RockStation

JETHRO TULL: THE BROADSWORD AND THE BEAST – STEVEN WILSON REMIX, 40-TH ANNIVERSARY EDITION (Chrysalis/Parlophone - Magneoton, 2023)

Progresszív rock gyöngyszem

2024. február 11. - rattlehead18

jethro-tull-the-broadsword-and-the-beast-40th-anniversary-monster-edition-5cd-3dvd-sealed-uk-cd-album-box-set-0190296436079-818913.webp 

Minden bizonnyal csak maga Steven Wilson tudná megmondani, hogy épp pontosan mi is a helyzet a Porcupine Tree-vel. Azt már megszokhattuk, hogy a zenekar agytrösztje utóbb hajlamos megváltoztatni egyes kijelentéseit… A lényeg, hogy a közösségi oldalán rendszeresen megosztott videók tanulsága szerint emberünk továbbra is a stúdiójában vagy a lemezgyűjteményével kézközelben érzi igazán otthon magát. Az elmúlt években pedig sorra teljesítette azokat a megbízásokat, melyek számára bizonyára sosem minősültek munkának, azaz számtalan Jethro Tull lemezt feljavított, de egyebek mellett kezelésbe vett több Marillion korongot is.

Tovább

A halál ereklyéi - Ezt rejti a novemberi Metalhead Box

metalheadbox.jpgA halál és a halál témájának körüljárása valamiért a metalzene egyik tartóoszlopa. Alig találni olyan előadót, akinél ne kerülne elő ez a témakör, így a mostani Metalhead Box sem szűkölködik ebben. A menüben ezúttal is nagy legendák és király underground cuccok!

Tovább

Jimmy Kimmelnél járt a Sum 41

sum-41-december-2023-promo-travis-shinn.jpg

Március 29-én érkezik a Sum 41 utolsó, dupla albuma a Heaven :x: Hell. Sajnos a zenekar búcsúturnéja elkerüli hazánkat, legközelebb a nyár folyamán a Novarockon tudjuk elcsípni a skatepunk egyik, ha nem a legnagyobb úttörőit. És miért is éri meg elmenni a sógorokhoz erre a koncertre? Most Jimmy Kimmelnél jártak a srácok, hogy előadják a Landmines című újj dalukat, nézzétek meg!

Tovább

NewDad - Madra (Atlantic Records – Magneoton, 2024)

9ee5f8b4fea50d513cd4ddd1e8e14416_1000x1000x1.pngMa is fegyverténynek számít, sőt talán még inkább az, mint korábban bármikor, ha egy rockzenekar bemutatkozó lemeze egy multinál jelenik meg. A NewDad ebben a cipőben jár. A 2018-ban az Írország nyugati részén fekvő Galway-ban középiskolai zenekarként alakult négyes számomra ugyan egy friss érkező, ennek ellenére tény, hogy az elmúlt hat évben fokozatosan építkezve jutottak egyre feljebb.

Tovább

Új norvég zenekar a láthatáron!

421973469_10160646696340942_839286399697803380_n.jpg

A metal szentföldjén egy újabb érdekes zenekar alakult meg. Norvégia földjein létrejött a COFFIN STORM nevű formáció, ami nem kisebb neveket foglal magába, mint Apollyon (AURA NOIR, LAMENTED SOULS), Bestial Tormentor (INFERNÖ, LAMENTED SOULS) és mindenki macskarajongó kedvence, a DARKTHRONE-ból is ismert Fenriz. Természetesen a zenekar már tud is valamit mutatni! Kíváncsiak vagytok? Érkezik az Over Frozen Moors.

Tovább

Itt a friss My Dying Bride klip és dal

my_dying_bride_2024.jpg

A brit death/doom legenda My Dying Bride négy év után újabb stúdióanyaggal jelentkezik. A Nuclear Blast gondozásában hét dalt fog tartalmazni az április 19-én megjelenő A Mortal Binding album. A Thornwyck Hymn című szerzeményhez a zenekar videót is készíttetett, amit most ti megtekinthettek. Borító és dallista szintén lejjebb.

Tovább

Visszatérés a Sabatonba!

sabaton.JPG

A svéd metal banda a Sabaton nem rég jelentette be, hogy korábbi gitárosuk, Tommy Johansson és a zenekar útjai elváltak. Nem kellett sokat várni, mire a harci metalban utazó csapat bejelentette a nagy hírt! Visszatért a zenekar régi gitárosa, Thobbe Englund! Thobbe eredetileg 2012 áprilisában csatlakozott a zenekarhoz, majd 2016 júliusában barátilag elváltak az útjaik, amik most ismét keresztezik egymást. 

Tovább

A/Oratos - Ecclesia Gnostica (Les Acteurs de l’Ombre Productions, 2024)

Könnyen emészthető melodikus black metal

a4094836211_65.jpg

Aki hozzám hasonlóan figyelemmel követi a francia black metal aktualitásait, már minden bizonnyal találkozott a Griffon nevével. A történelmi tematikájú szövegvilággal alkotó párizsi alakulat két lemezt tudhat maga mögött, melyek közül az utóbbi – legyen bár három éves kiadvány – a mai napig rendszeresen előkerül nálam. A kiadó ugyan már bejelentette a harmadik Griffon lemezt is, de azt megelőzően, január közepén befutott az A/Oratos bemutatkozó anyaga, mely formációban a Griffon frontembere, Aharon is érintett.

Tovább

Zártosztály - Hazatérek (H-Music, 2023)

Sokat látott muzsikusok profin elővezetett örömzenélése

416046002_4441844512706524_4403802058750018765_n.jpg

Épp egy évtized telt el azóta, hogy tét nélkül, csupán örömzenélés végett megalakult a Zártosztály zenekar. A kezdeti cél mindössze annyi volt, hogy az alapítók, vagyis Csillag Endre „Csuka” gitáros, Mirkovics Gábor basszusgitáros és Donászy Tibor dobos megemlékezzenek az Edda azon időszakáról, amelyben személyesen is érintettek voltak. A megemlékezés a koncertezésben nyilvánult meg, majd 2015-ben megjelent a gitáros, Csillag Endre: Csillagok és gyémántok című szólólemeze, mely egyébként több szállal is kötődött a ’80-as évek közepéhez.

Tovább

Suffocation | Enterprise Earth | Sanguisugabogg | Organectomy | As Karma Brings @ Dürer Kert, 2024. 02. 05.

Töménytelen brutalitás

_kw_5940.jpg

Egy elég monstre csomag érkezett ezen a hétfői napon a Dürer Kert nagytermébe, tudtam hogy itt bizony brutalitásból nem lesz hiány. A Suffocation rendre kihagyott minket minden covid utáni EU turnéjából, így nagyon örültem, amikor végre újra felkerült Budapest a térképükre, ráadásul a Sanguisugabogg társaságában, akik legalább ugyanekkora kedvencek.

Tovább

Scars - Brutálisan gyilkos dallal támad a Benighted

benighted2024.jpgBejelentette az új nagylemezének, az Ekbomnak az érkezését a Benighted. A brutal death - grindcore vonalon egyensúlyozó birgád a lemezre egy összefüggő történetszálat rakott össze, ami egy pszichológiai horror sztori a téveszmés parazitózisról. Ez az az eset, amikor folyamatosan az a képzeted van, hogy mindenféle bogarak és ízeltlábúak mászkálnak a bőröd alatt. Könnyű téma, mi? A korong első ízelítője a Scars, amihez a témához illően húzós videó érkezett. Érdemes lecsapni rá!

Tovább

Pop-punkos könnyedségű dalt adott ki a Higher Power

higher-power-1707323152.jpegFriss klipes dalt rámolt ki a Higher Power. A már tíz éve zakatoló dallamos hardcore zenekar a minőségi videóval körített Absolute Bloomot szinte már pop-punkos könnyedségűre alkotta meg, de pont ez az egyik oka annak, amiért annyira élvezhető. Nagylemez egyelőre nincs hírben, viszont fontos változás, hogy ez a dal már a Nuclear Blast szárnyai alatt debütált, egy új kiadó meg mindig hozza magával a jó híreket.

Tovább

Programajánló szerelmeseknek: Jövő szerdán Budapestre ér a Napalm Death turnéja

napalm_death_2021.jpgMa kezdődik meg a Napalm Death turnéja, melynek keretében február 14-én Budapesten lépnek majd fel a grindcore legendák. A szerelmesek világnapjára jobb eseményt keresve sem lehetne találni, főleg, hogy olyan kedves kis zenekarok húzzák majd a talpalávalót még, mint a hosszú idő után újra Európában kalandozó Biermächt, a Primitive Man, vagy éppen a Wormrot. A táncest további részletei ITT figyelnek, a jegyeket (ha nem lenne még meg) ITT tudtátok megvenni.

Salvus - Szabad Szemmel (H-Music, 2024)

Ereje teljében

410931227_859844029481181_5800770877051496890_n.jpg

Ha jók az emlékeim, a Minden kezdet című első Salvus lemez kapcsán valamelyik korabeli internetes fórumon futottam bele az „Ákos találkozik az In Flames-szel” szlogenbe. Hogy a mondat szó szerint így hangzott-e el, arra már nem emlékszem, de a lényeg valami ilyesmi lehetett. Találó megállapítás volt, amennyiben a négyes korabeli szövegeiből és a zene gyökereiből indultunk ki. Ez akkoriban nagyjából meg is állta a helyét, manapság viszont már kevésbé lenne érvényes.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum