RockStation

Neurosis (US), Earth (US), Subhumans (UK), Discharge (UK) @ London, KOKO 2016.11.07. - 08.

"Ha a föld tányéralakú lenne, és a végénél a hajósok a semmibe pottyannának, ott biztos a Neurosis zenélne"

2016. november 13. - csubeszshuriken

neurosis_live2.jpgÍrótesóm Ernő szokta mondani, hogy az élet azért úgy szerencsés, ha évente egyszer be tudsz adni egy Neurosis fellépést az öreg kontinens valamelyik príma kis klubjában. Azonban az idei év rendhagyó volt a monumentális zeneóriások történetében, hiszen harminc évvel ezelőtt alakult ki az a Neurosis, ami betegsége és katarzisa is lett sokunknak, kik az általuk teremtett világban azóta, vagy egy ideje, de törzset alkotunk. A jubileumi évnek szóló koncertintenzitás pedig jó lehetőséget adott arra, hogy az a bizonyos világ kitáruljon - ha már ünneplünk - és az augusztusi bécsi bulin túl is lehessen Neurosis kinyilatkoztatásokban pörögni. Ennek köszönhetően olvashattatok nálunk az áprilisi, szintén két estés holland megmozdulásról a Roadburn Fesztiválon. Illetve az ahhoz hasonlóan rangos, egyaránt két napot átfogó londoni estékről itt és most, amik az angol főváros Koko nevű klubjában zajlottak le november hetedikén és nyolcadikán.

Tovább

Valor Interior - Itt a Sepulturás Andreas Kisser másik zenekarának új dala

delatierraband2016_638.jpgJövő hét pénteken jelenik majd meg a többek között a Sepu húrmágusát, Andreas Kissert is magába foglaló dél-amerikai all-star zenekar, a De La Tierra második nagylemeze, amely a fantáziadús II címet kapta. A lemezről már két dal, többek között a frissen bemutatott Valor Interior is elérhető, mindkettőt itt, lent lecsekkolhatjátok.

Tovább

Dalról-dalra - Ilyen lesz a Metallica új lemeze!

metallica-hardwired-album.jpegMár csak szűk egy hét és végre a boltokba kerül a Metallica legújabb nagylemeze, a Hardwired... To Self-Destruct. A 2008-as Death Magnetic utódjáról, melyről azt hittük, talán már soha nem fog elkészülni, 3 dalt már mindenki ismerhet, de vajon milyen lehet a "maradék" 9 szerzemény? Ebbe kaphattok most egy kis betekintést ebben a dalról-dalra kielemző írásban.

Tovább

A világ legnagyobb mannequin challenge-ét hozta létre a Five Finger Death Punch

fivefingerdeathpunchband2015promo_638.jpgHogy mi az a mannequin challenge? Hogy őszinték legyünk, egészen eddig mi sem igazán tudtuk. Ez a legújabb internetes őrület, amely arról szól, hogy a "challengeben" résztvevők egy bizonyos ideig mozdulatlanul állnak. A balhés időszakon - láthatóan - túlesett Five Finger Death Punch nem szarozott, egyből be is rántott egy arénányi embert a buliba, lentebb azt is lecsekkolhatjátok, hogy ez hogyan is néz ki.

Tovább

Hallgasd meg a Superjoint új lemezét!!

superjoint-2016.jpg

Tizenhárom év után ismét új lemezzel jelentkezett a Superjoint Ritual. Ahol Jimmy Bower neve továbbra is garancia, hogy száz százalékban kapjuk majd a koszlott southern metál vonalat, Anselmo mester ehhez igazított, sokat megélt orgánumával. Így bár a banda pusztán Superjoint néven hozza ki új anyagát tehnap, melynek címe Caught Up in the Gears of Application. Na, ezt lehet meghallgatni az elejétől a végéig alább.

Tovább

I Am The Enemy - Itt egy új Sepultura-dal

sepultura_machine.jpg

Január 13-án a Nuclear Blast gondozásában érkezik a brazil thrash veterán Sepultura új lemeze Machine Messiah címmel. A 10 dalos lemez a robotizált társadalom kérdéskörét járja körül. A lemez producere Jens Bogren volt és az örebroi Fascination Street Studiosban került rögzítésre. A lemezborító Camille Della Rosa munkája. A napokban megérkezett az elsp digitális single, amely a I Am The Enemy címet viseli és a Spotify-on már meg is hallgatható.

Tovább

Hallgasd meg a Soundgarden-klasszikus újragondolt verzióját!

Soundgarden.jpg

November 18-án a UMe/A&M Records gondozásában jelenik meg a Soundgarden 1991-es klasszikus albumának, a Badmotorfingernek a 25. jubileumi kiadása, rajta egy rakás bónuszdallal, ritkasággal. A négylemezes kiadás tartalmazza többek között az évek során klasszikussá érett Birth Ritual újragondolt verzióját is, melyet alább meg is hallgathattok.

Tovább

Megjelent Sting legújabb albuma, a 57th & 9th

sting_57.jpg

A tegnap megjelent 57th & 9th című albummal Sting újra megmutatja különleges zenei sokoldalúságát és zeneszerzői tehetségét. Az albumon olyan dalok szerepelnek, mint a vagány, vad Petrol Head, a himnusz-szerű 50.000, vagy a slágeres, gitárközpontú dal, az I Can’t Stop Thinking About You. Sting ismét korábbi zenészeivel dolgozik, például a gitáros Dominic Millerrel és a dobos Vinnie Colaiuta-val.

Tovább

Ilyen volt a Placebo koncertje képekben!

KÉPGALÉRIA!!!

A Placebo története 1996-ban indult, amikor debütáló albumukkal berobbantak az angol zenei életbe az aktuális britpop ellentéteként, bandák tucatjait ösztönözve arra, hogy merjenek eltérni a fősodortól és végigvinni a saját stílusukat. Azóta csak Angliában több mint 12 millió albumot adtak el, az egész világon ismertté vált a nevük, több mint 30 országban értek el platina státuszt lemezeikkel, és tucatnyi nemzetközi díjat zsebeltek be. A zenekar idén ünnepeltei első lemeze megjelenésének 20. évfordulóját. Ebből az alkalomból egy válogatás lemezt, valamint egy vadonatúj EP-t is megjelentettek, mind a két anyag egyszerre, október 7-én került a boltokba és ezzel szinte egy időben turnéra is indultak, mely tegnap ért a Budapest Sportarénába. (FOTÓK: RÉTI ZSOLT)

10+1 félelmetes és nyomasztó klasszikus rock/metal lemezborító

a7c7bddbdffa3ca610291e7df0edd1f6.jpgA rock- és metalzene, annak alágazatai, oldalhajtásai sokáig a konzervatív kispolgárok első számú közellensége volt. Erre sokat rájátszott a zenekarok kinézete, a hosszú haj, bőrruci és egyéb kiegészítők, de a megjelent nagylemezek borítói is próbálták felnyomni a kisgyerekes anyák vérnyomását, amennyire csak lehet. A felélem- és undorkeltés sokszor be is jött, néhány frontrajz/kép pedig egyenesen kultikus státuszba emelkedett az évek folyamán az általuk jótékonyan eltakart zenékkel együtt. Ezek közül a képek közül mazsolázgattunk nektek össze párat.

Tovább

Hallgasd meg az Animals As Leaders új lemezét!

43857_2_ver1474306951.jpgA Sumerian Records azon jófej kiadók közé tartozik, amely mindegyik általuk gondozott lemezt már a boltba kerülés napján (vagy épp hamarabb) felrak a Youtubera a rajongók nagy örömére. Nincs ez másképp a nemrég nálunk is megfordult Animals As Leaders legfrissebb albumával, a The Madness Of Manyvel sem, amely a mai naptól érhető el az arra hivatott lemezboltokban. A dalcsokor természetesen nálunk is csekkolható, tessék csak ráfülelni!

Tovább

Legyen a Man In The Box az amcsi himnusz?

Ti melyik magyar klasszikust emelnétek állami szintre?

aic_old.jpgMeredek ötlet, mi tagadás! Egyáltalán: akármennyire nagy rajongó is legyen valaki, senki sem gondolhatja komolyan, hogy egy kedvenc dala legyen hazája egyik első számú nemzeti jelképe. Persze Amerikában, a szabadság földjén ilyenre is sor kerülhetne, ha az ottaniakon múlna. Egy online petíció már el is indult azért, hogy az Alice In Chains egyik tagadhatatlan örökérvényűje legyen a nemzeti himnusz.

Tovább

Grand Mexican Warlock koncert november 17-én az Akvárium Klubban!

Vendég: ​a ​​Kamikaze Scotsmen​ és ​a SONYA​ zenekarok

gmw_press2016.jpg

A köztudatba szupergroupként berobbant Grand Mexican Warlock 2009 óta meghatározó szereplője a magyarországi zenei életnek. Pszichedelikus rockjukkal az elmúlt 6 év során a hazai klubok és fesztiválok mellett megjárták Európa számos színpadát is. Ezidáig három nagylemezük látott napvilágot, a debütáló Aeons album 2010-ben, majd 2014-ben a Hell Sweet Hell, harmadikként pedig ez év márciusában a szimplán III címet viselő korong, mely CD formátum mellett vinylen és kazettán is megjelent. Mindhárom lemez kiemelt figyelmet, valamint számos elismerést és díjat kapott mind a közönség, mind a szakma részéről. Az évek során két alkalommal is meghívást kaptak a Petőfi Rádió Akusztik műsorába, valamint kis költségvetésű, ám annál ötletesebb videóklipjeik mellett egy 3D-s stúdió live session is rögzítésre került.

Tovább

The Mother Of All Tales - Itt az első új Cadaveres-dal

cadaveres_2016.jpg

The Fifth House címmel a decemberi-januári HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelenik meg a Cadaveres új nagylemeze. Erről alább itt is az első dal The Mother Of All Tales címmel, melyre dalszöveges videó is készült. A lemez korlátozott példányban beszerezhető lesz - kizárólag a zenekartól - digipack verzióban, exkluzív kivitelben, egyedi borítóval. Aki ilyet szeretne az kattintson IDE.

Tovább

GYÁSZ - Elhunyt Leonard Cohen

leonard_cohen.jpg

November 10-én, 82 éves korában Los Angeles-i otthonában elhunyt Leonard Cohen. A hírt kiadója a Sony Music Canada jelentette be hivatalos oldalán, később pedig a zenész közösségi oldalán: "Mély szomorúsággal tudatjuk, hogy a legendás költő, dalszerző és művész, Leonard Cohen már nincs közöttünk." A gyászszertartás Los Angelesben lesz, a család pedig nyugalmat kér, hogy gyászolhasson. A 20. század második felének egyik legnagyobb hatású énekes/dalszerzője néhány héttel ezelőtt jelentette meg új- és eszerint sajnos utolsó nagylemezét You Want It Darker címmel.

Tovább

November 20-án Budapesten is bemutatkozik az Arkhē

arkhe_band_1.jpg

Nagy András, a Sear Bliss frontembere zenekarának huszadik születésnapja után Arkhē néven kezdett szólóprojektbe, amelynek első albuma idén áprilisban Λ címmel látott napvilágot. A lemezt itthon és külföldön is lelkes kritikák fogadták, a projekt pedig időközben valódi zenekarrá érett, amely a zalaegerszegi élő debütálást követően november 20-án, vasárnap játssza első budapesti koncertjét a Gödör Klubban, egy különleges lemezmegjelenési buli keretében.

Tovább

10 nap múlva Budapesten koncertezik az Iron Maiden basszusgitárosa

british_lion_2016.jpg

Az Iron Maiden basszusgitárosa, Steve Harris British Lion formációjával először érkezik Magyarországra november 20-án a Barba Negra Music Clubba. A körút az eddigi legmasszívabb európai turné lesz a csapat életében. A legtöbb állomáson - így szerencsére Budapesten is - a szintén angol illetőségű, hard rockban utazó Voodoo Six lesz a vendég. A koncertről további infókat ITT találtok.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum