RockStation

Albumsimogató: Isten Háta Mögött - A Kényelmetlen Lemez (Edge Records, 2008)

Itt valami tényleg nagyon megült!

2023. október 08. - KoaX

a0887390018_65.jpg

Annyira hihetetlen, hogy tizenöt éve kényelmetlenül érezzük magunkat, minden egyes alkalommal, ha meghallgatjuk az egyik legalapabb magyar rock/metal lemezt. Annyira nehéz, hogy már nem aktív az Isten Háta Mögött. Lehetetlen elképzelni, hogy ne emlékezzünk meg A Kényelmetlen Lemezről, ha már jubileumi születésnapja van. 

Tovább

Hallgasd meg Mike Shinoda új dalát!

mike-shinoda-2023_2000x2000.jpg

Arról nincs semmi információ, hogy lesz-e valaha még Linkin Park, de Mike Shinoda-nak így is van mivel elfoglalnia magát. Most is éppen kiadott egy új dalt Already Over címmel, amihez egy animált videó is készült. Shinoda elmondása szerint ez a dal egy híd a múlt és a homályos jövő között. Ti mit gondoltok róla? Érezni benne a Nu-Metal ízt?

Tovább

Régi dal új köntösben az Avenged Sevenfoldtól

avenged-sevenfold-bikes.png

Nem is olyan régen jelent meg az Avenged Sevenfold Life Is But A Dream… című lemeze és máris itt van egy dal újraértelmezése. A We Love You Moar című dalt a srácok új énekkel prezentálják nekünk, de nem akárki énekli a dalt. A hölgy, Nadya Tolokonnikova, aki a Pussy Riotból lehet ismerős a számotokra. Melyik a jobb az eredeti verzió vagy az új, nőiesített?

Tovább

Matt Heafy jegyzi majd a Deathgasm második részének filmzenéjét

0trivium2023_05_eredmeny.jpgA Trivium frontembere, a mostanában szólóban is nyomuló, nem mellesleg a straming felületeken is népszerű Matt Heafy jegyzi majd a Deathgasm második részének filmzenéjét. A jelenleg még készülő Deathgasm 2: Goremageddon Kickstarter lapján, már persze ha szeretnéd a film készültét kicsit előrébb vinni, egy rakat támogatói merch-csomag közül lehet szemezgetni, érdemes rákukkantani, ha más nem, a móka kedvéért. Elég pihent pakkok vannak. A megjelenés egyelőre még nem ismert. Ha nem rémlene, miről van szó, mutatjuk az első rész trailerét!

Tovább

Brian May + Friends - Star Fleet Project + Beyond (EMI/Universal Music, 1983/2023)

Brian May elfeledett szólóprojektje

71lmrvgl_7l_uf1000_1000_ql80.jpg

Kortársaihoz hasonlóan Brian May is belefogott a katalogizálásba. A szólólemezek nem is olyan hosszú sorából az Universal Music a Back To The Lightot követően július közepén ismételten megjelentetett egy rendhagyó, mi több, elfeledett kiadványt. Az 1983-as Star Fleet Project akár a Queen gitáros első szólólemezének is tekinthető lenne, ha nem csak három dal szerepelt volna rajta, illetve ha May névtelen session zenészekkel rögzítette volna azokat.

Tovább

Újravette az Icont a Paradise Lost

paradise_lost_2020.jpgA harminc éves évforduló alkalmából újravette az örökzölddé érett nagylemezét, az Icont a Paradise Lost. A december 1-én megjelenő Icon 30-ról elsőként a Widowt mutatták meg, ez lentebb hallgatható meg. Habár egyelőre még nem az ünnepi műsorral, annak a turnéja csak decemberben indul, de vasárnap Budapestre jönnek a legendák, az Ultima Ratio Fest idei kiadásán rajtuk kívül a Primordial, az Omnium Gatherum és a Harakiri From The Sky lesznek láthatók, hallhatók.

Tovább

Szép színű lemezeken jön a Metallica első öt albuma

338679939_958149868513895_1468618325899364265_n.jpgLehet őket támadni, védeni, de az tény, hogy a Metallica az első öt lemezével igen nagyot alkotott. Ez a zenekar is jól tudja, hiszen az elmúlt években mindegyik egyezményesen klasszikus lemez kapott egy igencsak gyönyörű újakiadást, még díszdobozban is beszerezhetők voltak, most viszont a vinylesek szisszenhetnek fel: jön az 1991-ig tartó időszak anyagainak szép színű lemezeken történő újranyomása.

Tovább

Royal Blood - Back To The Water Below (Warner/Magneoton, 2023)

371923245_852521276232613_8596947375482175581_n.jpg

A duó felállás nem bevett gyakorlat a mainstream rockzenében, de nem is példa nélküli eset, elég, ha a The White Stripes-ra gondolunk. Inkább az underground jellemzője, hogy két zenész összeáll, és külsősök bevonása nélkül teljesíti ki közös vízióját. A brit Royal Blood nemcsak emiatt különleges, Mike Kerr és Ben Thatcher ugyanis nem gitárpártiak.

Tovább

RockNuggets Vol96. / I Am Low - Úma (2023)

a4192541020_10.jpg

Az év vége felé haladva egyre nehezebb friss, fogós zenekarokat találni. Az ember egyszerűen tele lesz a sok daltól, albumtól, amit meghallgatott. Ezért is szeretem a karácsonyi időszakot, amikor csak a csöpögős vacak filmek zenéi járnak a fejemben és totálisan elvarázsol a Last Christmas. De azért még ilyenkor is néha akad egy-egy jó zenekar, akik magukkal tudnak ragadni a kellemes őszi napsütésben. Így esett az I Am Low csapatával.

Tovább

Raging Depth - Itt a Mhorai új videója

waters_promo.jpgÚj videó készült a Mhorai legutóbbi anyagához, a Watershez. A Konter Samuval közös Raging Depth és a hozzá készített videó az alábbiakban találhatók némi extra infó és az eddig kiadott videók kíséretében. Ha élőben szeretnétek hallani a dalt, arra is lehetőség, a cikk végén ott figyelnek az aktuális koncertek!  

Tovább

Feloszlott a Betraying The Martyrs, de egy utolsó EP-t és videót még leszállítottak

betraying-the-martyrs2023.pngA jelenlegi világgazdasági helyzet és a turnézási költségek miatt feloszlik a Betraying The Martyrs. A súlyos metalcore-ban utazó, utazott francia zenekar szerencsére azért nem üres kézzel távozik, elköszönésként kipattintottak egy EP-t, a Godspeedet, valamint annak két dalához, az Irae-hez és a The Veilhez egy közös klipet készítettek.

Tovább

James Jastával közös dallal jelentkezett az Angelus Apatrida

angelus2023.jpgMár csak két hét és megjelenik az Angelus Apatrida új albuma, az Aftermath. A komoly lemezbemutató turnéval elinduló spanyolok Magyarországot ezúttal elkerülik, legközelebb Bécsben lesznek elérhetők, viszont hogy tudjuk, miért érdemes elindulni, kiadtak egy friss dalt, a Snobot, melyben nem más vendégszerepel, mint Jamey Jasta. A playre tenyerelés előtt mindenképp fújjatok orrot, mert ez a szám még a taknyot is kisajtolja belőletek!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum