RockStation

Fejekről, arcokról, fémekről - Ezt rejti a 2022. januári Metalhead Box

2022. március 27. - theshattered

metalheadbox.jpgErősen indítja az évet a Metalhead Box stábja, rögtön a januári dobozban pár igazi nagyágyú került megidézésre. Nyilván az underground is ugyanúgy terítékre kerül, ahogy eddig, ráadásul nagyon príma anyagokkal, szép széles stílus-skálával.

Tovább

Elképzelhető, hogy drogok okozták Taylor Hawkins halálát

..., de az is lehet, hogy infarktus

0foofighters2017_35_eredmeny.jpgEgyelőre nem megerősített információk szerint, viszont Taylor Hawkinshoz közelállók beszámolóira alapozva elképzelhető, hogy drogokhoz köthető a Foo Fighters dobosának a halála. A hivatalos bejelentés egyelőre még várat magára, az előző információ a kolumbiai hatóság feltételezésein alapul.

Tovább

LESSON IN VIOLENCE - THE THRASHFALL OF MANKIND (Iron Shield Records, 2022)

Lecke az erőszakról

lesson_in_violence_thrashfall.jpg

Ha egy zenekar a Lesson In Violence nevet veszi fel a tűzkeresztségben és lemezét The Thrashfall Of Mankind címmel jelenteti meg, nem kell kétlábonjáró rocklexikonnak lennünk ahhoz, hogy kitaláljuk, miféle muzsikával is futottunk össze. Nem a német kvintett az első, akik az Exodus debüt ezen klasszikusa után nevezték el magukat. Egy demós amerikai thrash (mi más?!) banda már elsütötte ezt, de még ott a névbe került az „A” előtag is, addig a németek elhagyták azt. Sebaj, így is tudjuk, hogy miről van szó.

Tovább

Van esély a Biohazard újraélesztésére!

biohazard_2014.jpgMár több mint hat éve, Scott Roberts kiválása óta semmit sem tudni a Biohazardról. Billy Graziadei, mint egyetlen aktív tag a BillyBiót tolja, a többiek meg... Hát, vannak. Graziadei viszont nem zárja ki az esélyét annak, hogy valamikor visszatérnek a deszkákra! Ha minden úgy alakul, már támadnak is!

Tovább

Rálőttek a Korn turnébuszára

korn_2021.jpegTámadás érte az éppen a Chevelle-lel és a Code Orange-dzsal turnézó Korn buszát. A lövések Iowában, nem messze a Mississippitől érték a járművet, nem sokkal az Illinois-beli Davenportba tervezett koncert előtt. A buszt csak egy lövedék találta el, személyi sérülés nem történt, mivel zenekar és személyzete ekkor éppen egy hotelben tartózkodott.

Bemutatta az első Erik Grönwallal közös dalát a Skid Row

skid_row_2022.jpgA napokban jött a hír, hogy hat év közös munka után otthagyja a Skid Row sorait ZP Theart. Az énekes helyére a H.E.A.T. volt frontembere, Erik Grönwall került, akivel megjött az első előzetes szám, mégpedig az október 14-én érkező The Gang's All Here címadó száma. A borító, a dallista és persze maga az említett nóta az alábbiakban található meg.

Tovább

Neuromancer - Új dalt dobott a görög SepticFlesh

septicflesh_2022_1.jpg

Május 20-án jelenik meg a szimfonikus, atmoszférikus death metalban utazó görög SepticFlesh új stúdióalbuma, amely a Modern Primitive címet kapta. Erről már az első előzetes dal, a Hierophant címmel korábban napvilágot, most pedig megérkezett a második előzetes tétel is, a szintén videóval kísért Neuromancer.

Tovább

Micro-Aggressions - Megjelent az új Animals As Leaders-lemez, itt egy új videó

aal2021.jpg

Új klipes dalt szállított le a nagyközönségnek az instrumentális, hipertechnikás progmetal trió, az Animals As Leaders. Tosin Abasiék a Micro-Aggressions című dalhoz készítettek videót, ezt alább tudjuk mutatni, hétfőn pedig érkezünk a Parrhesia címet kapott lemez kritikájával is.

Tovább

Megjelent az Absent In Body debütlemeze, videó is jött hozzá

absent_in_body.jpeg

Plague God címmel ma jelent meg a Relapse gondozásában az ex-Sepultura dobos, Igor Cavalera és a Neurosis gitárosa, Scott Kelly, valamint az Amenra gitárosa, Mathieu J. Vandekerckhove és énekese, Colin H. Van Eeckhout által életre hívott Absent In Body debütáló albuma. Erről a megjelenés napján egy új videó is kijött, amely a The Half Rising Man című dalhoz készül el. A szupergrupp lemezéről ITT írtunk.

Tovább

ATROX TRAUMA - ON THE LINE OF NOTHING AND SOMETHING (WormHoleDeath Records, 2022)

Huszonegyedik századi hangzással elővezetett thrash metal

cover_front.jpg

Needless, Archaic, Atrox Trauma. Ebben a rövid felsorolásban nincs semmilyen rangsor vagy egyéni tetszési sorrend, csupán arról van szó, hogy a magyar underground három thrash, illetve thrash alapú megjelenése közül az egyes zenekarok lemezei 2022 első három hónapjában ebben a sorrendben jutottak el hozzám. Még az első negyedévet sem zártuk le, de ilyen felhozatal mellett a hazai thrashereknek nem lehet okuk panaszkodni, sőt!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum