-át takaró adomány is nem kevesebb, mint százezer dollárra rúgott! Mit is tudunk mondani... RE-SPECT! Más kérdés, hogy mondjuk egy év múlva mennyire lesz értelme ilyet hordani.

Tovább

Bemutatta az első szólódalát az Ill Nino volt énekese

christian-macado-696x466.jpgAhogy már korábban nálunk is olvashattátok, szeptember 25-én szólólemezzel fog jelentkezni az Ill Nino volt frontembere, Christian Machado. Az énekes az ígéretek szerint ki is adta az első kislemezdalt a Hollywood y Sycamore címen megjelenő korongról, ez a csendes, akusztikus, abszolút hangulatos Die Alone. Az albumon további saját szerzemények között az Ill Nino néhány slágerének átirata is hallható lesz, addig ezzel a dallal tudtok hangolódni.

Tovább

Valkyrie - Már a harmadik friss tételt mutatta meg a Caligula's Horse

caligula_s_horse_2020.jpg

A klipes Slow Violence és az elsőként kiadott The Tempest után egy harmadik dalt is előcsalt a május 22-én megjelenő albumáról, a Rise Radiantről a Caligula's Horse. Az ausztrál proggerek a Valkyrie című remekművet dobták bele az internetbe, így ezek a nóták alapján a friss korong sem lesz gyengébb egy fikarcnyival sem, mint az elődjei!

Tovább

Ha ott voltál, azért, ha nem, azért! - Nézd meg a Lazarvs (Apey & The Pea) tíz éves jubileumi koncertjét!

image_6483441.JPGBemutatta a tavaly szeptemberi, tíz éves szülinapi buliját az Apey & The Pea. Az ezen a néven utolsóként játszott bulin másfél órán keresztül szállította a legjobbjait a már Lazarvs néven nyomuló trió, senki sem húzhatja a száját a szett láttán. Ha ott voltál, azért, ha nem, azért csekkold le a felvételt!

Tovább

A Live Nation szerint már ősszel visszatérhetnek az ötezer fő feletti események

0metallica2018_100_eredmeny.jpgInterjút készített a Variety magazin a Live Nation vezérigazgatójával, Michael Rapinoval, aki meglátása szerint már ősszel beindulhatnak az ötezer főnél nagyobb események is - legalábbis a reményeik szerint. A rendezvényszervező cég a járványhelyzet miatt meglehetősen deficites időszakon esik át, az elmúlt év hasonló időszakához viszonyítva a koncertbevételek 25%-ra, a jegyeladás 16%-ra, a koncertek látogatottsága 6,2%-ra csökkentek.

Tovább

Metal all-star Dirty Dancing

atthemovies.jpgEgy egész sornyi, egész pontosan hét főt összefoglaló projektben dobta össze az erejét a metal színtér több tagja. Az At The Movies sorozatban, melyben hasonló mértékben tobzódnak a "nagyok", több mozifilm zenéjét dolgozták már fel, most a Dirty Dancing ikonikus tétele, a The Time Of My Life került terítékre. Természetesen ha lemaradtatok volna, mutatjuk a korábbi videókat is!

Tovább

Post Malone-t dolgozott fel David Ellefson

0megadeth2020_19_eredmeny.jpgBemutatta az októberben érkező első nagylemezének egyik dalát az Ellefson. A nem meglepő módon a Megadeth basszusgitárosa által vezetett csapat, melyben Thom Hazaert, Bumblefoot, Andy Martongelli és Paolo Caridi segítik a mestert, egy Post Malone-feldolgozással köszönt be, lentebb meg is találjátok. A dal címe: Over Now.

Tovább

Five Finger Death Punch - F8 (Better Noise Music, 2020)

Harmatos újjászületés

ffdp_f8.jpg

Egy könnycseppet morzsolok, miközben a februári koncertre gondolok, ugyanis a 5FDP új lemeze a buli után egy héttel jelent meg, most meg a karantén alatt a billentyűzet fölött görnyedve írnék az új lemezről. Írhatnék olyanokat, hogy a koncert után epedve vártam az új lemezt, de nem, mert tudhattuk előre, hogy a las vegas-i banda semmi meglepőt nem fog mutatni a F8 (~fate...érted..#baszomszóviccek) lemezen. Egy pici kis reményem azért volt. Az új anyagot bemutató kislemezek egészen sodrós jófaja tufa metált hoztak. Pláne ezek (is) olyan kurvajól szóltak koncerten, hogy akár ebből akármi is lehet(ett volna).

Tovább

Tavaly októberi koncertet mutatott a The Black Dahlia Murder

the_black_dahlia_murder_2020.jpgTegnap este egy tejes koncert streamelésével igyekezte a rajongók éhségét enyhíteni a nem is olyan régen a  Verminous képében egy remek albummal jelentkezett The Black Dahlia Murder. A csapat a kilencszámos koncertet a Black Label Societyvel és az Alien Weaponryvel közös turnén abszolválta, a hangulat gyilkos, a dalok nem kevésbé!

Tovább

Házivideón játssza a Johhny B. Goode-ot a kicsi Billie Joe Armstrong

green-day-dinner-party-promo-2020-credit-pamela-littky.jpgA "miből lesz a cserebogár" videók mindig mosolyt csalnak az ember arcára, főleg, ha egy igazán nagy zenész mutatja meg, hogyan is kezdte annak idején. A Green Day frontembere, Billie Joe Armstrong például azt mutatta meg, hogy hogyan játszotta Chuck Berry mindenki számára ismert klasszikus dalát, a Johnny B. Goode-ot, amikor még a gitár majdnem nagyobb volt, mint ő. Íme!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum