RockStation

Albumsimogató: Nirvana - In Utero (DGC Records/Sub Pop, 1993)

30 éve az anyaméh ölelésében

2023. szeptember 24. - KoaX

r-1073329-1301379361.jpg

Idén harminc éves a Nirvana utolsó albuma. Azt még nem tudjuk, hogy lehúznak-e egy újabb bőrt a legendás In Utero albumról. Az viszont biztos, hogy mi kicsit most megsimogatjuk ezt az albumot, hiszen a Nirvana mindig is közel állt a szívünkhöz.

Tovább

Jövőre érkezhet az új Deftones lemez?

2023. szeptember 24. - KoaX

deftones2022.png

Telik az idő, hiszen a Deftones legutolsó albuma, az Ohms is már három éves múlt idén. Stephen Carpenter a Gnostic Academy podcastjében volt vendég, ahol többek közt elárulta azt, hogy már dolgoznak az új lemezen, ami, ha minden jól megy a jövő év tavaszán hozzánk is eljut. Az abum producere Nick Raskulinecz, aki többek közt dolgozott már a Mastodonnal, a Rush-al és az Alice In Chains-el is. Ez már a harmadik anyag lesz, amin a producer dolgozik, hiszen korábban a Koi No Yokan és a Diamond Eyes-on is dolgozott.

Tovább

Együtt zenélt a Machine Head és a Fear Factory

2023. szeptember 24. - KoaX

machine_head_2022_2.jpg

A Robb Flynn a Machine Head rendíthetetlen frontembere, dalszerzője, mindenese mindig kitalál valami újat. Még a COVID járvány alatt találta ki a Happy Hour-t, amiben a próbaterem falai között játszanak élőben a rajongóknak. Ezek az előadásokra azóta is többszőr sor került, de most csatlakozott Robékhoz Dino és Milo a Fear Factory-ból. A két órás műsor alatt előkerült pár Korn, Hatebreed és Slayer dal is!

Tovább

Arch Enemy - Burning Bridges / Wages Of Sin – újrakiadások (Century Media, 2023)

71h7jzspq5l_uf1000_1000_ql80.jpg

Az idei újrakiadások apropóján a közelmúltban emlékeztem meg a svéd Arch Enemy első két lemezéről, az 1996-os Black Earth-ről és a két évvel későbbi Stigmata korongról. Az újrakiadások időközben folytatódtak, így időrendben haladva idézzük fel a Liiva-korszak betetőzését, az 1999-es Burning Bridges-t és utódját, a tábort alaposan megosztó Wages Of Sint!

Tovább

Egy Barbie nehéz napja az Avenged Sevenfold felfogásában

2023. szeptember 23. - KoaX

avenged-sevenfold-bikes.png

Az Avenged Sevenfold kiadta a Mattel című dalhoz készült klipjét, amit Zoe Katz rendezett. A Life Is But A Dream… című album, amin a dal is hallható, idén júniusban jelent meg. Készüljetek fel, mert a klip a nyugalom megzavarására alkalmas jeleneteket és rengeteg Barbie-t tartalmaz! Ti milyen játékkal készítenétek hasonló klipet?

Tovább

Még idén horzsolni fog a legújabb Ektomorf lemez

2023. szeptember 23. - KoaX

376792642_877652400391475_5326373695277496389_n.jpg

Érkezik a Farkas Zoltán által vezetett Ektomorf zenekar tizenötödik albuma. A zenekar legújabb anyaga a Vivid Black címet fogja viselni és még idén megismerheti a nagyérdemű az albumot, ami ismét az AFM kiadó gondozásában lát napvilágot. A borítót máris megosztotta velünk a zenekar a Facebookján. Nektek, hogy tetszik? Eléggé ördögi? Új dalról egyelőre semmi hír, noha a tagok különböző bejegyzéseiből tudhatjuk, hogy klipet biztos forgatott már a zenekar.

Tovább

Fel a fejjel és előre! - Mondta Max Cavalera

2023. szeptember 23. - KoaX

go-ahead-and-die-2023.jpg

Egy Cavalera soha nem állhat meg! Éppen a világot járja a híres testvérpár és a korai anyagaikat promozzák, amiket nem is olyan rég újra vettek, de erről már sokat hallottál és november 30-án a Dürerben is megnézhetsz. Most azonban itt egy újabb Go Ahead And Die animációs videó a hamarosan megjelenő második albumról. Miután megnéztétek és hallgattátok a Desert Carnage dalt, áruljátok el nekünk. kell Maxnek ennyi zenekar?

Tovább

Videó érkezett az Cannibal Corpse albumhoz

cannibalcorpse2023.jpgMint már minden death metal fanatikus tudja tegnap megjelent Cannibal Corpse új albuma. A címe Chaos Horrific és korábban több dalt is mutattunk róla, erősen korhatáros videókkal. A megjelenés napjára még egy videót tartogatott a banda, amely a lemez címadó dalához készült és alább meg is nézhető.

Tovább

Szia Uram! Life Of Agony koncert érdekel?

2023. szeptember 23. - KoaX

life-of-agony-2019-cr-gino-depinto-2019-billboard-1548.jpg

Sajnos a Life Of Agony idén elkerüli Magyarországot, ellenben nincs veszve minden remény, ha látni szeretnénk a legendás amerikai zenekart. Aki nem tudná, annak eláruljuk, hogy Szlovákiában a határtól nem messze, Kassán van egy Colosseum nevű rock klub, ahol nagyon impozáns zenekarok szoktak fellépni ( nem rég itt néztük meg a Year Of The Cobra-t is) Keith Caputo és csapata a Prong, illetve a Tarah Who? társaságában fog november 11-én a Collosseum-ban játszani! tehát.... Irány Kassa!

Tovább

SOEN - Memorial (Silver Lining Music, 2023)

...ahol abbahagyták

memorial.jpg

A '21-es év egyik évlemeze nálam a SOEN Imperial lemeze volt. Albumról albumra egyre jobb anyagok kerültek ki a kezeik közül és a kétévenkénti megjelenést nem elhalasztva idén újra kedveskednek nekünk hallgatnivalóval és igencsak kíváncsi voltam, hogy van-e feljebb az Imperialnál. Első nekifutásra az jutott eszembe, hogy a Memorial nem is igazán új lemez, hanem inkább az Imperial folytatása, vagy inkább azon dalok gyűjteménye, ami lemaradt arról.

Tovább

Új P.O.D. dallal rugaszkodjunk neki a hétvégének

2023. szeptember 22. - KoaX

312884874_681292103356809_2978239108751028452_n.jpg

A Payable On death, másnéven a P.O.D. új dalt mutatott a rajongóknak, a jövőre érkező tizenegyedik stúdióalbumáról, ami a Veritas címet viseli. A jövőre fennállásának harmincadik születésnapját ünneplő zenekar pedig nem mást igazolt le a Drop című tételhez, mint a Lamb Of Godból ismerős Randy Blythe-t. Na, nektek, hogy tetszik az új nóta? Várjátok, hogy hat év szünet után új album érkezzen?

Tovább

Jövőre jön Bruce Dickinson szólólemeze

bruce-dickinson-2023.jpgNo, hát mióta a RockStation létezik, még nem írtunk Bruce Dickinson szólólemez-ismertetőt, pedig aztán már mi is tizenöt éve nyúzzuk az internetet. Viszont úgy tűnik, ez a tendencia megtörik, 2005 után jövőre új album jön az Iron Maiden énekesétől. A mondhatni szokásos partnerrel, Roy Z-vel készített The Mandrake Project év elejétől lesz elérhető, pontos dátumot egyelőre még nem közöltek, viszont mivel április közepén már indul a lemezbemutató, mindenképp azelőtti dátummal érdemes számolni.

Tovább

Válogatáslemezre készül a Bush

bush-thomas-rabsch-1000x600.jpgNovember 10-én kiadja az első válogatáslemezét a Bush. A három évtizede alkotó négyes a Loaded: The Greatest Hits 1994-2023 címet adta a huszonegy dalos csomagnak, amire többek között a Mouth 1997-es remixe, egy The Beatles-feldolgozás és egy új dal, a Nowhere To Go But Everywhere is felkerül majd. Az új dal már szabadon hallgatható, ezt az alábbiakban, a borító és a dallista alatt találjátok meg.

Tovább

Lehozta az első jövő évi neveket a Brutal Assault

ba2024.jpgSzokásához híven elkezdte szállítani a fellépőket a Brutal Assault. A jövőre augusztus 7-10 között megrendezésre kerülő megafesztiválon - hacsak semmi nem jön közbe - tutira ott lesz az Architects, a Behemoth, az Emperor és az Ufomammut is, de ez még korántsem a teljes sor. Mutatjuk a többieket is!

Tovább

MÉG EGYSZER! Itt van a Blink 182 új klipje

2023. szeptember 21. - KoaX

blink-182-september-2023-promo.jpg

One More Time címmel új videót és dalt mutat nekünk a legendás pop/skatepunk trió, a Blink 182. Tom DeLonge visszatérésével a zenekar nem csak turnézni kezdett el, hanem új dalokat is írtak. A klasszikus felállás utoljára 2011-ben adott ki albumot, ahogy arról pedig korábban beszámoltunk, október 20-án érkezik One More Time... névre keresztelt album. Szóval tessék hátrafordítani a baseball sapit és kezdődjön a nosztalgia!

Tovább

A Tankcsapda megvilágosodott Pesten

2023. szeptember 21. - KoaX

375046923_844234087060147_7256166000907336375_n.jpg

Pesten Megjelent Isten címmel új videót, illetve dalt közölt a három rohadok rockcsempész. A Tankcsapda egy extra videóval nyomul most, amit a FINAL.PRODUCTIONS készített. Arról, hogy mikorra várható az új album még nincs semmi információnk, de lassan azért esedékes, ugyanis a Lilliput Hollywood már négy éves. Na, de visszatérve, mit gondoltok az új TCS dalról, amiben van minden! Csajok, csini rucik, MOL székház és a sanzon hangulat.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum