RockStation

Még egy friss dallal hozza közelebb új lemezét az In Flames

2016. október 16. - csubeszshuriken

14311490_1085574461491312_3657214930088612017_o.jpgValószínűleg már mindenki tud az új lemez érkezéséről, aki kedveli a svéd dallamos metál egyik alappillérét, vagyis az In Flames zenekart. A göteborgi ötös tizenkettedik stúdiólemeze ugyanis valóban a kanyarban van. Amit mi sem bizonyít jobban, minthogy megérkezett róla a harmadik publikussá vált dal, amit a banda letölthetővé is tett, amolyan előzetesként a november 11 - én történő hivatalos megjelenés előtt. A Battles címet viselő új lemez friss szerzeményét a hajtás után ízlelhetitek hangosan.

Tovább

Utazzunk vissza az időben - Shelter, Quicksand, Inside Out...

Egy színpadon. Egy azon estén...

55086893.jpgBár a mondás úgy tartja, nem az a lényeg honnan jöttünk, hanem az, hogy hova tartunk, azért néha kell az a fincsi nosztalgiaszuri. Ami segít elszállni az időben hátrafelé, visszahívni kicsit a múlt azon ünnepélyes pillanatait, amik felemelték, ledöntötték, kiugratták, szaltóztatták az adott kor harcos szellemét.. A világháló pedig pontosan az a kövér konténer, ahonnan ilyen gyűrött, de nem túl használt szurik simán elővájhatóak. Csak kotorni kell, azt ami van, gondolkodás nélkül beadni.

Tovább

A 10 legütősebb, klasszikus rockmintákból építkező Beastie Boys nóta

beastie-boys-breakup.jpgAzzal azt hiszem senki sem bonyolódhat vitába, hogy a New York város kiskamaszainak nagy punkforradalmi színteréből magát kinövő szuperklasszis Beastie Boys az a tipikusan nem rockbanda, amit minden rocker respektál, vagy esetleg a szíve csücskéből erősen favorizál. Persze ehhez azért hozzátartozik, hogy mestereink enciklopédikus tudással nyúltak hozzá briliáns rocktörténelmi pillanatokhoz és transzformálták végül azokat provokatívan igényes rap himnuszokká. Ezeket az átalakulási folyamatokat a következő tíz dalnál pedig mi sem bizonyíthatja érzékletesebben.

Tovább

Hallgasd meg a Deranged legújabb szerzeményét

11246589_914556151943989_3106480842516415470_n.jpgA kilencvenes évek elején alakult svéd brutal death metal formáció, a Deranged mára már matuzsálemnek számít, viszont azt nem mondhatjuk róluk, hogy "nyugdíjas" létükre visszavettek volna a tempóból. Erről bárki megbizonyosodhat, aki a tovább gombra kattintva meghallgatja The Frail Illusion of Osteology című legújabb szöveges videójukat, amelyet az október 28-án az Agonia Records kiadványaként megjelenő Struck By A Murderous Siege című új lemezük előfutárának is tekinthetünk. Hörrr!!

Tovább

Ab Initio címmel jön az első Trivium lemez felturbózott újrakiadása

2016.jpgJön a Karácsony, a piacot is el fogják önteni az egyébként érdekesebbnél érdekesebb, de abszolút nem pénztárcabarát lemezek, kiadások, satöbbi. Ebbe a sorba áll be Trivium is, de ők a szokásos csúnya pulcsi helyett/mellett egy nagyon is értékes kiadványt dobnak piacra, mégpedig az első lemezük, az Ember To Inferno masszívan megbónuszolt újrakiadását.

Tovább

Heathens, avagy ilyen a Twenty One Pilots dala 21 stílusban

21.jpgAnthony Vincent. Oké? Ennyi. De hogy kicsit több bevezetés legyen a videóhoz, az általunk nagyra tartott énekes leszállította az újabb ötletesen hibbant átdolgozás-kollázsát, melyet a Twenty One Pilots Heathens című dalára készített el. A variánsok között megjelenik a Korn, a Machine Head, az Anthrax, de még a Type O Negative is. Mire vársz még? Katt és néz!

Tovább

Nézz bele a Nightwish új DVD-jébe!

nightwish_2015_3.jpgDecember 9-én, Vehicle Of Spirit néven fog a boltok polcaira kerülni a Nightwish két teljes koncertjét és más egyéb finomságokat tartalmazó DVD-je. A nyilván többféle kiadásban, formátumban, árfekvésben előrendelhető csomag fő anyaga az Endless Forms Most Beautiful lemez turnéján készült, így egyértelműen a Budapestről is ismerős setlist fog nagyjából visszaköszönni. Ahogy nálunk is, a lemezeken is a Shudder Before The Beautifullal kezdtek, melybe itt bele is nézhettek.

Tovább

Bárcsak itt lennél - Nomad dalpremier!!!!

nomad_heroes_01_small.jpg

Október 21-én jelenik meg a Nomad harmadik lemeze, Márványmenyasszony címmel. Az albumon 12 dal kap helyet, melyek között ott lesz a rádiókból ismerős Sajnálom új verziója, a digitális kislemezen korábban napvilágot látott Igazából, valamint a koncerteken már játszott Bárcsak itt lennél, ami azóta is nagy kedvenc. Alább ennek a dalnak a stúdióváltozatát hallgathatjátok meg. (Fotók: Rosta A. Márk)

Tovább

10 zenekari felvétel a befutás előtti ősidőkből

metallica_2.jpgMint minden bandának, a nagyoknak is el kellett kezdeniük valahol. Senki - legalább is nem a gitárzene berkein belül - nem született úgy, hogy már az első turnéján adott lett volna az arénaszintű hallgatóság, mindenkinek kellett sör, izzadság és húgyszagú klubokban, pincékben is tolni egy ideig. Ebbe a régi, naivan boldog világba adunk egy kis betekintést néhány igazi nagy zenekar korai felvételének segítségével.

Tovább

Legyél a RockStation munkatársa!

Legyél az RS munkatársa!.jpg

A RockStation munkatársa(ka)t keres, akik az oldal tartalmi színvonalának további emelésében részt tudnak venni kritikai írásokkal, ismertetőkkel, koncertbeszámolókkal, interjúkkal, hírekkel és minden mással, ami beilleszthető ide. Most műfaji megkötöttség nélkül - természetesen a rockzenén belül - keresünk kollégát, tehát ha szereted a rock/metal zenét és kedvet érzel az íráshoz, van némi szabadidőd, sok zenét hallgatsz most csatlakozhatsz hozzánk! Részletek a hajtás után!

Tovább

A Hollow Earth cuccait hallgatod te rendesen? - Mert itt egy új dal!

hollow-earth-by-jacki-vitetta-1000x515.jpgA detroiti Hollow Earth zenekar két éve megjelent Silent Graves című lemeze pontosan az az album, ami kevesebb, mint egy perc alatt tud meggyőzni, hogy valami nagy dolognak vagy tanúja. A legendás Shai Hulud két tagjával együtt öt éve elinduló öt tagú banda nem tud hibázni abban a tekintetben, hogy hogyan érdemes építkezni metálból, punkból, melódiából és melankóliából. A fent említett lemezt, ami a második volt a sorban, most pedig friss cucc követi, melynek Dead Planet lesz a címe és december 2 - én fog megjelenni a Good Fight Music gondozásában. Az első publikus nóta a lemezről pedig épp az a dal, melyben vendégszerepel Trevor Strnad a The Black Dahlia Murder frontembere. Ezt az újabb remekművet fülelhetitek le itt lejjebb.

Tovább

Trap Them - Crown Feral (Prosthetic, 2016)

Égette már lemez körülötted porig a világot?

a1304811290_10.jpgOlvastad már Chuck Palahniuk Láthatatlan Szörnyek című könyvét? Csak azért kérdezem, mert azt hiszem ez az egyik leginkább ahhoz hasonló élmény, hogy hogyan hatott rám az előző Trap Them lemez. Az ellőtt állkapcsú egykori szépségkirálynő és a terapeuta szerepben tetszelgő gyógyszertemető transzvesztita karaktereinek eszeveszett lélektani roncsderbije ugyanis abszolút párhuzamba állítható azzal, amikor áthatol rajtad az a kicsontozó középtempókból - Entombed flashback - szakadék szemét crust punkból, és a szakadék szélén tébolyultan toporgó grind témákból álló zaj, ami bár nehéz, sokkoló és mindent eltemet, mégis egy rövid kérdéssé sűrűsödött össze bennem. Méghozzá, hogy az a fekete füst, amit ettől a cucctól mindenhol látok, az azt jelenti, hogy porig égett körülöttem a világ?

Tovább

Superjoint, ami téged csavar meg - Anselmo mesterék újabb dala

superjoint.jpgMár beszámoltunk róla, hogy tizenhárom év után ismét új lemezzel jelentkezik a Superjoint Ritual. Ahol Jimmy Bower neve továbbra is garancia, hogy száz százalékban kapjuk majd a koszlott southern metál vonalat, Anselmo mester ehhez igazított, sokat megélt orgánumával. Így bár a banda pusztán Superjoint néven hozza ki új anyagát, melynek címe Caught Up in the Gears of Application lesz és az énekes Phil saját kiadójánál, azaz a Housecore Records istállónál jön ki november 11 - én, az biztos, hogy az év egyik leginkább várt lemeze lehet a metál pályán. A korábbi debütáló dal után, most újabbat szellőztetett meg a kiadó, minek Ruin You a címe, és a hajtás után tolhatod felfele.

Tovább

Új Broken Teeth videó - Avagy mi vár rád hétfőn az Instantban

maxresdefault_10.jpgA Broken Teeth az a brit crossover banda, akik az utóbbi időkben szinte folyamatosan játszottak mindenfelé. Ennek köszönhetően pedig a budapesti közönség is láthatta őket nemrég a Sick of it All turné vendégeként. Szintén ebből kifolyólag pedig sokat nem is kell várni a következő koncertig, ugyanis saját turnéja keretében jövő hét hétfőn, azaz október 17 - én visszatérnek Budapestre, méghozzá az Instantba az angol Higher Power és a hazai Cold Reality társaságba. A buli pedig a már - már szokásos No Regrets szervezés keretein belül ismét ingyenes / becsületkasszás buli lesz. Ehhez pedig remek kedvcsináló lehet a Broken Teeth új koncertvideója, ami az alig pár hónapja megjelent első lemez egyik dalát teszi vizuálisan is elevenebbé. Itt és most! Tovább és ott!

Tovább

Karma To Burn @ Dürer Kert, 2016.10.13.

Holnap dolgozol? Én nem!

ktb_budapest_2016_4.jpg

Ahogy öregszik az ember folyamatosan rájön arra, hogy az élmények mennyire sokat számítanak az életben. Még azt is kijelenthetjük bátran, hogy fontosabbak, mint a birtokolt tárgyak (Oké, azért nem lenné szomorú, ha most valaki meg akarna ajándékozni egy csöves orange fejjel, úgy is jön a szülinapom). De tényleg már ott vagyunk, hogy azokról az emlékekről beszélünk főleg, amiket együtt átéltünk. Emlékszem, amikor a hajótetőn láttam a Karma To Burnt. Le voltam égve, egy vasam nem volt, mindösszesen egy sört bírtam inni a koncerten, de egy meghatározó élmény volt. Ezekre az élményekre kell alapozunk.

Tovább

Toolchestra - Ilyen a Tool Schismje szimfonikus átszerelésben

tool2016.pngKi ne várná már az új Tool albumot? Már talán az is, aki azt sem tudja, hogy mi fán terem Mr. Keenanék munkássága, egyszerűen a várakozással is kultuszt teremtenek maguk köré. Olyannyira, hogy a korábbi kiadványok anyagára már mindenféle coverek, át-, feldolgozások szünetnek, sokszor csak koppan az ember álla a padlón. Ilyen a lent hallható Schism is, melyet a Metamorphestra nevű szimfo csoport alakított át, nem is akárhogy!

Tovább

Megérkezett az Exodus főszereplésével hamarosan induló nagyszabású turné videóelőzetese

7d0d05cd1fcb7561f90cff8a83b79e68.jpgAmelyet a thrash klasszis utolsó Blood In Blood Out című albumáról származó egyik szám után Battle of the Bays Europa Tour névre kereszteltek el és amelyik tiszteletteljes körút 27 állomásának egyike Budapest. A november 16 - án a Dürer Kertben sorra kerülő várhatóan remek este egyéb főszereplői pedig nem kisebb nevek, mint az Obituary, a Prong és az ausztrál King Parrot. A néhány nap múlva Hannoverben kezdődő turnéhoz pedig gyorsan dobott egy videó előzetest a Nuclear Blast, heveny felspanolás okán, ami csakis a lenti hajtás után érheti el kitűzött célját!

Tovább

Érzékeny és súlyos új lemezt ígér a Life Of Agony

Itt az első bepillantás

3540373969_photo.jpgHamarosan új Life of Agony lemez jelenik meg, valamivel több, mint tizenegy évvel az utolsó Broken Valley című stúdióalbum után. Ami már új fejezet volt a kilencvenes évek metál / hardcore színterének egyik alapbandájánál, hiszen addigra túl voltak már egy feloszláson és újraegyesülésen is. Aztán később ismét lefutotta a banda ezt a kört, de az utóbbi két év abszolút aktív időszaknak számít megint. Ebből pedig úgy tűnik új album is születik majd, valamikor a jövő év elején, aminek A Place Where There's No More Pain lesz a címe, hangvételét tekintve pedig súlyos és érzékeny anyagnak ígérkezik a zenekar nyilatkozatai szerint. Ebbe az ígéretbe pedig most rövid bepillantást is biztosít a csapat, az itt lejjebb található két perces videón keresztül, ahol az új cucc először felcsendül.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum