RockStation

Albumsimogató: Nailbomb - Point Blank (Roadrunner Records, 1994)

2024. március 17. - KoaX

r-8945103-1587736279-9902.jpg

Max Cavalera megkerülhetetlen embere lett a metal zene történelmének. Itt most nem arra gondolok, hogy Cavalera nélkül a Sepu semmit se ér, illetve arra, hogy Max már gitározni se tud és kövér, papucsos nagypapa, akit csak a felesége és a pénz mozgat. Nem. Sokkal inkább arra, hogy ez a csávó a kilencvenes években olyan lemezeket rakott le, amik azóta is példa értékűek. Max megmutatta, hogy hátrahagyhatsz mindent és a semmiből is lehet olyat teremteni, ami méltón fogja kiállni az idők próbáját. Harminc éves a Point Blank.

Tovább

Mi is ez a doboskeringő? (VIDEÓ)

snapshot_41.pngAz utóbbi időszakban egy érdekes kanyar mutatta meg magát a metalzenei porondon. A Slipknot, a Suicidal Tendencies és a Sepultura egy egész érdekes, ízes doboscserét hajtott végre és habár a kirakós egyik eleme még nincs hivatalosan bejelentve, biztosak lehetünk benne, hogy ez már nem csak elvi szinten megy.

Tovább

Megérkezett a My Dying Bride új klipes dala, a The 2nd Of Three Bells

382081837_880506096766734_3441805023147379238_n.jpgEgy bő hónap múlva, április 19-én fog megjelenni a My Dying Bride új lemeze, az A Mortal Binding. A bánatos doom metal brit zászlóvivői az anyagról a napokban a bemutatták a második előzetest, ami a The 2nd Of Three Bells címet kapta. A dalhoz egy profi videó is készült, érdemes nézni is, nem csak hallgatni!

Tovább

PETER GABRIEL: I/O (Real World Records/Virgin Music/Universal, 2023)

pg-io-cover-3000pxl-scaled.jpgMagam is osztom azt a többségi álláspontot, hogy a progresszívnek nevezett muzsikák között az utóbbi évtizedekben alig találni bármi előremutatót, úttörőről nem is beszélve. A progresszív szó jelzőből szép lassan gyűjtőfogalommá degradálódott. Azonban minden időszakban akadnak olyan művészek, akik ugyan nem nevezik magukat progresszívnek, mégis olyan tartalommal állnak elő, ami csak rájuk jellemző.

Tovább

I am: Új dal az április 5-én érkező új Magma Rise albumról - Elindult az előrendelés!

magmarise2024.jpgHárom és fél hét múlva, április 5-én érkezik a doom metalos Magma Rise negyedik nagylemeze, amiről ezúttal az albumot záró I am című dallal ismerkedhetünk meg. A fővárosi banda 9 tételes Neither land nor sea című lemeze - önállóan vagy csomag részeként - az alábbi linkről már előrendelhető: https://magmarise.hmusic.hu/

Tovább

Tizenhét dallal jön az ACxDC friss anyaga

acxdc2024.jpgTisztázzuk rögtön a legelején: itt nem az ausztrál rocklegendákról van szó, hanem a Los Angeles-i grind / powerviolence kvartettről, akik nevének jelentése Antichrist Demoncore. Csak még mielőtt itt bármi félreértés lenne. A több, mint húsz éve nyomuló zenekarnak a G.O.A.T. címre keresztelt anyaga a harmadik "egészestés" eresztése lesz a sorban, a tizenhét felsorakoztatott tétel közül a másfél percben terjeszkedő Thot Police pattant ki elsőként.

Tovább

Nest of Plagues - Erős üzenet egy kis csillámporral megszórva

Itt a ‘Suffer Together’, a ‘Hellsolation’ című album első előfutára

nest_of_plagues_2024.jpgElőfordult már veled olyan, hogy egy buliban akkor is magányosnak érezted magad, ha a legközelebbi barátaid vettek körül? Érezted már magad mentálisan teljesen elszigeteltnek annak ellenére, hogy nem voltál egyedül és a környezeted mindenben próbált támogatni? A ‘Suffer Together’ a Nest of Plagues harmadik konceptalbumának első előfutára, amely a társas magány témakörét dolgozza fel, a hozzá készült videoklipben pedig ez a mondanivaló egy csillogó köntösben jelenik meg - hiába van egy kád pénzed és hiába folyik a pezsgő a partibuszban, ha a magány felzabál legbelül. A szeptember elején megjelenő ‘Hellsolation’ egy személyes és őszinte történetet mesél el arról, hogy a zenekar hogyan kezelte az elszigeteltség érzését és hogyan küzdött meg mentális problémákkal az elmúlt évek során.

Tovább

The Killers - Rebel Diamonds (Island Records/Universal Music, 2023)

cover-1.jpg

Idén lesz két évtizede, hogy a nevadai The Killers a Napos oldalról írt dalával bevette a mainstream médiát. A zenekar legnépszerűbb szerzeménye még mindig az a bizonyos Mr. Brightside, Brandon Flowers és csapata azonban nem bizonyultak egynyári slágergyárosoknak, azóta is velünk vannak. A kerek jubileumukat pedig a Rebel Diamonds borítóján helyet kapott rulettasztalon szereplő számok tanulsága szerint tavaly ünnepelték.

Tovább

Slipknot, de máshogy, mint amit várnál!

428401143_10160185132514422_2657711268706289909_n.jpg

Anders Colsefni, a Slipknot első énekese olyat gurított, amire senki se számított. Az énekessel készült el a horror brigád első demója a Mate. Feed. Kill. Repeat., ha nem tudnád kiről is van szó. Az énekes az év elején azzal került vissza a rivaldafénybe, hogy ezeket a dalokat előadta pár zenésszel élőben is. Azonban most Anders az egész lemezt újra vette! Az újravett anyag, valamivel több, mint harmincöt percig tart. Az anyag megszületésében az új-zélandi Kaosis zenekar segített az énekesnek. Kíváncsiak vagyunk, hogy nektek, hogy jön be ez az anyag? Hallgassátok meg!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum