RockStation

Rammstein - Zeit (Universal, 2022)

Az idő mindent meggyógyít?

2022. május 01. - sebiszabi

rammstein_zeit_digital_cover.jpg

Az ipari metal legjobb korszakában voltam tinédzser, ezen belül is az NDH (=Neue Deutsche Härte) felfutásának idején és tisztán él bennem a 25 évvel ezelőtti pillanat, amikor először ismerkedtem a Die Krupps, a KMFDM és persze a Rammstein zenéivel. Így talán fel tudom vezetni azt, hogy mennyit jelent számomra a Rammstein zenéje és hogy a német hatosfogat diszkográfiájában a Herzeleid és Sehnsucht milyen kiemelt helyen van nálam. A többi nagy, 90-es évekbeli kedvenc szinte azóta el is süllyedt, vagy legalábbis szundi módba tette magát, de a Rammstein nem. Hozta az albumokat, szépen sorban. Bár az utóbbi Deutschland fémjelezte, cím nélküli lemezre tíz évet kellett várni és nálam nem is váltotta be a reményeket, az a lemez lóg ki nálam leginkább az életműből. Terv szerint azt az albumot turnézták volna rommá, de a koronavírus járvány jött és felülírt mindent. A zenekar tagjai otthon maradtak és kiírtak magukból egy lemeznyi dühöt, vágyat, aberrációt és fájdalmat.

Tovább

Fonogram díjat nyert a Thy Catafalque

katai_tamas_2022.jpg

Tizenkilencedik alkalommal adták át tegnap a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A 25 fős szakmai zsűri 13 hazai és 6 külföldi kategóriában ítélt oda díjakat. A magazinunk szempontjából releváns kategóriákban díjat kapott a Thy Catafalque (Az év hazai hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele) és a Måneskin is (Az év külföldi hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele). Életműdíjjal a Piramis együttest, szakmai életműdíjjal Komjáthy Györgyöt ismerték el. A nyerteseket IDE kattintva nézhetitek meg. A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (Mahasz) által rendezett online eseményen a győzteseket videókban jelentették be.

Tovább

Videó is érkezett az új Downset-dalhoz, itt vannak a lemez részletei

downset_2022.PNG

Tegnap már megmutattuk a Downset meglepetéserejű visszatérését a The Place To Be című dal formájában. A dalhoz aztán később videói is érkezett. A Bobby Blood Ponte dobos, Phillip Gonzales basszusgitáros, OG Rey Oropeza énekes és Rogelio Lozano gitáros alkotta csapat további albumokat is tervez, de nekünk hosszú idő után most legyen elég annyi, hogy a csapat új albuma június 10-én érkezik a Nuclear Blast gondozásában Maintain címmel. Alább az új videót, az albumborítót és a dallistát is megtaláljátok.

Tovább

Két Michael, egy MSG-dal

msg_kiske.jpg

Két Michael Schenker Fest album után tavaly már  Michael Schenker Group név alatt jelent meg az Immortal című lemez. A folytatás viszonylag hamar itt is van, hiszen május 27-én kerül a boltokba és a megfelelő platformokra az Universal című album. Egy előzetes már korábban megjelent róla, most itt van a második A King Has Gone címmel. Ebben a Helloween énekese, Michael Kiske a vendég és dalszöveges videó is van hozzá.

Tovább

Megjelent a Nest Of Plagues új nagylemeze

_dsc0167-edit.jpg

Április 29-én jelent meg a budapesti metalcore/deathcore műfajú Nest of Plagues második nagylemeze, a To Kill A God. Az album a különböző mentális problémákkal – szorongással, depresszióval, függőségekkel – való megküzdés nehézségeit járja körül, majd a 14 dalon keresztül végül megérkezik egy olyan állapotba, ahol sikerül együtt élni ezekkel az életet uraló démonokkal.

Tovább

COMBICHRIST - MIMI BARKS - KR3LL - május 22-én koncert a Barba Negrában!

unnamed_57.jpg

Mondanunk sem kell, a COMBICHRIST szinte már hazajár hozzánk, 2010-ben még arra is volt példa, hogy dupláztak (a Rammstein előtt nyitottak az Arénában, majd másnap önálló koncertet adtak az A38-on). A 2019-es One Fire lemez utódján már javában folyik a munka, ennek első előfutáraként tavaly márciusban már megismerkedhettünk a friss Not My Enemy dallal. A “Europe Not My Enemy Tour 2022” turnéval hozzánk is eljönnek, ráaadásul 2022. május 22-én a Barba Negrában nem csak velük bulizhatunk hatalmasat: csatlakozik hozzájuk a doom trap MIMI BARKS és a hazai industrial rock körökben jól ismert Linda Daemon zenekara, a KR3LL.

Tovább

Visszatért a Downset!

downset.jpg

Nem is olyan régen örömködtünk azon, hogy a Los Angeles-i Downset visszatér. Akkor korai demofelvételek megjelentetése volt a hír, amely októberben láthat napvilágot. Már akkor nyilatkozták, hogy új nagylemezre is készülnek, de az csak jövő év elején jelenhetne meg. Ehhez képest szinte villámcsapás a hír, hogy előbb jön az új nagylemez. Mégpedig június 10-én Maintain címmel, ráadásul itt van róla egy új dal, a The Place To Be. A Bobby Blood Ponte dobos, Phillip Gonzales basszusgitáros, OG Rey Oropeza énekes és Rogelio Lozano gitáros alkotta csapat további albumokat is tervez.

Tovább

Complete Control - Itt az új Misery Index-album címadó dala

misery_index_2022.jpg

Ahogy azt már korábban írtuk Complete Control címmel május 13-án jelenik meg a marylandi death/grind négyes, a Misery Index új lemeze. Új dalokat már mutattunk róla, most megérkezett a harmadik lemezelőzetes a címadó dal képében, amelybe még némi dallam is került. Az új lemez keverését Will Putney (Body Count, Every Time I Die stb.) végezte, a maszter pedig Jens Bogren (Amon Amarth, Opeth stb.) munkája.

Tovább

Iggy Pop és Randy Blythe szerepel az Oni friss nótájában

oniiggyrandy.jpgKét igazi nagyágyút dobott be a Secrets című dalába az Oni. A kanadai progmetalosok a Lamb Of God énekesét, Randy Blythe-ot és a nála is nagyobb Iggy Popot kérték meg egy kis vendégszereplésre, akik voltak olyan jók, hogy a számhoz készített klipben is tiszteletüket tegyék. Íme!

Tovább

Megjelent a Witchthrone debütáló EP-je

witchthrone_this_place.jpg

A mosonmagyaróvári, újvonalas black metalban utazó Witchthrone már többször szerepel magazinunk "hasábjain". A zenekar most hosszas várakozás után megjelentette debütáló EP-jét, ami a This Place Is Hell I Call Home címet kapta és kilenc tétel sorakozik rajta. Hír még a zenekar háza tájáról, hogy a jövőben új énekessel dolgoznak.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum