RockStation

Év végi RockStation cikk sorozat #5

2023. december 31. - KoaX

rockstation_logo_2015_997x277.jpgTényleg komoly évünk volt. De vajon mit tartogat nekünk a 2024-es esztendő? Ki mit vár tőle? Erről beszélgettünk most a kollégákkal.

Tovább

RockNuggets Vol137. / Demoniac - Nube Negra (Edged Circle Productions, 2023)

Barbár megközelítés

a3987930718_65.jpgA dél-amerikai thrash/black hordákra fokozottan jellemző a barbár megközelítés, ami egyébként alaphangon is az irányzat sajátja. Ezen attitűd mellett/mögött azonban sok esetben másodlagos maga a zene. A 2011-ben hangszereket ragadott Demoniac egy üdítő kivétel, a chilei négyes esetében ugyanis fordított a sorrend.

Tovább

New Order - Substance (Magneoton, 1987/2023)

426312.jpg

1980. május 18-án a Manchester melletti Macclesfieldben lévő lakásának konyhájában nemcsak egy családapa élete, hanem a post-punk alapzenekarának története is véget ért. A mentális betegségekkel küszködő, magánéletét tekintve amúgy is mélyponton lévő Ian Curtis a küszöbön álló első tengerentúli turné előtt két nappal elindította Iggy Pop: The Idiot című lemezét, és úgy döntött, pontot tesz élete végére.

Tovább

Újra teljes a Sonic Bear Punch zenekar felállása!

sonicbearpunch2024.jpgA novemberben megjelent Part I: Deep Down Inside albumunk megjelenése óta napról-napra bebizonyosodott, hogy a döntéseink a legjobb helyzetekbe tereltek minket. Mindehhez nagyban hozzájárult az albumunk fogadtatása is! Nagyon köszönjük, mind a szakma jeles képviselőinek, mind a zenekarunkat kezdetek óta támogató ős-rajongóknak illetve a minket csak most felfedezőknek is a pozitív visszajelzéseket!

Tovább

Csak 2025-ben veszi fel a következő lemezét a Kreator

kreator_2022.jpgMár egy éve annak, hogy megjelent a Kreator legutóbbi albuma, a Hate Über Alles, de Mille Petrozzáék nem fogják elkapkodni a folytatást. Olyannyira nem, hogy jövőre egy ázsiai turnét fognak majd kanyarintani az In Flames társaságában, aztán jön majd Észak-Amerika, ezek miatt a stúdiózás pedig leghamarabb is 2025 elején fog megkezdődni. Azon az éven viszont nem csak egy új album, hanem egy film is jön majd a thrash veteránoktól, szóval lesz miért várni majd 2025-öt is. Alább a mester fenti infókat is összefoglaló évösszegzőjét olvashatjátok.

Tovább

Új zenéken dolgozik a Down

278028439_515329856623986_123889865241279971_n.jpgNagyon régóta nem mutatott érdemlegesen életjelet a Philip H. Anselmo énekes, Pepper Keenan és Kirk Windstein gitárosok, Jimmy Bower dobos és Pat Bruders basszusgitáros alkotta Down. Ebben nyilván közrejátszott a karlendítős sztori, illetve a Pantera újbóli beindulása is. Most viszont megtörni látszik a jég és jövőre valamit talán kapunk a zenekartól. Ideje is volna, hiszen a legutóbbi kiadványuk, a Down IV – Part Two EP 2024-ben lesz 10 éves.

Tovább

Distrüster - Sic Semper Tyrannis (Ossuary Records, 2022)

Erődemonstráció

a1060122214_10.jpgA thrasher Extinkt idei lemezének ajánlójában ITT már ejtettem pár szót a kelet-európai undergroundban Uappa Terror név alatt futó Mateusz Lapczynski tevékenységéről. Most pedig elkerülhetetlen, hogy néhány gondolat erejéig önmagamat ismételjem; szóval emberünk gitáros/énekes/dalszerző pozíciókban szinkronban és főszereplőként több zenekarban is érdekelt. A lényeg Mateusz esetében (és nálam is) a Terrordome-on és a thrash metalon van, de emberünk a rokon irányzatokban is igyekszik kipróbálni magát. Adam Burke grafikája alapján csípőből nem lehet eltalálni a Distrüster által képviselt zenei világot.

Tovább

Elhunyt Jarbas Alves, a Ratos De Porao alapító basszusgitárosa

jaba-ratos-de-porao.jpgRövid közleményben tudatta a nagyvilággal a Ratos De Porao, hogy elhunyt a zenekar alapító basszusgitárosa, Jarbas Alves. A hatvan éves zenész halálának oka nem ismert, bár tény, hogy az utóbbi időkben májproblémákkal küzdött. Alves 1981-1993 között volt a brazil punkzenekar tagja, öt nagylemezen hallható a játéka.

Tovább

Könyv jelenik meg a Queensrÿche-ról

queensryche-top-10s.jpgNégyszázötvennél is több oldal, rengeteg fotó, setlistek, turnébeszámolók, rajongói visszaemlékezések... Alsó hangon is ezek lesznek ott a várhatóan márciusban megjelenő Queensrÿche könyv, a Roads to Madness: The Touring History of Queensrÿche (1981-1997) lapjain. A Brian J. Heaton és Brian L. Naron által szerkesztett könyvben a nevezett időszak, azaz az első felállás korszaka látható, lapozható majd.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum