RockStation

Albumsimogató: Newsted - Heavy Metal Music (Chophouse, 2023)

2023. május 21. - KoaX

61kzfsz8r5l_uf1000_1000_ql80.jpg

Jason Newsted egy megkerülhetetlen fazon a metal zene történetében. Ha nem is ásod bele magad annyira mélyen az undergroundba, akkor is tudod, hogy kiről van szó. A csávó nem erőlteti, amit nem kell, de tegnap mégis visszaállt a színpadra a metal formációjával, közel tíz év hallgatás után. Ez egy remek apropó, hogy megemlékezzünk az idén tíz éves Heavy Metal Music albumáról.

Tovább

Megjelent a Sleep Token lemeze, nézd meg a címadó videóját!

sleep-token.jpgTegnapelőtt jelent meg a Sleep Token új albuma, a jó ideje már promózott Take Me Back To Eden. A megjelenés alkalmából a maszkos csapat egy újabb dalhoz társított egy már szinte megszokottnak mondható képi világú vizuált, a kiszemelt tétel a nyolc perc feletti hosszban terjeszkedő címadó lett. Íme!

Tovább

Ünnepi hangulatban a Deftones!

deftones2022.png

A Deftones a nu-metal stílus egyik félistene, akik a korszak bukása ellenére is az élvonalban bírtak maradni most nagy ünneplésre készülnek. Idén 20 éves a Deftones elnevezésű albumuk, amit újra kiadásokkal, merch cucockkal és felújított klippel ünnepelnek. A Bloody Cape dal és videó esett át most egy kis ráncfelvarráson, de beszerezhettek füstölőt, beer pong szettet, pólókat, vinylt és még sok egyéb dolgot.

Tovább

A LIVE NATION ISMÉT MEGHIRDETTE KONCERT HÉT AKCIÓJÁT

11032638293340269060.jpg
A Live Nation 4 év szünet után ismét meghirdette nemzetközi akcióját Live Nation Koncert Hét elnevezéssel, amelynek keretében minden országban különleges ajánlatokkal várja a jegyvásárlókat a helyi Live Nation koncertkínálathoz kapcsolódóan. A 2019-ben bevezetett, és Magyarországon is nagy sikerrel megrendezésre került akció az élő zene rajongóinak kedvezményes jegyárakat, illetve a jegyvásárlás mellé extra ajándékokat kínál. Ez, az eredetileg is hagyománynak szánt akció éled most újra a az elmúlt pár év kényszerű szünete után.

Tovább

Sacred The Thread - Új dal érkezett a Greta Van Fleettől!

greta_van_fleet_2023.jpgA napokban elkényezteti a rajongóit a Greta Van Fleet, a Meeting The Master koncertfelvétele után egy friss dallal, a Sacred The Threaddel kedveskedtek a rajongóknak. A nóta a csapat következő albumán, a július 21-én érkező Starcatcheren lesz rajta, ahogy a korábban már bemutatott, előbb említett Meeting The Master is.

Tovább

Kirúgta a basszusgitárosát a Marduk

_k_w8722.jpgAzonnali hatállyal megvált Joel Lindholmtól a Marduk. A svéd black metal legendák - most már mondhatjuk, volt - basszusgitárosa az Incineration Festes fellépésük alatt nyomatott egy náci karlendítést és mivel a náci vádak eleve elég sűrűn érik a zenekart, ebből nem kértek már többet. Az állítólag a koncert alatt igen ittas Lindholm helyére a csapat volt basszusgitárosa, Devo tér vissza ideiglenesen. Alább a kérdéses jelenet látható 45.03-tól.

Tovább

Stúdióban az Ektomorf

ektomorf2023.png

Stúdióba vonult az Ektomorf, hogy Tue Madsen segítségével elkészítse a zenekar tizenötödik stúdió albumát. Az elkészült videókból látszik, hogy a dobokat az új dobossal, Kobela Ákossal már rögzítették, illetve a napokban Zahorán Csaba is feltolta a basszusgitár sávokat. Az album várható megjelenéséről még nincs pontos információ, annyit tudunk, hogy ez a lemez ismét az AFM kiadó gondozásában fog napvilágot látni.

Tovább

Hallgasd meg a The Used új lemezét!

the-used-october-2022-promo-anthony-tran.jpgTegnap jelent meg a The Used friss anyaga, a Toxic Positivity. A tizenegy tételt felsorakoztató korong a már-már szokásos hároméves ütem szerint került ki a nagyvilágba, de nem ekkor kezdődtek meg az előkészületek: 2021 októberében és 2023 februárjában is tizenegy-tizenegy tételt rögzítettek a végül focicsapatnyi dallal megjelenő anyaghoz. Mutatjuk, hogy sikerült a vállalkozás!

Tovább

Itt a Mutoid Man új dala, jön a lemez is!

mutoid-man-2023.pngNa, kérem szépen! Nyáron, egész pontosan július 28-án érkezik a Stephen Brodsky (Cave In), Ben Koller (Converge) és a tavalyelőtt beszállt Jeff Matz (High On Fire) alkotta Mutoid Man friss anyaga, a Mutants. Az igen komoly borítóval ellátott lemezt a jópofa klippel megtoldott Call Of The Voiddal vezetik fel, ezt az alábbiakban találjátok meg. Jó lesz ez, nemdebár?

Tovább

Konkrét minifesztivállá formálódott a Kreator / Biohazard koncert

kreatorbiohazard.jpgNégy fellépővel egészült ki az amúgy sem gyenge Kreator / Biohazard koncert fellépőgárdája. A korábban már bejelentett Terror mellé olyan csapatok szálltak még be az augusztus 1-én megrendezésre kerülő, a Barba Negrában megvalósuló hangulatkeltésbe, mint az Archaic, az AMD, a Remorse és a Sacred Reich. Nem lesz gyenge esemény, érdemes időben felkészülni rá! A jegyeket ITT tudjátok bebiztosítani, a buli egyéb részleteit ITT találjátok meg.

Nyolc év után új albummal jelentkezik a Blur

blur_2023.jpgAz angol Blur 12 év után még 2015-ben jelentkezett új albummal. Azóta nem volt akkora mozgás a zenekar háza táján, Damon Albarn a Gorillazzal is kellett hogy foglalatoskodjon ugye. Nyolc év után azonban most új lemezzel jelentkezik a banda, melynek címe The Ballad Of Darren lesz és július 21-én jelenik meg. Albumborító és dallista mellett egy új dalt is tudunk mutatni The Narcissist címmel. Mindezek alább.

Tovább

Hallgasd meg a The Ocean új albumát!

337552338_213344147957134_7289829036060141797_n.jpgMa jelent, jelenik meg a The Ocean friss anyaga, a Holocene. A csapat legutóbbi két lemezének (és a 2007-es Precambriannek) tematikai folytatása a földörténeti jelenkort öleli fel, ezzel lezárva a már négyrészes utazást. Nem elfelejteni, a csapat nyáron a Fekete Zaj fesztiválon fog majd fellépni, érdemes lesz elvándorolni a Mátra vonulatai közé.

Tovább

Csekkold le az új Cadaveres klipet!

cccc.jpg

Körmöczi úr és a barátai tisztességgel ünneplik (búcsúztatják?) a Cadaveres-t és annak elődjét a Cadaveres De Tortugas-t. Az esszencia turné mellett megörvendeztetnek minket most egy klippel is, ami a Hazai albumról származó, A Bűnös című dalra készült el. Csekkoljátok a videót és csípjétek el a srácokat, amíg van rá lehetőségetek! Na, nézzük is azt a klipet!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum