RockStation

Két pacsirta egy színpadon: Alissa White-Gluz vendégszerepelt Tarja koncertjén

2016. augusztus 07. - theshattered

tarja_turunen_2.jpgMéghozzá az egész a Wacken Open Airen történt pénteken. Tarja és a szólócsapatának bulija közben az ex-Nightwish pacsirta színpadra hívta az Arch Enemyben munkálkodó White-Gluzt hogy az előbbi, The Shadow Self című lemezéről előadják az ott is közösen feldalolt Demons in You-t. Az eredmény lent látható.

Tovább

Rex után Max! 444-en a Cavalera könyvért!

My Bloody Roots From Sepultura To Soulfly And Beyond

maxcavalerainterview2014.jpgA nagyszerű és Magyarországon egyedülálló, közösségépítő kezdeményezés sikerein (333-an a Pantera könyvért) felbuzdulva Horváth "Pityesz" István és Dudich Ákos a Max Cavalera, Joel McIverrel közösen írt, My Bloody Roots From Sepultura To Soulfly And Beyond című életrajzi könyvét jelenteti meg hasonló formában, mint ahogy azt Rex Brown és Mark Eglinton könyvével is tették. A kezdeményezéshez egyébként ITT csatlakozhatsz. 

Tovább

Tapsolj úgy, mint Ozzy! - itt az új Suicidal Tendencies dal!

lombardo_muir.jpgSzeptember 30-án jelenik meg az immár Dave Lombardoval megerősített Suicidal Tendencies új albuma, a World Gone Mad. A 2013-as 13 utódján nem csak a volt Slayer dobos tekinthető új húsnak, hanem Jeff Pogan gitáros is, aki idén májusban Nico Santora helyét vette át a veterán brigádban. Na, de lássuk, hogy hogyan hajt a felfrissített szekér! (Spoilerveszély: gyilkos tempóban)

Tovább

Új Touché Amoré videó előzte be az érkező lemezt

junepic1a_preview.jpgA Los Angeles érzékenyebb részéről érkező Touché Amoré új lemezt készül megjelentetni. A sorban a negyedik nagylemez pedig Stage Four címmel fog megjelenni szeptember 16 - án. Előtte azonban még kaptunk egy videót, amely az album egyik dalához készült és Palm Dreams a címe. Ezt tekinthetitek meg itt lejjebb, a hajtás után.

Tovább

Agyleolvasztó punk jazz káosz - Jön a Brain Tentacles első lemeze

letoltes.pngAdott három kreatív arc, akiknek a neve innen - onnan már ismerős lehet. Aztán adott egy kísérlet, ami Brain Tentacles néven fut. Na meg adott a következmény, hogy ebből bizony lemez lesz. Mégpedig, ha az előzetes felkonferálásnak hihetünk, ami egy a Ringworm zenekarral közösen kiadott kislemezen szerepelt Celtic Frost feldolgozás volt, akkor furcsán fog karmolni ez az anyag. Megment, vájt fülűek agyát leolvasztó, extrém kísérletező hangvételű lemez lesz ez. Ahol rétegeben simul egymásra a karcos kosz és a nagybetűs jazz.

Tovább

Pazar doom buli októberben - Budapestre jön a Cough

0007291523_10.jpgIdén jelentkezett új lemezzel a richmondi székhelyű komor doom légió, azaz a Cough. Ami a harmadik nagylemez a zenekar életében és az előző kettőhöz hasonlóan szintén jó kritikáknak örvendhetett az elmúlt hónapokban. A lemez megjelenéséhez pedig európai kör is dukál. A 12 állomásos őszi turné egyik helyszíne pedig a budapesti Dürer Kert, egészen pontosan október 3 - án. Ahol a Cough vendégeként az Elder nevű elszállt rock mágus trió is feltűnik majd. Kedvcsinálókat a bulihoz természetesen a hajtás után találtok.

Tovább

Nézd meg a Delain legújabb szöveges videóját

13501893_10154977095424535_9022767244225527650_n.jpgGondolom azt már a fanatikusok tudják, hogy Moonbathers címmel fog megjelenni a Delain ötödik nagylemeze. Ráadásul már nem kell sokat várni az albumra, mivel augusztus 26-án fog megjelenni a szóban forgó produktum. A lemezt pedig nem más, mint a Grammy-díjas Ted Jensen ( Evanescence, Norah Jones, Green Day) masterelte. Most pedig itt egy szöveges videó The Glory and the Scum című dal képében és alatta a tracklist az új album kedvcsinálójaként. Női énekes-metált favorizálóknak kötelező a tovább kattintás!!

Tovább

Hallgasd meg a Void King teljes új albumát

10634122_618567648253600_8792006818510732652_o.jpgIndianapolis városából származó stoner/sludge vonalon mozgó brigád, a Void King a napokban jelentette meg legújabb anyagát. A There is Nothing címre keresztelt, nyolc darab nem túl egyedi, de ettől függetlenül elég húzós tételt tartalmazó lemezüket, most megosztották a nagyérdeművel, így a hajtás után mehet is rá a boogie.

Tovább

Ezért józanodott ki a Five Finger Death Punch énekese

fivefingerdeathpunchband2015promo_638.jpgValószínűleg beszámolókból emlékeztek arra a bizonyos 2015-ös Five Finger Death Punch bulira, ahol a zenekar a koncert közbeni balhé miatt kénytelen volt félbeszakítani a fellépést. Sokan ekkor már a banda feloszlását vízionálták. Az egész fennforgás kirobbantó oka Ivan Moody énekes függőségeinek kicsúcsosodása volt. Mint kiderült, azóta (elvileg) minden rendben van az énekes körül. Most tegyünk úgy, mintha a kiadós balhéról nem tudnánk.

Tovább

Lemondta FEZEN Fesztiválos koncertjét a The 69 Eyes

the69eyesband2015_638_0.jpg

Ez az év úgy látszik a lemondások éve lesz a hazai fesztiválttörténetben. A Fezen szívja talán a legnagyobbat, hiszen a The Cult és az Anthrax koncertje után, most a The 69 Eyes is lemondta szombati koncertjét. „A The 69 Eyes sajnos súlyos családi betegség miatt ma lemondani kényszerült a szombati FEZEN Fesztiválos fellépését. A szombatra váltott napijegyek bármely napon használhatóak, a Fehérvár színpad emiatt módosult időrendjét hamarosan közzétesszük”, áll a FEZEN szervezőinek közleményében.

Phil Anselmo ugrik be az Eyehategodba

eyehategodband2015_638.jpgA new orleansi illetőségű Eyehategod énekese, Mike Williams sajnos egészségügyi okok miatt nem tudja vállalni a banda két következő buliját, így nem kisebb név ugrik be a helyére, mint egy bizonyos Philip H. Anselmo - talán már hallottatok róla. Ha esetleg lehetőségetek van rá, történelmi pillanatoknak lehettek szem- és fültanúi, ha augusztus 19-én New Orleansba, vagy 20-án Richmondba látogattok (tudjuk, hogy nem olyan egyszerű az, de na...)

Tovább

Hallgasd meg a Russian Circles új lemezét!

sh_158_rc_guidance_digital_cover-640x640.jpgHolnap lát napvilágot az amcsi post-rock nagyágyú Russian Circles friss, sorban hatodik nagylemeze, a Guidance. A korongról pár dalt már meg is mutattunk nektek, most viszont egy ellenállhatatlan ajánlattal érkeztünk! A kiadójuk, a Sargent House ugyanis a teljes korongot, az elsőtől az utolsó hangig ingyenesen elérhetővé tette. Soha jobb ajándékot!

Tovább

Hallgasd meg Marty Friedman és a Shiningos Jorgen Munkeby közös dalát!

friedman.pngMarty Friedmant talán nem kell senkinek sem bemutatnunk, hiszen ha a szólómunkásságát talán még annyira nem is követi valaki, a Megadeth általa fémjelzett korszaka előtt mindenki alsó hangon is megemeli a kalapját. Friedman zseinjére példa a most következő dal is, melyet a Mester a tavaly nálunk is iszonyat jó bulit csapó Shining zenekarral közösen prezentál a lenti videóban. Blackjazz + némi gitárhős íz? Még, még, még!

Tovább

PatriarcH – Rage Of Gods (2016)

Komplex középszer

rage_jpg2.jpgA belga zenekar promo CD-jét a Dynamo Metalfesten nyomta a kezembe a menedzser, aki egyik-másik fellépő sajtóügyeit is intézte. A banda nevét olvasva ködösen felrémlett, hogy a 90-es évek elején a hazai szaksajtóban jelent meg kritika egy ilyen nevű formáció akkori kiadványáról – nemzeti hovatartozás megjelölése nélkül –, amelynek zenéjét a recenzió King Diamond és a korai Fates Warning közé tájolta be. Nos, ugyanarról a csapatról van szó. Ama bizonyos ismertető tárgya az első lemezük (Prophecy) volt, a Rage Of Gods pedig a negyedik PatriarcH album.

Tovább

Napi multiinstrumentalizmus: Így kell Guns játszani a gitáron és a szintin egyszerre!

gunskeyguitar.jpgAz Immortal Guardianból ismerős Gabriel Guardian nem kicsiben játszik a most következő videóban. Emberünk ugyanis fogta a szintijét és a gitárját, kiment a tengerpartra és a két hangszert egyszerre megszólaltatva eljátszotta a Guns N' Roses örökbecsűjét, a Sweet Child O' Minet. Ügyes a gyerek!

Tovább

A Slayernél is közeledik a vég?

slayer-2015_1.jpgTegnap még az AC/DC lehetséges földbeállásáról írtunk, ma meg már a Slayer bizonytalan jövője a téma. Emberek, mi folyik itt!? Na persze ez utóbbit még nem kell teljesen készpénznek venni, hiszen a mindig nagyot mondó Kerry King nyilatkozata alapján, melyet az EMP Rockinvasionnek adott, következtettünk rá. De hogy is van ez igazából?

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum