RockStation

Nosztalgia, sártenger és sistergő sörcsapok - vágókép a 2014-es Rockmaratonról

2014. október 05. - Nemesúr

rocmaratonfejlec vágókép.jpg

Madárlátta jegyzetfüzetek, és sártól (és folkmetáltól) kisilabizálhatatlan rúnákká degradálódott helyzetjelentések. Mármint a jegyzetfüzetben. Ez minden mentségünk a nyári utolsó két rákkenró' helyzetjelentés idáig csúszására. Mostanra viszont sikerült kiganajozni a koszcsíkok és sörfoltok közül, ami belepte, szóval ideje leporolni az emléket is: milyen is volt az "ilyennincsdemégislett" Rockmaraton?

Kicsit szegecses, kicsit piszkos, kicsit olcsó, de legalább a miénk. Igazából épp olyan, mint az eddigiek, csak majdnem. Ennek minden előnyével és hátrányával. Délutáni pogókban elviselhető mértékű szurkálódás következik.

Tovább

Pussywhipped: szokásosan komoly videó a Steel Panther-től

Steel Panther 2012.jpg

Aki már látott Steel Panther videót, natalán élőben is látta már őket, pontosan tudja, hogy mennyire beteg arcokról van szól. Legutóbbi lemezük, a nem túl bonyolult All You Can Eat idén jelent meg, erről az albumról a Pussywhipped dalhoz készítettek egy csodálatos kisfilmet, fókuszban a herékkel. Végünk van.

Tovább

Viharos éjszaka – Alestorm, Brainstorm, Crimson Shadows, Troldhaugen @ Barba Negra, 2014.09.27.

IMG_1105.jpg

Elkezdődött hát a fedett pályás idény. Mármint rockilag. Is. Talán jobb ez az időszak egy fokkal, mint az eklektikus fesztiválok szezonja, amikor az éppen ráérők szemét (fülét) az éppen fellépők kiszúrják egy best of show-val. Egy Barba Negrába mindenki az adott zenekarért (esetleg még az előzenekarok valamelyikéért) érkezik, a nép így egyet akar, s ebből lesz a felülmúlhatatlan közösségi élmény.

Tovább

Messzi partok, örök hajnalodás - Tides of Man (US), Vasudeva (US) és Shell Beach a Gozsdu Manóban

sb.jpg

Szeptember 6.-án a Gozsdu Manó - mondhatni, se szó, se beszéd, mert hogy előző nap szereztem tudomást a buliről, az is ritka - 3 nem akármilyen zenekart vett újra óvó, vidéki rockpincéket a belvárosi stíl limitált pólójába öltöztető kacsóiba. A Nagy Tengeren túlról hozzánk először érkező, tehetséges, fiatal Vasudeva és az oly ritkán daloló hazai post-pacsirta Shell Beach kísérték a Tides Of Mant, ami legalább akkorát robbant debütáló lemezével nem is oly rég a nemzetközi post-rock undergroundba, mint a mi hallójáratainkba - régen, nagyon régen volt, hogy ilyen frissítően és felforgatóan hatott rám egy show, ami mindennek ellenére megőrizte egy underground rockbuli minden báját.

Tovább

Ma este kezdődik a heavy metal története a Spektrumon

Spektrum a heavy metal.JPG

Ma este 23.00-kor indítja egyik új sorozatát a Spektrum, mely minden heavy metal rajongó érdeklődésére számot tarthat. A heavy metal története című sorozatban a többgenerációs és az idők során sokrétűvé fejlődött heavy metal zeneirányzat történetét és jelenét veszik górcső alá. A 11 részes filmet Sam Dunn készítette és megszólalnak benne a műfajt formáló zenészek és producerek, olyanok mint Slash, Bruce Dickinson, Alice Cooper, Lemmy és még sokan mások. Bemutatásra kerülnek a heavy metal irányzatai a klasszikus kezdetektől a glamen át a progresszív válfajokig, és a személyes történeteken keresztül bepillantást nyerünk a kulisszák mögötti világba. Jó lesz mi? Alább egy kis előzetes.

Tovább

TOP15 animációs videó metálzenére

TOP10_animációs.JPG

Szeretjük az animációs videóklipeket. Talán több a lehetőség az ötletek (még ha azok teljesen agyatlanok is) megvalósítására, sokkal szabadabb ez a műfaj; mint az élőszereplős. Próbáltunk összeszedni a 15 legjobb ilyen klipet a témában, ezt találjátok a hajtás után. Van itt rajzfilm, bábfilm, átrajzolt videó, véres-beles, ötletes, látványos és vicces. És, hogy ha hozzátennétek? Nosza, rajta! De videólink legyen ám!

Tovább

Rob Scallon megint Slayert játszik bendzsón

rob-scallon-2014-press-photo-billboaqrd-650.jpg

Rob Scallon akkora ász lett a közelmúltban, köszönhetően agyahagyott videóinak, amikben hol Slayert, hol Cannibal Corpse-ot, hol egészen mást játszik különböző hangszereken, hogy új videója, melyben a Slayer Angel Of Death című klasszikusát játssza bendzsón, már a Billboard-on debütált egy interjú keretében. Slayerrel ugye nem lehet hibázni, nem is sikerült!

Tovább

A Smells Like Teen Spirit éneksávja a The Final Countdownon

Europe_preferred-shot_web.png

Unatkozó, sok szabadidővel rendelkező arcok szoktak csinálni zenei mashupokat, aminek az a lényege ugyebár, hogy két (vagy több) jól ismert dalt egymásba variálnak. Valakinek eszébe jutott, hogy milyen mókás lenne, ha a Nirvana Smells Like Teen Spiritjének az éneksávjait ráhajítanák minden stadionmetál legstadionmetálabbik dalára, azaz a Europe The Final Countdownjára. Meglepően jól passzol a szisztéma, amit alább ti is csekkolhattok. Az eredetiket nem tesszük ide, mert úgyis mindenki ismeri.

Tovább

2015 elején jön az új Napalm Death!

napalmdeath01.jpg

Az énekes, Mark 'Barney' Greenway nyilatkozata szerint valamikor 2015 elején érkezhet a Napalm Death tizenötödik nagylemeze. Azt mondja, hogy ez lesz az egyik leggyorsabb és legelborultabb albumuk, de ezzel együtt a legfurább, legnyomasztóbb és legkalandosabb is (jelentsen ez bármit is grindcore témában). Az idei év során rengeteg időt szántak a nóták megírására a turnék közti szünetekben (ami amúgy abban is sokat segített, hogy változatosabb dalok születhessenek), tehát javarészt már össze is állt a cucc, a felvételek pedig ismét Russ Russelnél fognak zajlani, aki a banda szerint egész más megközelítésben stúdiózik, mint a legtöbb producer, ez pedig épp kapóra jön nekik. Addig is, hallgassátok újra az amúgy szokásosan kurvajó, 2012-es Utilitariant.

Tovább

Üdvözlünk, nők kora: Crucified Barbara, Junkstars, Supercharger @ Dürer Kert, 2014.10.01.

0crucifiedbarbara2014_40.jpg

Ha képzeletben összetesszük a Motörhead-et és a The Runaways-t, akkor a Crucified Barbara képe fog kirajzolódni előttünk – és ez az a hasonlat, amit a svéd, csak hölgyekből álló banda is szívesen alkalmaz. Miért is ne tennék, amikor ez az elképzelés szinte teljesen rájuk lett szabva, mert valószínűleg tényleg ilyen lenne például egy Lemmy – Joan Jett szimbiózis, a feminim tökösség keveredve ezzel az ős ’leszarom’ rockkal. A punk, pop, thrash, heavy metal jegyekkel változó arányban kísérletező, és játszó formáció október elsején egy igazi, súlyos estével tépte le az arcunkat, melynek keretein belül felvillantotta azt az életérzést, amiről ez az egész zenei irányzat szól(na).

Tovább

Cavalera Conspiracy: Hallgass bele az új album nótáiba

cavaleraconspiracystudio2014.jpg

Max és Igor a két brazil hősünk kapcsolata, mint tudjuk nem mindig volt felhőtlen, de úgy tűnik az utóbbi időben rendezték a dolgaikat és végre megint két testvérként ontják magukból a brutál nótákat. Nagyon sokan várják már a Cavalera testvérek, azaz a Cavalera Conspiracy október végén megjelenő Pandemonium című harmadik lemezét, amely lemezbe most bepillantást nyerhetünk, saját magunk és a nyugdíjas szomszédaink nagy örömére.

Tovább

Lemmy szerint januárban stúdióba vonulhat a Motörhead

Motorhead_Sept2013.jpg

Ahhoz képest, hogy a múlt évben sokáig még az is kérdéses volt, hogy Lemmy betegsége miatt egyáltalán képes-e a Motörhead működni, most új albumot tervez a csapat. Legalábbis a Full Metal jackie-nek ezt mondta a frontember. "Nem, nem vagyunk kész semmivel. Egy hónappal a felvételek előtt bemegyünk a próbaterembe és elkezdjük írni az új dalokat. Még a szövegeket is a stúdióban írom meg. ..... Talán januárban elkezdjük ..., de még nem terveztük meg a dolgokat, mert a Motörhead soha nem tervez." A csapat jövőre viszont biztosan koncertezik, a Nova Rock Fesztiválon például fellépnek.

Megjelent a Radio Active bemutatkozó EP-je

 

Radio Active.jpg

A szegedi Radio Active 2013-ban alakult, de a jelenlegi formában 2014 év eleje óta zenélnek. A zenekar a populárisabb, pop/rock irányvonalon mozog, de bőven táplálkozik a blues, jazz és funky gyökereiből is. Koncertjeinken a saját dalaik mellett olyan előadóktól is játszunk feldolgozásokat, mint John Mayer, Stevie Wonder, Jamiroquai vagy Jamie Cullum. A bemutatkozó EP-jüket a méltán jó hírű szegedi Black Hole Sound stúdióban rögzítették, Vári Gáborral együttműködve. Alább pedig maga az EP.

Tovább

Többek között Slipknot, Motörhead és Life Of Agony a 2015-ös Nova Rockon

Slipknot 2014.jpg

Ma a Nova Rock Fesztivál szervezői bejelentették az első csomagot a jövő év fesztiválra. Ahogy nézzük jövőre sem fogunk unatkozni, hiszen itt lesz a Slipknot, a Die Toten Hosen a Motörhead, az In Flames, a Rise Against, a Life Of Agony, a The Sword, az Asking Alexandria és a Papa Roach. A jövő évi fesztivált június 12-14 között rendezik. További Infók ITT.  

Lars Ulrich üdvözli a U2 iTunes-os akcióját

Lars-Ulrich.jpg

Mi, itt a RockStation hasábjain is felemeltük szavunkat a U2 új lemezének terjesztési módja elenn. Mint köztudott, a U2 és az Apple egy vastag, nagyjából 100 millió dolláros szerződés keretében, minden Apple termékkel rendelkező számára ingyenesen biztosította a legendás ír banda legújabb lemezét, a Songs of Innocence-t, ha kérik, ha nem. Ez ki is verte a biztosítékot sok embernél. Persze a hírességek is megszólaltak az ügyben. Az egyik legérdekesebb sztori az, hogy a Metallica dobosa, Lars Urlich a többséggel ellentétben kiállt Bonoék mellett.

Szerinte a U2 iszonyat menő, hogy ezt a dolgot meg merte húzni. Lars szerint üdvözlendő minden olyan tett és gondolat, mely a megszokott skatulyákon kívülre mutat. Szerinte pont ezt tette a U2, a bebetonozott zeneipari szokásokban keltett némi zavart. Példának felhozta, hogy anno ők az elsők között voltak, akik a Napster ellen és az illegális zeneletöltés ellen kiálltak. Habár azt is elismerte, hogy ez így tizenpár év távlatából nem tűnik a legjobb húzásnak a banda életében, hiszen az idő nem a nagy zenekiadói érdekeket igazolta.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum