RockStation

Megbabonázta a közönséget Tarja Turunen: FEZEN Fesztivál, 1. nap, 2014.07.31.

2014. augusztus 03. - sunthatneversets

0fezen1_tarja29.jpg

A Nagyszínpad nyitására az időjárás is tisztelettudóan a szervezők mellé állt, szikrázó napsütésben telt a FEZEN első “rendes” napja, TARJA TURUNEN-nel, DESTRUCTION-nel és hip-hop egyveleggel a legnagyobb magyar kedvencektől.

Tovább

Savatage reunion lesz a jövő évi Wacken Festivalon

Savatage Wacken.jpg

Alig ért véget az idei Wacken Open Air Festival, a szervezők máris a jövő évire jelentenek be neveket, amik között egy nagyon is meglepő máris akad. A 2015. július 30. és augusztus 1. között megrendezendő fesztiválon ugyanis exkluzív fellépést vállal a 80'as évek power metal alapvetése a Savatage, sőt az ebből kinövő Trans-Siberian Orchestra is fellép jövőre Wacken-ban. Azt, hogy milyen felállásban lép fel a két zenekar még nem tudni, de a mellettük olyan zenekarok lépnek még fel, mint a Running Wild, az In Flames, az In Extremo, a nagyzenekarral zenélő U.D.O., a Sabaton, az Amorphis, akik a speciális, a Tales From The Thousand Lakes köré épülő showval jönnek, a Death Angel, a Powerwolf, az Ensiferum, a Kataklysm, a Cannibal Corpse, a Sepultura és a Thyrfing. 

A jövő évi fesztiválnak már trailere is van, ami nem is csoda, hiszen általában pár nap alatt elkapkodják a jegyeket Európa legnagyobb metalfesztiváljára.

Tovább

Rock a magyar tenger partján: Rockpart Fesztivál, Balatonszemes, 3. nap

DSC07636.JPG

Kalandosan indult az utam a múlt héten Balaonszemesen megrendezett II. Rockpart Fesztivál utolsó napjára. Három pajtással vágtunk neki a távnak Mosonmagyaróvárról. Már Győr magasságában belefutottunk egy olyan brutális esőbe, hogy nagyjából semmit sem láttunk kifelé az autóból, csak a rutinos sofőrünknek és az éppen a kocsiban üvöltő Blood for Blood-nak köszönhetjük, hogy túléltük azt a szakaszt. Ezt és egy székesfehérvári parkolóban az autó tetején felejtett 1/3 részben elfogyasztott kakaó sajnálatos eltávozását (R.I.P.), majd egy satufék az autópályán című történetet leszámítva nyugodt tempóban érkeztünk meg Balatonszemesre nagyjából úgy délután 4 óra magasságában. A becsületkasszás őrzött parkolási lehetőség egy nagy ötlet volt, viszont a kasszánál, röpke fél órát kellett várnom, hogy megkapjam a jegyemet, de végül is megkaptam és bejutottam a fesztivál területére.

Tovább

20 érdekes tény a Black Sabbathról

Black-Sabbath2_1.jpg

Közel öt évtizedes karrier, világszerte 70 millió eladott lemez, időtlen klasszikus dalok egész sora - A Heavy Metal Keresztapjai. Ezt köszönhetjük a Black Sabbath-nak. Ebből a hosszú történetből szemezgetett ki a Loudwire 20 olyan apró érdekességet, melyről talán nem mindenki tudott, nem mindenki számára ismertek. Ezt a listát találjátok a hajtás után. Időgép ON.

Tovább

Egyszerűen vér profi: FEZEN Fesztivál, 0. nap, 2014.07.30.

0hellyeaH2014_04.jpg

Minden évben egyszer elzarándokolok Székesfehérvárra. Speciel a FEZEN Fesztivál az úti cél ilyenkor. Valahogy a sors mindig úgy akarja, hogy egyedül menjek erre a fesztiválra, és most még kegyetlenül sújtott is. Alig hagytam el Budapestet már leszakadt a kocsi kipufogója, amit egy élmény leszedni a kocsi aljáról. Aztán csak háromszor igazoltattak a rendőrök lefelé még… De leértem, ott voltam a nulladik napon, és láttam a Hellyeah-t!

Tovább

2x2 néha 5-ös – Deap Vally & Wattican Punk Ballet @ Gozsdu Manó

063 eff.jpg

Keménynek tűnt a választás, hogy a Rockmaraton legpsychobillysebb napját kihagyjam-e EZÉRT a buliért, de végül győzött az asszonyi vonzerő, és az a fajta másik, ami csak kiakasztott flanger- és fuzzpedálokkal megerőszakolt vintage gittyókból árad, mint a százdeci. Jó választás volt. A garázsrock ezen az estén egy konszolidált, glitteres, sötétrózsaszín monster truckká változva bedarált, megcsócsált, átment rajtam, és nekem még jobb volt ez, mint neki. Az aréna a Gozsdu Manó klub, a 2x2 kerék a Wattican Punk Ballet (Örményország-Budapest vonalon) és a Deap Vally (a legdögösebb dél-kaliforniai import alkatrészek) voltak. Jómagam pediglen a fröccsös földig lehengerlődtem.

Tovább

Alice In Chains a Guitar Center Session 8. évadának nyitóepizódjában

williamduvallgcwould_638.jpg

Nyolcadik évadát kezdi meg az Egyesült Államok első számű műholdas szolgáltatójánál, a DIRECTV egyik csatornáján a Guitar Center Session című műsor, ahol neves gitárműveszek és előadók köré építetenek egy-egy epizódot, érdekes és mély beszélgetésekkel és remek hangzással emelve ki a műsort az átlagműsorok közül. Külön apropó, hogy a 8. évad és a műsor nevét adó, a világ egyik legnagyobb hangszerforgalmazójának üzlete, a Guitar Center 50. születésnapja egybeesik. Ezt kívánják jól megünnepelni, ennek első fejezete, hogy augusztus 3-án, az első részben a seattle-i rockbanda, az Alice In Chains lép majd fel. A hajtás után van két videónk van, ilyeneket lehet műholdas csatornákon nézni a világ amerikaibb felén (itt meg PAX TV-t.....)

Tovább

Új albumon dolgozik a Weedeater

weedeater.jpg

Szerintem nem kell bemutatni a súlyos zenék kedvelőinek a Weedeater nevezetű Észak-Carolina-i sludge/pokol bandát.  Az 1998-ban alakult banda jóindulattal sem sorolható a "minden évben adjunk ki egy lemezt" vonalon mozgó bandák közé. Most viszont a 2011-ben kiadott God Luck and Good Speed and Jason... The Dragon című zseniális album után újra stúdióba vonulnak, hogy ismét egy teljes hosszúságú beteg, lassú,tonnás és rommá szívott muzsikával örvendeztessék meg a világot.

Tovább

Itt a hivatalos videó az Iron Maiden énekesének repüléséről

Bruce Dickinson2.jpg

A múltkor számoltunk be róla, hogy Bruce Dickinson az Iron Maiden frontembere az angol Sonisphere Festivalon több haverjával együtt egy I. világháborús vadászgépek imitálta légicsatát folytatott a fesztivál betétprogramjaként. Most megérkezett a hivatalos videó is erről. Naná, hogy alább megmutatjuk.

Tovább

Endless Slaughter - Itt egy új Limp Bizkit-dal

0limpbizkit2014_15.jpg

A Limp Bizkit régen beharangozott Stampede of the Disco Elephants című lemezét már olyan régóta ígérgeti a zenekar, hogy már csak akkor hisszük el, hogy lesz belőle valami, ha megjelent. Mindenesetre most itt egy újabb dal a lemezről Endless Slaughter címmel, ami ráadásul innen le is tölthető. Csak mi érezzük úgy, hogy érződik a dalon, hogy a zenekar új lemezét egy rap-kiadó gondozza majd?

Tovább

Klubkoncerten is megmutatja magát az INVSN

140916_invsn01.jpg

A punkrock egyik legkomolyabb, műfajteremtő együttese, a svéd Refused frontembere, Dennis Lyxzén másik zenekara, az INVSN tavaly jelentette meg első lemezét – bár más nevek alatt már másfél évtizede létezik az együttes. Nagyszabású power pop, klasszikus rock keveredik némi folkos hatással: az INVSN a Sziget-fellépés után egy hónappal - szeptember 16-án - visszatér, hogy forró hangulatú klubkoncerten mutassa be, mint is tud Lynxzén, amikor nem dühös punkrockot tol.

Tovább

Megjelent Tom Petty & The Heartbreakers új albuma!

TomPetty&TheHeartbreakers.jpg

A legendás zenekar 1976 óta ad ki lemezeket, a most érkezett Hypnotic Eye sorban a tizenhatodik. Ha összeadjuk az eddigieket, 80 milliónál is több eladott kiadványt találunk – a világ egyik legsikeresebb előadójáról van szó. A névadó frontembert, Tom Petty-t eddig 18 Grammy díjra jelölték, és olyan életműdíjakkal jutalmazták, mint a Billboard’s Century Award, az ASCAP’s Founders Award vagy az MTV Video Vanguard kitüntetése.

Tovább

Egyszerűen az egész egy nagy kaland: Interjú Kyle Sanders-szal a Hellyeah basszusgitárosával

hellyeah 2014.jpg

Nem mindig sikerül minden interjú úgy, ahogy az ember szeretné. Nehézkes a szervezés néha, hogy a zenész éppen, hogy ér rá, milyen kedve van, vagy egyáltalán akar-e veled beszélni. Most se voltam könnyű helyzetben.... Először úgy volt, hogy Vinnie Paul ad interjút, aztán kiderült, hogy nem. Utána úgy volt, hogy csoportos interjú lesz, de helyette (szerencsére) egyesével mentünk be, ellenben csak három percet kaptunk a beszélgetésre. Ha ez még mindig nem lenne elég, akkor elárulom, hogy most merült le a diktafonom..... Úgyhogy most villámgyorsan memóriából megírom az interjú végét Kyle-al a Hellyeah basszusgitárosával, utána a többit. Jó szórakozást.

Tovább

Kiscsillag koncert, Senior Hal és Fish! születésnapi halünnep, és Irie Maffia Soundsystem augusztus első hétvégéjén a Trackben!

Kiscsillag.jpg

A Kiscsillag rajongótábora nem véletlenül fog át színesebb spektrumot az anyabandákénál, a finomlelkű intellektüelek hírében álló figurák itt aztán kiélik az „ösztön-ént”, ez a brigád jóval zsigeribb annál, mint amit megszokhattunk Lovasiéktól. Így érinthet meg rockert, punkot, bakancsos bölcsészlányt egyaránt. A korosodó alter-legendák hobbi garázsbandája félig-meddig öncélú örömzenélésnek indult, aztán mégiscsak önálló, korszellemet meghatározó intézmény lett. Bizony, az egykori Kispál és a Borz-vezér, Lovasi András és a PUF-főnök, Lecsó vezette Kiscsillag épp néhány hónapja jelentkezett friss lemezzel. A Szeles c. dalcsokor – akárcsak az előző album – ismételten a hazai alter- pápa, a kacat pop alkimista Tövisházi Ambrus gondnoksága alatt készült az július 31-én és valószínűleg el is hangzik a nagyja a Track nagyszínpadán. Meg persze a korábbi, kikerülhetetlen számok: Van-e szándék, Ha én lennék, ahogyan a többi, jól ismert „emerkettes” sláger is.

Tovább

Itt az ötödik előzetes az új Slipnot albumhoz

Corey-Taylor-slipknot.jpg

Oké, oké, már többször megfogadtuk, hogy csak akkor adunk hírt az új Slipknot albumról, ha végre történik valami érdemlegesebb is annál, mint, hogy alább látható az ötödik, rövid, pár másodperces valami. Viszont! Corey Taylor énekes twitter oldalán az írta, hogy : Heheh Friday. De tényleg! Hogy ez azt jelenti-e, hogy pénteken péntek lesz és az énekes örül, hogy jön a hétvége, vagy valami sokkal konkrétabbat, azt megmondjuk holnap.

Tovább

Kész az új Foo Fighters-album

Foo-Fighters2.jpg

Bár hónapokkal ezelőtt már mondtuk, hogy a mindenlébenkanál Dave Grohl és Foo Fighters nevű bandája nagyban dolgozik új lemezén, azonban hónapokig nagy volt a csönd.  Most azonban erősen úgy néz ki, hogy kész a nyolcadik nagylemez. Mindez a producer Butch Vig twitter posztjából derül ki. Örülünk, Vincent? Örülünk hát!

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum