RockStation

VIDEJÓ FULLEXTRA! Caliban, Leaves Eyes, Sonata Arctica

2009. augusztus 30. - sunthatneversets

Mostani kliprovatunk három különféle stílust vonultat fel, több-kevesebb sikerrel.

Az európai metalcore színtér egyik jeles képviselője a német Caliban, akik nemrég jelentették meg hetedik nagylemezüket Say Hello To Tragedy címmel, melyről itt az első klip a nem túl fantáziadús címmel megáldott Caliban's Revenge. Maga a klip is elég közhelyes, tulajdonképpen a hogyan csináljunk emberből vacsorát témakörét dolgozza fel, igaz legalább jó képi megoldásokkal. A dalról többet nemigen lehet elmondani, mint, hogy metalcore-os. Igaz is tudja valaki, hogy a jó meg a kevésbé jó metalcore között mi a különbség? Mert én nem igazán bírok rájönni.

Tovább

Insane hírek : új videoklip, angliai szerződés és koncert

Az Insane zenekarból  Érsek Gábor jelentkezett a következő hírekkel:

„Örömmel jelenthetjük, hogy elkészült az Our Island Our Empire nagylemezről a második videoklipünk a 33 című dalra. A felvételek idén júliusban zajlottak Béres Gergő vezényletével, a már szokásosnak mondható Balti – Államok-beli turnénkon. A kamera végig pörgött és közel 7 órányi anyag készült és ezeket a feledhetetlen élményeket próbáltuk belepasszírozni ebbe a bő 4 percbe. Akit érdekel az megnézheti a végeredményt augusztus 28.-án pénteken a lángológitárokon (Insane - 33 videoklip premier), szeptember 1.-jén pedig az MTV – Headbangers Ball műsorában, ezután pedig pár nappal keressétek a Youtube-on! 

Szintén remek hír, hogy leszerződtünk az angol Life Burns Records-al! A szerződésünk kizárólag az Egyesült Királyságra szól, így hamarosan hivatalos kiadásra kerül az Our Island - Our Empire lemez a szigetországban is. Apropó lemezszerződés, aki tud szavazzon ránk a következő oldalon: The Rock The Nation! Award , ahol szintén lemezszerződés a tét és nagyon fontos minden szavazat, tehát kérünk mindenkit, hogy akár 30 percenként is szavazzon az „I” betűnél ránk egészen szeptember 15-ig!

A zenekari myspace oldal folyamatos csinosítgatáson ment és még mindig megy is keresztül, folyamatosan frissítjük, lassan pedig a webshop is elérhető lesz, sőt a Fonogram díjas Our Island – Our Empire lemez szinte teljes egészében meghallgatható online. Érdemes csekkolni emellett az Insane BandLand oldalt is, mert itt is gyakran blogokkal jelentkezünk.

A nyári fesztiválok után egy pár hetünk lesz új dalok írására, majd októbertől gőzerővel elindul a koncertezés országszerte, a Depresszió  zenekar társaságában, illetve lesz még jópár önálló  koncert is, így például október 9.-én a budapesti Dürer Kertes koncertünk, ahol a Turn Of Mind és a My Best Habit lesznek a vendégeink. A dátumok folyamatosan frissülnek, szóval tessék a myspace oldalt figyelni!”


Insane MySpace oldal

Paradise Lost : Újabb dal, The Rise Of Denial

A brit doom/gót metálbanda új albumáról – mely szeptember 28.-án érkezik a Century Media jóvoltából – szépen, lassan kerülnek fel a dalok a Paradise Lost MySpace oldalára. A korábban már bemutatott As Horizons End és a lemez címét adó Faith Divides Us Death Unites Us után most a The Rise Of Denial hallgatható meg.

Úgy hallik Greg Mackintosh nem átallott visszanyúlni a korai időkbe egy-két gitártéma erejéig, de az eredmény egyenlőre biztató.  

Hogy egy kicsit segítsük a lemezeladásokat, itt egy video, amelyben a lemez elkészültének apropóján Nick Holmes és Greg Mackintosh beszélnek a friss zenei anyagról (kemény lesz, mélyrehangolt és sötét végig), a stúdiómunkáról, hogy mekkora rabszolgahajcsár is volt Jens Bogren (Opeth, Katatonia, Amon Amarth) ha-ha! és az eddigi 20-21 évükről. A video végén néhány szerencsés újságíró kolléga prezentálja véleményét a teljes zenei anyagról.

Ja és ne feledjétek: szeptember 12. FEZEN Feszt, Székesfehérvár
 

 

A G(r)ossfater : Masters Of Reality – Pine/Cross Dover

A Chris Goss vezette Masters Of Reality – ma már igazából csak ketten vannak, Goss és a dobos John Leamy – 1986-ban alakult Syracuse-ban, New York államban és a Pine/Cross Dover még csak a hatodik lemezük. Huszonhárom év alatt nem olyan szédületes termés, de ha azt vesszük, hogy az idén szeptemberben 50. szülinapját ünneplő mester gyakorlatilag létrehozott egy stílust - de minimum bábáskodott a létrejövetelénél – akkor már értékelendő a dolog. 

Nos Chris Goss nevéhez fűződik a Palm Desert szcéna létrejötte és így mindjárt tiszta a kép azoknak is, akik eddig nem tudták miről beszélek: desert/stoner rockot ma nem játszanának a grószfater nélkül, legalábbis ilyen nagy számban nem. Az idők folyamán Goss igazi kultikus alak lett, akit sokan mégis inkább a Kyuss és a korai Queens Of The Stone Age lemezek producereként ismernek, mintsem gitáros/énekesként. Vendégként ma is rengeteg előadó lemezén működik közre, bizonyára ezért jut kevesebb ideje saját zenekarára.

A Pine/Cross Dover-t megelőzően elég régen, egészen pontosan öt éve jelent meg Masters Of Reality lemez, de a Give Us Barabbas egy nagyon nehéz hangvételű, nehezen szerethető lemez lett. Goss bátyó az új lemez kapcsán azt emlegette, hogy ez általánosságban véve rockosabb lesz és örülök neki, hogy igazat mondott. Az igazsághoz azonban mindenképpen hozzátartozik, hogy a Masters Of Reality nagyon sokféle stílusból táplálkozik, ne várjon tehát senki színtiszta desert rockot, hiszen a MOR zenéjében éppúgy megtalálható a hard rock és a blues, mint a progresszív és experimentális rockzenék stíluselemei. Természetesen, most is vannak kisegítő zenészek: David Catching és Mark Christian gitáron, Brian O'Connor és Brendon McNichol pedig basszusgitáron működött közre. 

Tovább

Hardcore program ajánló: Lost Boys, Good Fellaz, Doghitters, Unheard Call, Mind Your Step, Perfect Evolution

Egy közeli, szeptember 4.-ei hardcore bulit ajánlunk figyelmetekbe Székesfehérváron, ahol a két külföldi headliner, a francia Lost Boys és a kanári szigeteki (jé, ott is vannak hardcore bandák?) Good Fellaz mellett többek közt fellép a Doghitters és bemutatkozik még néhány kevésbé sztárolt hazai hardcore csapat is. További részletek a plakáton.

 

VIDEJÓ FULLEXTRA! Pearl Jam, Placebo, Clutch

Ma sztárparádé  lesz kérem szépen!


Kezdjük a sort a hamarosan Backspacer címmel új lemezzel jelentkező Pearl Jam-mel. Nos mondhat bárki bármit a PJ mindig etalon marad, ha elmúlt a grunge, ha nem. Új lemezük előfutáraként itt a korábban már több helyütt hallható The Fixer klipesített verziója, ami a legnépszerűbb videómegosztón csak ilyen ultraszar hanggal van meg. A filmecskét az a Cameron Crowe rendezte – mondjuk olyan sok rendezni való nem akad rajta -  aki olyan filmeket jegyzett direktorként, mint a Vanília égbolt, vagy a Majdnem híres. A dal amúgy jó, belekötni nem nagyon lehet, várjuk a korongot! 


 


 

Placebo és Clutch videók kattintás után >>

Tovább

Dark Tranquillity – DVD közeleg

A svéd Dark Tranquillity idén ünnepli 20 éves fennállását, melynek apropóján október 26.-án fog napvilágot látni Where Death Is Most Alive címre keresztelt DVD-jük, aminek gerincét a tavalyi milánói koncert profi minőségű felvétele fogja adni. Helyet kap rajta még egy dokumentumfilm, amely a zenekar történetét kíséri végig, és minden jelenlegi, és néhány ex-tag is megszólal benne, sőt a göteborgi metal szcéna olyan nagy alakjai is megszólalnak benne, mint Tomas Lindberg (At The Gates) vagy Anders Iwers (Tiamat). A korongon igazi ritkaságok is láthatók lesznek, ugyanis a tagok előásták saját VHS-eik közül néhány régi show felvételét, amelyből egy 21 szám hosszú felvételt állítottak össze a Skydancer -éra környékéről.

 

Magma Rise - elkezdték

Mi ugyan nem adtuk hírül pár hete, hogy a Wall Of Sleep és Holdampf Gábor énekes (ex-Mood) útjai elváltak egymástól, de máshol bőven foglalkoztak a témával. Az okokat kár feszegetni, de Gábor sokáig nem pihent és máris visszatér az újonnan alakult Magma Rise élén. A csapatot az énekes  Hegyi Kolossal (ex-Mood/Stereochrist), Janó Misivel (Neck Sprain) és Bánfalvi Sanyival (ex-Neck Sprain/Ákos/DnS) alapította és jófajta zenét fognak tolni. Ha valaki kíváncsi milyen is az a jófajta zene, az a Magma Rise MySpace oldalán meghallgathatja a Risen címre keresztelt dalt, igaz egyenlőre csak demóverzióban.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum