RockStation

Jay Weinberg, a Slipknot ex-dobosa megtörte a csendet

2023. november 12. - KoaX

399964696_741172741384363_6938176556591539922_n.jpgAz elmúlt napokban hatalmas port kavart, hogy a Slipknot egy újabb, mondhatni oszlopos tagjától vált meg. Jay Weinberg játékára külső szemmel semmi panasz nem lehet, ellenben az események azt mutatják, hogy a zenekaron belül erről már megoszlottak a vélemények és menesztették a dobost. Jay "búcsúzik".

Tovább

Norvég és német vendégekkel érkezik Krzysztof Drabikowski Батюшка zenekara

batushka_4.jpgNovember 24-én érkezik Budapestre a lengyel Krzysztof Drabikowski, azaz Derph nevével fémjelzett Батюшка, vagyis az egykori Batushka zenekar egyik utódja. A fekete mise előtt a német Kanonenfieber idézi meg az első világháború lövészárkainak kétségbeejtő hangulatát, a norvég Uburen pedig a viking kor nyers valóságát dolgozza fel.

Tovább

Többek között Metallica, Slipknot és Ghost a Grammy jelötek között

338679939_958149868513895_1468618325899364265_n.jpg

November 10-én bejelentették a 66. Grammy-díj jelöltjeit. A keményzenei kategóriákban sok stílus képviselő versengenek a díjért. A Metallica négy kategóriából háromban is képviselteti magát, de jutott jelölés a Rolling Stones-nak is. A 66-ik Grammy díjátadót február 4-én rendezik a Los Angeles-i Crypto.com Arénában. Alább a rockzenei szempontból értékelhető kategóriák jelölésit találjátok.

Tovább

Megérkezett a Full Of Hell és a Nothing közös lemezének második dala

fohnothing.jpgKözösen megírt anyagra készül a Full Of Hell és a Nothing. A két formáció kísérleti, a Full Of Helltől meglepő mód pusztításmentes When No Birds Sang címre keresztelt albuma december 1-től lesz majd elérhető, viszont hogy addig is legyen mit hallgatni, itt a lebegős Like Stars In The Firmament, ami a korábban már bemutatott, szintén aránylag könnyed, bár valóban kicsit morcosabb Spend The Grace-t követi a sorban.

Tovább

Alapi Power Band - No. 1. (Szerzői kiadás, 2023)

alapi-power-band-no1.jpgNem árulok el különösebb titkot azzal, ha kijelentem, hogy a hazai, magyar nyelvű hard rock mezőny az utánpótlás hiányától szenved. Van ugyan egy Stardustunk, de Horváth Ákosék angolul írják a szövegeket, ezáltal nemcsak nemzetközi léptékben gondolkodnak, hanem ténylegesen is azon a színvonalon muzsikálnak, a lehető legideálisabb kiadói háttér mellett. Az első mondatban említett körülmény tudatában azok a ritka alkalmak mindig örömtelinek tűnnek, amikor egy friss magyar zenekar előzmények nélkül olyan kiművelt, minőségi hard rock lemezzel áll elő, ami úgy igazán csak a ’80-as évekbeli hőskorban volt jellemző a hazai színtérre.

Tovább

Nem tétlenkedik a Fear Factory volt énekese

burton-bell.png

Burton és a Fear Factory között lezáródtak a jogiviták, így a zenekar nyomathatja a turnét, aminek keretén belül november 22-én nálunk is fellépnek. Azonban az ex-énekes sem tétlenkedik. Burton, egy rádió interjúban elmondta, hogy nagyon izgatott, mert jövő év elején stúdióba vonul, ahol két dalt rögzít előzetesen, illetve tervezi, hogy visszatér a színpadra ismert dalokkal. Fog játszani természetesen Fear Factory dalokat, de terítékre kerül többek közt Ascension Of The Watchers, City Of Fire, GZR dalok is, illetve egy Ministry dal is. Hogy pontosan mikor és hol kezdi a koncertezést, még nem beszélt az énekes.

Tovább

Itt a Dimmu Borgir felfogásában a Perfect Stranger a Deep Purple-től

dimmu_borgir_2018.jpg

Korábban már megírtuk, hogy a Dimmu Borgir jövőre feldolgozás lemezzel kedveskedik a rajongóinak. A nyolc dal közül már meg is hallgathattok egyet (mondjuk ez már régóta ismerős), itt van ugyanis a Deep Purple, Perfect Stranger című dala. Nem mellesleg a zenekar a dal mellé kihozta az album borítóját is.

Tovább

Magyar nyelvű dallal jelentkezett a Don Gatto

acelos_2.jpg

Amerikai sikerei után sem lassít a hazai hardcore mezőny kereszteslovagja. Magyar nyelvű dallal és videóval jelentkezett a Don Gatto, hogy Acélos Balázs, gitáros/ dalszerző édesanyja is megértse végre miről szólnak kisfia zenekarának a dalai. A 26:52-t Tomas Skogsberg keverte, aki többek között az Entombed, Hellacopters és az Amorphis anyagain is dolgozott. Jó nézelődést és hallgatózást!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum