RockStation

Metallica – DVD novemberben

2009. október 25. - sunthatneversets

November 23-án jelenik meg Francais Pour Une Nuit címmel a Metallica az Arenes de Nimes-ben felvett koncert dvd-je, amit kizárólag csak francia boltokban lehet majd kapni, illetve közvetlen a kiadótól és a zenekartól lehet majd megrendelni. A Nimes-i római kori amfiteátrumban felvett anyaghoz, melyen az alábbi dalok kaptak helyet, egy 37 perces interjút is csatolnak majd.

1. Blackened
2. Creeping Death
3. Fuel
4. Harvester Of Sorrow
5. Fade To Black
6. Broken, Beat & Scarred
7. Cyanide
8. Sad But True
9. One
10. All Nightmare Long
11. The Day That Never Comes
12. Master Of Puppets
13. Dyers Eve
14. Nothing Else Matters
15. Enter Sandman
16. Stone Cold Crazy
17. Motorbreath
18. Seek & Destroy.

Egy kis ízelítő: Blackened

 

Ossian, Dalriada, Hungarica - Mahasz-listás sikerek

Szeptemberben a Mahasz-lista élén startolt az Ossian új lemeze, az Egyszer az életben, amely azóta is magabiztosan tartja magát a lista első tíz helyezettje között. 
A folk metalt játszó soproni Dalriada egészen különleges új albuma, a kizárólag megzenésített Arany János balladákat tartalmazó Arany-album  pedig a Mahasz-lista második helyén indított és jelenleg is a lista hatodik helyén található. 
Október elején jelent meg és azonnal a Mahasz-lista első helyén indított a nemzeti rock élcsapat Hungarica új lemeze, a Nincs más föld, nincs más ég, amelynek bónusz DVD-jére egy februári koncertjük felvétele mellé videóklipek  is felkerültek. 
Mindhárom zenekar ezúton is szeretne köszönetet mondani a hűséges rajongóknak, valamint mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a fantasztikus sikerhez! 
 
Hammer Records MySpace
Hammer Concerts MySpace
HammerWorld weboldal

Blind Myself hírhegyek

Véget ért a Pomogácsok pályázat. Több mint 30 munka érkezett, ezeket nagyon szépen köszönjük! A 10 db Blind Myself pólót a következő pályázók nyerték: Németh Gábor, Foreest, Koltai Éva, Británszky János, Demeter Orsolya, Turi Kriszti, Gedei Szabolcs, Szabó Emese, Berinkey Kati, Jablonsky Dávid. Gratulálunk!!! A pomogácsokat mindenki megnézheti a Blind Myself MySpace oldalon, a képek menüben. Szeretnénk minden beérkezett pomogácsot „szerepeltetni” a készülő klipben. (A közvetlen ismerősök munkáit, és a nem erre a pályázatra készült munkákat kizártuk a versenyből)

Halloween Party október 31-én, Budapesten, a Dürer Kert nagytermében. Fellép a Blind Myself, Bridge To Solace, Shell Beach, Conan’s First Date, Scheisse Minelli (D) és a Szükségállapot. Kapunyitás 19.00, a Blind 23.15-kor kezd majd. Belépő 1200 Ft! Beöltözni ér, de nem muszáj!

 
A Blind Myself még ebben az évben rögzíti a Budapest, 7 fok, eső  angol változatát. A megjelenés időpontját egyelőre nem tudni, rövidesen értesítünk mindenkit a fejleményekkel kapcsolatban.

 
1999 novemberében, 10 éve jelent meg a Heaven’t nagylemezünk a Warner/Magneoton/1G Records jóvoltából. Sajnos a kiadók szétválása után a CD hanghordozót nem gyártották tovább, a mai napig hiánycikk. A lemezt 1999 augusztusában rögzítettük Dunakeszin, a HSB stúdióban, Hidasi Barna producer/hangmérnök segítségével. Barna nagyon sokat tett azért, hogy az akkor még túlságosan zenélni nem tudó Blind Myself a maximumot hozza ki magából. Sokak számára ez az egyik kedvenc Blind lemez a repertoárból. A Kain és a Circle Of Pain című számokat a mai napig játsszuk koncertjeinken. A Kain című dalra Szecsanov Martin készített „egysnittes” videót, amelyet megtalálhattok minden nagyobb videómegosztó portálon. Sajnos, az akkori felállás már szétszaladt: Molnár Gábor (gitár/ének) New Yorkban él, egyedi pólókat készítő vállalkozása van (1AEON ), Kolozsi Péter (basszusgitár) az Esclin Syndoban és a Seenben, Ivánfi Dániel (dob) a Shell Beach-ben játszik.

Blind Myself koncertek az ősszel/télen:

November 13. Debrecen, Lovarda (még: Depresszió, Insane, Cadaveres, Superbutt, Rómeó  Vérzik, és még sokan mások)
December 4. Békéscsaba, Casino
December 10. Szolnok, Ifiház (még: The Idoru)
December 11. Csongrád, Mozi

Turbo – Akusztikus program

A zúzós-kísérletező  rockzenét játszó magyar Turbo zenekar második nagylemezén munkálkodik gőzerővel, de kis kitérőként a közelmúltban, az MR2 Petőfi Rádió felkérésére, speciális akusztikus programot adtak elő. Az általuk választott magyar feldolgozás szám a P. Mobil Lámpagyár című opusza annyira jól sikerült, hogy a rádió azóta is rendszeresen játssza.

Nemcsak a feldolgozást, de  saját feszes rock&roll témáikat is egészen finomra hangolva adták elő, ezzel kellemes meglepetést okozva a turbo-tudorok körében. Hamarosan elkészül a bemutatkozó lemez Heavyweight Promises című számára a második videoklip, legközelebb pedig a kiváló Óriás zenekar társaságában zúznak majd a Corvintetőn november 12.-én.

Powerground hírek : Mantra, Watch My Dying, Yellow Spots


MANTRA

November 21-én, szombaton lesz a Dürerben a 10 éves szülinapi buli, ahol rajtunk és a vendégeinken kívül fellép a Watch My Dying, a Bedlam, az Angelus és a Stiff Bastards.

Aki járt mostanában az oldalunkon az tudja, hogy a Mantra webáruház(lánc) hatalmas akciót indított a 10 éves jubileum címén:  minden cd és póló 1000ft és minden kazetta 100ft. Az akció az évvégéig, illetve a véges készlet erejéig tart.

Mantra koncertek:
2009. november 21.
Bp, Dürer Kert

Kattintás után: Watch My Dying koncertinfók + yellow Spots videóklip.

Tovább

Abiocore – Letölthető a Szív-verés

Az Abiocore legénysége elérhetővé tette a Szív-verés címet viselő EP-jét. Letölthető az Abiocore honlapjáról , illetve az Abiocore MySpace oldalon is fellelhető az anyag. Fizikai valójában a hanghordozó a készülő klippjükkel egy időben kerül megjelentetésre, amelyet a "Régi szép emlékek " című számra forgatnak. A munkálatok jelenleg a vágószobában zajlanak, hamarosan látható lesz minden érdeklődő számára."

Salvus – Gitáros kerestetik

A zenekar jelentkezett az alábbi hírrel:  

"Sajnálattal adjuk hírül, hogy zenekarunk gitárosa, Pötörke Gábor távozik a csapatból.
Mivel Gábor Kalocsán, a banda többi tagja pedig immáron Pesten keresi boldogulását, a próbák és koncerthelyszínek megközelítése és a sűrű hétvégi programok egyre nagyobb tehertételként jelentkeztek BigPötnél. 
Mivel épp a turné közepén vagyunk, az idei koncerteken még Gábor játszik velünk.

A nagytesó ezután a kalocsai MegaMag zenekar sorait erősíti, amihez sok sikert kívánunk neki.
Ezúton köszönjük neki a közös élményeket, zúzós bulikat és a közösen megtett több ezer kilométert! 
 
Ehhez kapcsolódóan az alábbi felhívást tennénk közzé:
Az immáron Budapesten székelő, modern dallamos metalban utazó SALVUS zenekarba gitárost keresünk.
Olyan 22-30 év közötti kreatív, megbízható embert keresünk, aki a fővárosban vagy vonzáskörzetében lakik, komoly technikai tudással, koncertrutinnal, és hangszerparkkal rendelkezik. Nem hátrány továbbá, ha az illető vokális tudással is fel van vértezve. 


Hosszú távra tervezünk, ezért csak az írjon nekünk, aki bele tudja sűríteni az életébe a heti 1-2 próbát, havi 3-4 koncertet, stúdiózást stb.
A zenekarról minden infó megtalálható honlapunkon: www.salvusmusic.hu

Jelentkezni lehet a zsakovics.gergely [kukac] gmail.com e-mail címen vagy a 70/629-5286 számon." 

Arany János Népi Zenekara : Dalriada – Arany-album

Dalriada arany-album CD borító/coverA soproni Dalriada előző  lemezét (RockStation kritika: Aki szelet vet : Dalriada - Szelek) az első magyar lemezek között volt szerencsém ezen az oldalon közelebbről szemügyre venni. Később aztán koncerten is sikerült őket elcsípnem, így csak megerősödött bennem, hogy ők az egyik legtehetségesebb magyar zenekar jelen pillanatban, aki magyar népzenei motívumokra épülő folk metál zenéjükkel akár szélesebb réteghez is el tudtak jutni, ami valljuk be nem mindennapi teljesítmény a magyar zenei katyvaszban.

Másfél évvel a Szelek után itt az új album, mely Arany János életművének egy részét bújtatja nem mindennapi köntösbe. Ilyet nálunk a Szörényi-Bródy páros csinált eddig. Hozzájuk még nem mérném a Dalriada-t, de amit itt hallunk, az megint a nem mindennapi tehetség megtestesülése. A csapat korábbi lemezein már próbálkozott Arany megzenésítésével, hiszen a Walesi Bárdok a Szondi Két Apródja, vagy a Rab Gólya szerepelt már korábbi lemezeken, de most mindegyik régebbi dal új ruhában jelenik meg.

Tovább

Koncert a Városi Klubért : Insane, Skru és Ant Line

Újabb  - a rockzenéért sokat tett - klub tűnhet el a süllyesztőben. Hogy ez ne így legyen, arról gondoskodnak az Insane, a Skru és az Ant Line zenekarok. Az este teljes bevételét a Városi Klub részére ajánlják fel a zenekarok. A cél nemes, hiszen a klub anyagi helyzete egyre rosszabb és ezzel a koncerttel is szeretnénk biztosítani, hogy még sok-sok kellemes estét töltsünk el itt közösen!

Az estét a fiatal erőkből  álló Ant-Line nyitja akik, több műfaj stíluselemeit ötvözik, így például hard rockot, metalt és a poprockot. A második fellépő a pécsi Skru lesz, akik modern metalban utaznak és gőzerővel dolgoznak az első lemezükön, melynek címe ’Látszatemberség’. Amit a koncert másnapjától ingyen letölthettek a weboldalukról.

Végül pedig az idei Fonogram Díj győztes Insane veszi át a porondot és mér súlyos csapást fejekre. Egy igen intenzív és érzelmektől sem mentes bulival! A srácok nem régiben egy új klippel is jelentkeztek, ami a 33 című dalra született és megtekinthetitek ízelítő gyanánt az Insane MySpace oldalon.


iNSANE
Skru
Ant-Line

2009. október 22., kezdés: 20:30

Belépő: 800 HUF (amit teljes egészében a klubnak ajánlunk)

Megközelítés: A Móricz Zsigmond körtértől a 40, 240, 240E buszokkal.
 

Obiat : Eye Tree Pi - megjelent az új lemez

Obiat Eye Tree CD coverSzeptember 29-én jött ki az Obiat harmadik nagylemeze a Small Stone Records amerikai kiadónál "Eye Tree Pi" címmel. A lemezt a The Foel Studioban(Wales) vették fel Chris Fielding(Primordial, Napalm Death...) közreműködésével, aztán közös munka a keverés és maszterizálás terén Billy Anderson bácsi(Neurosis, Melvins, Mr Bungle, Cathedral, Orange Goblin...) segítségével - San Francisco USA. 

A 99-ben alakult, londoni székhelyű csapat pszichedelikus stoner/doom metalt játszik, és további érdekesség, hogy az énekes Laz Pallagi magyar származású (másik tag pedig lengyel(gitáros), a harmadik olasz(baszusgitár), egy pedig nem japán már hanem angol). A fent említett lemez egyébként az iTunes-on már kapható, de a szar hangminőség miatt csak a türelmetleneknek ajánlott. A banda játszott már az A Storm of Light, Nebula, The Orange Goblin, Electric Wizard... előtt Londonban, november elején pedig magyar miniturné is lesz: november 2-án a győri Red Rocket Club-ban, november 3-án a pesti After Music Pub-ban, november 5-én a szegedi Garabonciásban, november 6-an pedig a kiskunfelégyházi Rocktarban lépnek fel.

Obiat MySpace oldal
Obiat hivatalos weboldal

 

A U2 interneten sem jön Magyarországra, avagy koncert online, de nem nekünk...

U2 Live From The Rose Bowl, Global Live Webcast, 25 October 2009.

Október 25.-én vasárnap online nézhető a U2 pasadenai (Kalifornia) Rose Bowl stadionban tartandó koncertje a YouTube.com videómoegsztó portálon keresztül. Ez a koncert az egyik állomása annak a grandiózus 360 turnénak a körkörös szörnyeteg színpaddal, amely sosem fog eljutni Budapestre rendezésre alkalmas helyszín hiányában.

A koncert a U2 hivatalos YouTube csatornáján tekinthető meg október 25.-én vasárnap közép-európai idő szerint 4 óra 30 perces kezdettel, azok számára, akik a földgolyó megfelelő országában tartózkodnak, a szervező ugyanis korlátozta azon országok listáját, amelyekben a közvetítés megtekinthető lesz. 

Kicsit rosszul eshet nekünk, hogy Magyarország ebből a listából is kimaradt. Köszi Live Nation!

Remélem, azért minden rendes internet user tudja, hogyan lehet megnézni mégis ezt a videót. Ha esetleg mégsem, akkor itt találtok hozzá egy tippet angolul. Nem garantált, hogy ebben az esetben is működni fog a módszer, de egy próbát megér, igaz, kicsit korán kell kelni hozzá...

Ja és még egy tipp: téli-nyári átállásra ügyeljetek, nehogy emiatt késsétek le!

 

Hungarica - Nincs Más Föld, Nincs Más Ég

A Moby Dick zenekarból ismert Mentes Norbert gitáros és Hoffer Péter dobos, valamint Sziva Balázs, a Romatikus Erőszakból ismert énekes zenekara a Hungarica. A kezdetben M.A.D. (Magyar A Dal) elnevezésű csapat 2006. augusztusában készített egy felvételt (Átverés) a kaliforniai Ignite magyar származású frontemberével Téglás Zolival, majd rögzítettek egy, az 1956-os szabadságharc ötvenedik évfordulójára írt dalt Nagy Feró énekével (Emlékezz!). Mindkét felvétel szerepelt a Hammerworld magazin CD mellékletein, az Emlékezz! pedig a Szabadság, szerelem mozifilmhez kapcsolódó zenei válogatásalbumra is felkerült.
2006. végén vált stabillá  a zenekar, amikor megtalálták a megfelelő énekest Sziva Balázs (Romantikus Erőszak) személyében, így 2007-ben megjelenhetett a Hungarica bemutatkozó albuma, a Nem keresek új hazát. A nyár folyamán több sikeres koncertet adtak különböző fesztiválokon (többek közt a Székelyföldi Rockmaratonra is meghívást kaptak). A Nem keresek új hazát lemezanyag bemutatóját a Wigwamban tartotta a csapat 2007. októberében, ahol Nagy Feró is fellépett. 2007. végén pedig elkezdődtek a második album, a Demokratúra felvételei.

Az idei, Nincs más föld, nincs más ég című lemez esetében is számos közreműködő  vendégzenésszel dolgozott a zenekar azon a 12 dalon, amely végül a korongra került. A CD-n új dalok mellett hallható lesz Petőfi Sándor Nemzeti dala, amelyben vendégszerepel Varga Miklós és Kalapács József. Az eredetileg Tolcsvay László által megzenésített nóta korábban hosszú évekig lemezgyári és rádiós tiltólistán volt. A kiadvány DVD-korongján egy 2009-es koncert felvétele szerepel, teljes hosszában, valamint extra tartalomként felkerült rá a zenekar két nagysikerű videoklipje is. A csapat lemezeinek ars poetica-ja már a címekben is megfogalmazódik, a borító mindig önmagáért beszél és egyben továbbgondolásra késztet, az egész koncepció elgondolkodtató, a kezdeményezés valamint a megvalósítás pedig a zenekar jövőjének kedvező képét vetíti előre.

Track lista:

CD:
1. VIHAROS SZÁZADOK (03:16)
2. IGAZI HŐS (02:47)
3. MEDDIG VÁRJUNK (03:18)
4. NEMZETI DAL (03:47)
5. A SZABADSÁG BETŰI (03:57)
6. NINCS MÁS FÖLD NINCS MÁS ÉG (03:10)
7. MÁSFÉLE DON-KANYAR (04:13)
8 EURÓPA BŰNE (03:39)
9. BÜSZKÉN ÉS SZABADON (04:55)
10. ADJON AZ ISTEN (03:45)
 



DVD:
A 2009. februári WigWam Rock Clubban tartott koncert teljes felvétele
Az Ide születtem és az A SZABADSÁG betűi dalok klipjei
 
 

W.A.S.P. – Novemberben a Dieselben

„Minden idők egyik legjobb heavy metal bandája” – többek között így is szokták emlegetni a Blackie Lawless vezette W.A.S.P. zenekart, és aki így vélekedik, talán nem is áll olyan távol az igazságtól. A '80-as évek első fele óta elsőligás fémbrigád, megannyi himnusz megalkotója, október 12-én jelentkezett Babylon című új lemezével. Ehhez kapcsolódóan indul az új Európa-turnéjuk, melynek lesz budapesti állomása is november 14-én a budapesti Diesel klubban. A tradicionális W.A.S.P.-vonalú új korongot a Demolition Records gondozza, s ahogy az album címe is mutatja, teli lesz Bibliai vonatkozásokkal, apokaliptikus képekkel. S hogy mire számíthatunk a novemberi bulin? A korai időszakában is páratlanul látványos koncertjeivel feltűnt csapat mára sem vett vissza külsőségekből, így egy sokkoló elemekkel is tarkított előadásban lesz része a W.A.S.P.-tábornak borítékolható, hogy a Dieseles buli is maradandó élményt nyújt majd! Az előzenekarok még nem ismertek, de hamarosan további részletekkel szolgálunk majd.

Addig is keressétek fel a HammerWorld weboldalát a további részletekért, illetve figyeljétek a Skalar Music weboldalát, hiszen a W.A.S.P. a Skalar Music és a Hammer Concerts közös szervezésében jut el hozzánk!

W.A.S.P.
Idő: 2009. november 14., szombat
Hely: Diesel Klub
Cím: 1101 Budapest, X. kerület, Népligeti út 2.

 

 


Beugró:

Elővételben a Hammer Zenebarlang CD Pince, Headbanger, Shark, Viking, Rockpark,  Solaris, The Lab, Vasmacska Tattoo és Piercing boltokban: 3990 HUF
A Ticketportal és a Ticketexpress hálózatában: 4990 Ft
A helyszínen: 5490 Ft

A jegyek már kaphatók!
 

W.A.S.P. hivatalos weboldal
W.A.S.P. MySpace oldal











 

Smirgli hang és fekete paróka : W.A.S.P. - Babylon

Blackie Lawless és csapata nem tűnik el a süllyesztőben. Gyerekkoromban féltem tőle, mint az ördögtől – igaz a Maiden-től is paráztam - és Inside The Electric Circus, valamint Headless Children című a 80-as évek végén kiadott lemezeit lengyel kazettán vásároltam meg, majd hallgattam rongyosra. Aztán az ember felnőtt és Blackie fekete parókájával együtt szem elől veszett.

A mester azonban, ha mindig más összetételű brigáddal is, de szépen termelte a lemezeket az elmúlt években is, a Babylon, már a tizenötödik a sorban. Mivel Lawless tulajdonképpen egyedül a W.A.S.P. nyilván 27 év alatt kicsit már kifogyóban van az ötletek tárháza. Sokan a szemére vetik, hogy a régi témákból él, és azokat veszi elő időről időre, és megújulásnak jele nincs, de hát valljuk be őszintén, hogy jó pár veterán zenekar a régmúltból vigéckedik még mostanság is, csak mindegyiküknél máshogy ítéljük meg a helyzetet. Míg másoknál a kornak megfelelő hangzásról és új lendületről regélünk, addig a W.A.S.P.-nál gyakran hallom a kiégett jelzőt a zenekarral és Lawless-el kapcsolatban.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum