RockStation

Albumsimogató: Cavalera Conspiracy - Inflikted (Roadrunner Records, 2008)

2023. szeptember 10. - KoaX

cc.JPG

Szerintem a főszerkesztőt kicsinálom lassan, hogy hányadik Cavalera cikket írom idén. Albumsimogatóból legalább a negyedik. De most mit csináljak? A jó albumok mind évfordulósak! Vissza kell emlékezni rájuk, ráadásul ezek albumok még igazán odacsaptak. Most éppen a Cavalera Conspiracy debüt anyagáról lesz szó, az Infliktedről.

Tovább

Új lemezre készül a P.O.D., Randy Blythe-jal jön majd az első előzetes

312884874_681292103356809_2978239108751028452_n.jpg

No, kérem! Készül a P.O.D. legújabb albuma, ráadásul nem is akármilyen kezdéssel indítják a promót! A koncerteken már játszott Dropban, ami a lemez első klipes előzetese lesz, ugyanis a Lamb Of God énekese, Randy Blythe teszi majd tiszteletét. A nóta még így, rajongói felvételek alapján is azt mondhatjuk, hogy elég karcos lesz, érdemes lesz nyitva tartani a szemeket és füleket!

Tovább

Get High? - Jövő héten végre megjelenik Danko Jonesék új lemeze, itt egy friss előzetes dal róla

band_danko-jones_2023.jpgJövő hét pénteken, azaz szeptember 15-én végre megjelenik a nemrégiben Magyarországon is megfordult Danko Jonesék új nagylemeze, az Electric Sounds. A trió új előzetesként a félreértelmezhetetlen üzenettel rendelkező, Damian Abraham (Fucked Up) vendégszereplésével készült Get High?-t adta ki. Ha valaki nem értené a címet, annak a videó egyértelműen lefekteti, minek is örülnek ennyire a srácok.

Tovább

Stardust - Kingdom Of Illusion (Frontiers Records, 2023)

Most jó helyen és jó időben

stardust-kingdom-of-illusion-cover.jpg

A Stardust első lemezének története a jó helyen és rossz időben tipikus példája. A 2015-ben alapított fővárosi hard rock zenekar az irányzat európai, sőt minden bizonnyal globális fellegváránál, a nápolyi Frontiers-nél jelentethette meg a Highway To Heartbreak című bemutatkozó korongját. A helyszín, azaz a kiadó tehát stimmelt. A lemez azonban 2020 őszén egy lezárt világban landolt, így a híre csak az online csatornákon terjedhetett, nemhogy nemzetközi, még hazai koncertsorozatról sem lehetett szó.

Tovább

Megvolt már a Harm's Way új dala? Ha nem, itt az ideje!

harmsway_undertow_by-e_-aaron-ross-1694041341.jpgFriss lemezelőzetes dalt mutatott a Harm's Way. A szeptember 29-én megjelenő Common Suffering friss ízelítőjében a King Woman énekesnője, Kristina Esfandiari vendégeskedik, ami elsőre talán furának hangozhat, viszont a végeredmény magáért beszél. Az Undertow és a hozzá készített, furcsa hangulatú klip az alábbiakban figyel.

Tovább

Új szólóalbum jön a Rammstein énekesétől

Itt az első dal egy eléggé beteges videóval

zunge.png

Nem véletlen tehát Till Lindemann őszi Európa turnéja. Zunge címmel november 3-án jelenteti meg következő szólóalbumát az énekes. A címadó szerzeményéhez Anna Kott rendezésben kijött egy meglehetősen korhatáros  videóklip is, ami alább megnézhető. A videó még 2021-ben készült.

Tovább

Novemberben érkezik a Gama Bomb lemeze, itt az első friss dal!

gamabomb2023.jpgBats címen november 10-én jelenik majd meg a Gama Bomb legújabb anyaga. A tizenegy tételt felsorakoztató albumról elsőként a Speed Funeralt emelték ki, melyben aktív szerepet kap a zenekar kabalafigurája, Snowy The Gamabominable Snowman. A bika dal és a hozzá forgatott, hosszú bevezetővel ellátott klip az alábbiakban figyel, természetesen a borító és a dallista sem marad el a sorból.

Tovább

ROCK HARD 40: 6 X Achtziger-Jahre-Demo-Kult CD

373452511_843503060714455_8089758588573370049_n.jpg

Gyakori, mi több, rendszeres, hogy a Rock Hard magazin mellékleteként olyan kiadványok látnak napvilágot, melyek német nyelvterületen kívül is számot tarthatnak az érdeklődésre. A lap a szeptemberi számmal jubilál, a magazin ugyanis 1983-ban indult. A szeptemberi újság a szerkesztők szemszögéből, archív fotókkal megszórt, személyes hangvételű visszaemlékezések útján alaposan körbe is járja ezt az időszakot.

Tovább

Desert Of Doom - Új dal jött az Asinhelltől

asinhell_2.jpgBemutatta a legújabb lemezelőzetesét a Volbeatből ismert Michael Poulsen által fémjelzett death metal zenekar, az Asinhell. A Poulsenen kívül Marc Grewe-t (ex-Morgoth, Inisidious Disease) és Toft Hansent (Raunchy) magába foglaló trió a Desert Of Doom mellé egy dalszöveges videót adott, ez a lenti módon sikerült.

Tovább

Rádióbarát számmal jelentkezett a Code Orange

code-orange-june-2023-promo-credit-tim-saccenti.jpgHa lenne rá kellő nyitottság, még a rádiók műsorába is bekerülhetne a Code Orange új dala, a Mirror. A Reba Meyers által énekelt, elektronikus alapra helyezett, lassú, melankolikus egy látványos, igényes videót kapott, ezt az alábbiakban találjátok meg. A Code Orange új nagylemeze, a The Above szeptember 29-én fog megjelenni.

Tovább

Stay Alive - Újabb Wayne Static énekével kidolgozott dalt mutatott a Static-X

static-x-2023.pngNovember 3-án fog megjelenni a Static-X új nagylemeze, a Project Regeneration: Vol 2, melyre mint az első részre, ugyanúgy a 2014-ben elhunyt énekes-gitáros, Wayne Static megmaradt témáit öntötték végleges formába. A csomagról a Stay Alive című dalt mutatták most meg, melynek klipjébe maga Static is bekerült. Az ő részeit a 2011-es Assasins of Youth videóból emelték át.

Tovább

Am I The Only One - Új dallal jelentkezett a Slipknot-csemetéket is tartalmazó Vended

vended2022.jpgÚj pofonnal szolgál a világnak a Vended. A Corey Taylor és Shawn Crahan fiát is soraiban tudó zenekar az Am I The Only One-nal bizonyítja, hogy önerőből is tudnak nagyot menni ha kell, nem lesz itt semmi gond, ha erős dalokat kell majd szállítani. Azért a vér nem válik vízzé, Griffin hangja még mindig elég komolyan hasonlít az apjáéra, ami persze egyáltalán nem hátrány, de ennek ellenére, vagy pont ezért is abszolút élvezhető a dal!

Tovább

Berklee és rock and roll - februárban érkezik a Dead Poet Society

deadpoetsociety.pngA bostoni Dead Poet Society zenéje egyszerre erőteljes és inspiráló, szövegeikben pedig szenvedélyesen hirdetik az önkifejezés és kreativitás fontosságát, bátorítanak arra, hogy mindenki a saját útját járja. Pont ahogy ők is teszik. A rockzenekar szeptember 7-én jelentette meg legújabb, Running in Circles című kislemezét és ezzel egyidőben turnéra is indulnak. Nálunk február 25-én, az Akvárium Klubban lehet majd velük találkozni.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum