RockStation

Nézzetek Bullet For My Valentine koncertet!

2013. április 07. - sunthatneversets

Bullet For My Valentine 2013.jpg

Bár nekünk nagyon nem jött be a Bullet For My Valentine új, Temper Temper című lemeze, ez ne akadályozzon benneteket abban, hogy ha kíváncsiak vagytok rá, akár egy teljes koncertet is megnézzetek tőluk. A koncertet március 12-én rögzítette a Moshcam stábja a birminghami O2 Academy-n. Jó szórakozást fotelrockerek!

Tovább

Kings Of Demolition - Új Skid Row szöveges-videó

Skid Row 2013.jpg

United World Rebellion - Chapter One címmel április 16-án jelenik meg a Skid Row új Ep-je, melyről a csapat most közzétett egy szöveges videót, amely a Kings Of Demolition című dalra készült. Ha valaki jelenleg nincs képben a zenekarral kapcsolatban annak mondjuk, hogy a banda a Dave "Snake" Sabo (gitár), Rachel Bolan (basszus), Scotti Hill (gitár), Johnny Solinger (énrk) és Rob Hammersmith (dob) felállásban játszik.

Tovább

Szeretném a homokórát megállítani...: Megazetor - Sandstorm In An Hourglass EP (2013)

Megazetor_Sandstorm_in_an_Hourglass_cover.jpgA Megazetor zenekar egész komoly sikereket ért el egy magyar underground metal zenekar lehetőségeihez képest. Megnyerték a 2008-as Borsodi Zenei Fesztiválok Tehetségkutatót, felléptek a a 2010-es Metalfest Open Air Hungaryn, most meg épp a balti államokban turnéznak. Eddig két EP jelent meg tőlük, 2004-ben az első (Drug You Daily Crave), 2008-ban a második (Dying Process). Idén bővült egy harmadik kiadvánnyal a lista, az új hanganyag címe Sandstorm in an Hourglass. Erről lesz szó néhány keresetlen gondolatban a továbbiakban.

Tovább

Hamarosan kezdődnek a Pécsi Egyetemi Napok!

Flyer Pen.jpg

Pécs és főleg a pécsi egyetemisták nem akármilyen buliszellemmel vannak megáldva és ennek talán egyik legjobb és legélvezetesebb példája a már országos hírnévre szert tett PEN azaz a Pécsi Egyetemi Napok. A Fesztivál a kilencvenes években indult, az akkori Janus Pannonius Tudományegyetem lelkes szervezői segítségével. A sokáig csak kétévente megrendezett Fesztivált később évente is megrendezésre került.

Tovább

Enchanted By The Moon - Itt a harmadik új Amorphis-dal

Amorphis2013.png

Nem eresztjük bő lére ennek a postnak a szövegét. A lényeg, hogy itt egy harmadik új nóta a finn Amorphistól, akik április 19-én Circle címmel adják ki az új stúdióalbumukat. Az Enchanted By The Moon-hoz ráadásul szöveges videó is van, amit hajtás után nézhettek meg. Ja és nem elfelejteni, hogy a csapat FEZEN Fesztivál vendég lesz idén. 

Tovább

Room 24 - Új Volbeat-dal King Diamond vendégszereplésével

Volbeat-A.jpg

Április 5-én érkezik a dán Volbeat új albuma Outlaw Gentlemen & Shady Ladies címmel. Új dalokat már mutattunk róla kétszer is, most itt a harmadik, a Room 24 című, ráadásul nem akárki vendégszereplésével. A dalban ugyanis maga King Diamond mester ereszti ki a hangját. A csapat június 18-án a PECSA-ban játszik.

Tovább

Tankcsapda koncert a Barba Negra-ban

Tankcsapda 2012.jpg

A Tankcsapda ROCKMAFIA TURNÉ-ja március 6-án indult a debreceni Roncsbárban. A nagy sikerű új album bemutatója rengeteg várost érintett és érint majd a következő hetekben, így az ország valamennyi régiójában meg lehet nézni élőben a zenekart. A turné nem titkolt célja, hogy újra a klubokon legyen a hangsúly, ahol esténként zúzás biztosan lesz. A turné a zenekar tervei szerint október végéig tart majd.

Tovább

Majdnem eredeti felállásában újjáalakul az Infectious Grooves

INFECTIOUS-GROOVES.jpg

A Metallica saját fesztiváljának tekinthető, június 8-9 között a detroiti Belle Isle-n megrendezendő Orion + More Fesztiválon majdnem eredeti felállásában újjáalakul a legendás Infectious Grooves. Ott lesz tehát a színpadon Mike Muir (Suicidal Tendencies), Robert Trujillo (Metallica), Stephen Perkins (Jane's Addiction), Dean Pleasants (Suicidal Tendencies), és különleges vendégként Jim Martin (ex-Faith No More), aki az eredeti gitárost Adam Siegel-t heyettesíti.

Az ötletgazda valószínűleg a Metallica basszer Robert Trujillo volt, aki azt mondta, hogy ennél tökéletesebb alkalom nincs is egy reunionra. Hogy az ötösnek lesznek-e további tervei, vagy csak erre az egy alkalomra állnak össze azt még nem tudjuk, de hogy az is képben legyen akinek fogalma nincs miről beszélünk, annak mutatunk egy Infectious Grooves dalt.

Tovább

Hallgasd meg a Device debütáló lemezét!

DEvice cover.jpg

A Disturbed-főnök David Draiman és az ex-Filter gitáros Geno Lenardo közös projektjeként létrejött, indusztriális hatású metálban utazó Device-ról sokszor cikkeztünk az elmúlt hetekben, sőt több dalt is megmutattunk az április 9-én érkező, a banda nevét viselő debütlemezről. Hajtás után, azonban most magát a lemezt tudjuk megmutatni. Jó szórakozást hozzá!

Tovább

Itt az új Black Sabbath album borítója

Black-Sabbath-13-album-art-604x569.jpg

A Black Sabbath majdnem eredeti felállása 35 év után készít új albumot. Ha ez elkerülte volna a figyelmet, akkor IDE kattintva kronológiai sorrendben sok mindent megtudhattok az elmúlt pár hónap történéseiről. Tegnaptól nyilvános a június 11-én 13 címmel érkező album borítója is, sőt hajtás után egy új dalból is tudunk egy rövid részletet mutatni.

Tovább

Elkészült a Rays Of Light debütlemeze

ROL.jpg

Bár kicsit megkésve adjuk hírül, de elkészült a Rays of Light zenekar N/everlasting Game című debütáló lemeze amit Kaufmann Péter, ének (Lake of Mind) Takács József, basszusgitár (Lake of Mind, Oneheadedman, ex-D Sound) Konfár József, gitár, Kalina Zoltán, szólógitár követtek el. A zenekar zenei stílusa magába foglalja a Hard Rock és a Heavy Metal klasszikus elemeit  amitől igen egyedi ízt kap a zene. A lemez digitális formában lesz kapható hamarosan, illetve limitált példányszámú CD is napvilágot lát majd, de erről később. Addig is a lemez teljes tartalma meghallgatható a honlapon.

http://raysoflight.hu/
http://www.facebook.com/raysoflightmusic

Tömör metal: Vreid - Welcome Farewell (2013)

Vreidcover.jpgEgy tuti, ebben az évben már megvagyunk áldva marha sok jó albummal. Volt itt halálhörgés, technikázós metal, progresszív vadulás, ős thrash-elés, pankoskodás. Tényleg egyszerűen nem is tudom mikor volt ennyire széles a paletta ilyen rövid idő alatt.

Ráadásul a norvégok most valami kegyetlen mód pörögnek. Nem tudom, mi lehet az ottani levegőben, de el kell oda jutnom egyszer, hátha én is találok valami őrült kreatív gondolatot., amitől aztán nagy zenész leszek. Itt van most nekünk az In Vain után a Vreid, akik nem totojáznak.

Ha már megyek április 10-én a Dürerbe, adta magát, hogy én írok az új Vreid albumról, ami a Welcome Farewell címet viseli. Nos igazából, ahogy beütött nálam az In Vain mánia, annyira nem hatott rám a Vreid. Nem rossz ez a zene se. Azt mondják, hogy progresszív death, de azért találni benne szerintem bőven thrash-es elemeket is.

Tovább

Nazareth: Legendás skót zenekar Budapesten

nazareth01.jpg

Napra pontosan legutóbbi klubkoncertje után négy évvel, április 24-én érkezik Budapestre a skót hard rock veterán zenekara, a Nazareth. A 45 év és a sok skót whisky mit sem ártott az énekes McCafferty hangjának, sőt: lehet hogy éppen ez a híresen karcos, máig jellegzetes és erős orgánum titka? A Club 202-ben egy német csapat, a Tri State Corner is játszik majd a Nazareth előtt.

Tovább

Forgive - Új Subliminal Merger-dal

Subliminal Merger forgive.jpg

A Subliminal Merger 2011 óta van jelen a hazai undergroundban. A fúziós kísérletezés eredményeként a könnyű zene legtávolabbi elemei egyszerre kapnak helyet dalaikban. Korábban már mutattunk tőlük egy videót, amely a Carnivore című dalra készült, most pedig egy új dal is napvilágot látott mely a Canvases című albumukon fog megjelenni. A szerzemény a Forgive címet viseli és hajtás után hallgatható meg.

Tovább

Testament és Front Line Assembly a Zöld Pardonban?

IMG_8236.jpg

Ugyan pontos dátummal még nem szolgálhatunk, de azt csiripelik a verebek, hogy a nyár folyamán a Testament is fellép majd Budapest egyik legnépszerűbb szabadtéri szórakozóhelyén a Zöld Pardonban, sőt az indusztriál egyik kult zenekara a Front Line Assembly is itt vendégeskedik majd. A ZP idén április 18-án nyitja 15. szezonját, ahol minden eddiginél modernebb és biztonságosabb környezetben várja majd a szórakozni vágyókat. További részletek később. (Fotó: Orbán Péter)

Cold - Új Queensrÿche-dal

Queensryche Tate 2013.jpg

Na, de melyik Queensrÿche? Ez éppen az alapító énekes Geoff Tate féle, melynek albuma Frequency Unknown címmel április 23-án érkezik, ha érkezik, ugyanis a kiadó elégedetlen volt a Jason Slater által kevert első verzióval és Billy Sherwooddal szertették volna újrakevertetni a lemezt, aki pár nappal a munka kezdete után lelépett.

Ezek után tudjuk mutatni az eső single-t Cold címmel, az eddigieknél keményebbnek ígért lemezről. Hogy aztán ezt ki keverte, vagy ki sem, azt nem tudjuk megmondani, de van itt elég keverés anélkül is hiszen a zenekar felállása fél év alatt annyit változott, hogy a wikipédian lassan külön oldalt lehet neki szentelni. Ha minden igaz a mostani tagok az énekes mellett Rudy Sarzo basszer, Kelly Gray és Robert Sarzo gitárosok, Randy Gane billentyűs és Simon Wright dobos. Az albumon azonban szinte minden dalban játszott a Forbidden gitárosa, Craig Locicero, illetve Paul Bostaph dobos (Slayer, Forbidden, Exodus, Testament) is.

Tovább

Steve Lukather: Vasárnap a Pecsában

stevelukather02.jpg

Több hónapos várakozás után most vasárnap végre Budapestre érkezik a Totóból is ismert Steve Lukather szóló turnéja, melynek keretében az énekes-gitáros a Petőfi Csarnokban játszik. A műsor a januárban megjelent Transition című új album bemutatására épül, melyről nekünk is sokat mesélt, de a már megkezdődött turné korábbi állomásainak programja alapján számos további dalra is számíthatunk.

Tovább

Júniusban az A38 Hajón játszik az Airbourne

airbourne_2013.jpg

Három év után június 12-én ismét hazai klubkoncertet ad az AC/DC jogszerű trónörököse, az ausztrál Airbourne! Az Angus Youngék oldalán is megannyiszor bizonyító, ízig-vérig rock and roll banda épp idén ünnepli fennállásának tizedik évét, ám az A38 Hajóra eljutó fesztiválturné különlegességét a fülledt hangulaton és a minőségi megszólaláson túl a május 21-én megjelenő harmadik nagylemez, Black Dog Barking adja majd, amit az O’Keeffe testvérek zenekara a kanadai dalszerző-producerrel, Brian Howes-szal (Nickelback, Simple Plan, Skillet) rögzített. Részletek később, további információk ITT.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum