RockStation

Paradise Lost, Theatre Of Tragedy, Megadeth, Muse – megjelenések és albumcímek

2009. június 21. - sunthatneversets

A címben szereplő zenekarok mindegyike lemezzel jelentkezik a közeljövőben:

A gothic metál zászlóshajója az angol  Paradise Lost új albuma Faith Divides Us, Death Unites Us címmel jön majd ki szeptemberben a Century Media gondozásában. Nick Holmes énekes szerint sötét és komor album várható, amely a vallás kérdéskörére fekteti a hangsúlyt.

A norvég Theatre Of Tragedy hetedik albuma Forever Is The World címmel szeptember 18.-án jelenik meg az AFM-nél. Az anyagot az oslói Room 13 stúdióban vették fel Alexander Møklebust segédletével. A végeredmény állítólag egyszerre jellemzi a bandát és egyszerre más is. Jó promóciós duma!

A Megadeth szeptemberben megjelenő új lemezének címe Endgame lesz.  A produceri munkálatokat maga Dave Mustaine és Andy Sneap (Exodus, Nevermore, Arch Enemy, Machine Head) végezte. MegaDave szerint a valaha volt legjobb album jön! :-)

A Matt Bellamy vezette Muse az utóbbi években szépen felküzdötte magát egészen a mainstream-be. A banda új lemeze szeptember 14.-én lát napvilágot és a The Resistance címre hallgat. A megjelenés után stadionturné következik. 

VIDEJÓ EXTRA! Kűűmetál – Napalm Death és DevilDriver

A jó öreg Napalm Death nemrég prezentálta új nagylemezét, melynek címe Time Waits For No Slave. Klip is a címadó nótához – vagy minek nevezzem – készült. A videó egyszerű, mint a kaszakő, bár egy kis grafikát azért sikerült bele csempészni. Különösen ötletes a végig fogó fogaskerék és a csákányos emberek sem gyengék. Maga a szám pedig bestiális. Amit az énekes összehörög attól egy percen belül berekednék. 

A Dez Fafara vezette DevilDriver júliusban jelentkezik új lemezével, amely a Pray For Villains címre hallgat és szám szerint a negyedik a sorban. Itt is a címadó dalra készült világítószemű zombis klip, melyben egy föld alól kibújó zombi cowboy kártyalapokkal próbál levadászni egy nem zombi cowboy-t. Ez sokadjára, de azért sikerül neki és örömében kinyírja az egész zenekart. A dal egyébként király, brutál gitárokkal. Zúzás! 

Tovább

Gyöngyvér – új lemez jön

Másfél évvel a második korong után, az ősz elején lát napvilágot a Gyöngyvér új albuma. A megjelenés napján egy különleges lemezbemutatón élőben is hallhatóak lesznek az új nóták, sőt: minden belépő mellé ajándékba adják a lemezt a fiúk!

Álmokból álomba… a lemez címe is mutatja, hogy egy újabb időszámítás kezdődik a zenekarnál. Az új anyaggal új stílusba is sorolja magát a csapat: leginkább popmetal-ként tudnák aposztrofálni az egyszerre fémes, ugyanakkor poposan táncolható és énekelhető, szövegileg továbbra sem bagatell, változatosabb énekdallamokkal fűszerezett dalokat.

A felvételek a dalszerző-gitáros, Mazán Attila mobilstúdiójában készültek, jelenleg a keverés folyik. Az új hanganyag mellett a tavalyi lemezbemutatón rögzített DVD –t is a kezükbe kapják mindazok, akik szeptember 11.-én a Wigwamba látogatnak. A koncerten a Gyöngyvér előtt a Nova Prospect melegíti majd be a közönséget.

A színpadi megjelenés is újfent felfrissül, jócskán tartogatnak tehát még meglepetéseket a srácok…

A korongon – további érdekességek mellett - helyet kap egy duett, ám ezúttal angol nyelven. A Gyöngyvér, és egy izraeli énekesnő, Tula (Tula MySpace) között különleges barátság szövődött nemrégiben, a modern technikának köszönhetően: a Myspace-en felfedezte a csapatot a fiatal tehetség, szó szót követett, mígnem közös munka lett a végeredmény.

A szeptemberi koncert előzeteseként a Hammer Magazin nyári dupla számának CD mellékletén helyet kap egy új nóta, a Bennem van, amely a megjelenésig sehol máshol nem lesz elérhető!

A bulira jegyek elővételben július 20.-tól 1990 Ft-os áron válthatóak a Hammer zenebarlangban és a Gyöngyvér zenekar hivatalos weboldalán, a helyszínen pedig 2200 Ft-ért kaphatóak.
 

VOLT 2009 fellépők | 2. rész : Franz Ferdinand

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Volt Fesztivál óta, már csak pár hét és kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. 

Hogy lehet egy zenekart Habsburg–Lotaringiai Ferenc Ferdinánd főherceg után elnevezni? Hát így! Az FF 2001-ben Alex Kapranos gitáros-énekes vezetésével afféle szobazenekarként született meg, amikor Alex basszusgitárt adott a művészeti tanulmányokat folytató Bob Hardy kezébe és dob mögé küldte a klasszikus billentyűs képzettséggel rendelkező Nick McCartney-t, akiből végül aztán gitáros lett, amikor beszállt hozzájuk dobolni a Hardy iskolájában modellkedő Paul Thomson (ő legalább tanult dobolni).

Miután mindenki megtanult zenélni azon a hangszeren, amelyet Kapranos szánt neki, 2004-ben érkezett az első lemez és a banda felhívta magára a figyelmet, jöttek a kisebb-nagyobb sikerek, de igazán nagyot az egy évvel később kiadott You Could Have It So Much Better ütötte. Fogytak a lemezek, mint az északi jégsapka és a fesztiválokon is tízezrek előtt zenélhettek. A lemez beverekedte magát az angol lemez listán az első helyre, míg az USA-ban a legjobb hét lemez közé.

Ez év januárjában jelent meg a zenekar harmadik lemeze Tonight: Franz Ferdinand címmel (Rock Station kritika: Retro diszkó : Franz Ferdinand - Tonight:Franz Ferdinand), mely a csapat jól sikerült albumai között foglal majd helyet. A csapat mindig is nagy fesztiválkedvenc volt. Volt-os fellépésükön a jó hangulat garantált. 

A cikk további részében a No You Girls című videót nézhetitek meg. Katt!

Tovább

Hollywood Rose a Zöld Pardonban – június 23.

Június 23-án, a tavalyi nagy sikerre és tömegre való tekintettel újra a Budapest nyári „kulthelyének” számító Zöld Pardon színpadára lép hazánk elsőszámú Guns n’ Roses tribute-je, a Hollywood Rose zenekar.

Elmúltak öt évesek, bejárták, és folyamatosan járják Európát, tavaly nyáron Billy Idol előtt „előzenekaroskodtak” Ausztriában… és most visszatérnek a Zöld Pardonba, hogy egy fergeteges Guns’ produkcióval mozgassák meg a szabadtéren bulizni vágyókat. A híres-hírhedt Guns’- nak hódoló műsorból pedig véletlenül sem maradhat ki a pörgős Paradise City és You Could Be Mine, vagy akár a Bob Dylan feldolgozásból mára Guns’ klasszikussá érett  Knock n’ on Heavens Door sem… és még sorolhatnám. Persze az sem mellékes, hogy nincs is romantikusabb, mint a csillagos ég alatt hallgatni egy November Rain-t vagy egy Don’t Cry-t… mindezt tökéletes magyar Axl Rose-zal, és bandájával… Tehát június 23. ZP, nyárnyitó Hollywood Rose koncert, a szabad ég alatt.

 
"Addig jó" klip-premier az MTV-n! - június 23. - Két hónappal a HR (Hollywood Rose) első albumának megjelenése után, elkészült a klip is a közönség-kedvenccé avatott Addig jó című számhoz. Premier június 23-án az MTV Headbangerball c. műsorában!"



Kapcsolódó linkek:

Blind Myself - hírek

A közelgő fesztiválszezon a Blind Myself-et sem kerüli el, és ez fordítva is igaz. A zenekar az alábbi fesztiválokon lép fel a nyáron:

 
[2009.07.02] Sopron, VOLT Festival 
[2009.07.08] Pécs, Rockmaraton 
[2009.07.09] Zánka, Balaton Music Wave Fest. 
[2009.07.11] Cibakháza, Cibakfest 
[2009.07.15] Baja, EFOTT 
[2009.07.18] Tokaj-Hegyalja, Hegyalja Festival 
[2009.08.08] Miskolc, Gyár Fesztivál 
[2009.08.14] Budapest, Sziget Festival / Rock Stage 
[2009.08.20] Nyírbátor, AzFeszt Festival 
[2009.08.21] Kazincbarcika, Kasza Fesztivál 
[2009.08.28] Budapest, Dürer szabadtér (500Ft) 
[2009.08.29] Szeged, SZIN Fesztivál 

Örömteli hír még, hogy a zenekar basszusgitárosának Bodnár Péternek 2009. 06. 05-én kislánya született, Bodnár Lili. Gratulálunk! 

Zyon – töltsd le, és nyerj!

A Zyon zenekar az alábbiakat üzente nektek:

Miután tavaly elkészült Choice című EP-nk (Rock Station kritika: Zyon_Choice_EP) milliárdos bevételeiből mindannyiunk szert tehetett egy Kajmán szigeteki luxusvillára, illetve a Bentley is ott figyel a garázsban, ráadásul a fennmaradó összeget már elásni sem tudjuk, úgy gondoltuk, hogy kedveskedünk a mélyen tisztelt hallgatóságnak egy nyereményjátékkal, melynek keretein belül [Zyon] pólókat nyerhettek!

A feladat a következő: látogassatok el a Zyon MySpace oldalára, majd ott kattintsatok a lap közepén a Download feliratra, és töltsétek le, illetve hallgassátok meg a felvételt! (természetesen ingyen).

Az öt nóta egyikének címében szerepelni fog egy e-mail cím. Erre várjuk pontos adataitokat (név, lakcím, telefonszám), illetve azt, hogy milyen méretű pólót hordotok. Amennyiben bénának találjátok a saját merchünket, igény esetén Pantera, Iron Maiden és Ossian pólóval is tudunk szolgálni, de ebben az esetben jelezzétek azt is a levélben, hogy melyiket kéritek! (nem vicc!)

A sorsolás után három szerencsés (vagy szerencsétlen) gazdagabb lesz egy pólóval a Keleti Blokk Clothing jóvoltából, melyet egyeztetés után eljuttatunk a nyertesnek! Az e-maileket július 15.-ig várjuk. Sok szerencsét!

Másik információ velünk kapcsolatban, hogy hamarosan hozzálátunk első nagylemezünk munkálataihoz, melyről a továbbiakban láthattok majd videó naplót is; nyári koncertjeink dátumait pedig megtaláljátok a Myspace-en. Rock’n’Roll!   

Fear Factory – Ők sem jönnek

Valami zavar lehet a tér idő kontinuumban, mert a Killswitch Engage koncert elmaradása után jött a hír, hogy a Fear Factory lemondta az egész Európa turnét, így értelemszerűen az augusztus 9-ei Dürer-Kertes fellépést is. Hogy ennek köze van-e a két kipenderített tag Raymond Herrera és Christian Olde Wolbers perrel való fenyegetéséhez, miszerint Dino Casarez és Burton C. Bell szerintük nem birtokolhatná a Fear Factory nevet nem tudjuk. Marad a szomorú tény: ez is elmarad.    

Killswitch Engage : az A38 buli is elmarad!

Nos a Dimmu Borgir után a Killswitch Engage is lemondta budapesti fellépését, tehát a csapat nem lép fel az A 38-hajón sem (korábban ugye a Pecsa-ban lett volna a koncert). A jegyek 30 napig visszaválthatók! A csapat azt ígéri, hogy 2010-ben pótolják az elmaradt bulit.  

Bár nem vagyok koncertszervező és amellett, hogy örömmel látom a rengeteg bandát akiket a szervezők megpróbálnak hazánkba csábítani – az ezévben rendezett metálkoncertek száma szerintem megháromszorozódott az öt évvel ezelőttihez képest -, mégis azt mondom, hogy a fesztiválszezon kezdete előtt hiba ilyen zenekarokat ide szervezni, mert ennyi pénzért egy egész napot lehet fesztiválozni a Volton, Hegyalján stb., tehát majdhogynem törvényszerű egy-két esetben a bukta.     


 

Alter attitűd : Placebo – Battle For The Sun

A Brian Molko énekes-gitáros és Stefan Olsdal basszer által 1994-ben alapított Placebo valahogy mindig megosztotta a rockereket. Zenéjük metálnak túl alter, alternak meg túl rockos volt és a megítélésben nem segített Molko herélt hangja és csőbuzi fizimiskája sem. Még szerencse, hogy a zenét általában a minősége jellemzi és nem az előadók vizuális kisugárzása.

Már a 2006-ban kiadott Meds is erős lemez volt, rajta jó pár telitalálat slágerrel, de a Battle For The Sun is abszolút hozza ezt a színvonalat, talán még rá is tesz egy lapáttal. A dobos posztján a legutóbbi album óta változás történt: Steve Hewitt-et egy másik Steve váltotta, csak őt Forrest-nek hívják. A megközelítés most sem igazán változott. Az alapjaiban garázsrock zenére jön rá egy kis punkos és alter attitűd, némi progresszív megközelítés és  mindjárt kész a leves, amit jobb elnevezés híján alternatív rocknak hívnak. A hangzás friss és erőteljes, amelyért az a David Botrill felelt, aki korábban olyan bandák lemezein dolgozott, mint a Tool, a Muse a Mudwayne, vagy a Coheed And Cambria.

Tovább

NOSZTALGIA! Kanadai egyesült erők : TRIUMPH - Allied Forces (live)

A kanadai TRIUMPH nevű csapat 1975-ben kezdte aktív rockzenei pályáját. Az indulás után egészen népszerűek lettek, a 80-as évek egyik jól ismert rockbandájaként tartották számon Észak-Amerikában a csapatot, habár a kritikusok sokat gyepálták őket; a Rolling Stone egyszerűen "az arctalan banda"-ként utalt rájuk. A 90 években a szekér már nem szaladt annyira, ami nem is csoda, hiszen az old school rockot akkoriban sokkal érdekesebb zenék szorították háttérbe. Gil Moore, az egyik alapítótag a Triumph stílusát az Emerson Lake and Palmers és a The Who keresztezéseként definiálta, ezen kívül a zeneszerző gitáros Rik Emmett progresszív stílus iránti szeretete is éppúgy visszaköszön a zenéjükben, mint a klasszikus gitárzene iránti érdeklődése. 

Tovább

Casketgarden a Brutal Assault-on

A Casketgarden meghívást kapott az idei Brutal Assault fesztiválra.

Augusztus 7.-én fognak fellépni Közép-Európa egyik legpatinsább és legnagyobb respektenk örvendő metal fesztiválján, ahol idén is rendkívül erős a felhozatal.  A rendezvény helyszíne a csehországi Jaromer Pevnost Josefov nevű régi katonai erődítménye. 

 

 


Tóth Balázs a következőket nyilatkozta ezzel kapcsolatban: 


" Szép szülinapi ajándék ez nekünk. Ezúton is köszönjük a meghívást a szervezőknek.

Megtiszteltetésnek vesszük, hogy 2005 után ismét felléphetünk a Brutal Assaulton.

A másik kiemelendő nyári fesztivál még a szerbiai Exit Fest (kb. a szerb Sziget), ahol az Explosive Stage nevű metal színpadon olyan nevek mellett fogunk fellépni július 9.-én, mint a Kataklysm, a Keep Of Kalessin, vagy a Death Angel.

A hazai fesztiválokkal viszont, ismét csak nincs szerencsénk, pár kisebb fesztivál csúszott be, ezek dátuma a Casketgarden weboldalon  megtalálható.

Így a június 12.-i Blue Hell/Kék Yukas Sollen, Damned Spirits’ Dance és Archaic társaságában következő buli az utolsó lehetőség a nyáron, hogy Budapesten elcsíphessétek a bandát.

Még szerencse, hogy a Brutal Assaulton lassan több a magyar, mint bármilyen más nemzetiség. :) "

 

Download Festival, Donington Park, 2009. június 13.

Nos a szombati nap fellépőinek nyomon követésére nem sok időm maradt, mindösszesen pár pillanatot sikerült elcsípnem a  Five Finger Death Punch, a DevilDriver, a Hatebreed és a Down koncertjéből is. Egyedül az auszi Pendulum koncertjét sikerült elejétől végéig látni.
Nos ez az elektro-metál vagy minek is nevezzem igencsak jól működik élőben. In Silico című lemezüket mi is megvizsgáltuk ezen a blogon (Rock STATION kritika: Torzított szinti, tozított gitár : Pendulum - In Silicio) és a húzó nótákat játszották is erről az albumról. Volt Propane Nightmares, Show Down, Granite, Midnight Runner, hogy csak azokat említsem amikre emlékszem is.


A Marilyn Manson koncertjét nem lehetett élőben nézni, más tippem nincs rá miért, mint hogy a banda nem engedélyezte az élő adást és az este headlinerének a Slipknot-nak a koncertjéből is csak egy-két nótát sikerült elcsípnem, de ez alapján is állíthatom, hogy bestiális koncert lehetett.

Erről maradtam le részben: The Blister Exists, (Sic),  Everything Ends, Psychosocial, Before I Forget, Duality, Left Behind, Spit It Out, All Hope Is Gone,  People = S**t, My Plague, The Heretic Anthem, Diluted, Vendetta, Vermilion, Pulse Of The Maggots, Wait And Bleed, Dead Memories

 

A cikk további részében Slipknot és Pendulum videók a fesztiválról.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum