RockStation

RockNuggets Vol130. / KIEPP - Unpolished Land (2023)

Mint a kőkorszaki királynő

2023. december 13. - KoaX

a1403286014_10.jpgA lengyel haverok miden évben tudnak szállítani valami friss zenekart, akiket örömmel hallgatok. Legújabb export stoner termékük a Kiepp névre hallgat és igazán érdekes zenei egyveleget kapunk az Unpolished Land személyében.

A zenekarnak ez a bemutatkozó anyaga, nem aprózzák el, egyből egy ötven perces anyaggal rukkoltak elő. Az egész anyag, olyan mintha Josh Homme, Kyuss előtti szárnypróbálgatása lenne, de a Kyuss-t kihagyja a képletből és egyből a QOTSA-ra térne rá. Stílusilag egy az egyben olyan, mint a kőkorszaki királynő, de egy valami hiányzik belőle. Ez sokkal inkább olyan, mintha Brant Bjork közben igazgatná Homme bácsit, és próbálná a saját képére formálni. Nincs meg benne az a fülledt erotika, ami Josh-ból származik és amitől olyan sok embernek szimpatikus a zenekara (nekem, mondjuk pont nem). Ettől függetlenül a sikerei tagadhatatlanak az ős-stonernek. Na, de a Kiepp.... ezt a vonalat próbálja vinni, csak egy kicsit old schoolabb módon. Aki bírja Bjork stílusát is, annak ez az elegy befog jönni. Kellemes hallgatni való egy fáradt délutánon.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7318274937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum