RockStation

Gonoszságok télire - Burzum, Venom, Leviathan, Terra Tenebrosa, Glorior Belli, Oranssi Pazuzu, Nunfuckritual

2011. november 27. - scorn

Néha nincs idő oldalakat írni egy új anyagról, viszont érdemes megemlíteni. Így álljon itt hét rövidebb lemezkritika a frissen érkezett anyagokról.

Tovább

Majdnem egy új lemez: Disturbed – The Lost Children

A chicagoi Disturbed pont az a zenekar, amely itt Európában tipikus amerikai bandának van elkönyvelve. Sokan tucatzenének tartják, de a BigMac is tucat mégis megzabálod, úgyhogy közben ne gondolkodsz ezen. A banda szép csöndben már 13 millió eladott lemeznél jár világszerte, legutóbbi négy albuma, mind a Billboard lista legelején nyitott. Hogy ezt hány igazi metálbanda mondhatja el magáról? Elárulom: egy, azt úgy hívják Metallica. Szóval ebben a ligában nem igazán lehet gyenge teljesítménnyel a csúcson maradni.

 

Tovább

Decemberi megjelenések

 

A novemberi hónap válogatásokkal, újra felvett dalokkal való támadása után, december tényleg a Karácsony csendességében telik. Lemezmegjelenés alig, talán a Mikulás ajándékba hozott új Korn lemeze és még néhány album okozhat némi forróságot az év utolsó hónapjában. Mivel a lista elég karcsú, mi is a hónap legkarcsúbb lemezismertető csokrát tudjuk valószínűleg prezentálni nektek, de a mákos meg a diós bejgli mellett azért hallgassátok majd azt a sok kiváló lemezt, amely az eddig 11 hónapban született. Lista tovább után.

Tovább

Belső út – Steve Lukather @ Barba Negra Music Club, 2011. november 24. – koncertbeszámoló

 

Még „külső” utam, odaérkezésem során tapasztalom, hogy bizony a környékbeli vendéglátósok jókorát profitálhatnak a kettő darab Fehérvári úti nagykoncertből, melyek egymástól néhány villamosmegállónyira zajlanak. Vajon sok ember van még rajtam kívül, akit az Iced Earth és Steve Lukather egyaránt érdekelne? – filózom. Utóbbi olyan „afrikai nagyvad” (már bocsánat), akit régóta próbálok becserkészni, de mikor a környékünkön kóborol, minduntalan közbe jön valami. Irány tehát a vadi új, kalózos szórakozóhely!

Tovább

Novemberi fagy - Iced Earth @ Club 202, 2011. 11. 24.

Az ember nem csajozni jár Iced Earth koncertre, ezt szögezzük le az elején. November 24-én, csütörtök este ért az új album turnéztatása Budapestre, a Club 202-be, amit egy erős középházig töltöttek meg a nagydarab, nagyszakállú metal harcosok. A magyar közönség ismét kitett magáért, mint ahogyan a zenekar(ok) is, tovább után élmények és vélemények az estéről.

Tovább

Fless reggelire: Early Morning Vision- Filigrán EP

Elmondhatjuk, hogy Európa szerte megfigyelhető, hogy egy olyan új generációs zenei műfaj van előretörőben, amelyben a trendi ruha, és tetoválás viselet mögött, zeneileg olyan post dolgok húzódnak meg, amit a Neurosis, Isis féle zenéken szocializálódott arcok is megszerethetnek. Kis hazánkban egyelőre nem sok ilyen típusú banda van. Az Early Morning Vision viszont nagyjából idesorolható, amellett, hogy azért vannak sajátosságok a zenéjükben.
 

Tovább

Jimi Hendrix minden idők legjobb gitárosa

 

Legalábbis a Rolling Stone magazin szerint, akik zenei szakértőket és  híres gitárosokat kérdeztek arról, hogy kik a valaha volt legjobb húrnyűvők. A klasszikus értelemben vett, rock és metál zenék köreiből olyan előadok kerültek a listára többek között, mint :

01. Jimi Hendrix
03. Jimmy Page (LED ZEPPELIN)
08. Eddie Van Halen (VAN HALEN)
24. Angus Young (AC/DC)
25. Tony Iommi (BLACK SABBATH)
36. Randy Rhoads (OZZY OSBOURNE)
40. Tom Morello (RAGE AGAINST THE MACHINE)
65. Slash (GUNS N' ROSES)
73. Kurt Cobain (NIRVANA)
87. James Hetfield (METALLICA)
92. "Dimebag" Darrell Abbott (PANTERA)

A teljes lista ITT tekinthető meg.

Év végi ereszdelahajam a Dürerben

December 3-a lesz az a nap, mikor is a már hagyományossá vált év végi közös ereszdelahajam alkalmából a Dürer Kert nagytermébe vonul a Turbo és a Grand Mexican Warlock. Vadonatúj csapattársuk az amúgy is vadonatúj, Uzipov névre keresztelt zenekar lesz.

Szokásos grammatikus invitálás gyanánt röviden az Uzipovról annyit kell tudni, hogy aki még nem látta őket, az nézze meg, a Turbo nem kis meglepetéssel készül, végül a Grand Mexican Warlock a lelket is kiszippantja majd az egybegyűltekből. Koncertek után zombi-diszkó, karmester DJ Lúdbőr & DJ Dúd.

Tovább

Steve Lukather a Barba Negra Music Clubban

Mindazoknak, aki jelen voltak a márciusi koncerten az A 38 Hajón, s mindazoknak, akik lemaradtak róla: Steve Lukather ismét Budapesten! Ezúttal a Barba Negra Music Clubban lép fel, hogy nem maradjon kint senki, aki látmi, s főképpen hallani szeretné!

Steve Lukather tavaly rossz évet zárt. “A legrosszabbat életemben” – taglalja a legendás rock gitáros – “a magánéletem romokban hever. Válok legkisebb gyermekem anyjától. Meghalt az anyám. Hetente kétszer megyek pszichiáterhez, s próbálom kitalálni, valójában hol is van a helyem a  világban – ami, hozzátenném, önmagában is meglehetősen zűrzavaros.” S mégis, új albuma, mely a rejtett üzenetet hordozó All’s Well That Ends Well címet viseli, a legszebb és legerősebb zenét tartalmazza, amivel fényes pályafutása során büszkélkedhet; e pályafutás akkor kezdődött, amikor 17 éves korában nekiállt lemezeket készíteni Los Angelesben, majd társ-alapítója lett a Toto-nak s ezzel belépett az első osztályú Los Angeles-i zenészek exkluzív körébe.

Tovább

Electric Eye - Új As I Lay Dying videó

A san diegoi metálosok a napokban adták ki Decas címre keresztelt válogatás-feldolgozás-új dalok kombójú lemezüket, melyről az Electric Eye című dalra készült videó. A dal eredetileg a Judas Priest szerzeménye, mégis akkora animált skorpió (mondjuk ki: meglehetősen gagyi) futkározik a klipben, mintha Scorpions nóta volna.   

 

Tíz éve kapitány nélkül a Hansen-hajó legénysége: Iron Savior - The Landing

...mert hogy ezt az együttest is Kai Hansen (ex-Helloween) alapította, még ’96-ban, a Gamma Ray mellett adódó szabadidejében. Majd öt év után úgy döntött: ennyi elég is volt. Nem csoda, hiszen még általában egy zenész egy másik énjének kifejezésére alapít párhuzamos zenekart, addig Kai a szokásos márkavédjegyeit aggatta rá az Iron Saviorre. A harmadik, és egyben utolsó közös lemezük, a Dark Assault tette be nekem is a kaput öncélú, önmagába forduló speed metaljával.

Tovább

III. MŰSZAK METRÓ KLUB

A sárga és a kék után itt a piros! De hol az Illés meg az Omega?! Ugyan már kérem... A Káderfeszt és a III. MŰSZAK bemutatja: III. MŰSZAK METRÓ KLUB - avagy előszilveszter földalatti zenekarokkal. A zavartalan utazást biztosítják: a budapesti punk-rock KÁDEREK, a soproni hardcore DRAWING, a jászberényi deathrock IGOR és a fővárosi punk PAZAR. Beszállás: Szabad az Á, Budapest, VII. kerület, 2011/12/28 20.00. Koncertek előtt/között/után punk-rock-metal diszkó, és hogy a zsé senkinek ne okozzon fejtörést, a belépés díjtalan!!! Mindenki jön!

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum