RockStation

Alcohol, Problems, Sunday Fury, VL45 – megjelentek

2009. június 28. - sunthatneversets

A Hammer Music gondozásában júniusban is érdekes anyagok láttak napvilágot.

A 2003-ban útjára induló ALCOHOL, szemtelenül fiatal tagokból álló, már nevében is igen kifejező zenekar első lemeze, az Ezen a szinten 2007-ben jelent meg és két évvel a debütalbum után most itt az új nagylemez, Házam egy kocsma címmel, 10 saját szerzeménnyel és egy Motörhead feldolgozással. Zenéjük dallamos metal motívumokat felvonultató, rock & roll-os riffekkel tűzdelt és változatos szövegvilággal rendelkező anyaggá érett a második nagylemez idejére.

Rettentően laza és fiatalos szövegeikkel, dallamos nótáikkal és azzal a lendülettel, ami bennük van, le sem tagadhatnák a fiúk, hogy mi is a fő érdeklődési körük (természetesen a zenélés mellett...) Az új anyag mind a 11 dala igazi alkoholos ízzel átitatott, slágergyanús koncert kedvenccé fog avanzsálni, így érdemes már most elkezdeni az ismerkedést. Hamarosan klip is készül a lemez címadó dalához kapcsolódóan, a csapat pedig a nyáron látható lesz a Balaton Music Wave-en, ahol a nagyszínpadon mutatják majd be új anyagukat.

Track lista: 1. Péntek 13.; 2. Semmilyen rendszer; 3. Házam egy kocsma; 4. Mobil-baby; 5. Naplopók; 6. 8 hónap nyár; 7. Messze a Mennyország; 8. Felejts el; 9. Minden marad a régi; 10. Függőség; 11. No voices in the sky (Motörhead)

Alcohol hivatalos weboldal
 


A PROBLEMS zenekart 2005-ben alapította Molnár Tamás és Kostyán István. Az akkor még főleg a Vajdaságban próbáló négyfős zenekar mára már két új tagot tudhat magának dobos és basszusgitáros poszton. Előbbit Riskó András, utóbbit Török Attila (Tesstimony) tölti be. Egyszerű, rövid és tömör, de annál sokat mondóbb pár sor a zenekar megfogalmazásában a lemezzel és önmagukkal kapcsolatban: „Meguntad eddigi próbálkozásaid, életed kudarcait, szenvedéseit? Ember ébredj, állj ki a sorból és hallgasd az új kislemezével jelentkező 4 tagú budapesti Problems zenekart. Szemfelnyitás és őszinte gondolatok...”

A zenekar stílusa leginkább a Slipknot – Korn – Depresszió – Tankcsapda - Replika vonalán mozog, így főként a fent említett csapatok rajongóinál fog majd betalálni a lemez. Erre a linkre kattintva megtekinthettek egy klipet, méghozzá a címadó nóta demo verziójához kapcsolódóan. Az ötszámos anyag június elejétől kapható, az Edge Records gondozásában, a csapat pedig jelenleg a nyári koncertdátumokat fixálja, majd ősz végén újra stúdióba vonulnak, hogy felvegyék a teljes nagylemezt.

Track lista: 1. Ember ébredj!; 2. Meddig tart?; 3. Túl sok; 4. Elbaszott rendszer; 5. Nálad vagy nálam

Problems hivatalos weboldal | Problems MySpace oldal

 

A 2005-ben alakult SUNDAY FURY  második nagylemeze a napokban kerül a boltokba, A Men From The Grey Town címmel, 15 saját dallal és egy Beatles feldolgozással, a Helter Skelter-rel (ami már a tavalyi Wasted Time EP-n is szerepelt). A zenekar Vác szürke városából jött, ahogy a második lemez címe is mutatja. Ennek kontrasztjaként a lemez a metal zene számos stílusát felvonultatja, műfaji korlátok nélkül. A dalok megírásánál a legfontosabb szempont általában a lendület és az erőteljes kifejezésmód. Ez a lemez a második nagylemez a sorban, elkészítése másfél évig tartott tehát volt idő átgondolni a hangszereléseket. A keverés és a maszterelés a Bakery Stúdióban készült, Bodnár Péter irányítása alatt.

A zenekar nagyon elégedett az eredménnyel, már csak a közönség reakciójának tesztelése van hátra. A Black Label Society, Entombed, Machine Head és Morbid Angel hatásokat is felvonultató anyag az Edge Records gondozásában jelenik meg 2009. június elején, a csapat pedig a Down és a Voivod közönsége előtt a Petőfi Csarnokban bizonyított. Vendégként szerepelnek a lemezen: Vörös Attila – gitár (Pride of a Mankind); Makó Dávid – ének (Fool Me)

Track lista: 1. Bad Thoughts in the Heat; 2. Boys from the Dark House; 3. Pride of Mankind; 4. We’re Coming for You; 5. Rollercoaster; 6. Sad Baby Sad; 7. Fool Me; 8. Hymn of Golden Ace; 9. Sinking Down; 10. Tree of Hate; 11. Before Dawn; 12. My Own Desolution; 13. Conflagration; 14. Over and Over; 15. Preparation (The Future); 16. Helter Skelter

Sunday Fury MySpace oldal
 

 

A budapesti VL45 zenekart éveken keresztül csak klubokban és fesztiválokon lehetett elcsípni. Most végre itt a várva várt bemutatkozó lemez! Az ősrock gyökerekből táplálkozó metal nóták egyszerre komplexek és slágeresek. Kemény, bólogatós riffek és „elszállós”, érzelemgazdag részletek váltják egymást a korongon, melyen Kowalsky vendégszereplésének is fültanúi lehetünk. A VL45 régi adósságát törlesztette a most megjelent Inside The Dice albummal. A rajongók egy dologban biztosak lehetnek: Megérte várni!

Track lista: 1. Cementmixer; 2. Empty Pram; 3. Moleman; 4. Gift of the Present; 5. Unhurt; 6. Shoot-shoot Song; 7. Rape of Cassandra; 8. The Guide; 9. Eyes of the Wise; 10. Better View; 11. Cementremix

VL45 hivatalos weboldal | VL45 MySpace oldal
 

Nova Rock 2009 - képes beszámoló | 2. nap

 

Frogfoot folytatja beszámolóját a NovaRock-ról...

Nova Rock fesztivál 2009 - 2.nap (2009. június 20.)

Reggel:


Mindenki pocsékul érezte magát,nyomott volt a hangulatunk. Mindenünk átázott vagy nyirkos és napsütésre semmi esély. Forró teával próbáltam lelket önteni a társaságba majd összeült a kupaktanács: mi legyen? Maradtunk.
Innentől átváltottunk túlélőtáborba majd csak lesz valami... A nap folyamán közelről tanulmányoztuk a sár különféle fajtáit és megpróbáltuk elütni valamivel az időt-később ebben segítségünkre volt egy barátságos szlovák srác aki átjött szomszédolni és volt egy üveg ír whiskeyje...

Nem volt lelkierőnk elvergődni (úszni,csúszkálni) a színpadokig, így csak a távolból hallhattuk a fellépőket. A zenekarok sem voltak irigylésreméltó helyzetben, nem tudom hányan lehettek a színpadoknál de gyanítom, nem sokan.

Délután:

Késő délutánra elállt az eső és ismét dilemma előtt álltunk: melyik koncertet válasszuk? 20.00-tól Chris Cornell vagy 21.00-től Chickenfoot?

CC szólólemezét nagyon lehúzták a kritikák, popzenének titulálták - na nem ezért jöttünk, ezért az utóbbi mellett döntöttünk. Persze a zenészek személye is közrejátszott a döntésünkben. Közben elkezdődött CC koncertje és a távolból felcsendült egy Soundgarden nóta, majd Temple Of The Dog(!), ismét Soundgarden... lehet, hogy elkövettunk egy nagy baklövést azzal,hogy kihagytuk???

Chickenfoot - Miről is van itt szó?
Michael Anthony (bass,ex-Van Halen), Sammy Hagar (ének,ex-Van Halen), Joe Satriani (gitár,gitárhős), Chad Smith (dobok,RHCP)!

Igazi szupergroup, vagy Van Halen 2.0? Kinek hogyan tetszik. Az első két szám után kiderült, hogy az lett volna az igazi baklövés ha ezt a koncertet hagyjuk ki! A zenében nincs semmi különös: könnyed, rádióbarát amerikai rock, talán sokkal inkább Sammy
Hagar szólólemezeire üt mint a VH-re, de ahogyan azt előadták attól egészen új értelmet nyert a "fílinges" szó. A zenészek vidáman, felszabadultan, egymást is ugratva játszottak, Sammy Hagar pedig ismét bebizonyította, hogy ő az egyik legjobb frontember a rockzene világában! Annak ellenére, hogy a közönség még nem nagyon ismerhette a nótákat, mégis olyan hangulatot teremtett, amilyent csak egy profi tud. Ezeket a zenészeket még akkor is látni kell élőben ha a lemezük nem jön be igazán. Amit Satriani a gitáron művel az elképesztő, később Sammy Hagar nyakába is gitár került és igazi gitárpárbajt láthattunk tőlük (a győztes nem kétséges). Michael Anthony azon a napon ünnepelte a születésnapját és a színpadon köszöntötték, Sammy Hagar megköszönte a közönségnek, hogy a pocsék idő ellenére kitartottunk és megnéztük egy ismeretlen banda bemutatkozó koncertjét. Inkább én köszönöm az élményt, élő legendákat láthattunk egy jó koncerten amit kár lett volna kihagyni.

A cikk további részében néhány fotót is találtok a Chickenfoot koncertjéről. Katt!

Tovább

Túl a zeniten : Dream Theater – Black Clouds & Silver Linings

Az 1985-ben John Petrucci, John Myung és Mike Portnoy által alapított Dream Theater ma azok közé a bandák közé tartozik, akik masszív rajongótábort tudhatnak magukénak. Olyan progresszív alapvetéseket raktak az asztalra, mint a 92-ben kiadott Images And Words vagy az azt követő Awake. Albumaik - bármikor adták is ki őket - mindig megtalálhatóak voltak a listákon, világszerte több, mint nyolc millió lemezt adtak el, ami ismerjük el nem kis szám. Ezt a fanyalgóknak is illik legalább egy elismerő biccentéssel nyugtázni.


Ennek ellenére valahogy a Dream Theater is arra sorsa jutott, akibe jó nagyokat lehet különböző kritikákban, beszámolókban belerúgni. Valahogy olyan fikázási szintre kerültek, mint a Metallica, csak ezt kicsit kisebb pofonokban mérik. Tény, hogy a csapat túl van pályája zenitjén, de ez még akkor sem ok arra, hogy csak a gyengébb dolgokat lássuk meg egy-egy dalban. Korábbi önmagukhoz képest a Black Clouds & Silver Linings már gyengébb album, sok olyan megoldással, ami az átlagos - ne adj isten a klisés - kategóriájába tuszkolható csak bele, de vannak itt igencsak jó megoldások is, szép számmal.

Tovább

VOLT 2009 fellépők | 3. rész : Limp Bizkit

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Volt Fesztivál óta, már csak pár hét és kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. 


Fred Durst nem egy kisarcú pasi, így aztán az 1994-ban a floridai Jacksonville-ben alapított bandájához is kétféleképpen viszonyulhat az ember. Vagy komálja vagy utálja őket. A híresztelések szerint az egyik ismerősüktől ered a banda nevének jelentése, aki egy átmulatott éjszaka után azt mondta, hogy "olyan az agya mint egy löttyedt süti" (angolul: limp biscuit). A tagok úgy döntöttek, hogy ennél találóbb nevük nem is lehetne.

Tovább

Porcupine Tree – The Incident szeptemberben

A brit Porcupine Tree gárdája november 1.-jén érkezik Magyarországra, hogy a Petőfi Csarnokban mutassa be új lemezét. Most már megvan a cím és a megjelenési dátum is. Az új album dupla lesz, a The Incident címre hallgat és a boltokban szeptember 21.-től lesz elérhető. A lemezen az alábbi tételek kaptak helyet:

 

 

 


Occam’s Razor
The Blind House
Great Expectations
Kneel And Disconnect
Drawing The Line
The Incident
Your Unpleasant Family
The Yellow Windows Of The Evening Train
Time Flies
Degree Zero Of Liberty
Octane Twisted
The Séance
Circle Of Manias
I Drive The Hearse
 

Takarék üzemmód : Depeche Mode – Puskás Stadion 2009.06.23. beszámoló

A keddi koncert élményeit Heni osztotta meg velünk. Ezúton is köszönjük a beszámolót. 

 

***********

Pár éve a Szigeten már volt szerencsénk a csapathoz és annak a koncertnek a szép emlékei még élénken éltek bennem, tehát jó érzésekkel vártuk a keddi koncertet. Bár a Sound Of The Universe turnéjának egyik állomása volt a tegnapi én mégis reménykedtem benne, hogy viszonylag kevés dalt játszanak róla, mert nekem a lemez – bár keményvonalas rajongó vagyok - egyáltalán nem jön be. Nos reményeim nem váltak valóra, mert mindjárt a nyitó hármas – In Chains, Wrong, Hole To Feed – az új albumról jött és amilyen bealvós ez lemezen, olyan bealvós volt koncerten is. Tiszta lassított felvétel  volt az egész.

Tovább

Nova Rock 2009 - képes beszámoló

Frogfoot barátunk ismét küldött egy jó kis beszámolót képekkel illusztrálva az idei NovaRock-ról (pontosabban egyelőre csak az 1. napról). Ezúton is köszönet érte! Őszintén szólva, az időjárás miatt idén mégsem irigyeltem annyira azokat (pedig korábban azt gondoltam, hogy fogom...), akik testközelből szerették volna élvezni a nem kevés neves banda performanszait. Rockfeszt sárdagonyával - na ehhez én már túlságosan megszoktam a kényelmet azt hiszem... :) A 2004-es dátumot a képeken hagyjátok figyelmen kívül - garantáltan 2009-es az anyag...

*********


Biztosan az egyik legnagyobb szívásként fog bevonulni az emlékeim közé a 2009-es NR fesztivál!

1.nap (2009. június 19.)


Jókedvűen indultunk útnak, mindegyikünk be volt sózva, este FNM+Metallica! Megérkeztünk, becipekedtünk, sátorállítás, sörözés - ezzel el is ment az idő,már indulnom is kell az első koncertre:

Tovább

Ha beüt a csőd : Green Day - 21st Century Breakdown

ÚJ VIDEÓ! 21 Guns videó a cikk végén!

Aki kitalálta punkrock-opera kifejezést, azt minimum sarokba térdeltetném két marék kukoricára. Ilyen zenei meghatározás nincs, jelen esetünkben azonban mégis van és a zenekartól nem is áll olyan távol, elég ha csak az ezelőtt kiadott American Idiot lemezt említjük. De ezt másodjára elsütni nagy merészség. Igaz tét az nincs igazán. Jóval találóbb volna talán a konceptlemez kifejezést használni erre a lemezre is, ami persze igaz, csak milyen jól hangzik már, hogy punkrock-opera. 

Tovább

Mr. Big, Secrets Of The Moon, Trouble, Pentagram, Stratovarius – Concerto koncerthegyek

A '80-as évek végén, '90-es évek elején alkotó hard rock szupergroup újjáalakult (vajon mi vezérelte őket?) és máris Japánban turnézik. Később Budapestet sem hagyják ki, a Diesel-be 2009. szeptember 27.-én érkeznek. A banda felállása az eredeti, azaz:

Eric Martin – ének, Paul Gilbert – gitár, Billy Sheehan – bass, Pat Torpey – dob.


MR. BIG
Budapest, Diesel
2009.09.27. 19 óra
jegyár: 6.900.- 7.900.- (szeptember 1.-től) 


 

Avangarde Black Metal a Diesel-ben: SECRETS OF THE MOON + CODE + SOLSTAFÍR 2009. október 4.-én! Az új, Privilegivm című albummal jelentkező SOTM, az Adrian Erlandsson dobossal (At The Gates, COF, Paradise Lost, Brujeria, stb..) és Ved Buens Ende, DHG tagokkal felálló CODE, valamint az izland progresszív és zseniális SOLSTAFÍR egy estén lép fel. 


Privilegvim Tour
SECRETS OF THE MOON + CODE + SOLSTAFÍR
Budapest, Diesel
2009.10.04. 19 óra
jegyár: 3.900.-



Közös Európa-turnéra indulnak az amerikai doom nagymesterei: TROUBLE + PENTAGRAM double headliner tour 2009. október 7.-én a Diesel-ben.


Doom Over Europe Tour 2009
TROUBLE + PENTAGRAM
Budapest, Diesel
2009.10.07. 19 óra
jegyár: 4.500.- 5.500.- (szeptember 1-től)

 

 


 

A Timo Tollki nélkül sem túl erős lemezt készítő STRATOVARIUS Polaris című nemrég megjelent albumának bemutató turnéjával 2010. január 26.-án ér a PeCsába, Budapestre. 


STRATOVARIUS
Budapest, Petőfi Csarnok
2010.01.26. 19 óra
jegyár: 5.500.-, szeptember 1-től: 6.500.-, január 1-től: 6.900.- 

 

"...éreztük, hogy jó lesz a lemez, és bíztunk a kritikusokban." - Decadence interjú

Ez év tavaszán jelent meg az északi dallamos heavy metál legszebb hagyományait ápoló Decadence Bitter Rain című első albuma, amely igazán kiválóan sikerült és amelyet többek között nemrég mi is szemléztünk (Rock STATION kritika: Szomorú-szép esős napok : Decadence - Bitter Rain). 
A zenén keresztüli "megismerkedésünk" apropóján tettük fel néhány kérdést a srácoknak, amelyekre Harsányi Gábor gitáros készségesen válaszolt.
 

******

RS: Ugyebár karcagiak vagytok. Milyen a karcagi underground rockzenei élet, hogyan jellemeznétek? Vannak-e arrafelé még más tehetséges zenekarok is avagy kit ajánlanátok be szűkebb hazátokból?

HG: Nos, valójában a zenekarból csak ketten karcagiak, de itt zenélünk, az Ifjúsági Ház pincéjében idén 10. éve. Egykoron virágzott a karcagi rock élet azonban manapság sajnos ez is hanyatló képet mutat. De bízunk abban, hogy hamarosan vége a hullámvölgynek.
Természetesen tehetséges zenekarok itt is vannak, mint az ország bármely pontján, pl.: a göteborgi death VALE OF TEARS, a stoner STARDRIVE, a lázadó rocker FÉLÚTON, és még jó néhány fiatal kezdő zenekar.

      
RS: Hogy volt az a szerzői kiadás 2008 augusztusában? Kötve hiszem, hogy egy ilyen jó anyaghoz nem sikerült profi kiadót találni. Mi volt ezzel a gond?

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum