RockStation

Killer Be Killed - Reluctant Hero (Nuclear Blast, 2020)

2020. november 29. - KoaX

kbkreluctanthero.jpg

"Cukor, só és minden mi jó! Ezekből az összetevőkből alkotta meg Plutónium Professzor a Pindúrpandúrokat" Hangzik az ikonikus mese főcímében az a mondat, ami igaz lehetne több zenekarra is. De mi az a minden mi jó? Mitől lesz valami jó midenki számára? Ebből pedig az következik, hogy milyen is a Killer Be Killed második lemeze, ami a pandémiának hála napvilágot látott még az év végén. 

Tovább

Feldolgozás EP-t villantott a Jeremy Spencer-vezette Psychosexual, a volt Five Finger Death Punch-os kolléga, Jason Hook is besegített benne

psychosexual.jpgSongs To Stalk You By címen meglepetés EP-t villantott a Psychosexual. Az ördögnek öltözött, ebben a csapatban Devil Daddy fedőnév alatt nyomuló volt Five Finger Death Punch dobos, Jeremy Spencer hat feldolgozást rakott össze az anyagra, melynek két dalának szólójában a volt kolléga, Jason Hook is besegített.

Tovább

Turnézás és talán új lemez van a Slipknot 2021-es tervei között

0slipknot2020_40_eredmeny.jpgMint minden csapat, úgy a Slipknot is kénytelen a hátsóján ülni, nem tudják befejezni a tavalyi albumuk, a We Are Not Your Kind lemezbemutató kanyarját. Viszont hasonlóan a többi muzsikushoz, ők is új lemezben gondolkodnak, erről mi is beszámoltunk korábban. Shawn Crahan után Corey Taylor is megerősítette ezeket a terveket, erről a Good Company-nak beszélt a napokban.

Tovább

Átlépte az egymilliárdos YouTube-nézettséget a Chop Suey!

soad-clementeruiz-2020.jpgIsmerős a System Of A Down dala, a Chop Suey!? Ennek az oldalnak az olvasói között valószínűleg nem sok olyan akad, aki ne hallotta volna a tizenkilenc éve kiadott nótát, ami azóta a modern rockzene egyik alapslágere, minden rockdiszkó kötelező kelléke lett. A szám ennek megfelelően a YouTube-on is elég komoly nézettséget produkál, a 2009 októberi feltöltése óta több, mint egymilliárdszor kattintottak a klipre. Hol járna már, ha 2001-ben is üzemelt volna már az oldal?

Tovább

Balázs Fecótól búcsúzunk az énekes utolsó stúdiófelvételével

69 éves korában elhunyt Balázs Fecó, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, zenész, a Korál és a Taurus zenekar alapítója, frontembere, a Neoton egykori tagja. A Bajnok & Zefi 40 albumon hallható A tegnap itthagyott Balázs Fecó utolsó stúdiófelvétele, a Mobilmánia ezzel a dallal búcsúztatja az énekest. 

Tovább

Egy sima, egy fordított, de csak pozitívan! - Félig friss nótát és egy remixet mutatott az Ocean Grove

og2020.pngKét, de ha nagyon szigorúak akarunk lenni, akkor is másfél számot rakott be a közösbe az Ocean Grove. Az ausztrál csapat Dream címen egy, a Flip Phone Fantasy-ra rejtett dalként felpakolt, most már klipes dallal örvendeztette meg a közönséget, de hogy ne legyen az, hogy "csak ennyi?" így beugrott mellé a márciusban kiadott korongjuk egyik húzódalának, a Sunny-nak a remixe is. Íme!

Tovább

Melyik farkast táplálod? - Új dalt villantott az Epica

epica_2020.jpg

Megmutatta a február 26-án érkező új nagylemezének, az Omeganak a következő előzetes dalát az Epica. A holland szimfo-metal csapat a Freedom - The Wolves Within című számot szemelte ki erre a feladatra, ezt lentebb, a szokásos részletek alatt találjátok majd meg. Az Epica az Apolcalyptica és a Wheel társaságában Budapesten is bemutatja majd az anyagot, a koncert dátuma, ha addig nem változik semmi, március 10 lesz.

Tovább

Három hét és jön az Iced Earth első lemezének újrakiadása

iced_earth_2017_2.jpgMár harminc éve annak, hogy megjelent az Iced Earth első, nemes egyszerűséggel csak a zenekar nevét viselő nagylemeze. A neves évforduló alkalmából persze meg is lesz a méltó ünneplés, december 18-án jön a korong újrakevert és újramaszterelt kiadása, melyről a már korábban bemutatott Written On The Walls mellé besorakozott a Funeral ráncfelvarrott kiadása is. A fenti kép senkit ne tévesszen meg, a lemezt rögzítő felállásból már csak a vezér, Jon Schaffer van a zenekarban.

Tovább

Tegnap jelent meg az Ocean Hills bemutatkozó lemeze, videót kapott a Budapest My Love

ocean_hills_2020.jpgMost már mindenki szabadon meghallgathatja az Ocean Hills első lemezét, a Santa Monicát, ami a tavalyi, hasonló címen megjelent Zoli Band lemez újrakevert és újramaszterelt verziója. A nagybetűs dátum alkalmából, ahogy az lenni szokott, egy újabb videó készült az anyaghoz, ez a beszédes című Budapest My Love-t erősíti. Lemez és videó is lentebb!

Tovább

Klipet készített az Elton Johnnal közös dalára Steven Wilson

sw2020_1.jpgBemutatta a már korábban, a következő albumának első előzeteseként kiadott Personal Shopper videóját Steven Wilson. A jelenleg nem feltétlen a gitárok környékén kószáló muzsikus a vásárlási mániáról szóló számot a ténylegesen vásárlómániás zenészlegendával, Elton Johnnal közösen vette fel, a filmecske lentebb látható. Wilson albuma, a The Future Bites január 29-re várható.

Tovább

Black Stone Cherry – The Human Condition (Mascot Records, 2020)

Ember az embertelenségben

2020-black-stone-cherry-the-human-condition.jpg

Kentucky hősei, a Black Stone Cherry tagjai egyszerű – és a maguk egyszerűségében abszolút szerethető – déli srácok, akiknél nincs megjátszás. Az ember azt kapja, amit lát. Így aztán jómagam is készséggel elhiszem nekik, ha úgy nyilatkoznak a friss kiadvány beharangozásaként, tizenkilenc év és hét album után azt akarták bizonyítani, hogy még mindig bárkinek szétrúgják a valagát. Tőlük nem is kell elvont művészlelkekre valló fellengzős rizsázást várni. Más kérdés, hogy egy hozzájuk hasonló, sokat megélt csapat az x-edik lemezét éppúgy felvezetheti ilyen vakerral, mint az x+1-ediket.

Tovább

Riffhullámokban - Trivium-téma húsz ízben Pete Cottrelltől!

0trivium2018_01_eredmeny.jpgFogta, átírta, felvette, megosztotta! Pete Cottrell ismét riffgyúrt, méghozzá a Trivium egyik legismertebb dalának, az In Wavesnek a főtémáját szeretgette meg kicsit, melynek eredménye egy már szinte megszokott, de ötletes huszas lista lett. Emberünk most is igyekezett a legnagyobb skálát lefedni, így lesz itt thrash, nu metal, death, punk, meg kutya füle tudja, még mi, aki kedveli az ilyeneket, már kattinthat is a play-re!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum