RockStation

Nézzetek Slipknot koncertet élőben!

2011. július 10. - sunthatneversets

Ugyan a Slipknot nyári koncert-turnéjából egy időpont, a szeptember 25-ei Rock In Rio Festival hátra van, de aki szeretné még látni a feltehetőleg hosszabb ideig pihenő csapatot, az ma este kattintson a www.sonispherefestivals.com/tv vagy a www.slipknot1.com oldalakra és csapat, az angliai Knebworth-ben a Sonisphere Festival-on esedékes koncertjét élőben végignézheti.

Menjetek a Hegyaljára! - Negyedik rész

Kis hazánkban kevés a rockfesztivál. Echte ilyen a már két évente megrendezett Metalfest, a Rockmaraton, azt kábé ennyi. A többi fesztivál ugyan bír keményzenei felhozatallal, melynek aránya évről évre változó. A július 13-16 között Tokaj-Rakamaz-on rendezett Hegyalja-Fesztivál azonban évről évre erősít a felhozatalon, amely idén annyira erős, hogy a majdnem rockzenei fesztivál jelzőt simán ráaggathatnánk a Hegyaljára.

A Fesztivál első és második és harmadik napjának ajánlója ITT, ITT és ITT, a levezetésként szolgáló negyedik napot pedig mindjárt kivesézzük.

Tovább

Metálgyász: Elhunyt Michael "Würzel" Burston a Motörhead egykori gitárosa

Bár hivatalos megerősítést még nem nyert a hír, de Lemmy Kilmister egykori technikusának Tim Butcher-nek faceebook bejegyzése szerint július 9-én 61 éves korában elhunyt Michael "Würzel" Burston a Motörhead egykori gitárosa, aki megannyi Motörhead lemezen bizonyított az elmúlt évtizedekben. Az ő játéka hallható a No Remorse (1984), az Orgasmatron (1986), a Rock 'n' Roll (1987), a Nö Sleep at All (1988), a The Birthday Party (1990), az 1916 (1991), a March ör Die (1992), a Bastards (1993) és Sacrifice (1995) című lemezeken. Nyugodjék békében!

Tovább

A 13 címet kapja az új Megadeth album

A Roadrunner Records gondozásában valamikor november folyamán jelenik meg a Megadeth új albuma, mely egyszerűen a 13 címet kapta. Az album felvételei Dave Mustaine Vic's Garage nevű stúdiójában készültek, az album producere pedig Johnny K (Disturned, Machine Head stb) volt.

A csapat nemrég hamburgi koncertjén Public Enemy No. 1 címmel új dalt is játszott.

Danko Jones vadiúj számokkal a SZINen

Két új számmal adta ki újra legutóbbi albumát, így új dalokkal felszerelkezve érkezik a SZINre a Danko Jones. A kanadai banda tizenöt éve zúz a világban tökös rockzenéjével, ami a hollywoodi sztárokat is rajongói közé állította. A Karate kölyökkel és a magyar Ektomorffal is klipet forgató együttes augusztus 26-án, pénteken koncertezik a Szegedi Ifjúsági Napokon. A rock trió koncertjén a SZINesek saját tervezésű fesztiválpólókban bulizhatnak. A négynapos Tisza-parti fesztre vasárnapig éri meg a legjobban bérletet váltani.

Tovább

The Black Dahlia Murder@Dürer Kert

Időpont: 2011. 06. 29. 19:00

Helyszín: Dürer Kert, Budapest

Fellépők:

The Black Dahlia Murder (USA)

The Southern Oracle (H)

Kill With Hate (H)

The Sharon Tate (H)

 
 
Koncertek terén a magyar ember nem is kívánhatott volna termékenyebb hónapot a júniusnál, hiszen a fesztiválszezont kiválóan felvezető dömping, hétről-hétre képes volt elkápráztatni a kemény zenék felé kacsintgatók sokaságát. Ezt volt hivatott megkoronázni a 29-i death metál legenda, a 'Black Dahlia Murder (ingyenes!) budapesti mészárlása is, ahol a színpadot három hazai kiválóság, a 'Sharon Tate, a Kill With Hate és a 'Southern Oracle melegítette a Trevor Strnad vezette brutalizátoroknak. 
Tovább

Dream Theaterrel, új helyszínnel és új időponttal ünnepel a FEZEN

Új időpont, új helyszín, világhírű fellépő – ezek várnak azokra, akik kilátogatnak az idei Fezenre. A fesztivál immár 15-ször nyitja ki kapuit, és ezt a jubileumot többek között a Dream Theaterrel, új, barátságosabb helyszínnel és augusztus eleji időponttal ünnepli a Fezen. 

A FEZEN fesztiválon ad koncertet a progresszív metálzene amerikai óriása, a Dream Theater. Székesfehérvárra immár az új dobossal, a zenekarhoz újonnan csatlakozott Mike Manginivel érkezik a csapat. Az amerikai zenekar eddig világszerte mintegy tízmillió lemezt adott el és hatszor lépett fel Magyarországon, mindannyiszor Budapesten. Szintén amerikából érkezik a Téglás Zoli vezette Ignite zenekar. A dallamos hardcore/punk zenét játszó bandát már ismerheti a Fezen közönség, hiszen 2007-ben is játszottak a fesztiválon.

Tovább

Megjelent a III. Műszak 21. száma

Ugye, hogy nem is kellett olyan sokat várni a friss III. MŰSZAK-ra? Mi továbbra is a hideg sört javasoljuk mielőtt elindulsz fesztiválozni, valamint kínálunk egy kis olvasnivalót, íme a NO.21.! Interjú ügyosztály: HétköznaPI CSAlódások (továbbiakban HCS), Skindred, Anacrusis, Eye Beyond Sight. Azok a boldog 90-es évek: HCS, Therapy?. Élő rokk: HCS. Friss áru: FreshFabrik, Skindred, Superbutt, Reflected. Mellékletünk ezúttal a 2000-ben csak VHS-en megjelent HCS: SzülinaPUNK. Nem a legjobb felvétel, de annál feelingesebb! Itt az ideje, hogy megszabadulj a videómagnódtól, csak a helyet foglalja! NO.21. Töltés ITT, a trailer ITT, a facebook ITT, a youtube pedig ITT érhető el. Jó böngészést, jó kagylózást, jó sasolást, további szép nyarat!

Újra Budapesten a Kylesa

Aki tavaly a Converge előtt lemaradt a savannah-i Kylesa koncertjéről, az most bepótolhatja a lemaradást, hiszen az azóta új lemezzel jelentkező csapat, amolyan last minute koncert keretében a Dürer Kert vendége lesz július 12-én. Az elővételes jegyár 1500 forint, a helyszíni belépés pedig 2500 forintba kerül. Előzenekar a Haw és a Twin Cobra. Facebook event ITT.

Karma To Burn az A 38 állóhajón

Július 11-én este igazán érdekes koncertre van kilátás Budapesten az A 38 állóhajó tetőteraszán, mely a legkülönlegesebb koncert helyszínek egyike. A Dunán úszó hajó látja vendégül ugyanis az instrumentális stoner egyik legismertebb zenekarát a Nyugat Virginiában 1996-ban alakult Karma To Burn-t. Az együttes már pályájának elején az egyik legnagyobb független rockzenei kiadóhoz a Roadrunner Recordshoz szerződött, akik mindenképpen énekest szerettek volna tudni a zenekarban. Első lemezük így is jelent meg, de azt követően a felek nem tudtak dűlőre jutni, így a második Wild, Wonderful.... Purgatory címet viselő lemezük után távoztak a Roadrunnertől. 2001-ben elkészítették Almost Heathen címet viselő harmadik albumukat, majd a tagok különféle projektjei miatt a zenekar jó időre parkolópályára került.

Tovább

Töretlenül előre: Room Of The Mad Robots – The Universe Is Indifferent EP

Ha valaki figyelemmel kísérte az elmúlt egy-két év hazai rockzenei eseményeit, az elég sűrűn találkozhatott a Room Of The Mad Robots nevével. Az első albumát Mechanical Sound Empire címmel elkészítő csapat hamar bekerült a köztudatba. Zenéjük sem volt mindennapi, hiszen a Tool-tól a Panteraig sokféle stílust vonultatott fel a banda.

Tovább

Red Hot Chili Peppers - Dalok és az új album borítója

Augusztus 29-én jelenik meg a Red Hot Chili Peppers új albuma I'm With You címmel. Tegnap nyilvános lett az album borítója, melyet a világ egyik legsikeresebb képzőművésze Damien Hirst tervezett.

Az albumra a következő dalok kerülnek:

1. Monarchy Of Roses
2. Factory Of Faith
3. Brendan's Death Song
4. Ethiopia
5. Annie Wants A Baby
6. Look Around
7. The Adventures Of Raindance Maggie
8. Did I Let You Know
9. Goodbye Hooray
10. Happiness Loves Company
11. Police Station
12. Even You Brutus?
13. Meet Me At The Corner
14. Dance, Dance, Dance

Három óra örömzene - Carlos Santana @ Papp László Budapest Sportaréna (2011. július 5.)

Bevallom, egy kicsit ódzkodva mentem a tegnap esti Santana koncertre. A legutóbbi feldolgozás album is erősítette a félelmeimet, és egyáltalán, az utóbbi évek kommerszáradata nem volt szimpatikus az öreg bajszostól. Ehhez képest, a gyakorlatilag teltházas aréna kapott egy vérprofi, elképesztően igényes és magas színvonalú, közel 3 órás örömzenélést Carlostól és barátaitól. Elképesztő szólók, latin zene, hard rock és blues a folytatásban.

Tovább

Koncertalbummal jelentkezhet a Whitesnake

David Coverdale a minap a banda jelenleg is futó turnéjával kapcsolatban elmondta, hogy több buliról is készültek felvételek, melyeket vissza kell hallgatni, ha véget ért a turné és ha jónak ítélik őket, akár egy dupla cd-s koncertalbummal is jelentkezhet a banda.

Aki ezt nem akarja kivárni, az július 13-án a PECSA-ban nézheti meg a Forevermore című lemezzel túrnézó zenekart.

III. AGROCK FESZTIVÁL - Elkészült a program!

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Agrock Fesztivál Görbeházán. Július 29-31 között két színpadon várják a rockzene szerelmeseit a szervezők. Görbeháza három megyeszékhely között fekszik, így alig 1 óra alatt kényelmesen megközelíthető Debrecenből, Miskolcról és Nyíregyházáról is.

A program összeállításában a szervezők nagy hangsúlyt fektettek a régióban zenélő zenekarok bemutatására, de érkezik vendégzenekar Erdélyből is. Ismét megnézhetjük az Alcoholica produkcióját, akik a tavalyi rendezvényen a legnagyobb sikert könyvelhették el. Fellép a debreceni Szeg zenekar, akik év végére tervezik következő albumukat,és a Cojones, akiknek márciusban látott napvilágot, a még a nevüknél is furcsább névre hallgató albumuk, a Las Cinco Muertes. Lesz egy kis punk, a Tirpunk tolmácsolásában, és fellép a záhonyi Hopika is, akik még maguk sem határolták be a stílust, amit képviselnek. Péntek és szombat este a programot rock disco zárja és a legfontosabb információ a végére: a rendezvény ingyenes! Részletes program a tovább után.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum