RockStation

Tides From Nebula, In2Elements @ Instant-Fogas Komplexum, 2022.09.24.

Űrhajós házibuli

2022. október 02. - sebiszabi

20220924_212210.jpg

Van egy olyan zenei szubkultúra, amit teljes egészében a Rockstationnek köszönhetek. Mielőtt "idekerültem" volna nekem tök ismeretlen terület volt a post-rock/metal. Ennek úgy 14 éve már és természetesen azóta bekúszott a bőröm alá az Isis, a Neurosis, a Pelican és a többiek is. E vonal egy kicsit lágyabb kiadásai is vissza-visszatérő vendégek a lejátszómban, így a lengyel Tides From Nebula is. Egy kis cipőorrnézegetős lazulós koncertélmény ígérete mentén csaptam le a lengyel banda első budapesti koncertjére. Mondjuk szombat este a belpesti bulinegyedbe autóval érkezni a nap legnagyobb kihívásának tűnt, de szerencsére átengedett a város.

Tovább

Különleges újrakiadást kap a The Number Of The Beast

Group B-W Shot_cropped800.JpegÚj köntösben, kibővítve jelenik meg az Iron Maiden 1982-ben kiadott klasszikusa, a Bruce Dickinson debütálását jelentő The Number Of The Beast. A vinylena Gangland helyett a Total Eclipse-t felvonultató anyag bónusza az 1982-es Beast Over Hammersmith koncertanyag lesz, mind a "cserés" tétel, mind az élő felvétel itt lesz először (tudjuk, hogy sokan nem szeretitek ezt a szót, de) bakelit lemezen elérhető. Alább a dallista és a bejelentő videó látható, hallható.

Tovább

Pirkan - Holy Amnesia (Sun & Moon Records, 2022)

Kortárs művészet

holy_amnesia_pirkan.jpg

A Pirkan egy rendhagyó társaság, nem kizárólag a hazai alkotók viszonylatában, hanem nemzetközi szinten is unikális a zenéjük. Annak meg, aki a gitárzenék világában mozog, pláne az. Nem világzene, nem is neofolk, könnyűzene meg végképp nem. Mégis szinte bármelyik lehetne, ám az utóbbi mind közül talán a legkevésbé.

Tovább

Megjött Ripper második szólódala

ripperreturn.jpgLeszállította a Return To Death Row című dalát Ripper, azaz Tim Owens. A korábban a Judas Priest és az Iced Earth élén megfordult, jelenleg a KK's Priestben bizonyító énekes előzőleg kiadott nótája az igen erős Embattled volt, ha esetleg kimaradt volna, ezt is megtaláljátok az alábbiakban. A teljes, a friss dal címét viselő EP megjelenése valamikor október végén - november elején várható.

Tovább

Weapons Of The Modern Age - Új EP-t adott ki a Sabaton

sabaton2022.jpgA svéd metalsereg, a Sabaton nem pihen! A nemrég Budapesten is bemutatott nagylemezük, a márciusban megjelent The War To End All Wars még épp, hogy csak megpihent a (virtuális) polcon, máris itt a következő adag nóta, a hat dalos Weapons Of The Modern Age EP révén. A dalcsokor a zenekar tervezett EP-trilógiájának első darabja, a teljes sorozat az Echoes Of The Great War címet kapta, kapja. A hivatalos promós dal a Father lett, ehhez egy dalszöveges videó készült.

Tovább

Öt az egyben

Progresszív metal, melodikus hard rock, thrash metal, neofolk és technikás death/thrash lemezek

5in1.PNGProgresszív metal, melodikus hard rock, thrash metal, neofolk és technikás death/thrash, a maga műfajában pedig öt olyan lemez, amely érdemesnek tűnik az adott alirányzatok követőinek figyelmére, azonban a saját portája környékén várhatóan egyikük sem fog földcsuszamlást okozni.

Tovább

Elder, Pallbearer, Irist @ Analog Music Hall, 2022.09.27.

20220927_225127.jpg

A hétköznapi mókuskerékből kiszakadás egyik kiemelkedően kellemes módja, hogy ha az ember leugrik egy klubba és fasza zenéket hallgat élőben. Ez az egyetlen dolog, amit kedves fővárosunkban élőktől mindig is irigyeltem. A végekről érkezve ezt mi egy szumma három órás extra manőverrel tudjuk kivitelezni és hát legyünk őszinték, hogy ez nem mindig "éri" meg. Macera, készülődés, logisztika - ha új helyszín, akkor tervezés, parkolás stb. Új helyszín most is volt, az Analog Music Hall - a buli az Akváriumból került át ide, valami felújítás miatt. Az Elder az utóbbi évek legnagyobb kedvence nálam és kerestem ugyan a kifogásokat, de csak sikerült ideérni. Az Irist-ből még két-három akkordott hallottam, de igazából a Pallbearer-Elder tandemre volt kíváncsi.

Tovább

Megérkezett a Lorna Shore kliptrilógiájának második fejezete

lorna-shore-2022-scaled.jpgKiadta a korábban megígért videó trilógiájának második fejezetét, a Pain Remains II: After All I've Done, I'll Disappear-t a Lorna Shore. Az október 14-én új nagylemezzel, a Pain Remains-zel jelentkező zenekar videója érthető okokból csak nagykorúaknak ajánlott, azért ha úgy érzitek, ajánljuk megtekintésre!

Tovább

Sweet Evil Sun - Itt az új Candlemass-album címadó dala

candle.pngAhogy azt korábban írtuk új albummal jelentkezik a svéd doom veterán Candlemass. A csapat Sweet Evil Sun címre keresztelt nagylemeze november 18-án jelenik meg a Napalm Records gondozásában. Erről korábban a Scandinavian Gods című dalt már megmutattuk, most pedig befutott a címadó tétel is, melyt alább csekkolhattok.

Tovább

Slipknot – The End, So Far (Roadrunner, 2022)

Menekülés a vég(telen)be…

slipknot_the_end_so_far_album_art_lo.jpgA Slipknot az előző lemezével elkezdett kijönni a gödörből, amibe még az All Hope Is Gone környékén kerültek, így érthető volt, hogy igyekeznek meglovagolni a lendület keltette hullámokat. Plusz ott volt a Covid alatti leállás és a cél a szemük előtt: kilépni a még 1999-ben kötött hétlemezes Roadrunner szerződés kötőféke alól és szárnyalni (vajon gondolta akkor az a kilenc iowai pelyhesfaszú sutyerák, hogy mi lesz belőlük a jövőben?). Nagy kár, hogy ennyi szép előjel és ambiciózus cél után végül egy taknyos arcraesés lett belőle. De hogy is van ez?

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum